Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Έφηβοι: Π.Α.Κ.-Αναγέννηση Λαμίας 66-59(53-53 κ.δ.)

Ξεπέρασε γρήγορα την ψυχρολουσία της πρεμιέρας η Π.Α.Κ. και με παλικαρίσια εμφάνιση επιβλήθηκε στην παράταση με 66-59 της Αναγέννησης Λαμίας. Οι δυο ομάδες όπως όλα δείχνουν θα διεκδικήσουν την 2η θέση του ομίλου.
Η συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου, άρχισε στις 2 και ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του Εφηβικού Πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ(ΣΤ΄ Όμιλος). Παρόντες ήταν γύρω στους 80-90 φιλάθλους.
Η Π.Α.Κ. του Φώντα Ζαχαρόπουλου έβγαλε πάθος και αντίδραση στο παρκέ, νικώντας πανάξια, έχοντας ψυχραιμία στον έξτρα χρόνο. Αγωνίστηκα ήταν πολύ καλή στο πρώτο μέρος, όμως το «νεκρό» τρίτο δεκάλεπτο λίγο έλλειψε να κοστίσει. Η Ακαδημία τελικά «χαμογέλασε» και μπήκε δυναμικά στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης, με τον κομβικό Αποστόλη Νούλα να σταματά στους 28 πόντους.
Η Αναγέννηση του Κώστα Κουμπούρα ταξίδεψε με αρκετά προβλήματα και πολλές απουσίες στο Καρπενήσι, ενώ δεν έλειψαν οι ατυχίες εντός του αγώνα. Ο Κώστας Καραχάλιος πρώτευσε στο σκοράρισμα και ήταν αυτός στο τέλος που οδήγησε το ματς στην παράταση, σκοράροντας 18 πόντους και 1 3ποντο. Έχει απολογισμό μια νίκη και μια ήττα, καθώς στην πρεμιέρα είχε κερδίσει την Σπερχειάδα εντός έδρας.
Το επόμενο παιχνίδι της Ακαδημίας θα διεξαχθεί στις 22 Οκτωβρίου εντός έδρας με τον Άρη Σπερχειάδας για την 3η αγωνιστική. Στις 29 Οκτωβρίου η Αναγέννηση Λαμίας αγωνίζεται στο τοπικό ντέρμπι με τον Έσπερο Λαμίας.

Στηρίζει το τοπικό μπάσκετ
Το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της Ακαδημίας παρακολούθησαν περίπου 80-90 θεατές, εμψυχώνοντας την ομάδα της Ευρυτανίας να φτάσει στην νίκη.



«Παράσταση» Νούλα


Από πλευράς Πανευρυτανικής ο Αποστόλης Νούλας(Φωτογραφία) ήταν «όλα τα λεφτά». Με έξοχες ενέργειες σημείωσε 28 πόντους. Ο Λάμπρος Τσιώλης ήταν πολύ καλός και πέτυχε 21 με τρία εύστοχα τρίποντα, αν και «εγκλωβισμένος» για αρκετό διάστημα στον πάγκο, έχοντας τρία φάουλ από νωρίς.


Ξεχώρισε ο Καραμπάς


Ο Ερμής Καραμπάς(Φωτογραφία) διέπρεψε στο αμυντικό κομμάτι, παίρνοντας ουκ ολίγα ριμπάουντ και κάνοντας πολύ καλές άμυνες.

Διεκδικεί 2αδα
Το νικηφόρο αποτέλεσμα βάζει βάσεις 2αδας για την Π.Α.Κ. Η συμπληρωματική προκήρυξη της ΕΣΚΑΣΕ θα καθορίσει τον αριθμό των ομάδων που θα προκριθούν στην επόμενη φάση.

Πρώτος ο Καραχάλιος


Για την ομάδα της Αναγέννησης ο Κώστας Καραχάλιος(Φωτογραφία) πέτυχε 18 πόντους, ευστοχώντας και το μοναδικό 3ποντο της ομάδας του. Ήταν αυτός που με δικό του καλάθι οδήγησε το ματς στην παράταση, στην οποία αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού. Ο πολύ καλός βραχύσωμος πλέι μέικερ Αντώνης Αντωνόπουλος σταμάτησε στους 17.

Ήρθε με 7
Οι φιλοξενούμενοι του Κώστα Κουμπούρα ταξίδεψαν με αρκετές απουσίες στο Καρπενήσι, έχοντας αποστολή μόλις 7 αθλητών.

Μικρό προβάδισμα με «βόμβες» Τσιώλη














Η ομάδα του Φώντα Ζαχαρόπουλου προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με20-16, κάνοντας δυναμική αρχή. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας με καλάθι, ο Γιάννης Μοτσιόλας με 2ποντο και ο Κώστας Καραχάλιος με καλάθι τριών πόντων «έγραψαν» το 2-5. Ο Λάμπρος Τσιώλης(Φωτογραφία αριστερά) «όπλισε» δις για τρεις και πέτυχε το 8-5. Κώστας Καραχάλιος και Αποστόλης Νούλας ανέβασαν το σκορ στο 10-7. Ο Αντώνης Αντωνόπουλος έβαλε 2/2 βολές, ενώ με καλάθι του Λάμπρου Τσιώλη και σουτ 3 πόντων του Γιάννη Μοτσιόλα(Φωτογραφία δεξιά) επετεύχθη το 15-9. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχε 1/2 βολές, ενώ με το τρίτο στην σειρά τρίποντο του Λάμπρου Τσιώλη η Π.Α.Κ. προηγήθηκε με 18-10. Ο Κώστας Καραχάλιος με 1/2 βολές, ο Ερμής Καραμπάς με σουτ για δυο, ο Δημήτρης Κουτσούμπας 1/2 βολές, ο Κώστας Καραχάλιος και ο Πέτρος Κωσταράς με εύστοχα δίποντα διαμόρφωσαν το 20-16, με το οποίο τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο.


Διψήφια η Π.Α.Κ.


Οι Ευρυτάνες πρωταγωνίστησαν στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου μ ένα επιμέρους 17-10 ανέβασαν την διαφορά το +11, κλείνοντας το ημίχρονο με 37-26 υπέρ τους. Ο Σταμάτης Στασινός με σουτ 2 πόντων, ο Αποστόλης Νούλας με 1/2 βολές, ο Λάμπρος Τσιώλης με δίποντο και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με γκολ-φάουλ «έγραψαν» το 23-20. Ο Θωμάς Τσιαμάκης με δίποντο και ο Αποστόλης Νούλας με 2/2 βολές διεύρυναν το σκορ στο 27-20. Με 1/2 βολές του Πέτρου Κωσταρά, καλάθι του Κώστα Καραχάλιου και δυο σερί καλάθια του Γιώργου Καραθάνου(Φωτογραφία) «γράφτηκε» το 31-23. Ο Αποστόλης Νούλας πέτυχε 1/2 βολές, ο Αντώνης Αντωνόπουλος το ίδιο, ενώ με γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή του Αποστόλη Νούλα η Π.Α.Κ. αποσπάστηκε στο +11(35-24). Με 2/2 βολές του Αντώνη Αντωνόπουλου και 2/2 βολές του Αποστόλη Νούλα έγινε το 37-26.
Ο Αποστόλης Νούλας σταμάτησε με εντυπωσιακή τάπα τον αντίπαλο του Δημήτρη Κουτσούμπα στο highlight της συνάντησης.


Ανατροπή δεδομένων


Οι παίχτες του Κώστα Κουμπούρα μπήκαν αποφασισμένοι στην επανάληψη και η 3η περίοδος άνηκε σε αυτούς. Οι Λαμιώτες με ένα επιμέρους 5-20 προηγήθηκαν με 42-46, αφού έπαιξαν αρκετά καλή άμυνα. Ο Αντώνης Αντωνόπουλος με καλάθι και φάουλ, ο Σταμάτης Στασινός με 1/2 βολές, ο Αποστόλης Νούλας με 2/2 βολές και ο Δημήτρης Κουτσούμπας(Φωτογραφία) με 2ποντο σημείωσαν το 39-31. Ο Αποστόλης Νούλας πέτυχε 1/2 βολές, ενώ Γιώργος Καραθάνος και Κώστας Καραχάλιος πέτυχαν το 42-33. Με 3/4 βολές του Αντώνη Αντωνόπουλου, δίποντο του Κώστα Καραχάλιου, δίποντο του Δημήτρη Κουτσούμπα, 2/2 βολές του Αντώνη Αντωνόπουλου, δίποντο του Σταμάτη Στασινού και δίποντο του Κώστα Καραχάλιου ολοκληρώθηκε ένα σερί 0-15 για το 42-46 υπέρ της Αναγέννησης.
Ο Ερμής Καραμπάς της Π.Α.Κ. έβαλε «στοπ» στον Αντώνη Αντωνόπουλο της Αναγέννησης.


Δραματικό τέλος και παράταση


Ακατάλληλο για καρδιακούς ήταν το τελευταίο δεκάλεπτο, με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση μετά το επιμέρους 11-7 υπέρ των γηπεδούχων. Ο Λάμπρος Τσιώλης, ο Αντώνης Αντωνόπουλος(Φωτογραφία) και ο Αποστόλης Νούλας «έγραψαν» το 46-48. Ο Σταμάτης Στασινός με 1/2 βολές, ο Απσοτόλης Νούλας με 1/2 βολές και ο Γιώργος Καραθάνος με καλάθι έφεραν το ματς στα ίσια(49-49). Αντώνης Αντωνόπουλος και Λάμπρος Τσιώλης «έγραψαν» το 51-51. Ο Αποστόλης Νούλας σημείωσε2ποντο, όμως είχε 0/2 βολές 0:15 πριν την λήξη. Με καθοριστικό καλάθι του Κώστα Καραχάλιου 10 δευτερόλεπτα πριν την λήξη ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση(53-53).
Νέα τάπα στον Αντώνη Αντωνόπουλο έκανε ο Ερμής Καραμπάς της Ακαδημίας.


«Μίλησε» ο Νούλας


Καθαρότερο μυαλό και ενέργεια στην παράταση είχε η Π.Α.Κ., η οποία επιβλήθηκε με 66-59, κάνοντας ένα επιμέρους 13-6 στο έξτρα 5λεπτο. Οι φιλοξενούμενοι αποσυντονίστηκαν από τον τραυματισμό του Κώστα Καραχάλιου και την έλλειψη εναλλακτικών επιλογών. Ο Αποστόλης Νούλας με 7 προσωπικούς πόντους, δυο γκολ-φάουλ, στο δεύτερο ευστόχησε και στην βολή και ένα ακόμη καλάθι «έγραψε» το 60-53. Με 2ποντο και 1/2 βολές του Σταμάτη Στασινού επετεύχθη το 60-56. Ο Λάμπρος Τσιώλης με 2/2 βολές, ο Αντώνης Αντωνόπουλος με 1/2 βολές, ο Πέτρος Κωσταράς(Φωτογραφία) με 2ποντο, ο Αποστόλης Νούλας και ο Λάμπρος Τσιώλης με σουτ για δυο «έγραψαν» το τελικό 66-59.


Έξω με 5


Με 5 φάουλ αποχώρησε περίπου τρία λεπτά πριν την λήξη του αγώνα ο Σταμάτης Στασινός(Φωτογραφία) της Αναγέννησης.

Πανηγύρισαν την πρώτη νίκη
Οι αθλητές της Π.Α.Κ. πανηγύρισαν δικαιωματικά μετά την λήξη του παιχνιδιού την μεγάλη τους επιτυχία.



Tα δεκάλεπτα
20-16, 37-26, 42-46, 53-53, 66-59

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος): Μοτσιόλας 5(1), Σβερώνης, Γραμματίκας, Νούλας 28, Μπίκας,  Τσιώλης 21(3), Τσιαμάκης 2, Τόλης, Καραθάνος 8, Καραμπάς 2, Μαντζαφίνης, Καραγιάννης

Αναγέννηση (Κώστας Κουμπούρας): Αντωνόπουλος 17, Καραχάλιος 18(1), Στασινός 9, Λαδάς N., Κουτσούμπας 10, Τσουκάρας, Κωσταράς 5

Διαιτητής: Θανάσης Χουσιάδας(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος& Χρήστος Κοσμάς(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Βασίλης Ρουμελιώτης

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος