Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Μεγάλο Χωριό-Πρωτέας 49-76

Στους «4» προκρίθηκε ο Πρωτέας, ο οποίος επιβλήθηκε άνετα με σκορ 76-49 του Μεγάλου Χωριού και έδειξε από το πρώτο κιόλας ματς τις προθέσεις του.
Ο δεύτερος προημιτελικός του τουρνουά μπάσκετ του Συνδέσμου Μεγαλοχωριτών «Η Αγία Παρασκευή» άρχισε την Παρασκευή 11/8 στις 7  στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στον Άγιο Αθανάσιο.
Το Μεγάλο Χωριό συμμετείχε με αρκετά νεαρά παιδιά από την περιοχή, διασκέδασε το παιχνίδι και βρήκε αρκετές φορές τον δρόμο προς το καλάθι έξω από τα 6,75. Ο Αργύρης Τσάκνης πρώτευσε στο σκοράρισμα με 10 πόντους και 1 εύστοχο 3ποντο.
Ο Πρωτέας με επιθετικό πλουραλισμό και αρκετά όμορφο μπάσκετ έφτασε άνετα στην τελική επικράτησε με διαφορά 27 πόντων. Ο Αποστόλης Νούλας σταμάτησε στους 21 πόντους, με τον Θοδωρή Τάκη να έχει τρεις λιγότερους.
Οι νικητές θα παίξουν στον πρώτο ημιτελικό το Σάββατο 12 Αυγούστου στις 5 και 30 με την Παρέα B.C.

Επόμενη η Παρέα
Στην φάση των ημιτελικών ο Πρωτέας θα τεθεί αντιμέτωπος με την Παρέα B.C. Πρόκειται για δυο ομάδες, οι οποίες συμμετέχουν ανελλιπώς σε όλα τα τουρνουά.

Διψήφιος ο «Ριρής»


Για τους Μεγαλοχωρίτες ο Αργύρης Τσάκνης(Φωτογραφία) πέτυχε 10 πόντους με 1 εύστοχο 3ποντο. Μάλιστα συμπλήρωσε 5 φάουλ και αποβλήθηκε. Δεύτερος με 7 και μια τρίποντη «βόμβα» ήταν ο Γιώργος Γαβρίλης.

Επάνοδος Νιαβή


Ο Κώστας Νιαβής(Φωτογραφία) του Πρωτέα αγωνίστηκε μετά από 8 μήνες, προερχόμενος από σοβαρό τραυματισμό.

Συμμετοχή σε όλα τα παιδιά


Ο αρχηγός του Μεγάλου Χωριού Κώστας Μαντζιούτας(Φωτογραφία, σημείωσε 6 πόντους) έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλα τα παιδιά, σχεδόν όλα νεαρής ηλικίας.

«Ζεστός» ο Νούλας


Για τον Πρωτέα ο Αποστόλης Νούλας έβαλε 21 πόντους. Ο ΘοδωρήςΤάκης είχε 18 πόντους με δυο 3ποντα και ένα κάρφωμα στο μενού.
Την ικανότητα του έξω από τα 6,75έ έδειξε και στο ανοιχτό γήπεδο ο Κώστας Λέρης, βάζοντας 4 3ποντα. 


Κυρίαρχος στα 40΄
Η ομάδα του Πρωτέα ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, επέβαλλε τον ρυθμό της και έφτασε χωρίς δυσκολίες στην νίκη-πρόκριση απέναντι στο μαχητικό Μεγάλο Χωριό.

Τα δεκάλεπτα
12-21, 28-41, 41-56, 49-76

Συνθέσεις Ομάδων

Μεγάλο Χωριό: Μαντζιούτας Κ., Μπακατσιάς Θ., Μπακατσιάς Α., Μπουρδάκος, Ζάχος, Μόκκας, Μαντζιούτας Α., Καλαντζής, Γαβρίλης, Κέτκας, Μπίκας Α., Μπίκας Β., Τσάκνης

Πρωτέας: Σαμαντάς 10(1), Λέρης 14(4), Κουρλός 4, Τάκης 18(2),Νούλας 21,Νιαβής 3(1), Κολοκώτσιος 3(1), Τσαπραζλής 4

Διαιτητές:  Δημήτρης Σταλίκας& Κώστας Ντάλλας
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος