Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΟΚ-Φραγκίστα 2-3

Προβάδισμα πρόκρισης στους «4» του κυπέλλου απέκτησε η ελλιπέστατη Φραγκίστα. που επικράτησε με 2-3 του νεανικού ΠΑΟΚ.
Ο προημιτελικός του κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8/10 στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι. Έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες, ηλιοφάνεια και παρουσία περίπου 40 με 50 θεατών.
Ο ΠΑΟΚ του Γιώργου Χρυσαφόπουλου απαρτιζόμενος από αρκετά νεαρά παιδιά προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο πρώτο επίσημο ματς της σαιζόν. Παρότι βρέθηκε στο δεύτερο μέρος να χάνει με 0-3, δεν παράτησε το ματς κέρδισε τις εντυπώσεις μειώνοντας στα τελευταία λεπτά στο 2-3 χάρις τα γκολ των Κώστα Ρουμελιώτη και Γιώργου Βουτσέλη.
Η Φραγκίστα του Χρήστου Γαλανού ταξίδεψε στο Καρπενήσι με μόλις 11 ποδοσφαιριστές έχοντας πολλές και σημαντικές απουσίες ποδοσφαιριστών της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι ο Πρόεδρος Χρήστος Γαλανός αγωνίστηκε ως γκολκίπερ. Ο ΑΠΟΔΦ προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με γκολ πέναλτι του Κώστα Μπούκα και τέρμα του Αλέξανδρου Λάμπρου. Στην επανάληψη αν και έφτασε στο 0-3 με κεφαλιά του Γιάννη Μπισμπίκη στα τελευταία λεπτά παρουσίασε αρκετές αδυναμίες στην άμυνα, με αποτέλεσμα το σκορ να κλείσει στο 2-3.
Οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν στο Κερασοχώρι στον επαναληπτικό αγώνα, με τους «βυσσινί» να έχουν αποκτήσει σαφές προβάδισμα πρόκρισης.

Γύρω στους 50
Ο αγώνας κυπέλλου έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 50 θεατών.

Το πάνω χέρι
Η Φραγκίστα με την επικράτηση της πήρε το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά. Εφόσον προκριθεί θα αντιμετωπίσει τον Αίολο.

Με 11 παίκτες
Οι φιλοξενούμενοι ταξίδεψαν στο Καρπενήσι με αποστολή 11 ποδοσφαιριστών.

Τέρμα ο Πρόεδρος


Ο Πρόεδρος Χρήστος Γαλανός (Φωτογραφία) «επιστρατεύτηκε» για να συμπληρωθεί 11αδα και έκατσε κάτω από τα γκολπόστ.

Αρκετοί καινούργιοι















Για τον ΠΑΟΚ του Γιώργου Χρυσαφόπουλου αρκετοί ποδοσφαιριστές ντεμπούταραν με την ομάδα. Πρόκειται για τους: Αντώνη Πλάκα (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά), Μιχάλη Νεραντζάκη (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά), Νίκο Τόλη, Βαγγέλη Ζανιά (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), Λάμπρο Κατσαρό (Φωτογραφία Πάνω Κέντρο), Μάριο Κουρκούνη (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά) και Κώστα Ρουμελιώτη. Ο Κουρκούνης αντιμετώπισε τον πρώην του ομάδα.

Α΄ Μέρος

Δυνατά οι «βυσσινί»
Οι 11… «βυσσινί» της Φραγκίστας μπήκαν δυνατά στο ματς και ευτύχησαν μόλις στο 6΄ να προηγηθούν και στο 45΄ να κάνουν δυο τα τέρματα τους.

Με πέναλτι Μπούκα

 












Η Φραγκίστα μπήκε δυνατά στο ματς και στο 6ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο Κώστας Μπούκας (Φωτγραφία Αριστερά) μπήκε στην περιοχή από αριστερά,ανατράπηκε από τον Νίκο Τόλη (Φωτογραφία Δεξιά) κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Μπούκας το εκτέλεσε υποδειγματικά και με δυνατή εκτέλεση στην δεξιά γωνία του Αντώνη Πλάκα πέτυχε το 0-1.






Έγινε απειλητικός
Ο «δικέφαλος» είχε ορισμένα καλά διαστήματα σε απόδοση στο πρώτο μέρος, ωστόσο οι τελικές προσπάθειες αναχαιτίστηκαν από τον γκολκίπερ Χρήστο Γαλανό.

Φινάλε με 0-2


Στο καλύτερο δυνατό χρονικό σημείο του ματς η Φραγκίστα διπλασίασε τα τέρματα της. Λίγο πριν την συμπλήρωση των 45΄ ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος σούταρε, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Αλέξανδρο Λάμπρου (Φωτογραφία) που με όμορφο πλασέ στην δεξιά γωνία του ΠΑΟΚ έκανε το 0-2.




Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Σουτ του Μπούκα εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
6΄: Ο Μπούκας μπήκε στην περιοχή από αριστερά και ανατράπηκε από τον Τόλη,κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Μπούκας ανέλαβε να το εκτελέσει και με δυνατό σουτ στην δεξιά γωνία του Πλάκα έκανε το 0-1.
10΄: Σουτ του Μαστρογιάννη εκτός περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ ο Γαλανός.
12΄: Σουτ του Ρέπα απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο τερματοφύλακας της Φραγκίστας.
40΄: Σουτ του Ρέπα εκτός περιοχής απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο Γαλανός.
42΄: Προσωπική ενέργεια του Ζήκα και σουτ από το ύψος του πέναλτι απέκρουσε από την αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο Πλάκας.
45΄: Ο Γενιτσαρόπουλος σούταρε, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Λάμπρου που με πλασέ στην δεξιά γωνία του ΠΑΟΚ έκανε το 0-2.

Β΄ Μέρος

«Αέρας» 3 τερμάτων


Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο μέρος και προηγήθηκαν με 0-3. Στο 59΄ ο Μάκης Ζήκας εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Γιάννης Μπισμπίκης (Φωτογραφία) με κεφαλιά στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων έκανε το 0-3.




«Κυνήγησε» την ανατροπή
Οι «πορτοκαλί» του Καρπενησίου δεν παράτησαν το ματς και προσπάθησαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για την ανατροπή μειώνοντας τελικώς σε 2-3.

Μείωση με «Ρούμελ»


Στο 72ο λεπτό μετά την σέντρα του Βαγγέλη Ζανιά από τα αριστερά, ο Κώστας Ρουμελιώτης (Φωτογραφία) στο δεύτερο δοκάρι με κοντινό πλασέ μείωσε σε 1-3.




Άνοιξε το ματς
Στο τελευταίο 15λεπτο του αγώνα η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, με την μεν Φραγκίστα να χάνει ευκαιρίες για 4ο γκολ και τον δε ΠΑΟΚ να προσπαθεί να μειώσει χάνοντας και αυτός τις δικές του ευκαιρίες.

2-3 από Βουτσέλη


Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Κώστας Ρουμελιώτης σέντραρε από τα δεξιά και ο Γιώργος Βουτσέλης με κοντινό πλασέ έκανε το 2-3.




Πρώτο Γκορόγια


Ο Γιώργος Γκορόγιας απέκτησε δελτίο πριν λίγες ημέρες στον ΠΑΟΚ και έκανε την πρώτη του συμμετοχή, περνώντας στο γήπεδο στο 82΄.

Οι καλύτερες φάσεις
59΄: Ο Ζήκας εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Μπισμπίκης Ι. με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του ΠΑΟΚ διαμόρφωσε το 0-3.
68΄: Ο Φλωράκης πάσαρε στον Ρέπα, που σούταρε και ο Γαλανός απέκρουσε με τα πόδια.
72΄: Ο Ζανιάς έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και ο Ρουμελιώτης στο δεύτερο δοκάρι με πλασέ στην δεξιά γωνία της Φραγκίστας μείωσε σε 1-3.
79΄: Ο Κατσαρός έκανε επέλαση από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή και από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της αριστερής γωνίας του Γαλανού.
80΄: Σουτ του Μπισμπίκη Ι. απέκρουσε ο Πλάκας και στην επαναφορά ο Γενιτσαρόπουλος σούταρε πάνω από την εστία του ΠΑΟΚ.
81΄: Μακρινό σουτ του Γενιτσαρόπουλου μπλόκαρε ο Πλάκας.
90΄: Πλασέ του Φλωράκη εξ επαφής στο δεύτερο δοκάρι πέρασε άουτ από την δεξιά γωνία.
91΄: Ο Μπισμπίκης Ι. πάσαρε στον Γενιτσαρόπουλο, που τετ α τετ με τον Πλάκα πλάσαρε άουτ.
92΄: Ο Ρουμελιώτης γύρισε από τα δεξιά και ο Βουτσέλης με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-3.

Διακριθέντες
ΠΑΟΚ: Ρέπας, Ρουμελιώτης, Βουτσέλης
Φραγκίστα: Μπούκας, Μπισμπίκης Ι., Λάμπρου, Κώτσιας

Κίτρινες Κάρτες
Κουρκούνης

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (ΠΑΟΚ): «Σαν πρώτο επίσημο παιχνίδι της ακαδημίας μας θα ήθελα να ευχηθώ τα καλύτερα για όλους τους ποδοσφαιριστές μου και να τους συγχαρώ για το σημερινό παιχνίδι. Δεν μας πειράζει που ηττηθήκαμε, εξάλλου οι στόχοι μας είναι άλλοι. Παρόλα ταύτα μέσα από αυτό το παιχνίδι κατάλαβαν και τα ίδια τα παιδιά ότι χρειάζεται αρκετή δουλειά και αποκτώντας την ανάλογη εμπειρία σιγά-σιγά θα μπορέσουν με την πάροδο του χρόνου να ανταπεξέλθουν σε αυτή τη κατηγορία.  Να συγχαρώ και την ομάδα της Φραγκίστας για την νίκη της, τον φίλο μου τον Χρήστο τον Γαλανό, ο οποίος πραγματικά κάνει μια μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να συμμετάσχει η ομάδα του στο πρωτάθλημα και το κύπελλο και να τους ευχηθώ καλή σε όλους μας με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.»

Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα): «Ήταν ένα παιχνίδι πιο πολύ προπονητικού χαρακτήρα. Η ομάδα είχε πολλές ελλείψεις. Θα προσπαθήσουμε τις επόμενες ημέρες να ενισχύσουμε το ρόστερ μας εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος. Το κύπελλο δεν αποτελεί πρωταρχικό στόχο. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την σημερινή νίκη.»





Συνθέσεις Ομάδων

ΠΑΟΚ (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Πλάκας, Παπαροϊδάμης(46΄ Φλωράκης), Κατσαρός(82΄ λ.τρ. Γκορόγιας), Νεραντζάκης, Τσάκνης, Τόλης, Μαστρογιάννης(70΄ Μπαρλάς), Ζανιάς(76΄ Βουτσέλης), Κουρκούνης, Ρέπας, Ρουμελιώτης

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός): Γαλανός Χ., Λάμπρου, Μπισμπίκης Φ., Μπισμπίκης Ι., Κώτσιας, Γαλανός Σ., Λαθύρης, Γενιτσαρόπουλος, Μπούκας, Ζήκας, Πολύζος

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μαρία Χρυσαφοπούλου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος