Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Μπήκαν στο γήπεδο οι ποδοσφαιριστές του κυπελλούχου Αιόλου

Η πρώτη ομάδα του τοπικού πρωταθλήματος της Ευρυτανίας, η οποία αρχίζει προετοιμασία είναι ο Αίολος, αναμένοντας να έχει αρκετές αλλαγές στο δυναμικό του. Οι «κιτρινομπλέ» προπονήθηκαν στις 7 και 30 το απόγευμα την Δευτέρα 21 Αυγούστου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου υπό τις οδηγίες του νέου τους προπονητή Δημήτρη Τσιγαρίδα.
Φυσικά και στόχος του Αιόλου είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η άνοδος στην Γ΄ Εθνική μέσα από καλό ποδόσφαιρο. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία κερδίζει τίτλους για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές και φέτος με την απουσία του ΑΠΟΚ θα είναι για πολλούς το βασικό φαβορί στο πρωτάθλημα. Πέρυσι κατέκτησε το κύπελλο, ενώ κατετάγη δεύτερος στην Α΄ ΕΠΣΕ.
Οι 13 ποδοσφαιριστές(9 ανήκουν επίσημα στην ομάδα) που προπονήθηκαν ήταν οι ακόλουθοι: Πάνος Αζακάς, Κώστας Μπόνιας, Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος, Νίκος Νικολάου, Κώστας Καλύβας, Γιάννης Φεγγούλης, Αλέκος Κόκκοτας, Άρης Σιταράς, Δημήτρης Κυλλής ,Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος, Πάνος Μπουμπουρής, Ερμής Καραμπάς και Αλέξανδρος Τόλης. Υπήρξαν αρκετές απουσίες, κυρίως φοιτητών και αρκετοί παίχτες θα ενσωματωθούν το επόμενο διάστημα. Οι επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας αρχίζουν την Κυριακή 1 Οκτωβρίου με εκτός έδρας ματς κυπέλλου ενάντια στο Ραπτόπουλο.

1η ομάδα
Ο Αίολος είναι η πρώτη ομάδα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, η οποία αρχίζει προετοιμασία εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Προπονήθηκαν δυο αποκτήματα

 












Με τους κυπελλούχους προπονήθηκαν ο 29χρονος μεσοεπιθετικός Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία Αριστερά) και ο 18χρονος πορτιέρο Γιάννης Φεγγούλης (Φωτογραφία Δεξιά). Ο πρώτος αγωνιζόταν στον Κεραυνό Αγίου Γεωργίου και ο δεύτερος στην ομάδα νέων της ΑΕΚ. Το τρίτο απόκτημα της ομάδας Ταξιάρχης Γούλας(Άνηκε στην Μυρίκη) απουσίαζε.

Επιστροφή Τσιγαρίδα
Στον πάγκο του Αιόλου βρίσκεται μετά από 14 ολόκληρα χρόνια ο Δημήτρης Τσιγαρίδας, διαδεχόμενος τον Λάκη Αναστασόπουλο. Ο 46χρονος ενωσιακός τεχνικός  προπόνησε με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια τον Απεραντιακό(Πρωταθλητής το 2010) και την Ποταμιά(Κυπελλούχος το 2016).


Οι λοιποί μικροί και ο Σιταράς


Στην «πρώτη» του Αίολου παρόντες ήταν και οι πιτσιρικάδες Ερμής Καραμπάς(Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002), Πάνος Μπουμπουρής(Ποταμιά), Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος(ΠΑΟΚ) και Αλέξανδρος Τόλης(Παναγραφιωτικός).
Προπονήθηκε και ο Άρης Σιταράς(Φωτογραφία),ο οποίος κατέγραψε στο προπέρσινο πρωτάθλημα την τελευταία του συμμετοχή με την ομάδα.

Διοικητική παρουσία
Την διοίκηση εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Περικλής Πλακιάς και ο Αντιπρόεδρος Ηλίας Παππάς, ενώ δίπλα στην ομάδα βρίσκεται πάντοτε ο Σταύρος Μαντής.


Δηλώσεις
Δημήτρης Τσιγαρίδας (Προπονητής Αιόλου): «Ο Αίολος πάντα έχει σαν στόχο να πρωταγωνιστεί»


Αναλυτικά τα όσα μας είπε ο κ. Τσιγαρίδας: «Καλή χρονιά σε όλους τους αθλητές που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Καλή χρονιά στον ΑΠΟΚ που μας εκπροσωπεί στην Γ΄ Εθνική. Σίγουρα το τοπικό πρωτάθλημα θα χάσει λίγο σε ποιότητα, γιατί έχουν φύγει πολλοί ποδοσφαιριστές, για να εκπροσωπήσουν τον νομό μας με τον ΑΠΟΚ. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία σε νέα παιδιά να αναδειχτούν. Νομίζω είναι μια υγιής διαδικασία και μόνο να κερδίσει έχει ο νομός μας από αυτό το πράγμα.»
Για τους στόχους του Αιόλου ανέφερε: «Η κάθε ομάδα τον στόχο της τον διαμορφώνει με βάση το ρόστερ το δικό της και με βάση το ρόστερ των υπόλοιπων ομάδων. Η ομάδα μας φέτος φιλοδοξεί να παντρέψει τη νέα γενιά, καθώς θα προσπαθήσει να φέρει πολλά νέα παιδιά στο γήπεδο και θα προσπαθήσει να είναι το ίδιο ανταγωνιστική και να διεκδικήσει όλους τους στόχους στο τοπικό πρωτάθλημα. Όλα θα εξαρτηθούν από την ενίσχυση την δική μας και την ενίσχυση των άλλων ομάδων. Ο Αίολος πάντα έχει σαν στόχο να πρωταγωνιστεί, αλλά όλα θα φανούν κατά την διάρκεια της πορείας του πρωταθλήματος.»
Για την πρεμιέρα του κυπέλλου στο Ραπτόπουλο τόνισε: «Στην ζωή μου έμαθα από οποιαδήποτε θέση και εάν βρισκόμουν είτε από την δυνατή είτε από την αδύναμη πλευρά ότι πρέπει πάντοτε να σέβεσαι τον αντίπαλο, γιατί και εγώ έχω πέσει θέμα εκπλήξεων και έχω αποτελέσει έκπληξη για κάποιους άλλους. Άρα ο καθένας όταν κοιτάει την ομάδα του, προσπαθεί μέσα από την δουλειά να πετύχει τους στόχους της έχει περισσότερες πιθανότητες. Ο αντίπαλος κάθε φορά είναι πάντα αξιόμαχος και πάντα επικίνδυνος. Εκείνο που με ενδιαφέρει εμένα είναι το πόσο δουλεύουμε μέσα στο γήπεδο. Εάν τα παιδιά μας σταθούν στο ύψος των απαιτήσεων της ομάδας και των φιλοδοξιών που έχει και είναι στο γήπεδο συνέχεια είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε σε όλους τους στόχους να παλέψουμε. Θα δείξει όμως και από τις άλλες ομάδες, γιατί μόνοι μας δεν παίζουμε.»

















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος