Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Νέοι: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Θεσσαλίας 0-1

«Γλυκόπικρη» γεύση άφησε στους Ευρυτάνες ο αγώνας με την ΕΠΣ Θεσσαλίας. Οι νέοι της ΕΠΣΕ «λύγισαν» στο 92ο λεπτό, υπερβάλλοντας εαυτώ.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Άρχισε στις 3 και ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών Ομάδων νέων.
Η Ευρυτανία του Δημήτρη Τσιγαρίδα παρουσίασε και στο δεύτερο της παιχνίδι ένα εξαιρετικό και μαχητικό πρόσωπο. Άψογα στημένη στον αγωνιστικό χώρο κόντραρε στα ίσια μια δυνατότερη Ένωση. Η ΕΠΣΕ παρέμεινε χωρίς βαθμό, όμως αυτό είναι το τελευταίο που μετρά, αποδεικνύοντας πως με ελάχιστα μέσα μπορεί να κάνει πολλά.
Η Θεσσαλία του Αντώνη Μάνδαλου τα βρήκε «σκούρα» στο Καρπενήσι, ωστόσο η ποιοτική ομάδα της Μαγνησίας κατάφερε να «χαμογελάσει» στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με προβολή του Δημήτρη Δήμου και να πάρει το δεύτερο της τρίποντο της στο ματς. Πρόκειται για ένα συγκρότημα, το οποίο είναι παραδοσιακά αρκετά δυνατό.
Στις 22 Νοεμβρίου για την 3η αγωνιστική η Ευρυτανία θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την Φθιώτιδα, ενώ η Θεσσαλία θα «κοντραριστεί» με την Εύβοια στο ντέρμπι κορυφής.

Σταθερή συμμετοχή
Η δεύτερη κατά σειρά συνάντηση μεταξύ Ευρυτανίας και Θεσσαλίας είχε συμμετοχή περισσότερων από 50 θεατών.


Συγκινητική η Ευρυτανία
Ένα εξαιρετικό και παθιασμένο σύνολο παρουσίασε ξανά ο προπονητής της ομάδας νέων Δημήτρης Τσιγαρίδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι δέχτηκε γκολ, όπως και με την Εύβοια στις καθυστερήσεις του αγώνα, παλεύοντας μέχρι τελικής πτώσης.

Την Κυριακή τον ΑΠΟΚ


Ο Αιτωλοακαρνάνας ρέφερι Βασίλης Παναγιωτόπουλος(Φωτογραφία) θα διευθύνει και την αναμέτρηση του Βελουχίου με τα Σέλλανα την Κυριακή 12 Νοεμβρίου.

Διεκδικεί πρωτιά
Η Θεσσαλία διεκδικεί την πρωτιά, κάνοντας το 2 στα 2. Είχε νικήσει στην πρεμιέρα με 3-2 την Φθιώτιδα.

Και στις δυο ομάδες
Ο αξιόλογος τεχνικός της ΕΠΣΘ Αντώνης Μάνδαλος καθοδηγεί και φέτος τις δυο ενωσιακές ομάδες.

Α΄ Μέρος

Καλοστημένοι Ευρυτάνες
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ, συναντώντας ωστόσο μια πολύ καλή και ανταγωνιστική Ευρυτανία. Το ημίχρονο έληξε με 0-0.

Κινητικός ο Κατσαγεωργίου


Δραστήριος για τους Θεσσαλούς ήταν ο Αντώνης Κατσαγεωργίου(Φωτογραφία), ο οποίος έκανε την ασίστ στο νικητήριο γκολ.

Οι καλύτερες φάσεις
10΄: Ο Κατσαγεωργίου δοκίμασε σουτ από πλάγια αριστερά, το οποίο μάζεψε ο Πατλιάς στην δεξιά του γωνία.
24΄: Μακρινό σουτ του Κατσαγεωργίου απέκρουσε σε κόρνερ στην δεξιά του γωνία ο τερματοφύλακας της Ευρυτανίας. Ο Κατσαγεωργίου εκτέλεσε, το σουτ του Μεγαγιάννη μετά από κόντρες κατέληξε σε νέο κόρνερ.
31΄: Σέντρα του Χρόνη από δεξιά, κεφαλιά του Τάρε έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.

Β΄ Μέρος

Στο τέλος νικήτρια η ΕΠΣΘ
Στο ίδιο τέμπο κυμάνθηκε και το δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα της Θεσσαλίας κατάφερε να επικρατήσει στο 92΄, με την Ευρυτανία να πλησιάζει αμέσως μετά κοντά στο 1-1, έχοντας «χάσει» λόγω τραυματισμού τα αδέρφια Τόλη.

Προειδοποιητική βολή


Το σουτ του Παρασκευά Χριστογιαννούλα(Φωτογραφία) στο 78΄ βρήκε την ρίζα της δεξιάς κάθετη δοκού του Παναγιώτη Πατλιά και έφυγε άουτ.


«Σοκ» στις καθυστερήσεις


Στο 92΄ σημειώθηκε το νικητήριο γκολ. Ο Αντώνης Κατσαγεωργίου εκτέλεσε κόρνερ και ο Δημήτρης Δήμος(Φωτογραφία), παίχτης του Αλμυρού με πλασέ στο πρώτο δοκάρι σημείωσε το 0-1. Ο Δήμος είχε μπει ως αλλαγή στο ημίχρονο.




Κοντά στο 1-1


Δυο λεπτά αργότερα η Ευρυτανία «άγγιξε» το 1-1, αλλά το πλασέ του Παναγιώτη Μπίκα(Φωτογραφία) ανέκοψε ο Δημήτρης Μπόλης την ύστατη στιγμή.


Οι καλύτερες φάσεις
61΄: Σουτ του Μεγαγιάννη έξω από την μεγάλη περιοχή μπλόκαρε ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
78΄: Ο Ακριβόπουλος πάσαρε στον Χριστογιαννούλα, το χαμηλό σουτ του οποίου βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πατλιά και έφυγε άουτ.
82΄: Σέντρα του Μπόλη από δεξιά, πλασέ του Τάρε μπλοκαρίστηκε από τον αντίπαλο κίπερ στην γωνία του.
92΄: Κόρνερ του Κατσαγεωργίου από αριστερά, ο Δήμος στο πρώτο δοκάρι με πλασέ στην δεξιά γωνία του Πατλιά σημείωσε το 0-1.
94΄: Ο Μπουμπουρής Π. εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και δεξιά, ο Τσιόβολος έχασε τον έλεγχο της μπάλας και το πλασέ του Μπίκα απέκρουσε σωτήρια ο Μπόλης.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Ευρυτανία: Μπουμπουρής Π., Καραμπάς, Τόλης Α., Ρέπας, Πατρώνης
Θεσσαλία: Δήμος, Κατσαγεωργίου, Μεγαγιάννης

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ευρυτανία): «Είναι το δεύτερο παιχνίδι στην σειρά που οι ποδοσφαιριστές μας καταβάλλουν πραγματικά μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια. Πάλι στο τέλος του αγώνα δεχτήκαμε ένα γκολ από στημένη φάση, το οποίο θα χαρακτήριζα και τυχερό. Η αλήθεια είναι ότι οι αντίπαλοι είναι καλύτερη ομάδα από εμάς, έχω ξαναπεί ότι τα σωματοτυπικά χαρακτηριστικά των ομάδων, οι εμπειρίες του και η ατομική και ομαδική τακτική τους είναι σε πολύ πιο υψηλό επίπεδο από τα δικά μας, αλλά τα παιδιά μας για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι κατέβαλλαν μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια και το είδαν όσοι ήταν στο ματς όσον αφορά την τακτική τους την ατομική και την ομαδική μέσα στο γήπεδο, την οργάνωση τους στον αγωνιστικό χώρο, με στόχο πάντα να περιορίσουμε τους αντιπάλους, οι οποίοι πραγματικά είναι σε πιο υψηλό επίπεδο από εμάς. Θέλω να σταθώ και να δώσω συγχαρητήρια και να ευχηθώ να συνεχίσουν το έργο τους οι προπονητές στην Ευρυτανία, που ασχολούνται με νέα παιδιά στις ομάδες τους. Να τονίσω ότι ίσως είναι πολύ σημαντικό για εμάς, αφού το πρωτάθλημα μας είναι αδύναμο να επανέλθει ίσως ο κανονισμός των δυο ποδοσφαιριστών κάτω των 20 ετών σε κάθε ομάδα, αν θέλουμε να έχουμε μέλλον σε αυτό το πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια στον αντίπαλο, νομίζω ότι του βάλαμε δύσκολα. Θέλω να σταθώ επίσης στο επίπεδο τόσο των προπονητών όσο και των διοικητικών παραγόντων της αντίπαλης ομάδας, οι οποίοι πραγματικά μας αντιμετώπισαν με πολύ σεβασμό, με μια πραγματικά πολύ καλή διάθεση, που ταιριάζει και στο επίπεδο των μικτών και τις ηλικίες των παιδιών που αγωνίζονται. Να τους ευχαριστήσουμε για τα πολύ καλά τους λόγια και σχόλια στο τέλος του αγώνα.»

Αντώνης Μάνδαλος (Θεσσαλία): «Δεν δείξαμε ότι μπορούσαμε να πάρουμε άνετα το ματς. Είδαμε μια ομάδα της Ευρυτανίας, η οποία στήθηκε καλά στο παιχνίδι, είχε καλές μετατοπίσεις, παλέψανε τα παιδιά και ήταν πάρα πολύ δύσκολο να κερδίσουμε. Έτυχε αυτή η φάση στο 90΄ και μας χάρισε το γκολ. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου και μπορώ να σας πω ότι ήμασταν τυχεροί το ότι κερδίσαμε στο 90΄. Η προσπάθεια συνεχίζεται, συγχαρητήρια στα παιδιά της Ευρυτανίας, γιατί ξέρω ότι είναι οι συνθήκες που δουλεύουν εδώ τα παιδιά είναι πολύ δύσκολες, αλλά παρόλα αυτά τους δίνω συγχαρητήρια και για την εμφάνιση και για την παρουσία μέσα στο γήπεδο. Και οι δυο ομάδες είναι άξιες συγχαρητηρίων.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Πατλιάς, Καραμπάς, Πατρώνης, Μπουμπουρής Π., Μπουμπουρής Ε., Τόλης Α.(88΄ λ.τρ Κατσίκης), Τσάρας, Ρέπας, Τριανταφύλλου, Τόλης Ν.(81΄ λ.τρ Μπίκας), Τσούκας(46΄ Τριανταφυλλόπουλος)

Θεσσαλία (Αντώνης Μάνδαλος): Τσιόβολος, Μπόλης, Γερολυμάτος(67΄ Χριστογιαννούλας), Δοδοντζίδης, Τσίλογλου, Μεγαγιάννης, Χρόνης(46΄ Δήμος), Κανούτας, Τάρε, Τιμπλαλέξης(55΄ Ακριβόπουλος), Κατσαγεωργίου

Διαιτητής: Βασίλης Παναγιωτόπουλος(Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Νίκος Κορδολαίμης(Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Μπάκας(Αιτωλοακαρνανίας)
















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος