Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Άρης Σπερχειάδας-Π.Α.Κ. 72-79

Μεγάλο «διπλό» για την Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης με 79-72 επί του Άρη Σπερχειάδας σε ένα αρκετά δύσκολο  παιχνίδι.
Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο Σπερχειάδας, αρχίζοντας στις 5. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Άρης του Δημήτρη Έλληνα συμμετέχει με νέα παιδιά και ήταν αρκετά μαχητικός. Δεν απέφυγε ωστόσο την τρίτη συνεχόμενη ήττα του, παρότι στο ημίχρονο ήταν μπροστά στο σκορ , χάνοντας την αυτοσυγκέντρωση του στις αρχές τις επανάληψης. Ο Γιώργος Ξανθόπουλος σημείωσε 25 πόντους με ένα τρίποντο.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα, η οποία ήταν ξανά εκτός έδρας. Οι Καρπενησιώτες με πολύ καλή τρίτη περίοδο έφτασαν δίκαια στη νίκη, που τους διατηρεί σε «τροχιά» πρόκρισης. Άλλη μια μεστή εμφάνιση για τον Αποστόλη Νούλα, που είχε 31 πόντους με δυο εύστοχα 3ποντα.
Οι Σπερχειαδίτες ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο στην 4η θέση με μια νίκη και τρεις ήττες και θα παίξουν ξανά στις 4 Μαρτίου στην έδρα του με τον Πρωτέα Λαμίας. Η Π.Α.Κ. έχει δυο νίκες και ισάριθμες ήττες, βρισκόμενη στην 3η θέση. Το Σάββατο 3 Μαρτίου αντιμετωπίζει στη Στυλίδα τα Φάλαρα για την πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου.

Διεκδικεί πρόκριση
Η Ευρυτανική ομάδα έχει αρκετές ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση, στην οποία θα προκριθούν οι δυο καλύτεροι τρίτοι των τεσσάρων ομίλων.

Ευνοϊκή παράδοση
Στην δεύτερη «επίσκεψη» της σε επίπεδο ανδρών στη Σπερχειάδα η Π.Α.Κ. έφυγε με θετικό αποτέλεσμα.

Κορυφαίος ο Ξανθόπουλος


Στους 25 πόντους(1 3ποντο) σταμάτησε ο Γιώργος Ξανθόπουλος(Φωτογραφία) των Σπερχειαδιτών. Δεύτερος με 19 και δυο τρίποντες «βόμβες» ήταν ο Σταύρος Έλληνας.

«Αφήνιασε» ο Νούλας


Εκπληκτική παρουσία για τον Αποστόλη Νούλα(Φωτογραφία) της Π.Α.Κ., που πέτυχε 31 πόντους με δυο εύστοχα 3ποντα, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη. Ο έμπειρος Γιάννης Πιστιόλης σημείωσε 19 και ήταν πολύ καλός.

Ένας «μεγάλος»


Ο μοναδικός μη μικρός των Φθιωτών ήταν ο Βαγγέλης Δέδες(Φωτογραφία). Και οι δυο ομάδες δίνουν έμφαση στους αθλητές των τμημάτων υποδομής, έχοντας βρεθεί αντίπαλες και στο παιδικό πρωτάθλημα. Τραυματίας είναι ο έμπειρος Σωτήρης Στεφανής.

Απώλεια αρχηγού-Μέσα ο Μπίκας


Οι φιλοξενούμενοι στερήθηκαν των υπηρεσιών του αρχηγού τους Γιώργου Σώκου, ενώ ο Σεραφείμ Μπίκας(Φωτογραφία) συμπεριλήφθη για πρώτη φορά στην φετινή αποστολή των ανδρών.

Καλή αρχή της Π.Α.Κ.
Οι παίχτες της Κατερίνας Μπαλωμένουν μπήκαν καλά στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκαν με 18-23.

Στον πόντο ο Άρης
Η δεύτερη περίοδος άνηκε στον Άρη, ο οποίος με ένα επιμέρους 23-17 πήρε βραχέα κεφαλή στο ημίχρονο με 41-40.

Το καλύτερο της δεκάλεπτο
Πολύ καλή παρουσία έκανε στην τρίτη περίοδο η ομάδα του Καρπενησίου. Οι φιλοξενούμενοι με ένα επιμέρους 10-23 προηγήθηκαν με 51-63 και πήραν σαφές προβάδισμα νίκης.

Διατήρησε το «διπλό»
Τη νίκη της διατήρησε η Π.Α.Κ. στο τελευταίο δεκάλεπτο. Η ομάδα του Δημήτρη Έλληνα είχε ένα επιμέρους 21-16, το οποίο επέφερε το τελικό 72-79.

Τα δεκάλεπτα
18-23, 41-40, 51-63, 72-79

Συνθέσεις Ομάδων

Άρης (Δημήτρης Έλληνας): Έλληνας Θ., Ντάσιος 13, Τσούμας 2, Καραματσούκης 3(1), Ρέντζης 2, Ζάχος, Έλληνας Σ. 19(2), Δέδες 8(1), Καραντζούνης, Ξανθόπουλος 25(1), Κομματάς

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Πιπέρας 2, Καραμπάς, Νούλας 31(2), Μπίκας, Τσιώλης 14(1), Καγκαράς 10, Τόλης, Πιστιόλης 19, Ντότσικας, Καλαμπάκας 1, Κουτσούμπας 2

Διαιτητές: Αλέξανδρος Κοτσιμπός& Μαρία Ζαφείρη (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Νίκος Καλαντζής & Διονύσης Αναγνώστου (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης 24΄΄: Βασίλης Γεωργιάδης






Πηγή: panevrytaniki.wordpress.com, eviabasket.gr