Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

ΓΕΛ Καρπενησίου-ΕΠΑΛ Φραγκίστας 42-27

Η ομάδα μπάσκετ του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου επικράτησε με 42-27 του ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας και κατέκτησε την πρώτη θέση στον νομό και φέτος.
Η αναμέτρηση διεξήχθη στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καρπενησίου την Παρασκευή 2 Μαρτίου και άρχισε στις 10:30. Περισσότεροι από 100 μαθητές βρέθηκαν στην εξέδρα.
Το ΓΕΛ Καρπενησίου του Χρήστου Αρμάγου έκανε πολύ καλό πρώτο 8λεπτο, παίρνοντας σαφές προβάδισμα νίκη. Ανώτερο από τον αντίπαλο του και με αρκετούς αθλητές που αγωνίζονται στις τοπικές ομάδες μπάσκετ έφτασε δίκαια στη νίκη και κατέκτησε την πρωτιά. Με 13 πόντους και 1 εύστοχο 3ποντο έκλεισε το παιχνίδι ο Λάμπρος Καμαρέτσος.
Το ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας του Δημήτρη Δημόπουλου κέρδισε τις εντυπώσεις με τη μαχητικότητα, εκπροσωπώντας επάξια το σχολείο και την Δυτική Ευρυτανία. Είχε αρκετά βελτιωμένη αγωνιστική παρουσία από τις προηγούμενες του στο θεσμό και δεν άφησε να ξεφύγει η διαφορά. Ο Αλέξανδρος Λάμπρου ήταν πρώτος σκόρερ με 11 πόντους.
Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση εκτός έδρας τους αντίστοιχους πρωταθλητές Φθιώτιδας.

Πρώτο πάλι το ΓΕΛ
Για ακόμη μια χρονιά το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου βρέθηκε στην πρώτη θέση στην καλαθοσφαίριση. Θα εκπροσωπήσει τον νομό στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπως και στο ποδόσφαιρο αγοριών και κοριτσιών.

Διαιτητής ο Φώντας


Ο εκ των προπονητών και υπευθύνων της Π.Α.Κ. Φώντας Ζαχαρόπουλος(Φωτογραφία) ανέλαβε τον ρόλο του διαιτητή.

Διψήφιος και κορυφαίος


Για τους νικητές ο Λάμπρος Καμαρέτσος(Φωτογραφία), ο οποίος είχε και οργανωτικό ρόλο στην ομάδα πρώτευσε με 13 πόντους και 1 3ποντο. Ο Λάμπρος Τσιώλης σημείωσε 8.

Ξεχώρισε ο Α. Λάμπρου


Από πλευράς Δυτικής Φραγκίστας ο Αλέξανδρος Λάμπρου(Φωτογραφία) διακρίθηκε με 11 πόντους, ενώ τρεις λιγότερους σημείωσε ο Νίκος Γούλας.

Μαχητικοί Φραγκιστιανοί
Για ακόμη μια χρονιά το ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας συμμετείχε στο σχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Η παρουσία του ήταν πάρα πολύ καλή και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την αποστολή.

Προβάδισμα νίκης
Οι Καρπενησιώτες έκαναν πολύ καλό πρώτο 8λεπτο και προηγήθηκαν με 14-2. Στη δεύτερη περίοδο όμως το ΕΠΑΛ Φραγκίστας είχε ένα επιμέρους 6-10 και μείωσε σε 20-12, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.


Στο ρελαντί
Το συγκρότημα του Χρήστου Αρμάγου ανέβασε τη διαφορά στο +14 στο τρίτο οκτάλεπτο, έχοντας ένα επιμέρους 14-8 υπέρ του. Το παιχνίδι έληξε με 42-27. Το επιμέρους σκορ της τελευταίας περιόδου ήταν 8-7, με το σχολείο της Δυτικής Ευρυτανίας να παλεύει αξιοπρεπώς έως το τέλος τον ανώτερο αντίπαλο του.


Τα 8λεπτα
14-2, 20-12, 34-20, 42-27

Συνθέσεις Ομάδων

ΓΕΛ Καρπενησίου (Χρήστος Αρμάγος): Τόλης 2, Μπίκας Κ., Τσιώνης, Καμαρέτσος 13(1), Καραθάνος 6, Τσιαμάκης, Ντότσικας 6, Νικόπουλος 5(1), Τσιώλης 8, Μπουμπουρής, Μπράζιας, Κωστής 2,  Καραγιάννης, Μπίκας Σ.

ΕΠΑΛ Φραγκίστας (Δημήτρης Δημόπουλος): Φούκας, Λάμπρου Ι. 6, Τουμαράς, Λάμπρου Α. 11, Μακρής, Παπαϊωάννου, Σερπάνος, Κολοκύθας, Γούλας Ν. 8, Γούλας Ε., Γαλανός 2

Διαιτητής: Φώντας Ζαχαρόπουλος
Κριτής: Κατερίνα Μπαλωμένου
Χρονομέτρης: Βίκυ Γιαννοπούλου

















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος