Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Ραπτόπουλο-Αίολος 0-3

Με το «δεξί» μπήκε στο θεσμό του κυπέλλου ο Αίολος, καθώς πέρασε εύκολα από το Ραπτόπουλο με 0-3,  επικρατώντας της τοπικής Δόξας.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο του Ραπτοπούλου και ξεκίνησε στις 4.30 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του προημιτελικού αγώνα κυπέλλου και έγινε παρουσία περίπου 40 θεατών.
Το Ραπτόπουλο χωρίς καθοδήγηση προπονητή βρέθηκε από τα πρώτα λεπτά πίσω στο σκορ και το έργο της ομάδας έγινε πολύ δύσκολο. Παρόλα αυτά οι «ακρίτες» είχαν ένα καλό 15λεπτο σε απόδοση στο φινάλε του ημιχρόνου, όπου θα μπορούσαν να είχαν μειώσει στο σκορ. Στην επανάληψη δέχτηκαν ένα ακόμη γκολ, για να κλείσει το σκορ στο 0-3.
Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα επέβαλλε από νωρίς το ρυθμό του και μόλις στο 16ο λεπτό με γκολ των έμπειρων Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου και Κώστα Μπόνια είχε ήδη προηγηθεί με 0-2. Η συνέχεια απλουστεύτηκε με τους περσινούς κυπελλούχους να φτάνουν σε ένα ακόμη γκολ στο β΄ μέρος με το νέο απόκτημα τον Κώστα Καλύβα.
Οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν ξανά την ερχόμενη Κυριακή 8 Οκτωβρίου στο Δημοτικό στάδιο στον επαναληπτικό αγώνα, ο οποίος έχει τυπική διαδικασία.

Περίπου 40
Η αναμέτρηση στο γήπεδο του Ραπτοπούλου έγινε παρουσία περίπου 40 θεατών και κάτω από συννεφιά.


Μέσα στα χόρτα
Μεγάλο μέρος του γηπέδου, αλλά και μπροστά από τους πάγκους είχε καλυφθεί από χόρτα, με αποτέλεσμα να καθιστά επικίνδυνο τον αγωνιστικό χώρο για τους 22 ποδοσφαιριστές. Η δημοτική αρχή Αγράφων «πιάστηκε» ανέτοιμη, καθώς το γήπεδο δεν ήταν έτοιμο να φιλοξενήσει κάποιον επίσημο αγώνα. Να αναφέρουμε πως σε λίγες ημέρες εκπνέει η προσωρινή άδεια του γηπέδου.




Χωρίς καθοδηγητή
Οι γηπεδούχοι δεν είχαν στην διάθεση τους κάποιο προπονητή, με τον παίκτη Φάνη Ντζίμα να αναμένεται τις επόμενες αγωνιστικές να αναλάβει τον ρόλο του παίκτη-προπονητή Κοντά στην προσπάθεια της ομάδας ήταν ο Πρόεδρος Παναγιώτη Φλώτσιος.

Πρώτο Τσιγαρίδα
Ο τεχνικός του Αίολου Δημήτρης Τσιγαρίδας έκανε ντεμπούτο με νίκη στον πάγκο του Αίολου σε επίσημο ματς, στον πάγκο του οποίου είχε βρεθεί την περίοδο 2002-03.


Ντεμπούτο για 5


Για τους φιλοξενούμενους 4 παίκτες έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση σε επίσημο ματς «ντεμπουτάροντα» με τον Αίολο. Πρόκειται για τον γκολκίπερ Γιάννη Φεγγούλη (Φωτογραφία Αριστερά), τον στόπερ Δημήτρη Μπισμπίκη (Φωτογραφία Κέντρο), τον δεξιό μπακ Πάνο Μπουμπουρή (Φωτογραφία Δεξιά) και τους μεσοεπιθετικούς Ταξιάρχη Γούλα και Κώστα Καλύβα. Ο Γούλας έχει ξαναπαίξει στην ομάδα.

Όλες τις αλλαγές
Οι δυο ομάδες έκαναν όλες τις αλλαγές που είχαν δικαίωμα με τον νέο κανονισμό, δηλαδή 4.

Α΄ Μέρος

«Καθάρισε» νωρίς
Ο Αίολος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και σε διάστημα 16 λεπτών σκόραρε 2 φορές «καθαρίζοντας» την υπόθεση-νίκη και παίζοντας χωρίς άγχος στα υπόλοιπα λεπτά.

Η αρχή από τον «Captain»


Ο αρχηγός Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία) στο 9ο λεπτό με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Άρη Σιταρά από τα δεξιά πέτυχε το 0-1, σκοράροντας το πρώτο φετινό επίσημο τέρμα του Αίολου.




Διπλασιασμός με Μπόνια


Στο 16΄ ο Κώστας Μπόνιας με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο κέντρο και αριστερά της εστίας του Λάμπρου Παπαδήμου πέτυχε το 0-2.



15λεπτο Δόξας
Το τελευταίο 15λεπτο του α΄ μέρους άνηκε στην Δόξα που ανέβασε την απόδοση της και «κυνήγησε» το γκολ.

«Νικήθηκε» ο Χ .Στασινός


Στο 35ο λεπτό ο Βαλάντης Στασινός σούταρε από κοντά χωρίς πίεση μετά από κόντρα στην άμυνα του Αίολου με τον Γιάννη Φεγγούλη να αποκρούει σωτήρια στην αριστερή στου γωνία.


Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Σουτ του Καλύβα απέκρουσε ο Παπαδήμος και νέο σουτ του Τριανταφυλλόπουλου Χ. στην επαναφορά απέκρουσε σε κόρνερ ο γκολκίπερ της Δόξας.
9΄: Ο Σιταράς σέντραρε από τα δεξιά και ο Τριανταφυλλόπουλος Χ. από κοντά με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Ραπτόπουλου πέτυχε το 0-1.
16΄: Ο Μπόνιας με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο κέντρο και αριστερά της εστίας έκανε το 0-2.
18΄: Πλασέ του Παπαδήμου Ε. μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία ο Φεγγούλης.
33΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ, ο Νικολάου γύρισε από τα αριστερά και η κοντινή προβολή του Τριανταφυλλόπουλου Χ. έφυγε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
35΄: Κοντινό πλασέ του Στασινού Χ. απέκρουσε σωτήρια στην αριστερή του γωνία ο Φεγγούλης.

Β΄ Μέρος

Έλεγξε ο Αίολος
Οι φιλοξενούμενοι έλεγξαν τον ρυθμό τους ματς, σκόραραν ακόμη μια φορά και έφτασαν στο τελικό 0-3.

Πρώτη για ακόμη 3


Στο δεύτερο μέρος την πρώτη τους παρουσία με τον Αίολο έκαναν 3 ακόμη μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας. Πρόκειται για τους: Αλέξανδρο Τόλη (Φωτογραφία Αριστερά), Δημήτρη Τελώνη (Φωτογραφία Κέντρο) και Βασίλη Τριανταφυλλόπουλο (Φωτογραφία Δεξιά). Ο τελευταίος μάλιστα αντικατέστησε τον θείο του Μπάμπη, που είναι ο αρχηγός του Αίολου.

Διαμαρτυρίες για πέναλτι

 













Ο Αίολος στο 51΄ διαμαρτυρήθηκε για χέρι και πέναλτι σε προσπάθεια του Ταξιάρχη Γούλα (Φωτογραφία Αριστερά), όταν αυτή βρήκε στο χέρι του Λάμπρου Τσιάμη (Φωτγραφία Δεξιά). Ο διαιτητής Σπύρος Μπύρος θεώρησε ότι το χέρι ήταν σε φυσική θέση και η παράβαση ήταν ακούσια.


Με όμορφο συνδυασμό


Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ήρθε το 3ο τέρμα για τους Καρπενησιώτες. Ο Νίκος Νικολάου έκανε την μπαλιά, ο φορ Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος τροφοδότησε με την  μια τον Κώστα Καλύβα (Φωτογραφία), που μόνος μέσα από την περιοχή και αριστερά με πλασέ στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων έγραψε το τελικό 0-3.





Χαμένη διπλή των μικρών


Στο 76΄ ο Λάμπρος Παπαδήμος ήταν εξουδετερωμένος και ο Δημήτρης Κυλλής (Φωτογραφία) σούταρε σε κενή εστία, με τον Λάμπρο Τσιάμη να αποκρούει προ της γραμμής και στην συνέχεια νέο σουτ του Βασίλη Τριανταφυλλόπουλου μπλοκαρίστηκε από τον γκολκίπερ της Δόξας.



Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Γούλας έκανε ατομική προσπάθεια και σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι του Παπαδήμου.
53΄: Εκτέλεση φάουλ του Σιταρά απέκρουσε σε κόρνερ ο Παπαδήμος. Ο Σιταράς εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και η κεφαλιά του Χαλκίδη έφυγε πάνω από την εστία της Δόξας.
60΄: Ο Νικολάου έκανε την μπαλιά, ο Τριανταφυλλόπουλος Χ. τροφοδότησε με την μια τον Καλύβα, που με πλασέ στην αριστερή γωνία του Παπαδήμου έκανε το τελικό 0-3.
61΄: Ο Καλύβας έδωσε στον Γούλα, που σούταρε και ο Παπαδήμος απέκρουσε.
76΄: Σουτ του Κυλλή απέκρουσε πάνω στην γραμμή ο Τσιάμης και στην συνέχεια νέο σουτ του Τριανταφυλλόπουλου Β. μπλόκαρε ο Παπαδήμος.

Διακριθέντες
Ραπτόπουλο: Καραντζούνης
Αίολος: Σιταράς, Τριανταφυλλόπουλος Χ., Χαλκίδης, Νικολάου

Κίτρινες Κάρτες
-

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Αίολος): «Καταρχήν να σταθούμε στο ότι το γήπεδο ήταν πάρα πολύ κακό για να παιχθεί καλό ποδόσφαιρο, παρόλα αυτά οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μου έβγαλαν αρκετά καλές φάσεις. Είναι σημαντικό ότι πετύχαμε ένα καθαρό σκορ, χωρίς να δεχτούμε γκολ, και ότι παίξανε αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές και πήραν παραστάσεις. Γενικότερα όταν οι ποδοσφαιριστές μας θα βγάζουν φάσεις, τις οποίες δουλεύουμε μέσα στην προπόνηση, σε κάθε ματς θα μας παρουσιάζονται και οι ευκαιρίες να πετυχαίνουμε γκολ και μειώνουμε τις πιθανότητες να δεχτούμε γκολ. Συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μου, για την προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο. Θέλω να καλωσορίσω το Ραπτόπουλο ξανά στην Α΄ κατηγορία και να ευχηθώ πραγματικά να μείνει σε αυτή, γιατί το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο, χρειάζεται όλες τις ομάδες εάν θέλει να ανεβάσει τόσο την ποιότητα αλλά και τις ευκαιρίες που θα δίνονται σε νεαρούς ποδοσφαιριστές μέσα από τις ομάδες που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ραπτόπουλο (-): Παπαδήμος Λ., Στασινός Χ.(56΄ Παπαδημητρίου), Τσιάμης, Παπαδήμος Ε.(80΄ Παπαδήμος Θ.), Καραντζούνης, Κοτούλας, Μπαστάνης Θ., Πιπέρας(71΄ Μπράζιας), Πέτσας(71΄ Στασινός Σ.), Αζούκης, Τσιτσάνης

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Φεγγούλης, Μπουμπουρής, Νικολάου, Παρασκευόπουλος, Χαλκίδης(64΄ Τελώνης), Σιταράς, Μπόνιας(46΄ Τόλης), Καλύβας, Τριανταφυλλόπουλος Χ.(74΄ Τριανταφυλλόπουλος Β.), Μπισμπίκης, Γούλας(68΄ Κυλλής)

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος