Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

ΑΠΟΚ Βελούχι-Παλληνιακός 2-4

Ενθαρρυντικά ήταν τα πρώτα δείγματα γραφής του Βελουχίου εν όψει της πρόκλησης της Γ΄ Εθνικής. Με μόλις 10 ημέρες προετοιμασίας ήταν πολύ καλό για ένα ημίχρονο. Ο ποιοτικός Παλληνιακός ωστόσο ήταν αυτός που επικράτησε με σκορ 2-4.
Ο φιλικός αγώνας προετοιμασίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Αυγούστου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 10 και 30. Περίπου 30 θεατές βρέθηκαν στο βοηθητικό γήπεδο, για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι. Οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο η καθεμία.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη ικανοποίησε στο πρώτο 45λεπτο, όπου είχε την ανωτερότητα και δημιουργώντας προϋποθέσεις για γκολ στα αντίπαλα καρέ. Η επανάληψη στην απόδοση του έπεσε, καθώς υπήρξαν αρκετές αλλαγές στο βασικό του σχήμα. Τα γκολ του Βελουχίου πέτυχαν οι: Γιάννης Κακκάβας και Χάρης Ζαραβέλης(Πέναλτι).
Ο Παλληνιακός του Βαγγέλη Χαντέ θα είναι εκ των φαβορί για άνοδο στην Γ΄ Εθνική, έχοντας στο ρόστερ του αρκετούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Άφησε καλές εντυπώσεις στο πρώτο του φιλικό ματς, ειδικά στην επανάληψη παίρνοντας την νίκη. Τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα βρήκαν κατά σειρά οι: Γιάννης Χρυσάφης, Αλέξης Αρκούδας, Χρήστος Μουστόγιαννης και Γιάννης Γεωργουδάκης.
Το επόμενο προγραμματισμένο φιλικό του Βελουχίου είναι την Κυριακή 20 Αυγούστου εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Παλληνιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του στο Καρπενήσι και έχει «κλεισμένο» φιλικό στις 20/8 με τα Σούρμενα.

Πρωινό παιχνίδι
Γύρω στους 30 θεατές παρακολούθησαν την συνάντηση, η οποία έγινε σε πρωινή ώρα λόγω της αναχώρησης του Παλληνιακού. 


Κοντά οι παράγοντες
Το παρών έδωσαν αρκετοί διοικητικοί παράγοντες των γηπεδούχων, προεξέχοντος του Προέδρου Άρη Τσιούνη. Μεταξύ αυτών και ο Φθιωτός Γιάννης Καλοπήτας.

Πρώτο και για τους δυο
Βελούχι και Παλληνιακός έδωσαν το πρώτο τους φιλικό παιχνίδι. Ο ΑΠΟΚ θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και η Παλλήνη στην Α΄ ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής, όπου στοχεύει στον τίτλο.

Ντεμπούτο Χαντέ


Στην τεχνική ηγεσία του Παλληνιακού βρίσκεται ο Βαγγέλης Χαντές(Φωτογραφία), ο οποίος καθοδήγησε πέρυσι την Ατλαντίδα στην κατάκτηση του κυπέλλου Ανατολικής Αττικής.

Οι νέοι του Βελουχίου











 

Για τους Καρπενησιώτες την πρώτη τους εμφάνιση έκαναν στο πρώτο μέρος ο στόπερ Λευτέρης Γιαουπλάρι(Φωτογραφία πάνω αριστερά), ο αριστερός μπακ Άγγελος Παχής(Φωτογραφία πάνω δεξιά), ο φορ Γιάννης Κακκάβας, ο αμυντικός χαφ Δημήτρης Κατσαδούρος(Φωτογραφία κάτω αριστερά), ο «παρτενέρ» του στο κέντρο Γιάννης Λάππας(Φωτογραφία κάτω κέντρο), ο μεσοαμυντικός Χάρης Ζαραβέλης και ο μεσοεπιθετικός Άρης Νταβαρίνος(Φωτογραφία κάτω δεξιά). Κατσαδούρος και Ζαραβέλης έχουν αγωνιστεί και κατά το παρελθόν με την φανέλα του ΑΠΟΚ.

Αδερφός του Καλιαμπάκα


Ο Αστέριος Καλιαμπάκας(Φωτογραφία) αγωνίζεται φέτος με τον Παλληνιακό. Ο αδερφός του Αχιλλέας κατά το παρελθόν φοιτούσε στο ΤΕΙ Δασοπονίας και είχε παίξει στο Βελούχι και στον Εύρυτο Λαγκαδιάς.

Ο ρόλος του Χάρη
Σε ολόκληρο το 90λεπτο έλαβε μέρος ο Χάρης Ζαραβέλης. Στο πρώτο μέρος κάλυψε θέση στο κέντρο της άμυνας και στην επανάληψη έπαιξε ως ανασταλτικός χαφ.

Από ένα ημίχρονο














Στο πρώτο μέρος από πλευράς Ευρυτάνων κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ο Γιώργος Λαμπρόπουλος(Φωτογραφία αριστερά) και στο δεύτερο ο Φατλί Μιλάνι(Φωτογραφία δεξιά). Ο πρώτος έπαιζε στον Ήφαιστο Πειραιά και ο δεύτερος στον Οπούντιο Μαρτίνου.

Δεν έπαιξε ο Δ. Ρεσίτης


Από τον πάγκο παρακολούθησε το παιχνίδι ο τραυματίας τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ Δημήτρης Ρεσίτης(Φωτογραφία).

Αναχώρησε μετά το ματς
Το συγκρότημα της Ανατολικής Αττικής προπονήθηκε στο Καρπενήσι το διάστημα 7-13 Αυγούστου(Διαμονή στο Avaris) και αναχώρησε μετά την λήξη του φιλικού.

Α΄ Μέρος

Ισοπαλία με ανωτερότητα Βελουχίου


Η ομάδα του Γιάννη Φλωράκη κέρδισε τις εντυπώσεις στο πρώτο μέρος, έχοντας καλή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο με κορυφαίο τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο(Φωτογραφία).  Το πρώτο μέρος έληξε ισόπαλο με 1-1.

Προβάδισμα με Χρυσάφη


Στην πρώτη του αξιόλογη ευκαιρία ο Παλληνιακός προηγήθηκε. Ο Νίκος Κετσετζόγλου σέντραρε από αριστερά, ο έμπειρος Γιάννης Χρυσάφης(Φωτογραφία) εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Άγγελο Παχή και άνοιξε το σκορ με ψύχραιμο σουτ. Ο 36χρονος σκόρερ, πρώην παίχτης Super League έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων στον Άρη, στον Λεβαδειακό, στον Παναιτωλικό, στον Πανθρακικό, στον ΟΦΗ, στα Τρίκαλα, στο Αιγάλεω, στον Πανηλειακό και στον Ιωνικό.




Η «απάντηση» του ΑΠΟΚ


Η συνέχεια άνηκε στους Καρπενησιώτες, οι οποίοι ισοφάρισαν στο 24΄. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος μοίρασε με εξαιρετική ενέργεια έτοιμο γκολ στον Γιάννη Κακκάβα(Φωτογραφία), με τον πρώην παίχτη του Ολυμπιακού Λαμίας να βρίσκει δίχτυα στο ντεμπούτο του και να ισοφαρίζει σε 1-1.



Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Σέντρα του Κετσετζόγλου από αριστερά, ο Χρυσάφης μετά από λάθος του Παχή πλάσαρε στην δεξιά γωνία τον Λαμπρόπουλο(0-1).
15΄: Μπαλιά του Μπακαλίδη στον Κακκάβα, που έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά και σούταρε διαγώνια έξω από την εστία του Φυλακτού.
24΄: Ατομική προσπάθεια και σέντρα του Γενιτσαρόπουλου από δεξιά, ο Κακκάβας με πλασέ από κοντά ισοφάρισε σε 1-1.
26΄: Φαλτσαριστό σουτ του Γενιτσαρόπουλου από το ύψος της περιοχής πέρασε μόλις άουτ από το δεξί «Γ» του Παλληνιακού.
30΄: Προσωπική ενέργεια και πλασέ του Γενιτσαρόπουλου από δεξιά μάζεψε ο Φυλακτός.
34΄: Σέντρα του Χαλκιά από δεξιά, κεφαλιά του Αλεξίου έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του ΑΠΟΚ.
45΄: Αδύναμο σουτ του Κετσετζόγλου μπλοκαρίστηκε από τον Λαμπρόπουλο στην αριστερή του γωνία.

Β΄ Μέρος

Καλύτερος ο Παλληνιακός
Το δεύτερο μέρος  άνηκε στους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι επικράτησαν με 2-4. Ο Γιάννης Φλωράκης άλλαξε σχεδόν όλη την ενδεκάδα, αφήνοντας μέσα μόνο τον Χάρη Ζαραβέλη.

Συμμετοχή Χρήστου Λέρη


Πρώτη παρουσία με την φανέλα του ΑΠΟΚ και για τον πλάγιο μέσο Χρήστο Λέρη(Φωτογραφία), που ήταν μέλος πέρυσι της Μυρίκης.

Ξανά μπροστά η Παλλήνη


Η ομάδα του Βαγγέλη Χαντέ πήρε το προβάδισμα στο 51ο λεπτό. Ο Αλέξης Αρκούδας(Φωτογραφία) ύστερα από αναστάτωση στην αντίπαλη άμυνα σε κόρνερ του Χρήστου Μουστόγιαννη διαμόρφωσε το 1-2 με όμορφο σουτ.




Η εμπειρία του Μουστόγιαννη


Με την συμπλήρωση 70΄ ο Παλληνιακός διεύρυνε το προβάδισμα του. Ο δραστήριος Χρήστος Μουστόγιαννης(Φωτογραφία) με «φαλτσαριστό» σουτ μετά το λάθος του Βασίλη Ντουφεκιά πέτυχε το 1-3. Ο 34χρονος ποδοσφαιριστής έχει παίξει και αυτός στην Α΄ Εθνική, έχοντας περάσει μεταξύ άλλων από το Αιγάλεω, την Κέρκυρα και τον Θρασύβουλο.


Τέταρτο με Γεωργουδάκη


Ένα ακόμη γκολ σημείωσαν οι φιλοξενούμενοι στο 77ο λεπτό. Ο Γιάννης Γεωργουδάκης(Φωτογραφία) με κοντινό πλασέ ύστερα από το γέμισμα του Κώστα Μαλάι «έγραψε» το 1-4.



Μείωσε με πέναλτι














Ο ΑΠΟΚ έφτασε στην επίτευξη του 2-4 πέντε λεπτά πριν την λήξη του αγώνα. Ο πολύ καλός και των εκ διακριθέντων Γιώργος Σερπάνος(Φωτογραφία αριστερά) ανατράπηκε από τον Γιάννη Πούλιο, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Χάρης Ζαραβέλης(Φωτογραφία δεξιά) ήταν εύστοχος για το τελικό 2-4.




Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Νικηφοράκης τροφοδότησε τον Αλεξίου, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και ο Μιλάνι απέκρουσε σε κόρνερ στην δεξιά του γωνία.
51΄: Κόρνερ του Μουστόγιαννη από αριστερά, ο Αρκούδας μετά από φάση διαρκείας σούταρε ψηλά στην αριστερή γωνία του Βελουχίου(1-2).
56΄: Σέντρα του Μουστόγιαννη από τα αριστερά, κεφαλιά του Καλιαμπάκα κατέληξε ελάχιστα άουτ από το τέρμα του Μιλάνι.
59΄: Ο Μουστόγιαννης έδωσε στον Αλεξίου, που σούταρε έξω από την περιοχή και ο Μιλάνι μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
68΄: Προσωπική προσπάθεια και μακρινό σουτ του Νικηφοράκη κατέληξε μόλις πάνω από το τέρμα του Μιλάνι.
70΄: Ο Μουστόγιαννης με όμορφο σουτ μέσα από την περιοχή στο δεξί «Γ» του Βελουχίου μετά από λάθος του Ντουφεκιά πέτυχε το 1-3.
74΄: Κάθετη πάσα του Μουστόγιαννη, πλασέ του Παππά εξ επαφής έφυγε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
77΄: Ο Μαλάι έκανε γέμισμα από το ύψος της περιοχής και δεξιά, ο Γεωργουδάκης με εξ επαφής πλασέ διαμόρφωσε το 1-4.
82΄: Εξαιρετική ενέργεια και σέντρα του Σερπάνου από δεξιά, ο Αθανασόπουλος δεν έπιασε καλά το πλασέ, με την μπάλα να φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι του Κουβέλη.
84΄: Ο Σερπάνος μέσα από την περιοχή και δεξιά ανατράπηκε από τον Πούλιο, κερδίζοντας πέναλτι.
85΄: Ο Ζαραβέλης εκτέλεσε εύστοχα στο κέντρο του αντίπαλου τέρματος(2-4).

Κίτρινες Κάρτες
-

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Λαμπρόπουλος(46΄ Μιλάνι), Λάππας Ν.(46΄ Κόλλιας), Παχής(46΄ Αθανασόπουλος), Ζαραβέλης, Γιαουπλάρι(46΄ Ντουφεκιάς), Λάππας Ι.(46΄ Ξαγάρας), Κατσαδούρος(46΄ Κουτσουπιάς), Γενιτσαρόπουλος(46΄ Σερπάνος), Μπακαλίδης(46΄ Ρεσίτης Σ.), Νταβαρίνος(46΄ Λέρης), Κακκάβας(46΄ Χαλλής)

Παλληνιακός (Βαγγέλης Χαντές): Φυλακτός(32΄ Βιταλιώτης, 61΄ Κουβέλης), Χαλκιάς(46΄ Κούσης), Βλάχος(46΄ Αρκούδας), Γκαμάλ(46΄ Πούλιος), Ανδρίκος(46΄ Τσιτοφώτος),Αλεξίου(61΄ Παππάς), Πανόπουλος(46΄ Μαλάι),Χρυσάφης(46΄ Νικηφοράκης), Κετσετζόγλου(46΄ Καλιαμπάκας), Μπίτιλης(46΄ Μουστόγιαννης, 75΄ Κυριόπουλος),Κούνας(46΄ Γεωργουδάκης)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)























































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος