Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Ραπτόπουλο-Αίολος 1-6

Επιβλητικό πέρασμα είχε ο Αίολος από το Ραπτόπουλο που συνέτριψε την τοπική Δόξα με σκορ 1-6.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Οκτώβριου στο γήπεδο του Ραπτοπούλου και άρχισε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας και έγινε παρουσία περίπου 30 θεατών.
Το Ραπτόπουλο του Κώστα Πασσιά δεν μπόρεσε να αποφύγει την βαριά ήττα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, παίζοντας για 3η συνεχή φορά φέτος ενάντια στον Αίολο. Οι «ακρίτες» βρέθηκα να χάνουν με 0-4 στο πρώτο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη δεν τα παράτησαν μείωσαν με τέρμα του Προκόπη Γκούρλια, ενώ είχαν και χαμένο πέναλτι με τον Βασίλη Μπισμπίκη.
Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα κυριάρχησε σχεδόν σε όλη την διάρκεια του ματς και έβγαλε αρκετά θετικά δείγματα γραφής δεδομένου ότι η σεζόν στην Ευρυτανία τώρα ξεκινάει. Σκόραραν οι: Κώστας Μπόνιας, Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος, Πάνος Αζακάς, Κώστας Καλύβας, Νίκος Νικολάου και Προκόπης Γκούρλιας με αυτογκόλ. Δοκάρι για τον Αίολο είχε στο πρώτο μέρος ο Νίκος Νικολάου.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική ο Αίολος αγωνίζεται με τον ΠΑΟΚ στο Καρπενήσι, ενώ το Ραπτόπουλο παίζει εκτός έδρας με την Φραγκίστα.

Βελτιώθηκε ο αγωνιστικός χώρος
Αισθητή βελτίωση υπήρξε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου και σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε την αντίστοιχη του αγώνα κυπέλλου των δυο ομάδων πριν από ένα μήνα.


Λίγος κόσμος
Περίπου 30 θεατές παρακολούθησαν κάτω από συννεφιά στο γήπεδο του Ραπτοπούλου το ματς της 1ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας.


Πρώτη για Πασσιά


Την Δόξα Ραπτοπούλου καθοδήγησε για πρώτη φορά φέτος από τον πάγκο ο καθηγητής φυσικής αγωγής Κώστας Πασσιάς.


Χρέη γιατρού ποδοσφαιριστής της Δόξας


Στο γήπεδο δεν παραβρέθηκε γιατρός αγώνας και έτσι χρέη γιατρού αγώνα εκτέλεσε ο Βασίλης Μπισμπίκης (Φωτογραφία) του Ραπτοπούλου, ο οποίος είναι απόφοιτος σχολής νοσηλευτικής. Κάτι αντίστοιχο με τον ίδιο ποδοσφαιριστή έχει συμβεί και πριν από μερικά χρόνια σε ματς της Α΄ Ευρυτανίας. Η αναμέτρηση ξεκίνησε με 10λεπτη καθυστέρηση λόγω διαβουλεύσεων για  την μη παρουσία γιατρού.



Με πολλούς νέους



Για τους γηπεδούχους την πρώτη τους εμφάνιση έκαναν οι: Πάνος Κώτσιας (Φωτογραφία Αριστερά), Νεκτάριος Ζαχαράκης (Φωτογραφία Κέντρο), Προκόπης Γκούρλιας, Θύμιος Καρδαμπίκης, Ηλίας Κοτούλας (Φωτογραφία Δεξιά), Βασίλης Μπισμπίκης και Λάμπρος Παπαντζίμας. Οι τρεις τελευταίοι υπήρξαν και κατά το παρελθόν μέλη του Ραπτοπούλου.

Στο γήπεδο ο Δήμαρχος
Μέρος της αναμέτρησης παρακολούθησε ο Δήμαρχος Αγράφων Θόδωρος Μπαμπαλής.


Ο περιφερειακός-Είδε τον υιό
Όλο το ματς παρακολούθησε ο περιφερειακός σύμβουλος Ευρυτανίας Λάμπρος Τσιτσάνης. Τον γιό του είδε να αγωνίζεται ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας π. Ευάγγελος Φεγγούλης που βρέθηκε στο Ραπτόπουλο.



Επανεμφάνιση Μάρκη


Ο αδρανής την περασμένη αγωνιστική περίοδο Πάνος Μάρκης επέστρεψε στα γήπεδα κι χρησιμοποιήθηκε από τον Δημήτρη Τσιγαρίδα στο αρχικό σχήμα.

3ο συνεχόμενο
Το Ραπτόπουλο για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι φέτος αντιμετώπισε τον Αίολο.

Αντίπαλα τα αδέρφια


Τα αδέρφια Μπισμπίκη τέθηκαν για ακόμη μια φορά αντιμέτωπα. Ο Δημήτρης (Φωτογραφία) αγωνίζεται φέτος στον Αίολο και ο αδερφός του Βασίλης στο Ραπτόπουλο.

Αυξάνει κατά ένα
Ο Αίολος σε όλα του τα ματς ανεβάζει κατά ένα την επιθετική του επίδοση, έχοντας ξεκινήσει από τα τρία.

Α΄ Μέρος

Πλήρης κυριαρχία
Ο Αίολος κυριάρχησε πλήρως στο πρώτο 45λεπτο σκοράροντας 4 τέρματα και έχοντας και 1 δοκάρι.

Προηγήθηκε με «Κ.Μ.»


Οι φιλοξενούμενοι του Καρπενησίου μόλις στο 5ο λεπτό πήραν το προβάδισμα όταν μετά το γύρισμα του Πάνου Μπουμπουρή από τα δεξιά ο Κώστας Μπόνιας (Φωτογραφία) από κοντά με σουτ στην δεξιά γωνία του Κώστα Ντάλλη πέτυχε το 0-1.



Διπλασίασε ο Αζακάς


Στο 14ο λεπτό ο Πάνος Μπουμπουρής εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά με πάσα για τον Κώστα Καλύβα που σέντραρε και ο Πάνος Αζακάς την δεξιά γωνία της μικρής περιοχής με σουτ στην αριστερή κλειστή γωνία του Κώστα Ντάλλη διαμόρφωσε το 0-2.




Βρήκε δίχτυα ο «Καλαϊφερτ»


Ο Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία) στο 29ο λεπτό πέτυχε το πρώτο  του γκολ στο πρωτάθλημα με τον Αίολο. Ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος τον τροφοδότησε μέσα στην περιοχή και αριστερά και ο Καλύβας με όμορφο πλασέ στην απέναντι αριστερή γωνία σκόραρε το 0-3.




Άτυχος ο Νικολάου
Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Νίκος Νικολάου μετά την πάσα του Κώστα Καλύβα σούταρε όμορφα από πλάγια αριστερά, με την μπάλα να σταματάει στην συμβολή αριστερού κάθετου και οριζόντιου δοκαριού.

Με υπέροχο συνδυασμό και εκτέλεση


Ένα έξοχο γκολ τόσο σε δημιουργία όσο και εκτέλεση πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι στο 41΄. Μετά από συνδυασμό των Κώστα Μπόνια και Κώστα Καλύβα, ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία) «εκτέλεσε» στην κίνηση μέσα από την περιοχή και με καταπληκτικό σουτ ψηλά στην αριστερή γωνία του Κώστα Ντάλλη ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-4.




Αμυντικά η Δόξα
Οι γηπεδούχοι του Ραπτόπουλου αμύνονταν σε όλο το πρώτο μέρος, έχοντας μια τελική με σουτ του Θύμιου Καρδαμπίκη στο 24΄.

Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπόνια από καλή θέση απέκρουσε σε κόρνερ ο Ντάλλης.
5΄: Ο Μπουμπουρής γύρισε από τα δεξιά και ο Μπόνιας στο δεύτερο δοκάρι από κοντά με σουτ στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων έκανε το 0-1.
7΄: Ο Μπόνιας έβγαλε τον μπαλιά για τον Καλύβα, που μόνος μέσα από την περιοχή πλάσαρε πάνω από την εστία του Ραπτοπούλου.
9΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος Χ. τροφοδότησε τον Καλύβα, που σούταρε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι της Δόξας.
14΄: Ο Μπουμπουρής εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά με πάσα για τον Καλύβα, που σέντραρε και ο Αζακάς από την δεξιά γωνία της μικρής περιοχής με σουτ στην αριστερή γωνία της Δόξας έγραψε το 0-2.
24΄: Ο Καρδαμπίκης έπαιξε το 1-2 με τον Πιπέρα και σούταρε εκτός περιοχής, με τον Φεγγούλη να μπλοκάρει.
29΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος Χ. έβγαλε στον Καλύβα, που με όμορφο πλασέ στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων έκανε το 0-3.
30΄: Ο Καλύβας έδωσε στον Νικολάου, που σούταρε από πλάγια αριστερά στην συμβολή αριστερού κάθετου και οριζόντιου δοκαριού.
41΄: Ο Μπόνιας έδωσε στον Καλύβα, αυτός πάσαρε στον Τριανταφυλλόπουλο Χ., που με πανέμορφο πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα ψηλά στην αριστερή γωνία της Δόξας (0-4).

Β΄ Μέρος

Άνοδος Δόξας
Το Ραπτόπουλο βελτιώθηκε στο δεύτερο μέρος, έχασε πέναλτι στο ξεκίνημα και κατάφερε να πετύχει το «γκολ της τιμής» στο 78΄.

Ντεμπούτο Καραμπά


Την πρώτη του παρουσία με την φανέλα του Αιόλου πραγματοποίησε ο Ερμής Καραμπάς, ο οποίος αποκτήθηκε από την Ακαδημία.

Χαμένο πέναλτι
Στο 2ο λεπτό της επανάληψης οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι μετά από μονομαχία του Θύμιου Καρδαμπίκη και του Δημήτρη Μπισμπίκη ο πρώτος έπεσε μέσα στην περιοχή κερδίζοντας το πέναλτι. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον ρέφερι Σπύρο Μπύρο για τον καταλογισμό παράβασης στην φάση. Ο Βασίλης Μπισμπίκης ανέλαβε να το εκτελέσει, όμως σούταρε χαμηλά άουτ από το δεξί δοκάρι του Γιάννη Φεγγούλη, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να πετύχει το πρώτο φετινό γκολ της ομάδας του.





Αποδοτικό τέταρτο
Ο Αίολος έπιασε ένα γεμάτο δεκαπεντάλεπτο σε απόδοση από το 50΄έως το 65΄, ΄που σκόραρε ακόμη δυο φορές.

Αυτογκόλ Γκούρλια
Στο 58΄ ο Νίκος Νικολάου μέσα από την περιοχή και αριστερά γύρισε παράλληλα με το τέρμα και ο Προκόπης Γκούρλιας στην προσπάθεια του να απομακρύνει σκόραρε εις βάρος της ομάδας του (0-5).



6ο με Νικολάου


Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν για 6η φορά στο παιχνίδι στο 64ο λεπτό όταν μετά την μεταβίβαση του Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο,  ο Νίκος Νικολάου πλάσαρε εύστοχα στο τετ α τετ τον Κώστα Ντάλλη ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 0-6.




«Αιφνιδιάστηκε» ο Καρδαμπίκης


Στο 73΄ μετά την σέντρα του Βασίλη Μπισμπίκη, ο Θύμιος Καρδαμπίκης βρέθηκε μόνος απέναντι στον Γιάννη Φεγγούλη, όμως αιφνιδιάστηκε και πλάσαρε αδύναμα, με τον γκολκίπερ του Αίολου να μπλοκάρει.


«Εξιλεώθηκε» για το αυτογκόλ


Ο Προκόπης Γκούρλιας (Φωτογραφία) εξιλεώθηκε στο 76΄ για το αυτογκόλ που είχε πετύχει στο 58΄.  Ο Παλαιοκατουνίτης στόπερ έκανε εντυπωσιακή κούρσα από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Αίολου για το τελικό 1-6, θυμίζοντας τον..Νικολάου του Ολυμπιακού.




Από 1 κίτρινη


Τα «αίματα» άναψαν στο 85΄ όταν Νίκος Νικολάου και Λάμπρος Παπαντζίμας (Φωτογραφία) αψιμάχησαν, με τον ρέφερι να δείχνει από μια κίτρινη σε κάθε ποδοσφαιριστή.




Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Καρδαμπίκης έπεσε μέσα στην περιοχή μετά από μονομαχία με τον Μπισμπίκη Δ., κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Μπισμπίκης Β. ανέλαβε να το εκτελέσει, όμως σούταρε χαμηλά άουτ από το δεξί δοκάρι.
50΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπόνια απέκρουσε σε κόρνερ ο Ντάλλης.
58΄: Ο Νικολάου γύρισε μέσα από την περιοχή και αριστερά και ο Γκούρλιας στην προσπάθεια του να διώξει πέτυχε αυτογκόλ (0-5).
60΄: Ο Νικολάου εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα μετά από κόντρα έφτασε στον Τόλη που σούταρε πάνω από την εστία του Ντάλλη.
64΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος Χ. έβγαλε τον Νικολάου με μπαλιά τετ α τετ με τον Ντάλλη, ο παίκτης του Αίολου πλάσαρε στην έξοδο στην αριστερή του γωνία για το 0-6.
73΄: Ο Μπισμπίκης Β. σέντραρε από αριστερά και ο Καρδαμπίκης σούταρε εξ επαφής,με τον Φεγγούλη να μπλοκάρει.
74΄: Σουτ του Καρδαμπίκη από τα όρια της περιοχής πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αίολου.
76΄: Ο Γκούρλιας έκανε επέλαση από αριστερά,μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ από πλάγια έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Αίολου για τ 0-6.

Διακριθέντες
Ραπτόπουλο: Καρδαμπίκης
Αίολος: Τριανταφυλλόπουλος Χ., Νικολάου, Αζακάς, Μπόνιας, Καλύβας

Κίτρινες Κάρτες
Ντάλλης, Παπαντζίμας, Νικολάου, Χαλκίδης

Δηλώσεις Προπονητών

Κώστας Πασσιάς (Ραπτόπουλο): «Δεδομένης της αγωνιστικής ανωτερότητας του αντιπάλου και των προπονήσεων που κάνει δεν μπορέσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο ισορροπήσαμε, χάσαμε το πέναλτι, το οποίο θα μας έδινε περισσότερη ψυχολογία για τα επόμενα λεπτά. Η ομάδα μας έχει μέλλον, χρειάζεται περισσότερη οργάνωση, να φτιαχτεί το γήπεδο, ώστε να έρχονται τα παιδιά στις προπονήσεις και σιγά-σιγά θα προχωρήσουμε καλύτερα.»



Δημήτρης Τσιγαρίδας (Αίολος): «Σήμερα στο παιχνίδι πραγματικά κάναμε ένα πάρα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, όλοι οι ποδοσφαιριστές έκαναν αυτό που έπρεπε στο γήπεδο.  Βγήκαν πάρα πολλές τελικές προσπάθειες και πραγματικά δημιουργήθηκαν πάρα πολύ ωραίες φάσεις για γκολ και καταφέραμε να κλείσουμε το πρώτο ημίχρονο με ένα μεγάλο σκορ υπέρ μας.  Στο δεύτερο ημίχρονο πήραν χρόνο συμμετοχής όλοι οι νεαροί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δείχνουν καθημερινά σημάδια βελτίωσης. Εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο γήπεδο και να βελτιώνουμε καθημερινά την αγωνιστική συμπεριφορά μας, πιστεύω όπως σήμερα αλλά και στα περισσότερα παιχνίδια όταν υπηρετούμε το πλάνο και τρόπο σκέψης τον οποίο δουλεύουμε μέσα από τις προπονήσεις τότε κάθε φορά η ομάδα θα παρουσιάζει μια πολύ καλή εικόνα και θα έχει πολλές πιθανότητας να κερδίζει τα ματς. Καλή συνέχεια στην ομάδα του Ραπτόπουλου και εμείς κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ραπτόπουλο (Κώστας Πασσιάς): Ντάλλης, Κοτούλας, Παπαντζίμας, Γκούρλιας, Ζαχαράκης(46΄ Στασινός Χ.), Παπαδημητρίου, Μπισμπίκης Β., Ντζίμας, Πιπέρας(73΄ Παπαδήμος Θεοδ.), Κώτσιας, Καρδαμπίκης

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Φεγγούλης, Μπουμπουρής(46΄ Καραμπάς), Νικολάου, Αζακάς, Χαλκίδης, Μπισμπίκης Δ., Μπόνιας, Καλύβας(73΄ Τριανταφυλλόπουλος Β.), Τριανταφυλλόπουλος Χ.(81΄ Κυλλής), Παρασκευόπουλος, Μάρκης(65΄ Τόλης)

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος