Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Πρωτέας-Ρακόμελο 79-60


Με «καυτό» τον Κώστα Λέρη ο Πρωτέας κατέκτησε ένα ακόμη τουρνουά, επικρατώντας του αξιόμαχου Ρακόμελου με 79-60. Με την λήξη της τρίτης περιόδου το σκορ ήταν ισόπαλο 48-48, όμως οι τροπαιούχοι ήταν ανώτεροι στην τελευταία περίοδο.
Ο τελικός του τουρνουά του Συνδέσμου Μεγαλοχωριτών «Η Αγία Παρασκευή» διεξήχθη παρουσία 20 περίπου θεατών την Κυριακή 13 Αυγούστου στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στον Άγιο Αθανάσιο. Άρχισε στις 6 και 30.
Ο Πρωτέας του Γιάννη Δροσίνη πέτυχε την τρίτη του νίκη σε ισάριθμους αγώνες και έφτασε δίκαια στην κορυφή με όμορφο μπάσκετ. Από το πρώτο μέρος έλεγχε το παιχνίδι και είχε περισσότερες επιλογές στην διάθεση του.  Ο Κώστας Λέρης με 23 πόντους και 5 «μπομπίτες» έξω από τα 6,75 οδήγησε την ομάδα του στην πρωτιά.
Το Ρακόμελο του Γιάννη Μπουμπουρή είχε ιδιαίτερα ανταγωνιστική παρουσία και βρισκόταν κοντά στο σκορ. Μάλιστα δεν άφηνε στα πρώτα 30΄τον αντίπαλο να ξεφύγει στο σκορ. Στην τελευταίο περίοδο ελλείψει εναλλακτικών επιλογών επήλθε φυσιολογική κόπωση, γνωρίζοντας την ήττα. Ο Δημήτρης Σταλίκας έβαλε 18 με δυο εύστοα τρίποντα.
Με αυτό το παιχνίδι ολοκληρώθηκε η τριήμερη διοργάνωση, στην οποία συμμετείχαν 6 ομάδες και διεξήχθησαν 5 συνολικά ματς.

Του έλειπε από την συλλογή
Ο Πρωτέας έχει κατακτήσει αρκετά τουρνουά και αυτό του Μεγάλου Χωριού ήταν το μοναδικό που του έλειπε από την συλλογή.

Άπιαστος Λέρης


Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε ο Κώστας Λέρης(Φωτογραφία), ο οποίος πέτυχε 23 πόντους και 5 καθοριστικά 3ποντα. Ο Θοδωρής Τάκης ακολούθησε με 12(1 3ποντο) και όμορφα κοψίματα.



Οριακά ο Σταλίκας














Για το Ρακόμελο ο Δημήτρης Σταλίκας(Φωτογραφία αριστερά) πρώτευσεμε18 πόντους και δυο τρίποντες «βόμβες». Έναν πόντο λιγότερο είχε ο πολύ καλός Δημήτρης Μπίκας(Φωτογραφία δεξιά) και δυο ο γκάρντ Νίκος Κωστής.


Οι δυο καθοδηγητές














Τους νικητές «κοούτσαρε» ο Γιάννης Δροσίνης(Φωτογραφία αριστερά) και τους φιναλιστ στο δεύτερο μέρος ο Γιάννης Μπουμπουρής(Φωτογραφία δεξιά).

Μαχητικό το Ρακόμελο
Ο Πρωτέας προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με διαφορά ασφαλείας(+9), όμως το Ρακόμελο αντεπιτέθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο και ισοφάρισε σε 48-48. Ωστόσο η τελευταία περίοδος άνηκε στον Πρωτέα, ο οποίος με ένα εντυπωσιακό επιμέρους 31-12 επικράτησε με 79-60.

Τα δεκάλεπτα
24-15, 35-26, 48-48, 79-60

Συνθέσεις Ομάδων

Πρωτέας (Γιάννης Δροσίνης): Ίβρος, Μαντέκας 7(1), Νούλας 2, Σαμαντάς 11, Νιαβής 3(1),Λέρης 23(5), Κουρλός 10(1),Κολοκώτσιος 11(1), Τάκης 12(1)

Ρακόμελο (Γιάννης Μπουμπουρής): Σταλίκας 18(2), Λιάπης, Νικόπουλος 5(1), Κωστής 16, Χονδρός, Ζαγκότσης 4, Μπίκας 17

Διαιτητές: Κώστας Ντάλλας& Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
Κριτής: Βαγγέλης Πριτσιόλας
Χρονομέτρης: Δημήτρης Ντάλλας



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος