Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Φραγκίστα-ΠΑΟΚ 0-2

Ο νεανικός ΠΑΟΚ με νίκη 2-0 επί της Φραγκίστας ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και προκρίθηκε στους «4» του κυπέλλου.
Ο δεύτερος προημιτελικός έγινε στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου το Σάββατο 14 Οκτωμβρίου στις 4 το απόγευμα κάτω από ηλιοφάνεια καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 30 θεατών.
Η Φραγκίστα του Χρήστου Γαλανού έπαιξε ουσιαστικά εκτός έδρας και πάλι, για 45΄ αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο και με σωρεία αγωνιστικών προβλημάτων. Δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το αβαντάζ του 2-3 από τον 1ο προημιτελικό, κάνοντας κακή εμφάνιση και γνωρίζοντας τον αποκλεισμό.
Ο ΠΑΟΚ του Γιώργου Χρυσαφόπουλου ήθελε περισσότερο το ματς είχε πάθος και ζωντάνια στο παιχνίδι και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με τον Γιώργο Βουτσέλη και στην επανάληψη έφτασε σε σκορ πρόκρισης με τον Αλέξη Μαστρογιάννη, που είχε στην συνέχεια δοκάρι και σπουδαία φάση να «καθαρίσει» το ματς.
Ο «δικέφαλος» θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες στα ημιτελικά του θεσμού τα προσεχή Σαββατοκύριακα τον κυπελλούχο του νομού μας Αίολο.

Λίγος κόσμος
Ο επαναληπτικός του 2-3 έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, πολύ καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή και παρουσία περίπου 30 θεατών.


Ουσιαστικά εκτός ξανά
Η Φραγκίστα δεν αγωνίστηκε στην έδρα της στο Κερασοχώρ,ι αλλά έπαιξε ως γηπεδούχος στο Καρπενήσι στην έδρα του ΠΑΟΚ. Ουσιαστικά έχασε το πλεονέκτημα έδρας παίζοντας μακριά από το γήπεδο της ξανά. Οι άνθρωποι της ομάδας βλέποντας ότι το γήπεδο του Κερασοχωρίου ήταν σε κάκιστη κατάσταση και ανέτοιμο να φιλοξενήσει αγώνες προτίμησαν να αγωνιστούν στο Καρπενήσι.

Ενάντια στον Αίολο
Ο ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του κυπέλλου θα έχει δύσκολο έργο αντιμετωπίζοντας τον κυπελλούχο Ευρυτανίας Αίολο σε διπλούς αγώνες τα προσεχή Σαββατοκύριακα.

Ντεμπούτο Μάκκα-Γκορόγια

 












Για την τυπικά γηπεδούχο Φραγκίστα τα δυο από τα 3 μεταγραφικά αποκτήματα από την Κρέντη «ντεμπούταραν» με τους «βυσσινί». Πρόκειται για τους Βαγγέλη Μάκκα (Φωτογραφία Αριστερά) και Στέφανο Γκορόγια (Φωτογραφία Δεξιά).

Για 45΄με 10-Γκολκίπερ ο Γαλανός


Η Φραγκίστα στο πρώτο μέρος έπαιξε με 10 παίκτες λόγω της αργοπορίας των Χρήστου Γενιτσαρόπουλου και Κώστα Μπούκα εξ αιτίας επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ο Πρόεδρος της ομάδας Χρήστος Γαλανός (Φωτογραφία) κάθισε κάτω από τα γκολπόστ εκ νέου στο πρώτο μέρος.

«Πρώτη» Τσάρα


Το μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ από το Κρίκελλο Γιάννης Τσάρας έκανε την πρώτη του συμμετοχή παίζοντας σε όλο το 90λεπτο.

Α΄ Μέρος

Κακό ημίωρο
Τα πρώτα 30 λεπτά του ματς η μπάλα παίχτηκε στην μεσαία γραμμή με τον ΠΑΟΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς καμία ομάδα να κάνει κάποια αξιόλογη επιθετική προσπάθεια.

Με σκόρερ Βουτσέλη


Οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη τους ευκαιρία ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα. Ο Γιώργος Βουτσέλης στο 31ο λεπτό με πανέμορφο σουτ εκτός περιοχής που κατέληξε ψηλά στο κέντρο της εστίας της Φραγκίστας έκανε το 0-1. 




Οι καλύτερες φάσεις
31΄: Πανέμορφο σουτ του Βουτσέλη εκτός περιοχής κατέληξε στο κέντρο της εστίας και ψηλά (0-1).
34΄: Ο Μπισμπίκης Ι. σούταρε εκτός περιοχής και ο Πλάκας μπλόκαρε.
36΄: Ο Μαστρογιάννης έδωσε στον Ρέπα, ο οποίος σούταρε έξω από το αριστερό δοκάρι της Φραγκίστας.
43΄: Ο Μπισμπίκης Ι. έκανε ατομική ενέργεια σούταρε και ο πορτιέρο των γηπεδούχων μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.


Β΄ Μέρος

11…και αλλαγή πορτιέρο


Οι «βυσσινί» στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν με 11 ποδοσφαιριστές, όταν οι Χρήστος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) και Κώστας Μπούκας (Φωτογραφία Κέντρο) τέθηκαν στην διάθεση του Χρήστου Γαλανού. Ο Γαλανός αντικαταστάθηκε και έγινε και εσωτερική αλλαγή με τον Χρήστο Σάλτη (Φωτογραφία Δεξιά) να αφήνει την άμυνα και να αγωνίζεται στην φυσική του θέση κάτω από τα δοκάρια.

«Ζωηρά» ο ΠΑΟΚ
Τα «μωρά» του Γιώργου Χρυσαφόπουλου μετά τα πρώτα λεπτά της επανάληψης και μέχρι το 70ο λεπτό ήταν καλύτερα και έφτασαν στο τελικό 0-2.

0-2 με Μαστρογιάννη


Ο ΠΑΟΚ έφτασε σε σκορ πρόκρισης στο 62ο λεπτό όταν ο Γιώργος Βουτσέλης βρέθηκε τετ α τετ με τον Χρήστο Σάλτη πλάσαρε και ο Αλέξης Μαστρογιάννης βρέθηκε από κοντά στην πορεία της μπάλας και με πλασέ σε κενή εστία πέτυχε το 0-2.




Άτυχος ο «Μάστρο»
Ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος Αλέξης Μαστρογιάννης έχασε μοναδική ευκαιρία στο 65΄ να δώσει προβάδισμα 3 τερμάτων στον ΠΑΟΚ. Ο Κώστας Ρουμελιώτης σέντραρε από τα δεξιά και το πλασέ του Αλέξη Μαστρογιάννη σε δεύτερο χρόνο κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Χρήστου Σάλτη.

Έντεινε την πίεση
Η Φραγκίστα στο τελευταίο 20λεπτο του ματς πίεσε ψηλά, δημιούργησε ευκαιρίες όμως δεν έφτασε στο πολυπόθητο γκολ που θα τις έδινε την πρόκριση.

Κοντά στο γκολ

 












Οι γηπεδούχοι της Φραγκίστας στο 83΄ έχασαν σπουδαία διπλή ευκαιρία να μειώσουν σε 1-2 και να πάρουν αυτοί την πρόκριση. Ο Κώστας Μπούκας εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Γιάννης Μπισμπίκης (Φωτογραφία Αριστερά) πήρε την κεφαλιά ο Αντώνης Πλάκας απέκρουσε εντυπωσιακά από κοντά και στην επαναφορά νέα κεφαλιά του Ηλία Πολύζου (Φωτογραφία Δεξιά) έφυγε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι.

Οι καλύτερες φάσεις
53΄: Ο Μπούκας έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια και σούταρε από τα όρια της περιοχής πάνω από το τέρμα του ΠΑΟΚ
62΄: Ο Βουτσέλης βρέθηκε τετ α τετ με τον Σάλτη, πλάσαρε προς το τέρμα και ο Μαστρογιάννης εξ επαφής σε κενή εστία έκανε το 0-2.
65΄: Ο Ρουμελιώτης σέντραρε από τα δεξιά και το δεύτερο πλασέ του Μαστρογιάννη σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι, αφού το πρώτο αποκρούστηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
83΄: Ο Μπούκας εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Μπισμπίκης Ι. έκανε την κεφαλιά, ο Πλάκας απέκρουσε και στην συνέχεια κεφαλιά του Πολύζου πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
87΄: Ο Μπούκας εκτέλεσε φάουλ και ο Μπισμπίκης Ι. πλάσαρε άουτ από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
90΄: Ο Μπισμπίκης Φ. βρήκε τον Μπισμπίκη Ι., που σούταρε εκτός περιοχής με τον Πλάκα να μαζεύει.

Πανηγύρισαν την πρόκριση
Μετά το τέλος του προημιτελικού οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγύρισαν την νίκη τους και συνάμα την πρόκριση στους «4» του θεσμού.


Διακριθέντες
Φραγκίστα: -
ΠΑΟΚ: Βουτσέλης, Μαστρογιάννης, Τσάρας

Κίτρινες Κάρτες
Τόλης

Δηλώσεις Προπονητών

Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα): «Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΠΑΟΚ για την νίκη της και την πρόκριση. Ήταν καλύτερη και δίκαια προκρίθηκε. Καλή συνέχεια στον θεσμό του κυπέλλου. Εμείς αγωνιστήκαμε και σήμερα με ελλείψεις, θα προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε κάποιους ποδοσφαιριστές , ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα. Τέλος θα ήθελα να αναφέρω ότι το γήπεδο στο Κερασοχώρι ήταν σε κακή κατάσταση και προτιμήσαμε να αγωνιστούμε στο Καρπενήσι.»



Γιώργος Χρυσαφόπουλος (ΠΑΟΚ): «Θα ήθελα να συγχαρώ την ομάδα της Φραγκίστας και τον Πρόεδρο της για την προσπάθεια που πραγματικά καταβάλλει και δεν θα πρέπει να στεκόμαστε μόνο στα αποτελέσματα, αντιθέτως θα πρέπει να σεβόμαστε και να κατανοούμε τον αγώνα που γενικά κάνουν οι περισσότερες ομάδες και πόσω μάλλον η θεωρητικά υποδεέστερες, για να συμπληρώσουν το παζλ του Ευρυτανικού πρωταθλήματος ή κυπέλλου. Στην δική μου ομάδα θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, σίγουρα μέσα από τις προπονήσεις και μέσα από τα παιχνίδια θα γίνουμε καλύτεροι, μας λείπουν πάρα πολλά πράγματα ακόμη που θα πρέπει να δουλέψουμε. Εμείς θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδι έτσι ουτωσώστε μέσα από αυτά να πάρουμε περισσότερες εμπειρίες και βεβαίως να συμμετέχουν σχεδόν όλα τα παιδιά. Και πάλι συγχαρητήρια σε όλους και να ευχηθώ για τον αυριανό παιχνίδι του ΑΠΟΚ να κλείσει με νίκη.»

Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός): Γαλανός(46΄ Μπούκας), Γκορόγιας, Μπισμπίκης Φ., Μπισμπίκης Ι., Σάλτης Χ., Μάκκας, Λάμπρου, Σάλτης Α., Πολύζος, Ζήκας, Γενιτσαρόπουλος

ΠΑΟΚ (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Πλάκας, Τσάκνης, Μπαρλάς(46΄ Κατσαρός), Τσάρας, Παπαροϊδάμης, Νερατζάκης(71΄ Κουρκούνης), Βουτσέλης(82΄ Φλωράκης), Μαστρογιάννης, Τόλης, Ρέπας(46΄ Ζανιάς), Ρουμελιώτης

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος