Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Παίδες: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Θεσσαλίας 0-5

Ανταγωνιστική για 40 λεπτά ήταν βελτιωμένη ομάδα παίδων της ΕΠΣ Ευρυτανίας, ωστόσο η ποιοτικότερη ΕΠΣ Θεσσαλίας πέρασε από το Καρπενήσι, νικώντας με 0-5.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 1. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 7ου Ομίλου του Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων παίδων.
Η Ευρυτανία του Δημήτρη Αντωνίου είχε αρκετά καλή παρουσία, ειδικότερα στο πρώτο μέρος, όπου έδειξε αγωνιστικότητα και πάθος. Προσπάθησε και πάλεψε με όσα μέσα διαθέτει και κατάφερε να κρατήσει το σκορ σε συμπαθή επίπεδα μετά το 8-0 από την Εύβοια. Φανερή η έλλειψη παραστάσεων από τους μικρούς ποδοσφαιριστές.
Η Θεσσαλία του Αντώνη Μάνδαλου πέρασε από το Καρπενήσι χωρίς δυσκολίες, αποδεικνύοντας την ποιότητα της. Έκανε το 2 στα 2, έχοντας τέρματα 11-0. Τα τέρματα της πέτυχαν οι: Χρήστος Τριανταφυλλόπουλος(Αυτογκόλ), Δημήτρης Κουτσιμπάνας, Κώστας Γλυκός(2) και Νίκος Θεοδωρόπουλος. Δοκάρια είχαν οι: Απόστολος Τζιανής και Τάσος Μπουμπούκης.
Την επόμενη(3η) αγωνιστική η Ευρυτανία θα υποδεχτεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου την Φθιώτιδα, ενώ η Θεσσαλία αντιμετωπίζει την Εύβοια εντός έδρας την ίδια ημέρα.

Περισσότεροι από 50
Την αναμέτρηση παίδων ανάμεσα στις δυο ομάδες είδαν περισσότεροι από 50 θεατές, κυρίως γονείς και ποδοσφαιριστές του επόμενου ματς των νέων. 


Καλύτερη εικόνα
Η παρουσία των παιχτών του Δημήτρη Αντωνίου ήταν αρκετά καλύτερη συγκριτικά με τον αγώνα της πρεμιέρας ενάντια στην Εύβοια.

2/2
Η Θεσσαλία του Αντώνη Μάνδαλου έκανε το 2 στα 2. Είχε κερδίσει στην πρεμιέρα με 6-0 την ΕΠΣ Φθιώτιδας.

Διοικητική παρουσία
Την ΕΠΣ Ευρυτανίας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας και οι: Νίκος Δροσίνης, Βασίλης Κατσίκης, Γιώργος Λιάγκας και το μέλος της επιτροπής Εθνικών Ομάδων Διονύσης Βονόρτας. Αρκετοί παράγοντες και της ΕΠΣ Θεσσαλίας ταξίδεψαν στο Καρπενήσι και συγκεκριμένα οι: Δημήτρης Βελάνης, Μίλτος Καλόγηρος, Δημήτρης Λαμπρογιώργος και Θανάσης Κουτσιμπάνας.



Α΄ Μέρος

Πιεστική η Θεσσαλία
Τα ηνία του παιχνιδιού πήρε με το «καλημέρα» η φιλοξενούμενη ομάδα, συναντώντας όμως μια συμπαγής αμυντική γραμμή. Η Θεσσαλία προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με 0-1.

Με αυτογκόλ το 0-1














Οι παίχτες της Θεσσαλίας προηγήθηκαν στο 14ο λεπτό. Ο Γιώργος Τζαφλέρης(Φωτογραφία αριστερά) σούταρε και ο δεξιός μπακ Χρήστος Τριανταφυλλόπουλος(Φωτογραφία δεξιά) προ της γραμμής «έγραψε» το 0-1 με αυτογκόλ.




Θετική αμυντικά


Με κορυφαίο τον Γιώργο Κελεσίδη(Φωτογραφία) στον χώρο της άμυνας η Ευρυτανία κατάφερε να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα για 40΄ το σκορ.

Οι καλύτερες φάσεις
3’: Πάσα του Γκινίδη στον Κωστούλα, σουτ του δεύτερου απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ευρυτανίας με τα πόδια.
4΄: Σέντρα του Ζαρίφη από αριστερά, πλασέ του Γκινίδη έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Τσιάμη.
9΄: Ο Τζαφλέρης έδωσε στον Τζιανή, το σουτ του οποίου μπλοκαρίστηκε από τον Τσιάμη στην δεξιά του γωνία.
14΄: Ο Μπουμπούκης σέντραρε στον Τζαφλέρη, ο οποίος σούταρε και ο Τριανταφυλλόπουλος έστειλε άθελα του την μπάλα στην δεξιά γωνία της Ευρυτανίας(0-1).
20΄: Ο Μπουμπούκης δοκίμασε σουτ, το οποίο πέρασε μόλις άουτ από το τέρμα των γηπεδούχων.
29΄: Σουτ του Μπουμπούκη εκτός περιοχής απέκρουσε έξοχα στην δεξιά του γωνία ο Τσιάμης.
30΄: Συνδυασμός Μπουμπούκη-Ζαρίφη, σέντρα του δεύτερου, ο Γκινίδης δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και να σκοράρει.
37΄: Σουτ του Τζιανή απέκρουσε σε κόρνερ στην δεξιά του γωνία ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

Β΄ Μέρος

Βρήκε τον τρόπο
Η ομάδα της Θεσσαλίας βρήκε τέσσερις ακόμη φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα στην επανάληψη, ενώ είχε και δυο δοκάρια. Το τελικό 0-5 απέναντι στην μαχητική Ευρυτανία κρίνεται δίκαιο.

Κεφαλιά του Κουτσιμπάνα


Στην πρώτη αξιόλογη φάση της επανάληψης στο 44ο λεπτό η ΕΠΣΘ έκανε δυο τα τέρματα της. Ο αμυντικός Δημήτρης Κουτσιμπάνας(Φωτογραφία) έκανε το 0-2 με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Θεόφιλου Ζαρίφη.



Δυο γκολ Γλυκού


Ο νεοεισελθών Κώστας Γλυκός(Φωτογραφία) βρήκε δυο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 46΄ και στο 51΄ έκανε το 0-3 και το 0-4 αντίστοιχα με σουτ.





Τέλος με δυνατό σουτ


Ένας ακόμη ποδοσφαιριστής που προήλθε από τον πάγκο σκόραρε. Συγκεκριμένα στο 62ο λεπτό μετά την πάσα του Απόστολου Τζιανή, ο Νίκος Θεοδωρόπουλος(Φωτογραφία) με όμορφο σουτ διαμόρφωσε το 0-5.


Είχε και δυο δοκάρια














Η Θεσσαλία είχε και δυο δοκάρια στην επανάληψη, στο 48ο λεπτό με τον Απόστολο Τζιανή(Φωτογραφία αριστερά) και με τον Τάσου Μπουμπούκη(Φωτογραφία δεξιά) στο 67΄.  


Οι καλύτερες φάσεις
44΄: Κόρνερ του Ζαρίφη από τα αριστερά, ο Κουτσιμπάνας με κεφαλιά στην δεξιά του γωνία της Ευρυτανίας πέτυχε το 0-2.
46΄: Ο Τζιανής τροφοδότησε τον Γλυκό, ο οποίος με σουτ στην δεξιά γωνία του Τσιάμη πραγματοποίησε το 0-3.
48΄: Προσωπική ενέργεια και σουτ του Τζιανή προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
51΄: Ο Γλυκός έκανε προσωπική προσπάθεια, βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και με εύστοχο πλασέ πέτυχε το 0-4.
58΄ : Ατομική ενέργεια και σουτ του Αργυρόπουλου από αριστερά απέκρουσε σε κόρνερ ο Τσιάμης.
62΄: Ο Τζιανής έδωσε στον Θεοδωρόπουλο, που με δυνατό σουτ από θέση δεξιά «έγραψε» το 0-5.
65΄: Εκτέλεση φάουλ του Κελεσίδη Γ. έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Θεσσαλίας.
66΄: Σουτ του Μπουμπούκη από θέση αριστερά απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γραβιάς.
67΄: Ο Τζιανής έδωσε στον Γλυκό, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο πορτιέρο των γηπεδούχων και το νέο σουτ του Μπουμπούκη προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Γραβιά.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Ευρυτανία: Κελεσίδης Γ.
Θεσσαλία: Γλυκός, Τζιανής, Μπουμπούκης, Κουτσιμπάνας

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Ευρυτανία): «Ήταν το δεύτερο παιχνίδι μας με την ΕΠΣ Θεσσαλίας, την μικτή της Μαγνησίας, μια αξιόλογη ομάδα με διαφορά δυναμικότητας. Να συγχαρούμε τα παιδιά για την μεγάλη αγωνιστικότητα που είχανε και αυτό το απόδειξαν κυρίως με την εμφάνιση τους στο πρώτο ημίχρονο. Βέβαια στην συνέχεια φάνηκε ο βαθμός δυσκολίας και η δυναμικότητα. Σίγουρα το εύρος του σκορ δεν ανταποκρίνεται όσο το ενδιαφέρον των 18-20 παιδιών αυτής της ηλικίας, γνωρίζοντας τις δυσκολίες που έχουμε, έλλειψη παιδικού πρωταθλήματος, έλλειψη αγωνιστικότητας. Στηρίζουμε τα παιδιά αυτά όλοι μας και ευελπιστούμε να είμαστε καλύτεροι σε κάθε παιχνίδι και να είναι κίνητρο για την περαιτέρω αθλητική τους πορεία. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Θεσσαλίας και καλή συνέχεια στο επόμενο παιχνίδι.»

Αντώνης Μάνδαλος (Θεσσαλία): «Υπήρχε διαφορά δυναμικότητας, ήμασταν πολύ καλύτεροι και φυσιολογικά ήρθε το αποτέλεσμα. Ήμασταν πολύ ανώτεροι. Προσπάθησε η ομάδα της Ευρυτανίας να μπορέσει να ανταπεξέλθει, αλλά ήταν υποδεέστερη, χωρίς να θέλω να την υποτιμήσω.»







Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Δημήτρης Αντωνίου): Τσιάμης(60΄ Γραβιάς), Τριανταφυλλόπουλος(54΄ Καλάλουε), Σερπάνος, Δροσίνης(54΄ Καλαντζής), Κελεσίδης Γ., Καρδαμπίκης, Κελεσίδης Κ., Καραντάνας(37΄ Κοκοτίνης), Φλωράκης(44΄ Πιστιόλης), Σταμούλης(49΄ Σουλιώτης), Τσιγαρίδας(41΄ Μπακατσιάς)

Θεσσαλία (Αντώνης Μάνδαλος): Πουλιάνας, Μπαΐράμης(41΄ Γλυκός), Αδάμος(54΄ Αργυρόπουλος), Χολέβας, Κουτσιμπάνας, Κωστούλας(54΄ Σανάι), Γκινίδης(41΄ Θεοδωρόπουλος), Τζαφλέρης, Τζιανής, Μπουμπούκης, Ζαρίφης(50΄ Κολώνιας)

Διαιτητής: Χριστόφορος Καραβασίλης(Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Νίκος Κορδολαίμης(Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Μπάκας(Αιτωλοακαρνανίας)
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος