Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Ολυμπιακός Βόλου-ΑΠΟΚ Βελούχι 3-0

Ο καταιγιστικός στο πρώτο 30λεπτο ο Ολυμπιακός Βόλου, ήταν πιο έτοιμος από τον αντίπαλο του και επιβλήθηκε με 3-0 του Βελουχίου, το οποίο βελτιώθηκε στο β΄μέρος.
Η φιλική συνάντηση μεταξύ δυο ομάδων της Γ΄ Εθνικής διεξήχθη την Κυριακή 20/8 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου, ξεκινώντας στις 6 και 20. Περίπου 150 φίλαθλοι την παρακολούθησαν.
Ο Ολυμπιακός Βόλου του Μιχάλη Ζιώγα αντιμετώπισε ομάδα ίδιας κατηγορίας με αυτόν ύστερα από δυο παιχνίδια με τοπικές ομάδες. Έκανε πολύ δυνατό ξεκίνημα στο ματς και προηγήθηκε μόλις στο 28΄ με 3-0, έχοντας σκόρερ τους: Γιώργο Θέο, Ανδρέα Κόκα και Μπράνισλαβ Βασίλιεβιτς. Στα αρνητικά ο τραυματισμός του δεύτερου. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν την ίδια απόδοση στην επανάληψη μετά το «σαρωτικός» τους ξεκίνημα. Το ιστορικό συγκρότημα της Θεσσαλίας με αρκετά ποιοτικό ρόστερ έχει στόχο την άνοδο στην Football League.
Το Βελούχι του Γιάννη Φλωράκη στο πρώτο του εκτός έδρας «τεστ» δέχτηκε την ψυχρολουσία στο πρώτο ημίχρονο, όπου εξ αιτίας προσωπικών λαθών βρέθηκε πίσω με βαρύ σκορ, χάνοντας όλες τις πρώτες μπάλες και μη καταφέρνοντας να κρατήσει μπάλα. Ωστόσο στο δεύτερο μέρος είχε βελτιωμένη αγωνιστική παρουσία, θέλοντας αρκετή δουλειά.
Οι «ερυθρόλευκοι» την Τετάρτη 23 Αυγούστου θα παίξουν σε ένα δυνατό «τεστ» ενάντια στην Νίκη Βόλου, ενώ αναμένεται το επόμενο φιλικό των Καρπενησιωτών.

Ο κόσμος του Βόλου
Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 150 φίλαθλοι. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού κέρδισαν το χειροκρότημα από τους θεατές του.


Διοικητική παρουσία
Η διοίκηση του Βελουχίου και της Ένωση 2010 στάθηκε δίπλα στην ομάδα, παρακολουθώντας από την κερκίδα το πρώτο εκτός έδρας φιλικό.


Είχαν ξαναπαίξει
Οι δυο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες σε φιλικό προετοιμασίας το 2009 στο Καρπενήσι. Οι Βολιώτες ως ομάδα της Football League είχαν επικρατήσει του ΑΠΟΚ, που έπαιζε στην Δ΄ Εθνική με 10-0.

Λογικά μαζί
Ολυμπιακός Βόλου και ΑΠΟΚ θα βρίσκονται εκτός απροόπτου στον ίδιο όμιλο της Γ΄ Εθνικής, έχοντας διαφορετικούς στόχους.

Αγωνίστηκαν σε ολόκληρο


Από πλευράς Βολιωτών οι κεντρικοί αμυντικοί Χρήστος Νόνης(Φωτογραφία αριστερά) και Στέφανος Κραγιόπουλος(Φωτογραφία κέντρο) συμμετείχαν σε ολόκληρο το ματς. Για τους πρωταθλητές Ευρυτανίας ο κίπερ Γιώργος Λαμπρόπουλος(Φωτογραφία δεξιά) έπαιξε και στα 90΄.

Έδρα το Πανθεσσαλικό
Το Πανθεσσαλικό στάδιο είχε φιλοξενήσει πριν λίγους μήνες τον επεισοδιακό τελικό κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ(2-1 υπέρ του πρώτου). Ολυμπιακός Βόλου και Νίκη Βόλου θα το χρησιμοποιήσουν φέτος ως έδρα.




Όλοι σε μεγάλες κατηγορίες














Όλη η βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού Βόλου έχει αγωνιστεί σε Εθνικές κατηγορίες(Α΄, Β΄ και  Γ΄ Εθνική). Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του τερματοφύλακα Φώτη Καραγκιολίδη(Φωτογραφία αριστερά) και του μεσοεπιθετικού Γρηγόρη Ευθυμιάδη (Φωτογραφία δεξιά), που έχουν φορέσει τις φανέλες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ αντίστοιχα. Αντίθετα από πλευράς Καρπενησιωτών μόλις 3-4 ποδοσφαιριστές έχουν παίξει έστω στην Γ΄ Εθνική.

Ίδια σύνθεση
Ο Γιάννης Φλωράκης χρησιμοποίησε την ίδια σύνθεση, όπως και στο πρώτο φιλικό το Καρπενήσι με τον Παλληνιακό.

Σε γνώριμο έδαφος


Ο κεντρικός αμυντικός Λευτέρης Γιαουπλάρι(Φωτογραφία) του ΑΠΟΚ αγωνιζόταν στον Σαρακηνό Βόλου και έχει υπάρξει μέλος της ομάδας νέων του Ολυμπιακού Βόλου.

Οι απουσίες του ΑΠΟΚ


Δεν ταξίδεψαν στον Βόλο οι: Δημήτρης Ρεσίτης, Γιάννης Φλωράκης και Δημήτρης Τσιλιμέκης. Ο μοναδικός που δεν πήρε χρόνο συμμετοχής ήταν ο Στέλιος Ρεσίτης(Φωτογραφία), αν και δεν ήταν τραυματίας.  Απουσίες λόγω τραυματισμού είχε και ο Ολυμπιακός Βόλου, μεταξύ αυτών οι: Στέφανος Βαρούχας, Δημήτρης Σέττος και Χρήστος Σκανδάλης.

3o φιλικό
Η ομάδα του Μιχάλη Ζιώγα έδωσε το τρίτο της φιλικό παιχνίδι. Είχε επιβληθεί με 10-0 του Παγασητικού και με 6-1 της Ακρόπολης. Έκανε μάλιστα προετοιμασία στην Σαμαρίνα Γρεβενών.

Α΄ Μέρος

«Καταιγιστικός» ο Βόλος
Οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά καλοί στο πρώτο μέρος και προηγήθηκαν με 3-0, κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση. «Ψυχρολουσία» για το Βελούχι, το οποίο δέχτηκε γκολ από ατομικά λάθη.

Απευθείας φάουλ Θέου


Μόλις στο 8o λεπτό ο Ολυμπιακός Βόλου προηγήθηκε με απευθείας χτύπημα φάουλ του Γιώργου Θέου(Φωτογραφία). Ο 26χρονος ήταν πέρυσι μέλος του Κισσαμικού και έχει και παλαιότερη θητεία στους «ερυθρόλευκους». Έχει συμμετοχές στην Super League με τον Λεβαδειακό.




Ωραία ενέργεια Α. Κόκα


Οι παίχτες του Μιχάλη Ζιώγα διπλασίασαν τα τέρματα του στο 16΄ με εξαιρετική ενέργεια, μπάσιμο και σουτ από πλάγια του αριστερού τους οπισθοφύλακα Ανδρέα Κόκα(Φωτογραφία), ο οποίος έχει υπάρξει μέλος του ΠΑΣ Γιάννινα.





Στα τρία ο Ολυμπιακός


Το τρίτο και τελευταίο γκολ του αγώνα επετεύχθη στο 28΄. Μετά την σέντρα του Γιώργου Μέμου και την απόκρουση του Γιώργου Λαμπρόπουλου, ο Σέρβος Μπράνισλαβ Βασίλιεβιτς(Φωτογραφία) με ωραία ενέργεια και πλασέ πέτυχε το 3-0. Ο σκόρερ το προηγούμενο διάστημα ήταν μέλος της Νίκης Βόλου. 





Τάιμ άουτ
Μετά το τέρμα του Βασίλιεβιτς ακολούθησε τάιμ άουτ, ώστε να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων.  Λόγω ζέστης μάλιστα το ματς ξεκίνησε με 20 λεπτά καθυστέρηση.



Άτυχος ο σκόρερ του 2oυ
Ο Ανδρέας Κόκας αποχώρησε τραυματίας στο 41΄, παραχωρώντας την θέση του στον Βαγγέλη Αγγελή.



Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Ο Θέος με χαμηλή απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Λαμπρόπουλου(1-0).
13΄: Δυνατή εκτέλεση φάουλ του Τόσκα απέκρουσε στην δεξιά του γωνία με ωραία εκτίναξη ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ.
16΄: Ο Κόκας Δ. έκανε έξοχη ενέργεια από αριστερά και με σουτ ψηλά στο δεξί «Γ» του Βελουχίου πέτυχε το 2-0.
20΄: Κόρνερ του Παχή από δεξιά, κεφαλιά του Μπακαλίδη έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Καραγκιολίδη.
28΄: Ο Μέμος σέντραρε από δεξιά, ο Λαμπρόπουλος απέκρουσε, ο Βασίλιεβιετς με όμορφη ενέργεια απόφυγε έναν αντίπαλο του και πλάσαρε στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων(3-0).
35΄: Σέντρα του Ευθυμιάδη από αριστερά, πλασέ του Κραγιόπουλου στο δεύτερο δοκάρι απέκρουσε ο Λαμπρόπουλος.

Β΄ Μέρος

Βελτιωμένος ο ΑΠΟΚ
Αρκετά καλύτερα στάθηκε στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Καρπενησίου, η οποία δεν κινδύνεψε και προσπάθησε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ.

Ντεμπούταραν δυο














Πρώτη και μάλιστα θετική παρουσία με τους Ευρυτάνες για τον Λαρισαίο αμυντικό Δημήτρη Σιάτρα(Φωτογραφία αριστερά), που πέρυσι έπαιζε στην Γ΄ Εθνική με τον Παναργειακό. Χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Γιώργος Φαρμάκης(Φωτογραφία δεξιά), μέλος της Ποταμιάς πέρυσι.

Ευκαιρία «Μπάκα»


Την καλύτερη του ευκαιρία στο ματς έχασε στο 60΄ ο ΑΠΟΚ. Ο Άλεξ Μπακαλίδης(Φωτογραφία) σούταρε μετά την σέντρα του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου, όμως η μπάλα ανακόπηκε από αμυνόμενο.

Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Σουτ του Κραγιόπουλου εκτός περιοχής κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
57΄: Διαγώνιο σουτ του Γενιτσαρόπουλου μάζεψε ο Καραγκιολίδης.
60΄: Παράλληλη σέντρα του Γενιτσαρόπουλου από δεξιά, πλασέ του Μπακαλίδη απέκρουσε ο Τόσκας.
68΄: Ο Ευθυμιάδης δοκίμασε σουτ έξω από την περιοχή, για να μπλοκάρει στην δεξιά του γωνία ο Λαμπρόπουλος.
82΄: Πάσα του Αλαμάνη στον Χατζόγλου, που σούταρε εκτός περιοχής αρκετά πάνω από την εστία του Βελουχίου.
87΄: Ο Κόκας Δ. μετά από συνδυασμό με τον Αλαμάνη σούταρε εκτός περιοχής και ο Λαμπρόπουλος απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ.

Κίτρινες Κάρτες
-

Δηλώσεις Προπονητών

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου Μιχάλης Ζιώγας(Φωτογραφία αριστερά) δήλωσε μετά την λήξη του αγώνα αρκετά ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο, αν και τα φιλικά δεν λένε πάντα την αλήθεια, αλλά είναι κυρίως για συμπεράσματα. Επιπλέον ευχαρίστησε τον κόσμο του Ολυμπιακού.








Ο προπονητής των Ευρυτάνων Γιάννης Φλωράκης(Φωτογραφία δεξιά) στάθηκε στα αμυντικά λάθη που κόστισαν στα τρία γκολ του πρώτου μέρους, αναφέρθηκε στον βαθμό ετοιμότητας του Ολυμπιακού Βόλου συγκριτικά με την δική του ομάδα και επεσήμανε την δουλειά που πρέπει να καταβάλλουν οι ποδοσφαιριστές του στην συνέχεια.





Συνθέσεις Ομάδων

Ολυμπιακός Βόλου (Μιχάλης Ζιώγας): Καραγκιολίδης(58΄ Κούτσικος), Κόκας Α.(41΄ λ.τρ Αγγελής), Καραμπάς(81΄ Αλαμάνης), Νόνης, Κραγιόπουλος, Τόσκας(81΄ Χατζόγλου), Βασίλιεβιτς(81΄ Παπαϊωάννου), Θέος(70΄ Καράμπελας), Σεχολάρι(65΄ Λούγκος), Ευθυμιάδης(70΄ Κόκας Δ.), Μέμος(61΄ Γελαδάρης)

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Λαμπρόπουλος, Λάππας Ν.(75΄ Κόλλιας), Παχής(75΄ Ξαγάρας), Γιαουπλάρι(73΄ Ντουφεκιάς), Ζαραβέλης(80΄ Φαρμάκης), Κατσαδούρος(79΄ Λέρης), Γενιτσαρόπουλος(71΄ Κουτσουπιάς), Λάππας Ι.(46΄ Σιάτρας), Κακκάβας(46΄ Χαλλής), Νταβαρίνος(80΄ Σερπάνος), Μπακαλίδης(81΄ Αθανασόπουλος)

Διαιτητής: Κώστας Δημητριάδης(Θεσσαλίας)
1ος Βοηθός: Αλέξανδρος Τρυφωνίδης(Θεσσαλίας)
2ος Βοηθός:  Γιώργος Τσαγγάρης(Θεσσαλίας)






















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος