Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Νέοι: ΕΠΣ Εύβοιας-ΕΠΣ Ευρυτανίας 2-0

Συγκινητική προσπάθεια κατέβαλλαν οι νέοι της ΕΠΣ Ευρυτανίας, οι οποίοι δυσκόλεψαν κατά πολύ τους αντίστοιχους της ΕΠΣ Εύβοιας, γνωρίζοντας την ήττα τελικώς στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού με σκορ 2-0.
Ο αγώνας διεξήχθη την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Εύβοιας και πραγματοποιήθηκε κάτω από δυνατή βροχή σχεδόν σε όλη την διάρκεια του. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 7ου Ομίλου του Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων νέων και ξεκίνησε στις 3.
Η Εύβοια του Θανάση Γουρνά είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δυσκολεύτηκε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, με τους φιλοξενούμενους να μην κινδυνεύουν πολύ στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη με τις διορθωτικές κινήσεις που έγιναν οι ποιοτικοί Ευβοιώτες σκόραραν με κεφαλιά του Βασίλη Παλαιολόγου στο 76΄ και με πλασέ του Γιάννη Παπαχαραλάμπους στην τελευταία φάση του αγώνα.
Η Ευρυτανία του Δημήτρη Τσιγαρίδα ήταν άριστη τακτικά και έβγαλε πάθος στο γήπεδο κόντρα σε μια ισχυρή Ένωση, παίζοντας και εκτός έδρας. Μάλιστα έφτασε μια «ανάσα» από το 0-1 στα πρώτα λεπτά της συνάντησης με τον Γιάννη Τσούκα και τον Άρη Ρέπα. Το μέλλον είναι αρκετά ευοίωνο για την ομάδα της ΕΠΣΕ με ανάλογες εμφανίσεις, έχοντας όμως φέτος δύσκολο έργο και κανέναν ανίσχυρο αντίπαλο.
Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου για την 2η αγωνιστική η ΕΠΣ Εύβοιας θα παίξει στην Λαμία με την ΕΠΣ Φθιώτιδας, ενώ η ΕΠΣ Ευρυτανίας αντιμετωπίζει στο Καρπενήσι την ΕΠΣ Θεσσαλίας.

Καταρρακτώδης βροχή
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με δυνατή βροχή κατά την μεγαλύτερη διάρκεια της. Οι λιγοστοί θεατές παρακολούθησαν την αναμέτρηση κάτω από τις ομπρέλες.


Εξαιρετική εικόνα
Οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Τσιγαρίδα έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και έβαλαν δύσκολα στον πολύ δυνατό αντίπαλο τους. Πρόκειται για μια έδρα, στην οποία τα τελευταία χρόνια η Ευρυτανία γνωρίζει συντριβές. Αξίζει να αναφερθεί πως πριν 13 χρόνια η ΕΠΣΕ απέσπασε ισόπαλο 1-1 με γκολ του Δημήτρη Τσιλιμέκη, έχοντας και τότε προπονητή τον κ. Τσιγαρίδα.

Ίδιος καθοδηγητής
Και τις δυο ενωσιακές ομάδες της Εύβοιας προπονεί φέτος ο Θανάσης Γουρνάς.

Σφυρίζει στα Φάρσαλα


Ο αξιόλογος Βοιωτός ρέφερι Στέφανος Ξηρογιάννης(Φωτογραφία) θα διευθύνει την Κυριακή 29/10 το παιχνίδι του 4ου Ομίλου μεταξύ Αχιλλέα Φαρσάλων και Ολυμπιακού Βόλου.

Α΄ Μέρος

Παρέμειναν στο μηδέν
Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με 0-0, η Εύβοια είχε την ανούσια περιοχή, ενώ τεράστια διπλή φάση απώλεσε με το «καλημέρα» η Ευρυτανία.

Μοναδική διπλή φάση














Την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους απώλεσε η Ευρυτανία. Μόλις στο 4ο λεπτό μετά το κλέψιμο και την σέντρα του Θανάση Τριανταφύλλου, το πρώτο πλασέ του Γιάννη Τσούκα(Φωτογραφία αριστερά) απέκρουσε ο Γιάννης Μίχος και στην επαναφορά ο Άρης Ρέπας(Φωτογραφία δεξιά) σούταρε εκτός εστίας.



Μόνιμος εκφραστής


Ο εξτρέμ Κώστας Τσίγκας(Φωτογραφία) ήταν ο κυριότερος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών της Εύβοιας στο πρώτο μέρος.



Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Σέντρα του Τριανταφύλλου από δεξιά, πλασέ του Τσούκα απέκρουσε σωτήρια ο Μίχος στην δεξιά του γωνία και στην επαναφορά ο Ρέπας σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Εύβοιας.
14΄: Πλασέ του Τσίγκα από αριστερά απέκρουσε σωτήρια ο Τσάρας.
20΄: Προσωπική προσπάθεια και σουτ του Τσίγκα έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι του Πατλιά.
30΄: Σέντρα του Ζάνιου από τα αριστερά, πλασέ του Γκίκα μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Ευρυτανίας.
35΄: Ο Τσίγκας έκανε ατομική ενέργεια και σούταρε, με τον Πατλιά να αποκρούει σε κόρνερ.
39΄: Σουτ που επιχείρησε ο Τσίγκας από καλή θέση έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
44΄: Ο Ζάνιος δοκίμασε σουτ, με τον Καραμπά να απομακρύνει σε κόρνερ με το κεφάλι.

Β΄ Μέρος

Έπεσε μαχόμενη
Πολύ κοντά στο ισόπαλο αποτέλεσμα και στην «έκπληξη» έφτασε η Ευρυτανία. Χρειάστηκαν 76 λεπτά, για να σκοράρουν οι γηπεδούχοι, ενώ το δεύτερο γκολ ήρθε κυριολεκτικά στην τελευταία φάση του παιχνιδιού.

Έβγαλε τετ α τετ














Μια «ανάσα» από το 1-0 έφτασαν οι Ευβοιώτες στο 57ο λεπτό, όταν το πλασέ του Θανάση Ποδαρά(Φωτογραφία αριστερά) απέκρουσε ο Παναγιώτης Πατλιάς(Φωτογραφία δεξιά).



Από στημένο το γκολ


Οι παίχτες του Θανάση Γουρνά έφτασαν στο 1-0 στο 76΄, όταν ο Βασίλης Παλαιολόγος(Φωτογραφία) σκόραρε με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Ανέστη Γραμματικόγιαννη.


2ο στις καθυστερήσεις


Το τελικό σκορ(2-0) διαμορφώθηκε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Γιάννης Σίμωσης πλάσαρε μετά από όμορφο συνδυασμό και ο Γιάννης Παπαχαραλάμπους(Φωτογραφία) βρήκε δίχτυα με πλασέ εξ επαφής μετά την απόκρουση του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Οι καλύτερες φάσεις
57΄: Πάσα του Παλαιολόγου στον Ποδαρά, ο οποίος έκανε ατομική προσπάθεια και πλάσαρε από αριστερά, με τον Πατλιά να διώχνει με τα πόδια.
67΄: Ατομική ενέργεια και πλασέ του Παλαιολόγου από αριστερά απέκρουσε σε κόρνερ ο κίπερ των φιλοξενούμενων.
69΄: Εκτέλεση κόρνερ του Τσίγκα από δεξιά, κεφαλιά του Παλαιολόγου πέρασε λίγο άουτ από το τέρμα της Ευρυτανίας.
76΄: Κόρνερ του Γραμματικόγιαννη από αριστερά, ο Παλαιολόγος με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Πατλιά διαμόρφωσε το 1-0.
80΄: Ο Τσίγκας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η κεφαλιά του Μυτάκη έφυγε πάνω από το τέρμα του Πατλιά.
83΄: Σουτ του Γραμματικόγιαννη εκτός περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ ο πορτιέρο της Ευρυτανίας.
90΄: Ο Γραμματικόγιαννης δοκίμασε σουτ, το οποίο έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Πατλιά.
93΄: Μετά από 1-2, ο Σίμωσης πλάσαρε από δεξιά, ο Πατλιάς απέκρουσε και στην επαναφορά ο Παπαχαραλάμπους με κοντινό πλασέ πέτυχε το 2-0.

Κίτρινες Κάρτες
Σίμωσης, Τόλης Α.

Διακριθέντες
Εύβοια: Σίμωσης, Τσίγκας, Γραμματικόγιαννης, Παλαιολόγος
Ευρυτανία: Τσάρας, Καραμπάς, Πατλιάς, Μπουμπουρής Ε., Μπουμπουρής Π.

Δηλώσεις Προπονητών

* Οι δηλώσεις του κ. Γουρνά θα προστεθούν αργότερα.












Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ευρυτανία): «Κάθε φορά που αλλάζει η ομάδα και συγκεκριμένα η ομάδα της Ένωσης είναι κάθε φορά δύσκολο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εντάξουμε τα νέα παιδιά, τα οποία έχουν πολύ πιο περιορισμένες παραστάσεις από τα υπόλοιπα σε έναν τρόπο παιχνιδιού, τον οποίο θέλουμε. Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά στον αγώνα πήγανε πάρα πολύ καλά, θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί κιόλας, είχαμε μια διπλή ευκαιρία. Σίγουρα η ομάδα της Εύβοιας είναι και πιο δυνατή σε σωματότυπο και πιο έμπειρη με περισσότερες παραστάσεις από αγώνες. Έχουν επίσης την δυνατότητα να επιλέγουν από περισσότερα παιδιά. Τα παιδιά μας πήγαν πολύ καλύτερα από ότι ίσως στην αρχή να πίστευα, ήταν πραγματικά συγκινητική η προσπάθεια που έκαναν. Η δυνατότητα της Εύβοιας να αλλάζει ποδοσφαιριστές του ίδιου επιπέδου νομίζω ότι την βοήθησε να κερδίσει το ματς τελικά, αφού εμείς έπρεπε να παίζουμε το μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού με τους ίδιους 11, αφού οι υπόλοιποι που είχαμε στον πάγκο πραγματικά υστερούσαν σε φυσική κατάσταση, αλλά και σε εμπειρίες. Από την αρχή της κλήρωσης νομίζω ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολη για εμάς, ότι παίζουμε με τρεις πολύ δυνατές ομάδες αυτό το κάνει ακόμη πιο δύσκολο, αλλά με την σημερινή εικόνα μας ίσως να μπορέσουν τα παιδιά μας να κάνουν παρόμοιες εμφανίσεις και τελικά να πάρουμε κάποιους βαθμούς μέσα από αυτά τα παιχνίδια.

Συνθέσεις Ομάδων

Εύβοια (Θανάσης Γουρνάς): Μίχος, Χατζηβασιλείου(67΄ Παπαχαραλάμπους), Αραπάκης(60΄ Γραμματικόγιαννης), Καππές, Μυτάκης, Σίμωσης, Γκίκας, Ζάνιος, Ποδαράς(78΄ Δεληγιάννης), Παλαιολόγος, Τσίγκας

Ευρυτανία (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Πατλιάς, Καραμπάς, Πατρώνης, Τσάρας(90΄ Κατσίκης), Μπουμπουρής Π., Μπουμπουρής Ε.(92΄ Βουτσέλης), Τριανταφύλλου, Τόλης Ν.(75΄ λ.τρ Μπίκας), Ρέπας, Τόλης Α., Τσούκας(72΄ Τριανταφυλλόπουλος Β.)

Διαιτητής: Στέφανος Ξηρογιάννης(Βοιωτίας)
1ος Βοηθός: Λουκάς Παπαδημητρόπουλος(Βοιωτίας)
2ος Βοηθός: Ιωάννης Τσώνης(Βοιωτίας)






































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος