Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Μυρίκη-Αίολος 1-3

Με καλή εμφάνιση ο Αίολος επιβλήθηκε της Μυρίκης με 3-1 και ανέβηκε ξανά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των μπαράζ.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (25/3) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 4.30 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από συννεφιά, διάστημα βροχόπτωσης και παρουσία μόλις 30 με 40 θεατών.
Η Μυρίκη αγωνίστηκε για τελευταία φορά την φετινή σεζόν και χωρίς τον προπονητή της Δημήτρη Αντωνίου. Έπαιξε χωρίς άγχος και με στόχο μια καλή εμφάνιση, βρέθηκε να χάνει με 3-0 και μείωσε στο δεύτερο μέρος με μακρινή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βασίλη Ντότσικα. Δεν κατάφερε να κάνει ξανά τη «ζημιά» στον αντίπαλο, όπως στη συνάντηση του πρώτου γύρου, που είχε λήξει με 0-0.
Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα έπιασε καλή απόδοση και πήρε τους 3 βαθμούς, ανέβηκε ξανά στην πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας των play off. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία με τέρματα των Ταξιάρχη Γούλα και Βασίλη Μεταξούλη σε ένα 2λεπτο(18΄-20΄) στο πρώτο μέρος προηγήθηκε με 0-2. Ο Κώστας Καλύβας με έξοχο γκολ στο δεύτερο μέρος έκανε το 0-3, για να έρθει στην συνέχεια η μείωση του σκορ.
Την επόμενη (6η) αγωνιστική ο Αίολος θα αγωνιστεί στις 1 Απριλίου ενάντια στην Ποταμιά, ενώ η Μυρίκη θα κάνει το ρεπό της. Ο Αίολος έφτασε τους 12 βαθμούς, ενώ η Μυρίκη τερμάτισε 3η έχοντας 3 πόντους.

Λιγοστοί θεατές
Η αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας έγινε στο μεγαλύτερο διάστημα της κάτω από συννεφιά και παρουσία μόλις 30 με 40 θεατών.


Επανεμφάνιση Γουλέτα


Ο έμπειρος Κώστας Γουλέτας μετά από 4 χρόνια φόρεσε ξανά την φανέλα του Αίολου παίζοντας στο κέντρο. Ο άλλοτε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής λογίζεται ως εσωτερική μεταγραφή. Διατέλεσε προπονητής-παίχτης της ομάδας του Προφήτη Ηλία την περίοδο 2014-2015.

Για δυο αποτελέσματα
Ο Αίολος στο ματς της 6ης αγωνιστικής κόντρα στην Ποταμιά κατακτά το πρωτάθλημα είτε με νίκη είτε με ισοπαλία, καθώς έχει επιβληθεί στο ματς του πρώτου γύρου και υπερτερεί στην ισοβαθμία. Με ήττα πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η Ποταμιά.

Με Τσώνη στον πάγκο
Ο προπονητής της Μυρίκης Δημήτρης Αντωνίου απουσίαζε για επαγγελματικούς λόγους και την ομάδα κατέβασε ο Πρόεδρος Νίκος Τσώνης.

3 αλλαγές
 

Η τυπικά γηπεδούχος Μυρίκη είχε 3 διαφορετικά πρόσωπα στο αρχικό της σχήμα σε σύγκριση με το ματς της 4ης αγωνιστικής με την Ποταμιά. Ο Άκης Τσιούμας (Φωτογραφία Αριστερά) έπαιξε στην άμυνα, ο Φώτης Ζαχαράκης (Φωτογραφία Κέντρο) κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας και ο Γιώργος Βούρτσας (Φωτογραφία Δεξιά) έπαιξε στην μεσοεπιθετική γραμμή. Αντικατέστησαν τους: Ρέμμους Πάτρου (Τιμωρημένος), Θωμά Σκοτίδα (Απουσίαζε) και Θανάση Τριανταφύλλου (Έπαιξε ως αλλαγή).

4 διαφοροποιήσεις

 












Ο Αίολος είχε 4 διαφοροποιήσεις στην αρχική του 11αδα σε σχέση με το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής κόντρα στην Ποταμιά. Ο Πάνος Μπουμπουρής (Φωτογραφία Αριστερά) έπαιξε ως κεντρικός αμυντικός, ο Πάνος Μάρκης (Φωτογραφία Δεξιά) άρχισε ο δεξιός αμυντικός, ο Κώστας Γουλέτας έπαιξε στο κέντρο στον άξονα και ο Ταξιάρχης Γούλας στην μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας. Πήραν τις θέσεις των: Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου, Πάνου Αζακά (Τιμωρημένοι), Νίκου Νικολάου (Τραυματίας/Έμεινε στον πάγκο) και Μάκη Κωστή (Απουσίαζε).

Εξέτισαν οι δυο
Ρέμμους Πάτρου(Μυρίκη) και Πάνος Αζακάς(Αίολος) εξέτισαν την μια αγωνιστική της τιμωρίας τους. Αντίθετα ο αρχηγός του Αιόλου Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος υπολείπεται δυο αγωνιστικών και θα απουσιάσει από τον «τελικό» της 1ης Απριλίου.

Α΄ Μέρος

Βρήκε ρυθμό
Μετά το πρώτο 15λεπτο, ο Αίολος βρήκε ρυθμό δημιούργησε ευκαιρίες και σκόραρε σε δυο λεπτά δυο φορές για να προηγηθεί με 0-2.

Άνοιξε το σκορ ο Γούλας


Οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Τσιγαρίδα άνοιξαν το σκορ στο 18ο λεπτό όταν μετά την σέντρα του Βασίλη Μεταξούλη από τα δεξιά, ο Ταξιάρχης Γούλας από κοντά με πλασέ στην αριστερή γωνία του Στάθη Φακίτσα έκανε το 0-1.





Αμέσως το δεύτερο


«Αέρα» δυο τερμάτων πήρε αμέσως ο Αίολος αφού στο 20΄ «ζευγάρωσε» τα τέρματα του. Ο Κώστας Μπόνιας με μακρινή μεταβίβαση ακριβείας βρήκε τον Βασίλη Μεταξούλη (Φωτογραφία) που πέρασε με πλασέ την μπάλα πάνω από το σώμα του Στάθη Φακίτσα, «γράφοντας» το 0-2. Ο Μεταξούλης έφτασε τα δυο γκολ στα μπαράζ.




Ανοιχτά η Μυρίκη
Η Μυρίκη έπαιξε ανοιχτά και δεν έκανε παιχνίδι σκοπιμότητας χάνοντας δυο καλές στιγμές στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.




Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Ο Βούρτσας σέντραρε από τα δεξιά και το διαγώνιο σουτ του Ζαλοκώστα πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
13΄: Ο Βούρτσας έκανε την μπαλιά για τον Ζαλοκώστα, που από καλή θέση πλάσαρε αδύναμα, με τον Φεγγούλη να μπλοκάρει.
14΄: Σουτ του Καλύβα εκτός περιοχής μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Φακίτσας.
18΄: Ο Μεταξούλης έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Γούλας από κοντά με πλασέ στην αριστερή γωνία της Μυρίκης έκανε το 0-1.
19΄: Σέντρα-σουτ του Ζαχαράκη από πλάγια δεξιά απέκρουσε θεαματικά σε κόρνερ ο Φεγγούλης.
20΄: Μακρινή μπαλιά του Μπόνια, ο Μεταξούλης πλάσαρε από δεξιά  περνώντας την μπάλα πάνω από τον Φακίτσα για το 0-2.
34΄: Ο Μεταξούλης έπαιξε όμορφα το 1-2 με τον Γούλα σούταρε από καλή θέση και ο Φακίτσας απέκρουσε με τα πόδια.
36΄: Ο Μπόνιας έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και η κεφαλιά του Φούκα έφυγε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι.
38΄: Ο Γούλας σέντραρε από τα δεξιά και την προβολή με το στήθος του Καλύβα μπλόκαρε ο Φακίτσας.
40΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπόνια απέκρουσε έξοχα από την αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο πορτιέρο της Μυρίκης.
41΄: Ο Μάρκης έβγαλε σέντρα από τα δεξιά το πλασέ του Μεταξούλη μετά από κόντρες απέκρουσε ο Φακίτσας και στην συνέχεια της φάσης το πλασέ του Φούκα από καλή θέση  έφυγε άουτ.

Β΄ Μέρος

Από 1 τέρμα
Ανοιχτό παιχνίδι έγινε στο δεύτερο μέρος με τις δυο ομάδες να σκοράρουν από 1 φορά για το τελικό 1-3.

Δυο ακυρωθέντα


Κατά την διάρκεια του δευτέρου μέρους ακυρώθηκαν δυο τέρματα. Το τέρμα που πέτυχε ο Γιάννης Ζαλοκώστας (Φωτογραφία) για την Μυρίκη, καθώς και ο Ταξιάρχης Γούλας για τον Αίολο νωρίτερα δεν καταμετρήθηκαν ποτέ.



Υποδειγματική εκτέλεση


Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Αίολος έφτασε στο 0-3, μετά την σέντρα του Βασίλη Μεταξούλη από αριστερά το λάθος διώξιμο αμυντικού, ο Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία) κέρδισε την μπάλα και με υποδειγματικό σουτ εκτός περιοχής στην αριστερή γωνία της Μυρίκης έκανε το 0-3.




Πρώτη Καραντάνα


Την πρώτη του συμμετοχή με τον Αίολο κατάγραψε ο Καρδιτσιώτης Στέργιος Καραντάνας που μεταγράφηκε στην ομάδα τον περασμένο Ιανουάριο. Αγωνίστηκε σε θέση δεξιού αμυντικού περνώντας στο ματς στο 65΄ και έχοντας καλή παρουσία.

Απευθείας φάουλ «Ντο»


Ο έμπειρος μέσος Βασίλης Ντότσικας (Φωτογραφία) στο 74΄ εκτέλεσε από μακρινή απόσταση και λίγο πιο μπροστά από την σέντρα φάουλ η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια πέρασε την γραμμή του τέρματος για το 1-3, σημειώνοτνας ένα πολύ ωραίο γκολ.




Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Όμορφο σουτ του Ντότσικα απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Φεγγούλης.
60΄: Ο Μεταξούλης σέντραρε από αριστερά, μετά από λάθος διώξιμο αμυντικού, ο Καλύβας έγινε κάτοχος της μπάλας και σούταρε εκτός περιοχής όμορφα στην αριστερή γωνία της Μυρίκης (0-3).
64΄: Ο Γουλέτας έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Παρασκευόπουλος πήρε την κεφαλιά που μπλόκαρε ο Φακίτσας.
68΄: Ο Ζαχαράκης εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και η κεφαλιά του Ζαλοκώστα πέρασε πάνω από το τέρμα του Φεγγούλη.
69΄: Ο Γούλας πάσαρε στον Μεταξούλη, που πλάσαρε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
74΄: Ο Ντότσικας εκτέλεσε δυνατά απευθείας φάουλ λίγο πιο μπροστά από το κέντρ,  η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε την γραμμή του τέρματος για το 1-3.
85΄: Ο Κυλλής μετά την ασίστ του Καλύβα πάσαρε στον Μεταξούλη, που σούταρε από καλή θέση με τον πορτιέρο της Μυρίκης να μπλοκάρει.

Διακριθέντες
Μυρίκη: Πατρώνης, Ντότσικας
Αίολος: Γούλας, Καλύβας, Μεταξούλης

Κίτρινες Κάρτες
Ίβρος, Βούρτσας, Παρασκευόπουλος

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Νίκος Τσώνης): Φακίτσας, Πλεξίδας(68΄ Τσούκας), Πατρώνης, Τσιάμης, Τσιούμας(54΄ Τριανταφύλλου), Τάσιος, Ζαλοκώστας, Ίβρος(82΄ Μπίκας), Βούρτσας, Τσιλίκας(46΄ Ντότσικας), Ζαχαράκης

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Φεγγούλης, Μπουμπουρής Π., Παρασκευόπουλος, Μπισμπίκης(55΄ Τόλης), Μάρκης(65΄ Καραντάνας), Φούκας, Μπόνιας, Γουλέτας(68΄ Μπουμπουρής Κ.), Μεταξούλης, Καλύβας, Γούλας(82΄ Κυλλής)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος