Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟΚ Βελούχι-Ολυμπιακός Βόλου 1-0

Ονειρικό «ποδαρικό» έκανε στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής ο «πρωτάρης» ΑΠΟΚ που έγραψε ιστορία, νικώντας τον ιστορικό Ολυμπιακό Βόλου με 1-0.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 500 με 600 θεατών.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη έφερε το ματς στα «μέτρα» του και έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Έβγαλε χωρίς να απειληθεί το πρώτο ημίχρονο με το «λευκό» 0-0 προσηλωμένος στο αμυντικό του πλάνο. Στην επανάληψη έγινε πιο επιθετικός και έφτασε στο νικητήριο τέρμα στο 58ο λεπτό με σκόρερ τον Δημήτρη Κατσαδούρο. Το ματς άνοιξε στα υπόλοιπα λεπτά, με τον ΑΠΟΚ να διαμαρτύρεται για πέναλτι που δεν καταλογίστηκε πάνω στον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο στο 77ο λεπτό.
Ο Ολυμπιακός Βόλου του Μιχάλη Ζιώγα έκανε κακή εμφάνιση και υπέπεσε σε αρκετά λάθη, στο πρώτο μέρος είχε την κατοχή της μπάλας, όμως δεν δημιουργούσε τελικές προσπάθειες. Στο β΄ ημίχρονο επηρεάστηκε από το γκολ που δέχτηκε και παρότι έκανε 2-3 καλές ευκαιρίες έμεινε στο εις βάρος του 1-0 γνωρίζοντας μια απρόσμενη ήττα.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ θα κάνει το ρεπό του και θα αγωνιστεί ξανά στο Καρπενήσι σε δυο εβδομάδες ενάντια στον Αλμυρό. Ο Ολυμπιακός Βόλου αγωνίζεται στην έδρα του ενάντια στον Διγενή Νεοχωρίου.

12ος παίκτης
Βροντερό παρών έδωσαν οι φίλαθλοι της πόλης του Καρπενησίου, αφού στο Δημοτικό στάδιο της πόλης μας βρέθηκαν περίπου 500 με 600 άτομα.





Τα πανό του ΑΠΟΚ
Οι φίλοι του Βελουχίου τοποθέτησαν πανό στις κερκίδες του σταδίου, ενώ φώναζαν και διαρκώς συνθήματα, ενισχύοντας την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΚ.




Εκδρομείς Ολυμπιακού
Ο Ολυμπιακός είχε στο πλευρό του περίπου 50-60 εκδρομείς που ταξίδεψαν από το Βόλο. Μάλιστα υπήρχαν διαρκείς αντεγκλήσεις και ένταση μεταξύ των φιλάθλων στην κερκίδα, αλλά χάρης την παρουσία της Αστυνομικής δύναμης δεν συνέβη το παραμικρό.



Τα Βολιώτικα πανό
Και οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» τοποθέτησαν πανό στην κερκίδα του Δημοτικού σταδίου.


Ιστορική πρεμιέρα και νίκη
Το ματς ήταν ιστορικής σημασίας, αφού για πρώτη φορά αγωνίστηκε ομάδα του νομού μας στην Γ΄ Εθνική και παράλληλα ήρθε μια ιστορική νίκη ενάντια στον πανίσχυρο Ολυμπιακό Βόλου.

Εκτός 18αδας 4
Για το Βελούχι 4 ποδοσφαιριστές έμειναν εκτός 18αδας. Πρόκειται για τους: Χρήστο Λέρη, Χάρη Κουτσουπιά, Βαγγέλη Αθανασόπουλο και Γιώργο Σερπάνο.


Πρόβλημα με Καραγκιολίδη
Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου Φώτης Καραγκιολίδης έμεινε εκτός 18αδας, καθώς υπήρξε πρόβλημα με την «μπλε» κάρτα του ποδοσφαιριστή, αφού αποκτήθηκε από την Γερμανία. Σε όλο το 90λεπτο αγωνίστηκε ο Λεωνίδας Κούτσικος. Ο Καραγκιολίδης, πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ ταξίδεψε κανονικά στο Καρπενήσι.

Υπερέβαλλαν εαυτώ
Οι παίκτες του ΑΠΟΚ που αγωνίστηκαν έκαναν άπαντες εξαιρετική εμφάνιση δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό, για να έρθει αυτό το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Πρώτες εμφανίσεις




Ο γκολκίπερ Γιώργος Λαμπρόπουλος (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά), ο αριστερός μπακ Άγγελος Παχής (Φωτογραφία Πάνω Κέντρο), οι στόπερ Δημήτρης Σιάτρας (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά) και Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά), οι μεσοαμυντικοί Λευτέρης Γιαουπλάρι (Φωτογραφία Κάτω Κέντρο) και Δημήτρης Κατσαδούρος και ο φορ Γιάννης Κακκάβας (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά) έκαναν το ντεμπούτο τους με τον ΑΠΟΚ, αφού αποκτήθηκαν την περασμένη μεταγραφική περίοδο.

Παρουσία Μητροπολίτη-Προέδρου ΕΠΣΕ
Την αναμέτρηση παρακολούθησε από την κερκίδα ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος. Παρών σε άλλο ένα ματς Ευρυτανικής ομάδας ήταν ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας. Το παρών έδωσε και ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού Γόλου Παναγιώτης Μποτσιβάλης, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» ήρθαν διήμερο στο Καρπενήσι, διαμένοντας στο Avaris.



1η νίκη του ΑΠΟΚ
Μάλιστα ο ΑΠΟΚ κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία του τον Ολυμπιακό Βόλου, αφού είχαν προηγηθεί 4 ανεπιτυχή αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί ξανά στο Καρπενήσι το 2003 με γκολ του Άλεξ Μπακαλίδη με 1-0 από την Μυρίκη.

Αφιερωμένη σε Μπακαλίδη


Οι παίκτες του ΑΠΟΚ αφιέρωσαν την νίκη τους στον αρχηγό τους Άλεξ Μπακαλίδη, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από το παιχνίδι.

Κανονικά ο Ευθυμιάδης


Ο στρατευμένος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Γρηγόρης Ευθυμιάδης αγωνίστηκε κανονικά, περνώντας ως αλλαγή.

Ντεμπούτο Παπακωνσταντίνου


Ο διαιτητής της ΕΠΣ Φθιώτιδας Νίκος Παπακωνσταντίνου διεύθυνε για πρώτη φορά αγώνα Γ΄ Εθνικής.

Α΄ Μέρος

Ανιαρό ματς
Ανιαρό ματς έγινε στο πρώτο μέρος, με τις δυο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Άκαρπη κατοχή
Οι φιλοξενούμενοι είχαν την άκαρπη υπεροχή, κυκλοφορώντας την μπάλα, όμως δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα στον γκολκίπερ του ΑΠΟΚ Γιώργο Λαμπρόπουλο.

Το έβγαλε με μηδέν
Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας έβγαλαν το πρώτο μέρος στο ισόπαλο 0-0 κλείνοντας χώρους και παίζοντας σωστή άμυνα. Προσπάθησαν να επιτεθούν μέσα από αντεπιθέσεις, χωρίς επιτυχία.

Οι καλύτερες φάσεις
26΄: Ο Θέος έκανε την σέντρα από τα δεξιά και η κεφαλιά του Κραγιόπουλου έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του ΑΠΟΚ.
37΄: Ο Βαρούχας σέντραρε από τα δεξιά και η κεφαλιά του Σεχολάρι από κοντά κατέληξε λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.
39΄: Ο Βασίλιεβιτς έδωσε στον Βαρούχα, που σούταρε από μακριά χαμηλά άουτ από το αριστερό δοκάρι.
44΄: Ο Βασίλιεβιτς πάσαρε στον Σέττο που σούταρε αδύναμα και ο Λαμπρόπουλος μπλόκαρε εύκολα.
45΄+2΄: Μονοκόματο σουτ του Τόσκα εκτός περιοχής έφυγε ψηλά άουτ από την εστία του Βελουχίου.

Β΄ Μέρος

Άλλος…ΑΠΟΚ
Στο δεύτερο μέρος ο ΑΠΟΚ έγινε πιο επιθετικός και σκόραρε στο 58ο λεπτό το νικητήριο τέρμα, έχοντας και στην συνέχεια και άλλες ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ.

Ψυχρολουσία «ερυθρόλευκων»
Οι παίκτες του Ολυμπιακού αιφνιδιάστηκαν από το γκολ που δέχτηκαν, όμως δεν κατάφεραν στα υπόλοιπα 30΄ λεπτά να αντιδράσουν και έτσι έφυγαν από το Καρπενήσι ηττημένοι με 1-0.

Το «χρυσό» τέρμα από «Κάτσα»


Το Βελούχι έφτασε στο 58ο λεπτό στο χρυσό και νικηφόρο γκολ, όταν ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος γέμισε προς την περιοχή του Ολυμπιακού Βόλου, o Γιώργος Χαλλής προώθησε και ο Λευτέρης Γιαουπλάρι πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας μαζί με τον Δημήτρη Κατσαδούρο (Φωτογραφία), όπου ο τελευταίος με με πλασέ στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων διαμόρφωσε το 1-0. Οι παίκτες του ΑΠΟΚ πανηγύρισαν έξαλλα στην κερκίδα μαζί με τους φιλάθλους τους, το γκολ που σημείωσαν, το οποίο ήταν το πρώτο στην ιστορία τους στην Γ΄ Εθνική. Το φύλλο αγώνος αναφέρει ως σκόρερ τον Γιαουπλάρι, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στα αμυντικά χαφ.






Έντονες διαμαρτυρίες

 












Στο 77ο λεπτό μετά την μπαλιά του Νίκου Λάππα, ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) του ΑΠΟΚ βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα Λεωνίδα Κούτσικο (Φωτογραφία Δεξιά), με τον παίκτη του ΑΠΟΚ να ανατρέπεται και να πέφτει στο έδαφος, αλλά τον ρέφερι Νίκο Παπακωνσταντίνου να αφήνει το ματς να εξελιχτεί. Οι άνθρωποι των γηπεδούχων διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον ρέφερι για τον μη καταλογισμό του πέναλτι.


Απομάκρυνση Φλωράκη


Ο τεχνικός του ΑΠΟΚ Γιάννης Φλωράκης απομακρύνθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου από τον Λαμιώτη ρέφερι για έντονη διαμαρτυρία στην φάση που ζήτησε πέναλτι ο ΑΠΟΚ στο 77΄. Στα υπόλοιπα λεπτά οδηγίες από τον πάγκο έδινε ο βοηθός του και γυμναστής του Βελουχίου Χρήστος Λιάγκος.




Σύγκρουση Μπακαλίδη-Βαρούχα


Στο 81ο λεπτό ο Άλεξ Μπακαλίδης του ΑΠΟΚ και ο Στέφανος Βαρούχας (Φωτογραφία) του Ολυμπιακού συγκρούστηκαν στο κεφάλι και μεταφέρθηκαν στο γενικό νοσοκομείο Καρπενησίου για περαιτέρω εξετάσεις. Μάλιστα ο «Μπάκα» αποχώρησε μπαταρισμένος, καθώς είχε αιμάτωμα και πήρε το θερμό χειροκρότημα της κερκίδας. Ο παίκτης του ΑΠΟΚ  την ημέρα του ματς έκλεισε το 36ο έτος της ηλικίας του.




Πρώτες συμμετοχές Ι.Λάππα-Βαρότση

 












Δυο ακόμη νέα μεταγραφικά αποκτήματα του ΑΠΟΚ έκαναν την πρώτη τους επίσημη εμφάνιση με την ομάδα. Πρόκειται για τους μέσους Γιάννη Λάππα (Φωτογραφία Αριστερά) και Γιώργο Βαρότση (Φωτογραφία Δεξιά), που αγωνίστηκαν στο δεύτερο μέρος.

Οι καλύτερες φάσεις
53΄: Ο Παχής εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και το σουτ του Κακκάβα από κοντά κόντραρε στον Νόνη και κατέληξε σε νέο κόρνερ.
56΄: Ο Κόκας Α. έβγαλε σέντρα από αριστερά και σουτ του Σέττου από κοντά έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του ΑΠΟΚ.
58΄: Ο Παχής εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, μετά από διώξιμο ο Γενιτσαρόπουλος γέμισε προς την περιοχή του Ολυμπιακού, ο Χάλλης την έφερε και άλλο μέσα, ο Γιαουπλάρι μαζί με τον Κατσαδούρο κινήθηκαν στην πορεία της μπάλας και με τον δεύτερο να στέλνει με γυριστό σουτ στην αριστερή γωνία του Κούτσικου την μπάλα για το 1-0.
62΄: Ο Θέος σέντραρε από δεξιάα, γυριστό σουτ του Σέττου απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Λαμπρόπουλος, κάνοντας την καλύτερη απόκρουση του παιχνιδιού.
65΄: Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Σεχολάρι έκανε την προβολή προ του Κακκάβα με τον Κούτσικο να μπλοκάρει σταθερά στην δεξιά του γωνία.
72΄: Ο Θέος σέντραρε από τα αριστερά και η κεφαλιά του Τόσκα πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
74΄: Ο Παχής εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και η «σκαστή» κεφαλιά του Σιάτρα στο δεύτερο δοκάρι πέρασε άουτ από την δεξιά γωνία του Βόλου.
83΄: Μακρινό σουτ του Θέου πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
93΄: Ο Βαρότσης μετά από λάθος της αντίπαλης άμυναςαπέφυγε τον Κούτσικο, πλάσαρε όμως η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο και κατέληξε κόρνερ.

Πανηγύρισαν με τους φιλάθλους
Μετά το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΚ πανηγύρισαν έξαλλα την επιτυχία τους πηγαίνοντας στους φιλάθλους τους, κάνοντας και «όλε-όλε». Πήραν το θερμό χειροκρότημα των οπαδών για την εμφάνιση τους αλλά και για το ιστορικό αποτέλεσμα.







Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: Συνολικά ως ομάδα ο ΑΠΟΚ
Ολυμπιακός Βόλου: -

Κίτρινες Κάρτες
Γιαουπλάρι, Γενιτσαρόπουλος, Κατσαδούρος, Λάππας Ν., Καραμπάς, Τόσκας, Βασίλιεβιτς

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Ήταν μια από τις πιο σημαντικές νίκες της ομάδας μου τον ΑΠΟΚ το Βελούχι, ίσως και μια από τις πιο ιστορικές που έχει σημειώσει Ευρυτανική ομάδα στα πρωταθλήματα της Δ΄ Εθνικής και της Γ΄ που συμμετέχουμε φέτος για πρώτη φορά. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές, αυτοί ήταν οι πρωταγωνιστές, ακολούθησαν κατά γράμμα, αυτά που τους είπα μέσα στα αποδυτήρια μαζί με τον συνεργάτη μου και τον βοηθό μου και στο τέλος δικαιωθήκαμε. Πιστεύω όμως ότι η νίκη δεν ήταν τυχαία, δεν κλέψαμε το παιχνίδι, αποδείξαμε στο δεύτερο ημίχρονο ότι δικαιούμασταν την νίκη, είχαμε περισσότερες ευκαιρίες.»

Σε ερώτηση για τα οφέλη αυτής της νίκης του ΑΠΟΚ ανέφερε τα εξής: «Πέρα από το βαθμολογικό όφελος, γιατί λίγες ομάδες θα πάρουν 3 βαθμούς απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου. Η νίκη αυτή θα βοηθήσει και στο ψυχολογικό τομέα, τα παιδιά έτσι ώστε να ανταπεξέρθουν στην συνέχεια γιατί είναι πολύ δύσκολη. Εμάς ο στόχος μας είναι η σωτηρία, ξέρουμε πολύ καλά που βρισκόμαστε, που πατάμε και μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε. Πιστεύω ότι εάν συνεχίσουμε με τέτοιες εμφανίσεις θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Θα ήθελα να πω κάτι για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου πιστεύω ότι στις αρχές του παιχνιδιού ίσως να μας υποτίμησαν λίγο, αργότερα όταν κατάλαβαν την δυναμική μας ήταν αργά.»

Μιχάλης Ζιώγας (Ολυμπιακός Βόλου): «Τραγική ήττα για εμάς, κακή εμφάνιση, όταν κάτι δεν πάει καλά ο προπονητής πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εμείς είχαμε αντιμετωπίσει αυτή την ομάδα και την είχαμε κερδίσει σε φιλικό ματς και είχα πει στα παιδιά όλο αυτό το διάστημα ότι η πρεμιέρα είναι ένα παιχνίδι διαφορετικό. Δυστυχώς κάναμε μια πολύ κακή εμφάνιση με αποτέλεσμα να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι γιατί δεν αρμόζει αυτό το αποτέλεσμα στην ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τον αντίπαλο. Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα, πιστεύω πολύ στην ομάδα, αλλά δυστυχώς σήμερα κάναμε μια κακή εμφάνιση.»


Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Λαμπρόπουλος, Χαλλής, Παχής, Ζαραβέλης, Σιάτρας, Γιαουπλάρι(91΄Ντουφεκιάς), Γενιτσαρόπουλος, Κακκάβας(70΄ Λάππας Ι.), Μπακαλίδης(82΄ λ.τρ. Βαρότσης), Λάππας Ν.

Ολυμπιακός Βόλου (Μιχάλης Ζιώγας): Κούτσικος, Κόκας Α.(85΄ Γελαδάρης), Καραμπάς, Νόνης(63΄ Ευθυμιάδης), Κραγιόπουλος, Τόσκας, Σεχολάρι, Θέος, Σέττος(70΄ Μέμμος), Βασίλιεβιτς, Βαρούχας(82΄ λ.τρ. Καράμπελας)

Διαιτητής: Νίκος Παπακωνσταντίνου (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Καραγιάννης (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Λιτοσελίτης (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος