Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Μυρίκη-Ποταμιά 1-1

Ανοιχτούς «λογαριασμούς» άφησαν για το δεύτερο παιχνίδι Μυρίκη και Ποταμιά, με τις δυο αξιόλογες ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 1-1.
Ο πρώτος προημιτελικός διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 4 και 30, παρουσία αρκετών θεατών. Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και με αυτόν σήμανε η έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.
Η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου με έμφαση και σε αυτή την σαιζόν τα νεαρά παιδιά κέρδισε τις εντυπώσεις, καθώς δεν επηρεάστηκε από την αποβολή του Κώστα Γενιτσαρόπουλου στο 50ο λεπτό. Ισοφάρισε με γκολ-πέναλτι του Βασίλη Συγκελόπουλου στο πρώτο μέρος, ενώ ο Σάκης Τσιλίκας είχε προσπάθεια στο δοκάρι στο β΄ μέρος.
Η Ποταμιά του Λάκη Αναστασόπουλου έχοντας φέτος βλέψεις πρωταθλητισμού ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της αξιόλογη ευκαιρία με τον Μιχάλη Νούλα. Η απόδοση της στην συνέχεια δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, με αποτέλεσμα να δεχτεί την ισοφάριση και να μην καταφέρει να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα.
Ο επαναληπτικός προημιτελικός ανάμεσα στις δυο ομάδες θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στο ίδιο γήπεδο και θα αρχίσει στις 4. Ο νικητής θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον ΑΠΟΚ.

«Ζεστός» ο κόσμος
Την πρώτη επίσημη συνάντηση των δυο ομάδων παρακολούθησαν περίπου 90-100 θεατές. Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος, αλλά κάκιστος ποιοτικά.


Σταθερός κορμός


Μόλις δυο ήταν οι νέοι ποδοσφαιριστές στο αρχικό σχήμα του Δημήτρη Αντωνίου. Πρόκειται για τον Βασίλη Συγκελόπουλο και τον Γιώργο Βούρτσα(Φωτογραφία), οι οποίοι ήταν οι πρωταγωνιστές στην φάση του 1-1.
Να αναφερθεί πως οι: Άγγελος Παχής και Χρήστος Λέρης μετακινήθηκαν στην Γ΄ Εθνική με το Βελούχι, ενώ τραυματίας είναι ο εξαιρετικός στράικερ Κώστας Σταμούλης.

«Πρώτη» Λάκη
Επίσημη πρεμιέρα στον πάγκο της Ποταμιάς για τον Λάκη Αναστασόπουλο(Φωτογραφία), ο οποίος την περίοδο 2013-2014 καθοδήγησε την Μυρίκη.


Ανοιχτοί λογαριασμοί
Το 1-1 του πρώτο παιχνιδιού προδιαθέτει έναν άκρως ενδιαφέρουσα επαναληπτικό.

Τα αποκτήματα της Ποταμιάς


Από πλευράς Μεγαλοχωριτών την πρώτη τους παρουσία έκαναν οι: Πάνος Χρυσικός(Φωτογραφία), Μιχάλης Νούλας, Ρέμμους Πάτρου και Δημήτρης Κατσώρης. Χρυσικός και Νούλας πρωταγωνίστησαν στο άνοιγμα του σκορ.

Α΄ Μέρος

Μοιρασμένο ημίχρονο
Ύστερα από ένα αρκετά κακό πρώτο μέρος οι δυο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 1-1. Δυο από τις λιγοστές ευκαιρίες του παιχνιδιού μετουσιώθηκαν σε γκολ.

Προβάδισμα με Νούλα


Οι τυπικά φιλοξενούμενοι «πατούσαν» καλύτερα και  άνοιξαν το σκορ στο 16ο λεπτό, στην πρώτη αξιόλογη στιγμή της συνάντησης. Ο Πάνος Χρυσικός έκανε έξοχη ενέργεια από αριστερά και σέντραρε «πάρε-βάλε» στον Μιχάλη Νούλα(Φωτογραφία), ο οποίος πλάσαρε στο πρώτο δοκάρι, «γράφοντας» το 0-1.




Αναγκαστική «Ζάρα» και ντεμπούτο Δελούκα














Σε αναγκαστική αλλαγή προχώρησε ο Λάκης Αναστασόπουλος στο 35΄. Την θέση του τραυματία Κώστα Ζαραβέλη(Φωτογραφία αριστερά) έλαβε ο Φθιωτός αμυντικός μέσος Άκης Δελούκας(Φωτογραφία δεξιά), κάνοντας ντεμπούτο με την νέα του ομάδα.


Ισοφάριση με πέναλτι


Το παιχνίδι στα ίσια έφερε στο 40ο λεπτό η Μυρίκη, όταν ο Γιώργος Βούρτσας ανατράπηκε από τον Χριστόδουλο Μισύρη εντός περιοχής, με τον ρέφερι Δημήτρη Κουρλό να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών. Ο Βασίλης Συγκελόπουλος(Φωτογραφία) εκτέλεσε ιδανικά για το 1-1.





Οι καλύτερες φάσεις
16΄: Προσωπική προσπάθεια και σέντρα του Χρυσικού από αριστερά, ο Νούλας με προβολή στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Φακίτσα(0-1).
21΄: Χτύπημα φάουλ του Ζαλοκώστα Δ. από το κέντρο, κεφαλιά του Χρυσικού έφυγε πάνω από το τέρμα της Μυίκης.
39΄: Ο Βούρτσας ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Μισύρη, κερδίζοντας πέναλτι.
40΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε χαμηλά στην αριστερή γωνία του Καλύβα(1-1).

Β΄ Μέρος

Καλύτερη στον -1
Παρότι η Μυρίκη έπαιξε με 40 λεπτά για παίχτη λιγότερο παρουσίασε ένα αρκετά θετικό πρόσωπο, έχοντας μάλιστα και δοκάρι. Το τελικό 1-1 δεν χαρακτηρίζεται ως άδικο.

Μια «ανάσα» από το γκολ


Η Ποταμιά πλησίασε στο 1-2 στο 48ο λεπτό, όταν ο Ευβοιώτης Δημήτρης Κατσώρης(Φωτογραφία) πλάσαρε μόλις άουτ μετά την κάθετη πάσα του Δημήτρη Ζαλοκώστα.



Αποβολή του αρχηγού


Μόλις στο 5ο λεπτό της επανάληψης ο αρχηγός της Μυρίκης Κώστας Γενιτσαρόπουλος(Φωτογραφία) αποβλήθηκε από τον ρέφερι Δημήτρη Κουρλό με δεύτερη κίτρινη κάρτα.


Στο δοκάρι














Μοναδική στιγμή για να φέρει «τούμπα» το ματς απώλεσε ο Α.Ο.. στο 66ο λεπτό. Ο Σάκης Τσιλίκας(Φωτογραφία αριστερά) πλάσαρε, η μπάλα βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Γιώργου Καλύβα και ο Ρέμμους Πάτρου (Φωογραφία δεξιά) έδιωξε προ της γραμμής.


Οι δυο νεοαποκτηθέντες














Οι τυπικά γηπεδούχοι εξάντλησαν και τις τέσσερις αλλαγές τους, σύμφωνα με τον νέο κανονισμό. Την πρώτη τους εμφάνιση έκαναν οι: Ηλίας Τσιγαρίδας(Φωτογραφία αριστερά) και Άκης Τσιούμας(Φωτογραφία δεξιά).

Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Ζαλοκώστας Δ. έδωσε στον Κατσώρη, ο οποίος από πλεονεκτική θέση πλάσαρε μόλις έξω από το δεξί δοκάρι του Φακίτσα.
50΄: Ο Γενιτσαρόπουλος αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Ζαλοκώστα Δ.
66΄: Χτύπημα φάουλ του Συγκελόπουλου από καλή θέση κόντραρε στα σώματα, ο Τσιλίκας δοκίμασε πλασέ από κοντά, η μπάλα κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Καλύβα και ο Πάτρου έδιωξε προ της γραμμής.
70΄: Ο Τριανταφύλλου έδωσε στον Βούρτσα, σουτ του δεύτερου από αριστερά έφυγε πάνω από την εστία του Καλύβα.
71΄: Ατομική ενέργεια και πλασέ του Τάσιου έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ποταμιάς.
81΄: Εκτέλεση φάουλ του Συγκελόπουλου από αριστερά, κεφαλιά του Τάσιου μπλοκαρίστηκε από τον Καλύβα.
87΄: Σέντρα του Γιαννακόπουλου από δεξιά, γυριστό σουτ του Ζαλοκώστα Ι. μπλοκαρίστηκε από τον Φακίτσα
91΄: Ο Ζαλοκώστας Δ. τροφοδότησε τον Δελούκα, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής λίγο άουτ από το αριστερό «παραθυράκι» της Μυρίκης.

Κίτρινες Κάρτες
Μισύρης

Διακριθέντες
Μυρίκη: Συγκελόπουλος, Βούρτσας
Ποταμιά: Ζαλοκώστας Δ., Μαντζιούτας

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Μυρίκη): «Να ευχηθώ καλή ποδοσφαιρική χρονιά με υγεία πάνω από όλα. Καλή δύναμη σε όλους τους ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες, διαιτητές, δημοσιογράφους που εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο της Ευρυτανίας. Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι είχαμε την πρεμιέρα μας με το κύπελλο, σίγουρα το πρώτο παιχνίδι επιφυλάσσει εκπλήξεις, εμείς με δικό μας  λάθος δεχτήκαμε το γκολ. Στην συνέχεια προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε, αλλά βρεθήκαμε με αριθμητικό μειονέκτημα από το 50΄. Εκεί δείξαμε ένα άλλο θετικό πρόσωπο, βγάλαμε ψυχή και αυτό είναι το σημαντικό ότι μπορέσαμε και να αντιδράσουμε στην πίεση του αντιπάλου, αλλά ταυτόχρονα καταφέραμε να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες παρότι παίζαμε με λιγότερο παίχτη. Να συγχαρώ την αντίπαλη ομάδα, είναι ένα αξιόλογο σωματείο. Την επόμενη εβδομάδα υπάρχει η ρεβάνς και να ευχηθώ να γίνει ένα αντάξια καλό παιχνίδι και πραγματικά να δίνουμε όσα περισσότερα ποιοτικά στοιχεία μπορούμε στο Ευρυτανικό ποδόσφαιρο. Καλή ποδοσφαιρική χρονιά για ακόμη μια χρονιά.»

Λάκης Αναστασόπουλος (Ποταμιά): «Καλή ποδοσφαιρική χρονιά για όλες τις ομάδες της Ευρυτανίας και καλή επιτυχία στον ΑΠΟΚ, που ξεκινάει και αυτός τις υποχρεώσεις του στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Για το σημερινό παιχνίδι έχω να πω ότι δεν ήμασταν καλοί, κάναμε μια κακή εμφάνιση στον πρώτο ματς επίσημο αγώνα, είχαμε ανεξήγητα άγχος, δεν είχαμε κίνηση χωρίς μπάλα, κάναμε κακές επιλογές στην επίθεση, δεν είχαμε πάθος και δύναμη. Μπορώ να πω ότι ο αντίπαλος με το παιχνίδι του, μεγάλες πάσες, μας δυσκόλεψε και μας τράβηξε και αυτός στο δικό του παιχνίδι. Άξιος ο αντίπαλος για την προσπάθεια που κάνει, με νεαρά παιδιά. Εμείς από την πλευρά μας ευελπιστούμε να έχουμε ένα καλύτερο πρόσωπο στο επόμενο παιχνίδι. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν.»

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Δημήτρης Αντωνίου): Φακίτσας, Ζαχαράκης, Τσίπρας, Σκοτίδας, Ίβρος. Συγκελόπουλος(90΄ Πατρώνης), Τριανταφύλλου(77΄ Τσιάμης), Γενιτσαρόπουλος, Τάσιος(92΄ Τσιούμας), Βούρτσας(75΄ Τσιγαρίδας), Τσιλίκας

Ποταμιά (Λάκης Αναστασόπουλος): Καλύβας, Γιαννακόπουλος, Μισύρης, Πάτρου, Μαντζιούτας Κ., Ζαραβέλης(35΄ λ.τρ Δελούκας), Ζαλοκώστας Δ., Σαπούνης(60΄ Φλωράκης), Νούλας, Κατσώρης(78΄ Ζαλοκώστας Ι.), Χρυσικός

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος