Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Σέλλανα-ΑΠΟΚ Βελούχι 2-0

Μαχητικός ήταν ο ΑΠΟΚ στο εκτός έδρας παιχνίδι «λασπομαχίας» με τα Σέλλανα, το οποίο όμως ολοκληρώθηκε με 2-0 υπέρ των γηπεδούχων.
Το παιχνίδι έγινε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες στο Δημοτικό Στάδιο Προαστίου την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, αρχίζοντας στις 3. Ήταν στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, παρουσία λιγοστών θεατών. Το ματς πήγε στη δύναμη, καθώς ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν ο κατάλληλος, για να παιχτεί ορθολογικό ποδόσφαιρο.
Τα Σέλλανα του Γιάννη Μπουρνάκα είχαν το βαθμολογικό κίνητρο και κατάφεραν να ολοκληρώσουν χωρίς απώλειες το ματς, επιστρέφοντας στις νίκες, όντας ανώτεροι από τον αντίπαλο τους. Πέτυχαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο με πρωταγωνιστή τον Σέρβο Αλέξα Βουκουμάνοβιτς, που βρήκε δίχτυα δυο φορές.  Είχαν και δοκάρι με τον Έρβιστ Μετούσι.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη παρατάχτηκε με πολλές απουσίες, ωστόσο ήταν αρκετά ανταγωνιστικός, δεδομένων των συνθηκών. Οι κυπελλούχοι Ευρυτανίας γνώρισαν την 13η τους συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα, συνεχίζοντας την προσπάθεια τους έως το τέλος. Μάλιστα πλησίασαν στο γκολ της τιμής στο φινάλε με την κεφαλιά του Δημήτρη Σιάτρα, η οποία βρήκε το αντίπαλο δοκάρι.
Στα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής την Κυριακή 4 Μαρτίου η ομάδα του Προαστίου θα παίξει εκτός έδρας με τον Διγενή Νεοχωρίου. Τα Σέλλανα έφτασαν τους 25 πόντους και είναι στην 8η θέση, μαζί με τον Ρήγα Φεραίο, διατηρώντας ελπίδες παραμονής. Ο ΑΠΟΚ θα υποδεχτεί τον Αχιλλέα Φαρσάλων. Παρέμεινε τελευταίος με 6 βαθμούς, έχοντας «αποχαιρετήσει» την κατηγορία.

«Λασπομαχία» στο Προάστιο
Το παιχνίδι έγινε σε ένα αρκετά βαρύ αγωνιστικό τερέν, κάνοντας πολύ δύσκολο το έργο των ποδοσφαιριστών. Η δυνατή βροχή, ο αέρας και το κρύο αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα.  Παρόντες ήταν περίπου 50 θεατές.

Επιστροφή στις νίκες
Μετά από ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων(4 ισοπαλίες, 3 ήττες) το συγκρότημα του Γιάννη Μπουρνάκα επέστρεψε στις νίκες.

Ελπίζει ο Α.Ο.Σ.
Σε απόσταση τριών βαθμών από τον Αμβρυσσέα Διστόμου, ο οποίος είναι σε θέση παραμονής βρίσκονται πλέον τα Σέλλανα. Μάλιστα το Δίστομο δεν έχει κάνει το ρεπό του.

Συμπλήρωσε κάρτες


Ο αμυντικός του Βελουχίου Λευτέρης Γιαουπλάρι(Φωτογραφία) συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και δεν θα παίξει ενάντια στα Φάρσαλα.

Τέσσερις διαφορετικοί














Από πλευράς ΑΠΟΚ υπήρξαν τέσσερις αλλαγές στο βασικό σχήμα από το ματς με τον Ρήγα Φεραίο. Επανήλθε σε ματς πρωταθλήματος ο Λευτέρης Γιαουπλάρι και στην αρχική εντεκάδα ο νεαρός Γιώργος Σερπάνος(Φωτογραφία αριστερά). Επιπλέον εξέτισαν την ποινή τους στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής και ξεκίνησαν οι: Δημήτρης Σιάτρας και Γιώργος Χαλλής(Φωτογραφία δεξιά).
Αντικατέστησαν τους: Άλεξ Μπακαλίδη, Παναγιώτη Κόλλια, Χρήστο Μπόγδανο και Δημήτρη Κατσαδούρο.

Πάμπολλες απουσίες
Δεν έπαιξαν για τον ΑΠΟΚ εξ αιτίας τιμωρίας(Είχαν δεχτεί κάρτα με τον Ρήγα, συμπληρώνοντας τέσσερις) οι: Άλεξ Μπακαλίδης, Παναγιώτης Κόλλιας και Βαγγέλης Αθανασόπουλος, οι οποίοι θα επιστρέψουν στο επόμενο ματς. «Πλήγμα» και η απουσία λόγω τραυματισμού στον τελικό κυπέλλου τοου Δημήτρη Κατσαδούρου. ενώ απουσίαζαν και οι: Χρήστος Μπόγδανος και Νίκος Σκοπέτος. Μόλις 14 ποδοσφαιριστές είχε ο Γιάννης Φλωράκης στη διάθεση του.
Από τα Σέλλανα την τιμωρία τους εξέτισαν οι: Γιώργος Θεοδωρόπουλος και Αλέξανδρος Αρχοντής, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν.

Δυο Καρδιτσιώτες
Θέση δεξιού οπισθοφύλακα κάλυψε για τον ΑΠΟΚ ο Αλέξανδρος Γεωργίου, ενώ την πρώτη αλλαγή αποτέλεσε Άκης Σακελλαρίου. Και οι δυο κατάγονται από την Καρδίτσα.

Α΄ Μέρος

Καλύτερα τα Σέλλανα
Οι παίχτες του Γιάννη Μπουρνάκα «πατούσαν» καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο και κατάφεραν να προηγηθούν σε ένα βαρύ τερέν με 1-0.

Προβάδισμα με «Βούκο»


Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 21ο λεπτό. Ο Αλέξα Βουκομάνοβιτς(Φωτογραφία) μετά την απόκρουση του Δημήτρη Ρεσίτη πλάσαρε εύστοχα και έκανε το 1-0.

Δοκάρι του Α.Ο.Σ.


Στο φινάλε του πρώτου μέρους το σουτ του πλάγιου οπισθοφύλακα Έρβιστ Μετούσι(Φωτογραφία) βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Βελουχίου.

Οι καλύτερες φάσεις
Οι γηπεδούχοι απείλησαν στα πρώτα λεπτά με γυριστή κεφαλιά του Κούρκουλα και με τον Διπλάρη, που δεν κατάφερε να πιάσει καλά την κεφαλιά. Μετά το 1-0 ο Μπαλαμπάνος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά η μπάλα κόλλησε στα νερά, ενώ στο οριζόντιο δοκάρι βρήκε το σουτ του Μετούσι.

Το γκολ
21΄: Ο Βουκομάνοβιτς με πλασέ μετά από ασθενής απόκρουση του Ρεσίτη έκανε το 1-0.

Β΄ Μέρος

«Καθάρισαν» τον αγώνα
Η βροχόπτωση συνεχίστηκε στην επανάληψη. Οι Καρδιτσιώτες σημείωσαν το 2-0, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το ματς. Το Βελούχι πλησίασε στο φινάλε στη μείωση του σκορ.

Διπλασιασμός Σελλάνων
Σχεδόν με τη συμπλήρωση μισής ώρας ο Αλέξα Βουκομάνοβιτς με δυνατό συρτό σουτ σημείωσε το 2-0 για τους γηπεδούχους.  Ο Σέρβος πρώην φορ της Αναγέννησης έφτασε τα 6 γκολ και βρήκε δίχτυα μετά από αρκετό διάστημα. Είχε χριστεί σκόρερ και στο νικηφόρο ματς του Καρπενησίου για τον πρώτο γύρο.

Απειλή και δοκάρι


Στο 90ο λεπτό η κεφαλιά του Δημήτρη Σιάτρα(Φωτογραφία) μέσα από την μικρή περιοχή βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του έμπειρου Δημήτρη Κουτσόπουλου, μετά το χτύπημα φάουλ του Άγγελου Παχή.

Οι καλύτερες φάσεις
Τα Σέλλανα απείλησαν με δυνατό σουτ του Κοντού, το οποίο πέρασε λίγο άουτ από το τέρμα του Ρεσίτη. Ύστερα από το 2-0 χάθηκε τριπλή ευκαιρία για ένα ακόμη γκολ, όταν το σουτ του Βουκομάνοβιτς κόλλησε στη λάσπη και στη συνέχεια Παπαδημητρόπουλος και Κοντός δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Ο ΑΠΟΚ είχε δοκάρι στο φινάλε με τον Σιάτρα.

Το γκολ
59΄: Ο Βουκομάνοβιτς με δυνατό συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βελουχίου και σημείωσε το 2-0.

Κίτρινες Κάρτες
Γιαουπλάρι

Διακριθέντες
Σέλλανα: Βουκομάνοβιτς, Χάδιαρης, Κοντός, Διπλάρης
ΑΠΟΚ: Σιάτρας, Κακκάβας

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Μπουρνάκας (Σέλλανα): «Για εμάς το ζητούμενο ήταν οι βαθμοί και εκεί πρέπει να μείνουμε. Πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά, το μόνο που κρατάμε είναι οι βαθμοί και πρέπει να συγκεντρωθούμε για το επόμενο ματς την άλλη Κυριακή μέσα στο Νεοχώρι. Το καθένα για εμάς είναι μια κατηγορία. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια σε ένα δύσκολο γήπεδο και εμείς κοιτάμε τη συνέχεια. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα του Καρπενησίου και τα καλύτερα στον συνάδελφο.»





Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ): «Ήταν ένα παιχνίδι σε δύσκολο αγωνιστικό χώρο με τις συνθήκες που επικρατούσαν. Δεν μπορούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο. Αναγκαστικά το παιχνίδι πήγε στη δύναμη. Πιστεύω ότι η αντίπαλη ομάδα ήταν πιο δυνατή, κατάφερε έβαλε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και πήρε το παιχνίδι δίκαια. Δεν έχω παράπονο από τους ποδοσφαιριστές μου, προσπαθήσανε κάτω από αντίξοες συνθήκες και τους δίνω συγχαρητήρια, όπως και στους αντιπάλους, προσπαθήσανε για το καλύτερο. Νομίζω όμως ότι η καλύτερη ομάδα κέρδισε δίκαια. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα των Σελλάνων, να πετύχει τον στόχο της και συγχαρητήρια στον αντίπαλο coach.»

Συνθέσεις Ομάδων

Σέλλανα (Γιάννης Μπουρνάκας): Κουτσόπουλος, Μετούσι, Τζάνης(Μπακρατσάς), Μάττας, Κούρκουλας, Διπλάρης, Μπαλαμπάνος(Παπαδημητρόπουλος), Χάδιαρης, Βουκομάνοβιτς(Παπαδημητρίου), Κοντός, Υφαντής(Γιαγιάκος)

ΑΠΟΚ (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης, Γεωργίου, Παχής, Σιάτρας, Ζαραβέλης, Γιαουπλάρι, Σερπάνος(75΄ Φλωράκης), Τσιμόπουλος, Χαλλής(80΄ Χρυσικός), Κακκάβας, Μπαρμπόσα(65΄ Σακελλαρίου)

Διαιτητής: Στέφανος-Βάϊος Καλαντζής(Θεσσαλίας)
1ος Βοηθός: Αλέξανδρος Αναστασίου(Θεσσαλίας)
2ος Βοηθός: Δημήτριος Σακκάς(Θεσσαλίας)







Φωτογραφίες: karditsapress.gr