Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Αίολος-Ραπτόπουλο 4-0

Τυπικής διαδικασίας ήταν ο δεύτερος προημιτελικός, με τον Αίολο να επικρατεί της Δόξας Ραπτοπούλου με 4-0.
Ο δεύτερος προημιτελικός κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 4 το απόγευμα. Έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και παρουσία περίπου 30 θεατών.
Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα έχοντας ουσιαστικά «καθαρίσει» την πρόκριση μετά το εκτός έδρας 0-3 έπαιξε ελεύθερα και χωρίς άγχος φτάνοντας σε μια άνετη και ευρεία επικράτηση. 2 φορές σκόραρε ο Κώστας Καλύβας και από 1 οι: Δημήτρης Μπισμπίκης και Νίκος Ράικος. Ο μεσοεπιθετικός Ταξιάρχης Γούλας είχε δοκάρι για τους γηπεδούχους.
Το Ραπτόπουλο του Φάνη Ντζίμα παρατάχτηκε με αμυντικές βλέψεις και με στόχο να αποφύγει την συντριβή παίζοντας ενάντια σε μια πιο έτοιμη και πιο δυνατή ομάδα. Η Δόξα στο δεύτερο μέρος φάνηκε και απειλητική, χάνοντας δυο καλές στιγμές να σκοράρει το πρώτο γκολ στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
Ο Αίολος θα αγωνιστεί στα ημιτελικά κυπέλλου με τον νικητή του ζευγαριού ΠΑΟΚ-Φραγκίστα, ενώ η Δόξα αναμένει την παρουσία της στο πρωτάθλημα.

Λίγος κόσμος
Ο δεύτερος προημιτελικός του κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας έγινε παρουσία περίπου 30 θεατών, κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες.


Συνολικό 7-0
Ο Αίολος προκρίθηκε στους «4» του κυπέλλου με συνολικό σκορ 7-0, αφού είχε κερδίσει με 0-3 στον 1ο προημιτελικό.

3 αλλαγές

 












Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας ξεκίνησε τον Αίολο με 3 διαφοροποιήσεις σε σχέση με τον 1ο προημιτελικό. Ο Πάνος Αζακάς (Φωτογραφία Αριστερά) αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας, ο Αλέξανδρος Τόλης (Φωτογραφία Δεξιά) στο κέντρο και ο Νίκος Ράικος στην κορυφή της επίθεσης. Πήραν τις θέσεις των: Κώστα Μπόνια, Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου και Άρη Σιταρά.

Καθοδήγηση Ντζίμα


Τους φιλοξενούμενους του Ραπτοπούλου καθοδήγησε ο έμπειρος αμυντικός Φάνης Ντζίμας, που θα έχει τον ρόλο του παίκτη-προπονητή.

Περιμένει αντίπαλο
Οι περσινοί κυπελλούχοι Ευρυτανίας του Αίολου περιμένουν τον αντίπαλο τους για τα ημιτελικά, όπου θα προκύψει από το ζευγάρι ΠΑΟΚ-Φραγκίστα.

Α΄ Μέρος

Πίεση γηπεδούχων
Ο Αίολος κυριάρχησε πλήρως στο πρώτο μέρος, σκόραρε 3 φορές και προηγήθηκε με 3-0.

Με «Μπι» άνοιξε το σκορ


Ο Αίολος στο 12ο λεπτό χάρης το πείσμα και την επιμονή του Δημήτρη Μπισμπίκη (Φωτογραφία) άνοιξε το σκορ. Ο μέσος των γηπεδούχων πίεσε ψηλά, κέρδισε την μπάλα από κοντά και με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0.




Σκόρερ ο Καλύβας


Στο 20ο λεπτό ο Πάνος Μπουμπουρής έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα μετά από κόντρα στρώθηκε στον Κώστα Καλύβ,α που με σουτ από κοντά στην αριστερή γωνία της Δόξας διαμόρφωσε το 2-0.




Γρήγορη αλλαγή

 












Με την συμπλήρωση του ημιώρου ο Φάνης Ντζίμας έκανε την πρώτη του αλλαγή με τον Γιάννη Παπαδημητρίου (Φωτογραφία Αριστερά) να περνάει εκτός και τον Γιώργο Μπράζια (Φωτογραφία Δεξιά) να περνάει στην θέση του.



Δοκάρι με Γούλα


Στο 33ο λεπτό ο Ταξιάρχης Γούλας από πλάγια αριστερά έκανε το μακρινό σουτ με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει άουτ.



3ο με Ράικο


Στο 34ο λεπτό ο Ταξιάρχης Γούλας πάσαρε στον Νίκο Ράικο, που με συρτό σουτ στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.




Οι καλύτερες φάσεις
12΄: Ο Μπισμπίκης κέρδισε τις κόντρες μπήκε στην περιοχή και με δυνατό μονοκόμματο σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0.
19΄: Ο Μπουμπουρής σέντραρε από τα δεξιά, ο Ράικος στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε εξ επαφής να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με προβολή.
20΄: Ο Μπουμπουρής έκανε σέντρα από δεξιά, το εναέριο όμορφο σουτ του Γούλα απέκρουσε σε κόρνερ ο Παπαδήμος.
23΄: Ο Μπουμπουρής έβγαλε σέντρα από τα δεξιά η μπάλα μετά από κόντρα έφτασε στον Καλύβα που από κοντά με σουτ διαμόρφωσε το 2-0.
33΄: Σέντρα-σουτ του Γούλα από πλάγια αριστερά χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.
34΄: Ο Γούλας πάσαρε στον Ράικο,που με συρτό σουτ στην αριστερή γωνία του Παπαδήμου έγραψε το 3-0.

Β΄ Μέρος

Έπεσε ο ρυθμός
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά με τον Αίολο να φτάνει σε ένα 4ο τέρμα.

Δεύτερο προσωπικό
Στο 54΄ ο Νίκος Νικολάου σέντραρε από τα αριστερά και ο Κώστας Καλύβας εύκολα από κοντά με σουτ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα γράφοντας το τελικό 4-0.




Κοντά στο γκολ


Σπουδαία ευκαιρία για το γκολ της τιμής έχασε στο 60΄ η Δόξα όταν μετά την μπαλιά του Χρήστου Μύτα, ο Σπύρος Στασινός (Φωτογραφία) βρέθηκε τετ α τετ με τον Γιάννη Φεγγούλη, όμως πλάσαρε άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.



Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Σουτ του Νικολάου από αριστερά πέρασε άουτ από την εστία της Δόξας.
54΄: Ο Νικολάου σέντραρε από τα αριστερά και ο Καλύβας με κοντινό σουτ εύκολα πέτυχε το τελικό 4-0.
60΄: Ο Μύτας έβγαλε τον Στασινό Σ. τετ  α τετ με τον Φεγγούλη με τον φορ της Δόξας να πλασάρει άουτ από το δεξί δοκάρι.
81΄: Ο Ράπτης έδωσε στον Μπισμπίκη, που σούταρε και ο Παπαδήμος μπλόκαρε εύκολα.
88΄: Ο Πέτσας έκανε την μπαλιά για τον Μπαστάνη Θ., που σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι.

Διακριθέντες
Αίολος: Καλύβας, Νικολάου, Μπισμπίκης, Γούλας
Ραπτόπουλο: Στασινός Σ., Μύτας

Κίτρινες Κάρτες
Στασινός Σ.

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Αίολος): «Μετά το πρώτο παιχνίδι με το Ραπτόπουλο το ματς το σημερινό για μας ήταν ένα τεστ για να τσεκάρουμε την ετοιμότητα των παιδιών και το πως έχουν αφομοιώσει κάποια κομμάτια στην τακτική μας. Επίσης ήταν ευκαιρία να παίξουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα νέα παιδιά.  Είμαστε ευχαριστημένοι από την απόδοση μας στο πρώτο ημίχρονο παρά τις απουσίες που είχαμε. Σε αυτό το σημείο θέλω να σταθώ στο ότι όποιος μπαίνει μέσα στο γήπεδο θα αγωνιστεί θα πρέπει να αποδεικνύει ότι μπαίνει στην τακτική της ομάδας και στο πνεύμα που έχει αυτή. Τα νέα παιδιά θα πρέπει να πηγαίνουν βήμα-βήμα και να είναι πολύ συγκεντρωμένα έτσι ώστε να βελτιώνουν τον εαυτό τους πρώτα και να βελτιώνεται και η συνολική εικόνα της ομάδας. Στο δεύτερο ημίχρονο με τις πολλές αλλαγές που έγιναν δεν μπορέσαμε να έχουμε καλή απόδοση. Κρατάμε το ότι περάσαμε στην επόμενη φάση και περιμένουμε να δούμε ποιος θα είναι ο αντίπαλος μας. Καλή επιτυχία στο Ραπτόπουλο στην συνέχεια της στο πρωτάθλημα.»

Φάνης Ντζίμας (Ραπτόπουλο): «Το σημερινό παιχνίδι ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Εμείς τώρα ξεκινάμε να στήσουμε μια ομάδα με νεαρά παιδιά, ώστε να εκπροσωπείται το χωριό μας. Αρκετά παιδιά σήμερα έπαιζαν για πρώτη φορά και είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρίες. Καλή συνέχεια στο κύπελλο στην ομάδα του Αίολου.»







Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Φεγγούλης, Μπουμπουρής(55΄ Τριανταφυλλόπουλος Β.), Νικολάου, Αζακάς Π., Μπισμπίκης, Τόλης(55΄ Τελώνης), Καλύβας, Γούλας, Ράικος(46΄ Κυλλής), Χαλκίδης(46΄ Ράπτης), Παρασκευόπουλος

Ραπτόπουλο (Φάνης Ντζίμας): Παπαδήμος Λ., Στασινός Χ., Μύτας, Τσιάμης, Παπαδημητρίου(30΄ Μπράζιας), Καραντζούνης, Στασινός Σ.(62΄ Τσιτσάνης), Πιπέρας(68΄ Κοτούλας), Μπαστάνης Θ., Παπαδήμος Ε.(46΄ Πέτσας), Ντάλλης

Διαιτητής: Θοδωρής Κατσαρός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος