Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Παίδες: ΕΠΣ Εύβοιας-ΕΠΣ Ευρυτανίας 8-0

Με το βαρύ, αλλά αναμενόμενο 8-0 ηττήθηκε στην πρεμιέρα της η ενωσιακή ομάδα παίδων της ΕΠΣ Ευρυτανίας από την αντίστοιχη της ΕΠΣ Εύβοιας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων παίδων(7ος Όμιλος), αρχίζοντας στις 1 στο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Εύβοιας.
Η Εύβοια του Θανάση Γουρνά απέδειξε την ανωτερότητα της και το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Οι ποιοτικοί γηπεδούχοι είναι εκ των πιο ισχυρών ομάδων του ομίλου. Από δυο γκολ για τους: Ανέστη Πετράκη και Δήμο-Μάριο Καπατσούλια και από ένα για τους: Γιώργο Ιωάννου, Εφραίμ Κατσαρή, Δημήτρη Καραμπίνη και Αντώνη Αλαφάκη, ενώ δοκάρι είχε ο Χρήστος Λιατίφης.
Η Ευρυτανία του Δημήτρη Αντωνίου είχε στις τάξεις της ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν είχαν παραστάσεις αντίστοιχων αγώνων και οδηγήθηκε μοιραία σε μια αρνητική πρεμιέρα και ένα βαρύ αποτέλεσμα. Τα παιδιά της ΕΠΣΕ σίγουρα θα παρουσιάσουν βελτίωση και θα έχουν πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο στα επόμενα παιχνίδια.
Η επόμενη(2η) αγωνιστική διεξάγεται στις 8 Νοεμβρίου. Η ΕΠΣ Εύβοιας θα παίξει εκτός έδρας με την ΕΠΣ Φθιώτιδας, ενώ η ΕΠΣ Ευρυτανίας υποδέχεται την ΕΠΣ Θεσσαλίας.

Χαμηλά στάνταρ θεατών
Το παιχνίδι παρακολούθησαν περίπου 30-40 θεατές, με τους περισσότερους εξ αυτών να είναι γονείς η ποδοσφαιριστές του επόμενου παιχνιδιού νέων.


Παρόμοιο σκορ
Οι Ευρυτάνες τα τελευταία χρόνια είχαν υποστεί ήττες με 9-0, 8-0 και 7-0 από την Εύβοια. Στα ίδια επίπεδα κινήθηκε και το φετινό αποτέλεσμα.

Κομβικοί παράγοντες
Η έλλειψη παιδικού πρωταθλήματος αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην προσπάθεια της μικτής μας. Παράλληλα η Εύβοια διαθέτει αρκετές ακαδημίες και πληθώρα ποδοσφαιριστών στην προεπιλογή της. Σχεδόν όλα τα παιδιά της Ευρυτανίας συμμετείχαν για πρώτη φορά σε επίσημο ματς και σε γήπεδο 11Χ11.

Σκάουτερ της ΑΕΚ
Τα παιχνίδια παρακολούθησε η παλιά «δόξα» της ΑΕΚ και νυν σκάουτερ της Παναγιώτης Στυλιανόπουλος(Φωτογραφία).


Επιστροφή Αντωνίου
Ο Δημήτρης Αντωνίου επέστρεψε στον πάγκο των ενωσιακών ομάδων, συναντώντας ως αντίπαλο τον φίλο του Θανάση Γουρνά. Πέρυσι τις μικτές παίδων των δυο ομάδων είχαν καθοδηγήσει οι: Δημήτρης Καλέντζης(Εύβοια) και Γιώργος Χρυσαφόπουλος(Ευρυτανία).

Δεν περνούσε το κέντρο


Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να κρατήσουν μπάλα και να περάσουν το κέντρο. Η μπάλα πέρασε εκτός αντίπαλης εστίας μόλις μια φορά σε μακρινή αδύναμη εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Κελεσίδη(Φωτογραφία) στην επανάληψη.

Συνοδεία Βονόρτα
Τις ενωσιακές ομάδες συνόδεψε το μέλος της επιτροπής μικτών ομάδων Διονύσης Βονόρτας. Από πλευράς ΕΠΣ Εύβοιας παρών ήταν μεταξύ άλλων και ο Πρόεδρος Γιάννης Παπακωνσταντίνου.

Α΄ Μέρος

Εξάρα στο πρώτο
Την ανωτερότητα της από το πρώτο κιόλας λεπτό επισφράγισε η Εύβοια, προηγούμενη στο πρώτο μέρος με 6-0. Αμυνόταν διαρκώς η ομάδα της Ευρυτανίας, η οποία υποχρεώθηκε σε δυο αναγκαστικές αλλαγές.

Το προβάδισμα της Εύβοιας


Με κεφαλιά του Ανέστη Πετράκη(Φωτογραφία) μετά την σέντρα του Θανάση Συκά οι Ευβοιώτες προηγήθηκαν στο 7ο λεπτό με 1-0. 



Τρίλεπτο Καπατσούλια


Πρωταγωνιστής ήταν ο Δήμος-Μάριος Καπατσούλιας(Φωτογραφία), ο οποίος με δυο γκολ στο 14΄ και στο 17΄ από κοντά εκμεταλλευόμενος τις ασίστ των: Χρήστου Λιατίφη και Δημήτρη Τρίκα έκανε αρχικά το 2-0 και εν συνεχεία το 3-0. 





Έβαλε το όνομα του στους σκόρερς


Ο νεοεισελθών Γιώργος Ιωάννου(Φωτογραφία) δέχτηκε την σέντρα του Θανάση Συκά και στο 32ο λεπτό πλάσαρε εύστοχα για το 4-0.




Πέμπτο Κατσαρή


Τρία λεπτά αργότερα ο κινητικός Εφραίμ Κατσαρής(Φωτογραφία) με κοντινό πλασέ από δεξιά σημείωσε το 5-0.



«Αεροπόρος» ο Πετράκης
Όπως άρχισε το ημίχρονο..έτσι και το τελείωσε ο Ανέστης Πετράκης, καθώς ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του 40λεπτου σκόραρε με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Χρήστου Λιατίφη.



Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Κάθετη πάσα του Λιατίφη στον Κουστίμπη, ο οποίος πλάσαρε άουτ από το δεξί δοκάρι του Καλαντζή.
7΄: Σέντρα του Συκά από δεξιά, ο Πετράκης με κεφαλιά στην αριστερή γωνία της Ευρυτανίας σημείωσε το 1-0.
9΄:  Εκτέλεση κόρνερ του Λιατίφη από δεξιά, κεφαλιά του Κουστίμπη αποκρούστηκε από τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων.
10΄: Πάσα του Λιατίφη στον Βουρδάνο, που σούταρε εκτός περιοχής μόλις πάνω από την εστία του Καλαντζή.
14΄: Σέντρα του Λιατίφη από δεξιά, ο Καπατσούλιας με πλασέ στην δεξιά γωνία του Καλαντζή από κοντά πέτυχε το 2-0.
17΄:  Ο Τρίκας έκανε ατομική προσπάθεια, σέντραρε από δεξιά και ο Καπατσούλιας με πλασέ στην αριστερή γωνία της Ευρυτανίας «έγραψε» το 3-0.
18΄: Μπαλιά του Λιατίφη στον Κουστίμπη, πλάσε του δεύτερου από δεξιά έδιωξε σκόρνερ ο Καλαντζής.
19΄: Παράλληλη σέντρα του Κατσαρή, πλασέ του Φωτιά απέκρουσε ο τερματοφύλακας των Ευρυτάνων.
22΄: Ο Ιωάννου έβγαλε σέντρα από αριστερά και το πλασέ του Κατσαρή μάζεψε ο αντίπαλος τερματοφύλακας.
24΄: Ο Μυτάκης δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο απέκρουσε με όμορφη εκτίναξη σε κόρνερ ο Καλαντζής στην γωνία του .
32΄: Σέντρα του Συκά από δεξιά, ο Ιωάννου με σουτ στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων πραγματοποίησε το 4-0.
35΄: Ο Κατσαρής δέχτηκε μακρινή μπαλιά από αριστερά και από θέση τετ α τετ προ του Καλαντζή ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0.
38΄: Σουτ του Κουστίμπη από θέση αριστερά απέκρουσε ο τερματοφύλακας των «πράσινων».
39΄: Κόρνερ του Λιατίφη από δεξιά, ο Πετράκης με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Καλαντζή «έγραψε» το 6-0.

Β΄ Μέρος

Καλύτερη Ευρυτανική εικόνα
Πιο ανταγωνιστική ήταν αμυντικά στο δεύτερο μέρος η Ευρυτανία. Δυο ακόμη φορές σκόραραν οι γηπεδούχοι, οδηγούμενοι στο σαρωτικό 8-0.

Τα είχε…7


Χρειάστηκαν εννιά λεπτά στην επανάληψη για να βρει δίχτυα η Εύβοια. Ο Δημήτρης Καραμπίνης(Φωτογραφία) μετά την σέντρα του Εφραίμ Κατσαρή ανέβασε το σκορ στο 7-0.



Θετικό ντεμπούτο


Πριν λίγες ημέρες εξέδωσε δελτία στην Ακαδημία και έκανε ντεμπούτο κάτω από την εστία της Ευρυτανίας, ο Γιώργος Γραβιάς(Φωτογραφία) έχοντας καλή παρουσία.

Το ωραιότερο τέρμα


Ο Αντώνης Αλαφάκης(Φωτογραφία) στο 55΄ έκλεισε το τελικό 8-0 με πολύ ωραίο μακρινό σουτ, «κρεμώντας» τον αντίπαλο κίπερ.


Δοκάρι Λιατίφη


Στην τελευταία αξιόλογη ευκαιρία του παιχνιδιού το μακρινό σουτ του Χρήστου Λιατίφη(Φωτοτογραφία) κατέληξε στο αντίπαλο οριζόντιο δοκάρι. 


Οι καλύτερες φάσεις
49΄: Ο Κατσαρής σέντραρε από δεξιά, ο Καραμπίνης με σουτ στην αριστερή γωνία του Καλαντζή έκανε το 7-0.
55΄: Με πολύ ωραίο μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ ο Αλαφάκης σημείωσε το 8-0.
56΄: Πάσα του Κατσαρή στον Καραμπίνη, το πλασέ του οποίου απέκρουσε με τα πόδια ο Γραβιάς.
60΄: Ο Καραμπίνης έδωσε στον Λιατίφη, που σούταρε από μακριά, ο Γραβιάς απέκρουσε και η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του.

Κίτρινες Κάρτες
-
Διακριθέντες
Εύβοια: Πετράκης, Κατσαρής, Λιατίφης, Καπατσούλιας, Συκάς
Ευρυτανία: Καλαντζής, Γραβιάς

Δηλώσεις Προπονητών

*Οι δηλώσεις του κ. Γουρνά θα προστεθούν αργότερα.












Δημήτρης Αντωνίου (Ευρυτανία): «Ήταν η πρεμιέρα στο ενωσιακό πρωτάθλημα. Είναι γεγονός ότι εμείς δεν μπορούμε να κοιτάξουμε να κρατήσουμε το σκορ. Ήταν σίγουρα πάρα πολύ μεγάλο και βαρύ. Έχουμε το γνώθι σαυτόν ότι κάνουμε επίσημα παιχνίδια, χωρίς να έχουμε ένα ενωσιακό παιδικό πρωτάθλημα. Αυτά τα παιδιά τα συγκεντρώσαμε λίγες μέρες μαζί. Το γεγονός είναι ότι η δουλεία στον βαθμό που γίνεται στις ακαδημίες δεν μπορεί να μας δώσει αυτήν την στιγμή την δυναμική στον βαθμό που θέλουμε, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε σε ομάδες, όπως αυτή της Εύβοιας. Εμείς κρατάμε μόνο τις εμπειρίες από αυτό το παιχνίδι και ελπίζουμε να είμαστε καλύτεροι μέσα όμως από την δουλειά στις προπονήσεις και να έχουμε πιο ανταγωνιστική παρουσία. Ταυτόχρονα είναι κατανοητό ότι η αγωνιστικότητα είναι αυτή και η δουλειά που πρέπει να γίνεται στα σωματεία, για να μπορέσεις να ανταποκριθείς. Είμαι αισιόδοξος ότι με αυτά τα λίγα παιδιά που έχουμε θα καταφέρουμε να είμαστε καλύτεροι στα επόμενα παιχνίδια. Να συγχαρώ την ομάδα των νέων, η οποία είχε εξαιρετική παρουσία και το σκορ την αδικεί, θα μπορούσε να ήταν και θετικό. Κοίταξαν στα ίσια τους αντιπάλους τους και πιστεύω ότι αυτό δείχνει ότι όταν τα παιδιά έχουν αγωνιστικότητα, έχουν και μια πάρα πολύ καλή απόδοση. Καλή συνέχεια και συγχαρητήρια στην ομάδα της Εύβοιας.»

Συνθέσεις Ομάδων

Εύβοια (Θανάσης Γουρνάς): Πρίνος, Συκάς(34΄ Βλάχος), Μυτάκης(41΄ Οικονόμου), Φωτιάς, Πετράκης, Λιατίφης, Κατσαρής, Τρίκας(20΄ Ιωάννου), Καπατσούλιας(20΄ Καραμπίνης), Βουρδάνος(41΄ Αλαφάκης), Κουστίμπης

Ευρυτανία (Δημήτρης Αντωνίου): Καλαντζής(52΄ Γραβιάς), Καραντάνας(20΄ λ.τρ. Καρδαμπίκης), Κελεσίδης Κ., Δροσίνης, Σερπάνος, Μπακατσιάς(34΄ Τσιγαρίδας), Κοκοτίνης(41΄ Σταμούλης), Μπαζιώνης(25΄ λ.τρ Τριανταφυλλόπουλος),Τσιάμης, Κελεσίδης Γ., Πιστιόλης

Διαιτητής: Λουκάς Αλαφογιάννης(Βοιωτίας)
1ος Βοηθός: Λουκάς Παπαδημητρόπουλος(Βοιωτίας)
2ος Βοηθός: Ιωάννης Τσώνης(Βοιωτίας)






































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος