Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΟΚ-Ποταμιά 0-4

«Ποδαρικό» με νίκη έκανε στο πρωτάθλημα η Ποταμιά, επικρατώντας του «νεοφώτιστου» ΠΑΟΚ με 0-4
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή (29/10) στις 11 το πρωί στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου παρουσία λιγοστών φιλάθλων. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας.
Ο ΠΑΟΚ του Γιώργου Χρυσαφόπουλου έδωσε για πρώτη φορά επίσημο παιχνίδι στην πρώτη κατηγορία του νομού, απαρτιζόμενος από νεαρούς ποδοσφαιριστές. Στο πρώτο 45λεπτο κατάφερε να κρατήσει το σκορ στο 0-1, με τα υπόλοιπα 3 τέρματα να σημειώνονται στο β΄ ημίχρονο.
Η Ποταμιά του Λάκη Αναστασόπουλου είχε τον ρόλο του φαβορί πριν την έναρξη της αναμέτρησης και το επιβεβαίωσε μέσα στο γήπεδο. Ο Ηλίας Σαπούνης σκόραρε στο πρώτο μέρος, με τους: Χριστόδουλο Μισύρη, Λάμπρο Φλωράκη και τον σκόρερ του 1ου γκολ να διαμορφώνουν στην επανάληψη το τελικό 0-4.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική η Ποταμιά αγωνίζεται με Μυρίκη, ενώ ο ΠΑΟΚ θα παίξει με τον Αίολο.

Λιγοστοί θεατές
Η πρωινή αναμέτρηση της Α΄ Ευρυτανίας έγινε παρουσία περίπου 15 με 20 θεατών κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες.

1ο στην ιστορία του
Ο ΠΑΟΚ έδωσε για πρώτη φορά επίσημο ματς στην Α΄ κατηγορία Ευρυτανίας.

Τέρμα ο Μπίκας


Ελλείψει τερματοφυλάκων ο αμυντικός Αλέξανδρος Μπίκας κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία της Ποταμιάς.

Πρωταγωνιστικές βλέψεις
Η ομάδα της Ποταμιάς μετά την πρόκριση στους «4» του κυπέλλου στοχεύει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αντίπαλοι για 90΄
Οι συνεργάτες-ιδρυτές και προπονητές της ακαδημίας ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ F.C. Γιώργος Χρυσαφόπουλος και Λάκης Αναστασόπουλος τέθηκαν αντιμέτωποι.

Α΄ Μέρος

Κατοχή Ποταμιάς
Η Ποταμιά είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος και ευτύχησε να προηγηθεί με 0-1.

«Έχασε» Πάτρου

 












Στο 16ο λεπτό ο έμπειρος στόπερ Ρέμμους Πάτρου (Φωτογραφία Αριστερά) αποχώρησε από το ματς με αιμάτωμα και την θέση του πήρε ο Γιάννης Ζαλοκώστας (Φωτογραφία Δεξιά).


Τεχνικό σουτ «Σαπ»


Στο 30ο λεπτό ο Ηλίας Σαπούνης (Φωτογραφία) με όμορφο τεχνικό σουτ εκτός περιοχής «αιφνιδίασε» τον Γρηγόρη Παπαϊωάννου, στέλνοντας την μπάλα χαμηλά στην αριστερή του γωνία (0-1).



Η ευκαιρία του ΠΑΟΚ



Οι γηπεδούχοι έχασαν αξιόλογη ευκαιρία στο 40΄ όταν μετά το φάουλ του Γιώργου Μουστάκη, η κεφαλιά του Σπύρου Κωστορρίζου (Φωτογραφία) έφυγε πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.


Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Μαντζιούτας έκανε ατομική προσπάθεια και σούταρε πάνω από το τέρμα του ΠΑΟΚ.
12΄: Ο Χρυσικός σέντραρε από τα δεξιά και ο Νούλας σούταρε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
21΄: Ο Μαντζιούτας έκανε την μπαλιά για τον Χρυσικό, ο οποίος σούταρε και ο Παπαϊωάννου απέκρουσε.
25΄: Πλασέ του Νούλα από κοντά πέρασε πάνω από το τέρμα του ΠΑΟΚ.
30΄: Ο Σαπούνης με τεχνικό χαμηλό σουτ εκτός περιοχής «αιφνιδίασε» τον Παπαϊωάννου, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή του γωνία (0-1).
37΄: Σουτ του Μισύρη πέρασε πάνω από το τέρμα του «δικεφάλου».
40΄: Ο Μουστάκης εκτέλεσε φάουλ και η κεφαλιά του Κωστορρίζου πέρασε πάνω από το τέρμα του Μπίκα.

Β΄ Μέρος

Ακόμη 3
Η Ποταμιά σκόραρε ακόμη 3 φορές στο δεύτερο μέρος φτάνοντας στο τελικό 0-4.

Πρώτο Μπουμπουρή


Επίσημο ντεμπούτο με την φανέλα της Ποταμιάςέκανε ο Κώστας Μπουμπουρής, ο οποίος αποκτήθηκε από τον Αίολο.

Κεφαλιά Μισύρη


Στο 7ο λεπτό της επανάληψης ο Κώστας Ζαραβέλης σέντραρε από τα δεξιά και ο Χριστόδουλος Μισύρης με κοντινή κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-2.




0-3 με Φλωράκη


Ο νεοσειλεθών στο ματς Λάμπρος Φλωράκης στο 65΄ με σουτ εκτός περιοχής στην δεξιά γωνία του Αντώνη Πλάκα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.



Το δεύτερο προσωπικό
6 λεπτά πριν το φινάλε ο Γιάννης Ζαλοκώστας τροφοδότησε τον Ηλία Σαπούνη, που με πλασέ μέσα από την περιοχή και αριστερά στην απέναντι αριστερή γωνία του Αντώνη Πλάκα πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, «γράφοντας» το τελικό 0-4.



Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Ο Ζαραβέλης σέντραρε από τα δεξιά και ο Μισύρης με κοντινή κεφαλιά έκανε το 0-2.
65΄: Ο Φλωράκης σούταρε εκτός περιοχής στην δεξιά γωνία του ΠΑΟΚ, «γράφοντας» το 0-3.
67΄: Ο Λιάνγκος πάσαρε στον Φλωράκη, που σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι του ΠΑΟΚ.
76΄: Σουτ του Σαπούνη απέκρουσε ο Πλάκας στην γωνία του.
84΄: Ο Ζαλοκώστας Ι. τροφοδότησε τον Σαπούνη, που με πλασέ μέσα από την περιοχή και αριστερά στην απέναντι αριστερή γωνία του Πλάκα διαμόρφωσε το τελικό 0-4.
87΄: Ο Χρυσικός έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και η κεφαλιά του Νούλα πέρασε πάνω από το τέρμα του Πλάκα.

Διακριθέντες
ΠΑΟΚ: Κωστορρίζος
Ποταμιά: Σαπούνης, Μισύρης, Νούλας, Μαντζιούτας

Κίτρινες Κάρτες
-

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (ΠΑΟΚ): «Θέλω να συγχαρώ την ομάδα της Ποταμιάς για την νίκη της, να τις ευχηθώ καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα, να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει και να ευχαριστήσω θερμά το Δ.Σ. της Ποταμιάς για τη στήριξη που μας παρείχε με ποδοσφαιριστές της, έτσι ώστε να στελεχώσουμε την ακαδημία μας και να συμμετέχουμε και εμείς στο πρωτάθλημα. Εμείς σαν μια νέα ομάδα θέλουμε αρκετή δουλειά και θα πρέπει να καταβάλλουμε σε κάθε παιχνίδι μεγάλη προσπάθεια μέσα στο γήπεδο, για να μπορέσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί. Σήμερα θα μπορούσαμε να ήμασταν πιο καλοί παρά τις απουσίες που είχαμε, αλλά η απειρία μας κάνει πιο εύκολο το γκολ του αντιπάλου. Να συγχαρώ και τους δικούς μου ποδοσφαιριστές για την όποια προσπάθεια τους και συνεχίζουμε τη δουλειά μας με σκοπό την όσο το δυνατόν περισσότερο συμμετοχές από όλα τα παιδιά που βρίσκονται στην ομάδα.»

Λάκης Αναστασόπουλος (Ποταμιά): «Πρώτα από όλα να ευχηθώ να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα, υγεία σε όλες τις ομάδες και καλή επιτυχία. Για την ομάδα μου μπορώ να πω ότι είχαμε καλή παρουσία σήμερα, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, έτσι ώστε να διασπάσουμε την πολυπρόσωπη άμυνα του ΠΑΟΚ, είχαμε καλή κυκλοφορία, βάλαμε 4 γκολ, δημιουργήσαμε φάσεις για περισσότερα και στην αμυντική μας λειτουργία ο αντίπαλος δεν μας απείλησε σε κανένα σημείο του αγώνα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, όπως και στον ΠΑΟΚ, ο οποίος αποτελείται νεαρά παιδιά κάνοντας φιλότιμη προσπάθεια στο τοπικό μας πρωτάθλημα, παίρνοντας πολλές και σημαντικές εμπειρίες. Είναι δύσκολο να βρούμε αγωνιστικό ρυθμό έχοντας το τελευταίο επίσημο παιχνίδι πριν από 1 μήνα, εμείς προσπαθούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα στην ομάδαμας. Είμαι χαρούμενος που όλα τα παιδιά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στις προπονήσεις και αισιοδοξούμε ότι θα γινόμαστε καλύτεροι παιχνίδι με παιχνίδι. » 

Συνθέσεις Ομάδων

ΠΑΟΚ (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Παπαϊωάννου(46΄ Πλάκας), Τσάκνης, Μπαρλάς(68΄ Γκορόγιας), Τσάρας, Μουστάκης, Τόλης, Κωστορρίζος, Ρουμελιώτης, Κουρκούνης, Ρέπας, Παπαροϊδάμης

Ποταμιά (Λάκης Αναστασόπουλος): Μπίκας, Ζαραβέλης(52΄ Φλωράκης), Μισύρης, Πάτρου(16΄ λ.τρ. Ζαλοκώστας Ι.), Κωσταρέλος, Σαπούνης, Λιάνγκος(68΄ Κόγιας), Χρυσικός, Μαντζιούτας Κ., Νούλας, Κατσώρης(61΄ Μπουμπουρής)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος