Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

ΟΦΗ-Κισσαμικός 1-0

Με γκολ του Νίκου Ζιαμπάρη ο ΟΦΗ σημείωσε μια ακόμη φιλική νίκη, επικρατώντας με 1-0 του νεανικού Κισσαμικού στο ντέρμπι των Κρητικών.
Η φιλική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Αυγούστου αθλητικό κέντρο Καρπενησίου(βοηθητικό γήπεδο), άρχισε στις 6 και 15, παρουσία λιγοστών θεατών. Οι δυο ομάδες μετέχουν στην Football League.
Ο ΟΦΗ του Νίκου Παπαδόπουλου έφτασε στην 2η σερί νίκη του με το ίδιο σκορ, καθώς είχε προηγηθεί και το 1-0 επί των Τρικάλων. Οι Ηρακλειώτες χωρίς να πιάσουν υψηλή απόδοση κέρδισαν με τέρμα του κεντρικού αμυντικού Νίκου Ζιαμπάρη και βαδίζουν σε καλό δρόμο.  Θα αποτελέσουν εκ των φαβορί για άνοδο στην Super Leaue.
Ο Κισσαμικός του Γιώργου Πετράκη έδωσε το δεύτερο του φιλικό και πρώτο στο Καρπενήσι. Είχε αρκετά καλή παρουσία, αφήνοντας καλές εντυπώσεις και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για γκολ. Μάλιστα στο πρώτο μέρος ακυρώθηκε γκολ ως οφσάιντ του Δημήτρη Τασιούλη.
Οι Ηρακλειώτες αναχωρούν από το Καρπενήσι το Σάββατο 19 Αυγούστου. Οι Χανιώτες θα παίξουν την Τετάρτη 23 Αυγούστου στην Καρδίτσα με την τοπική Αναγέννηση.

Μικρή συμμετοχή
Δεν συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των φιλάθλων της περιοχής η φιλική αναμέτρηση, καθώς μόλις 20-30 θεατές την είδαν.


Παρουσία Παπαντζίμα
Τον αγώνα παρακολούθησε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας, καθώς και ο διευθυντής του Montana Στάθης Πλατής.


Αήττητος ο ΟΦΗ
Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου ολοκλήρωσε τα φιλικά της στο Καρπενήσι χωρίς ήττα. Είχε απολογισμό δυο νίκες και μια ισοπαλία.

Κρητικό ντέρμπι
Αναμετρήθηκαν οι δυο από τους τρείς εκπροσώπους του νησιού στην Football League. Ο τρίτος είναι ο Εργοτέλης.

Έπαιξε σε όλο


Ο κεντρικός αμυντικός του Κισσαμικού Άλκης Μαρκοπουλιώτης(Φωτογραφία), δανεικός από την ΑΕΚ συμμετείχε σε ολόκληρο το 90λεπτο του φιλικού.

Αντίθετη πορεία














Με την φανέλα του Κισσαμικού αγωνίστηκε ο Νίκος Βρεττός(Φωτογραφία αριστερά), ο οποίος είναι δανεικός από τον ΟΦΗ. Με τον τελευταίο έπαιξε στην επανάληψη ο Μανώλης Μπολάκης(Φωτογραφία δεξιά), που έπαιξε πέρυσι στους Χανιώτες και αυτός ως δανεικός από τον Όμιλο.

Ξανά αντίπαλοι
Οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν ξανά στις 9 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο.

Α΄ Μέρος

Προβάδισμα ΟΦΗ
Στο πρώτο μέρος οι Ηρακλειώτες προηγήθηκαν με 1-0. Αρκετά καλά στοιχεία έδειξε ωστόσο και ο Κισσαμικός, έχοντας ακυρωθέν γκολ.

Ευκαιρία και ακυρωθέν γκολ


Οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Πετράκη «ξεδιπλώθηκαν» όμορφα στο 23ο λεπτό, ο Θέμης Ποτουρίδης πλάσαρε, ο Γιώργος Στρέζος απέκρουσε έξοχα και στην επαναφορά ο Δημήτρης Τασιούλης(Φωτογραφία) σκόραρε, αλλά ο α΄ βοηθός Λάμπρος Κολοκώτσιος ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ.




Από κοντά ο Ζιαμπάρης


Το νικητήριο γκολ σημειώθηκε στο 35΄. Ο στόπερ Νίκος Ζιαμπάρης(Φωτογραφία) μετά από απόκρουση του Γιώργου Λαζαρίδη σε σουτ του Γιάννη Ποτουρίδη άνοιξε το σκορ. Η φάση προήλθε από σέντρα του Άγγελου Χαντί. Οι Χανιώτες ζήτησαν οφσάιντ από τον β΄ βοηθό Σπύρο Μπύρο.




Εκτίναξη Λαζαρίδη














«Όχι» στον Άγγελο Χαντί(Φωτογραφία αριστερά) είπε ο έμπειρος πορτιέρο του Κισσαμικού Γιώργος Λαζαρίδης(Φωτογραφία δεξιά)



Οι καλύτερες φάσεις
16΄: Ο Ποτουρίδης Θ. δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Ζιαμπάρη και έφυγε σε κόρνερ από το αριστερό δοκάρι του Στρέζου.
22΄: Κόρνερ του Μάρτος από αριστερά, κεφαλιά του Ζιαμπάρη κατέληξε πάνω από το τέρμα του Κισσαμικού.
23΄: Ο Τασιούλης πάσαρε στον Ποτουρίδη Θ., το πλασέ του οποίου απέκρουσε έξοχα ο Στρέζος και στην επαναφορά ο Τασιούλης σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
25΄: Πάσα του Τόλι στον Αποστολίδη, σουτ του δεύτερου εκτός περιοχής μπλοκαρίστηκε από τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ.
35΄: Ο Χαντί έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Ποτουρίδης Ι. έπιασε όμορφο σουτ, ο Λαζαρίδης απέκρουσε στην αριστερή του γωνία και ο Ζιαμπάρης με εξ επαφής πλάσε άνοιξε το σκορ(1-0).
36΄:  Κόρνερ του Τασιούλη από δεξιά, κεφαλιά του Σελινιωτάκη πέρασε πάνω από το τέρμα του ΟΦΗ.
38΄: Ο Σιώπης έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Χαντί σούταρε και ο Λαζαρίδης απέκρουσε εξαιρετικά στην αριστερή του γωνία.

Β΄ Μέρος

Παρέμεινε το σκορ
Ο ΟΦΗ κράτησε εύκολα το υπέρ του 1-0 και προσπάθησε και για δεύτερο τέρμα. Θετική παρουσία ξανά για τον Κισσαμικό.

Με Οικονόμου-Όγκμποε














Οι καλύτερες ευκαιρίες του ΟΦΗ σημειώθηκαν στο 57΄ με τον Άγγελο Οικονόμου(Φωτογραφία αριστερά) και τον Μάριο Όγκμποε(Φωτογραφία δεξιά) στο 90΄. Το σουτ του πρώτου απέκρουσε σε κόρνερ ο Γιώργος Λαζαρίδης, ενώ η κεφαλιά του δεύτερου κατέληξε μόλις άουτ. Πολύ καλές εντυπώσεις για τον Άγγελο Οικονόμου, ο οποίος προέρχεται από τις ακαδημίες της Μπάγερν Μονάχου.

Ευκαιρία του Κισσαμικού


Οι Χανιώτες απείλησαν με το σουτ του Θέμη Ποτουρίδη(Φωτογραφία) στο 83ο λεπτό, το οποίο κατέληξε έξω από το τέρμα του Γιάννη Παναγιώτου.

Οι καλύτερες φάσεις
57΄: Χαμηλό σουτ του Οικονόμου απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Κισσαμικού.
58΄: Κεφαλιά-πάσα του Ποτουρίδη Ι. στον Όγκμποε, νέα κεφαλιά του δεύτερου έφυγε πάνω από την εστία του Λαζαρίδη.
78΄: Απευθείας φάουλ του Λεάλ από αριστερά μάζεψε εύκολα ο Μπλατσιώτης.
79΄: Ο Ξύδας τροφοδότησε τον Ποτουρίδη Θ., που σούταρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Παναγιώτου.
82΄: Πάσα του Λεάλ στον Μπολάκη, την σέντρα-σουτ του δεύτερου απέκρουσε σε κόρνερ ο κίπερ του Κισσαμικού.
90΄: Ο Πλευράκης έβγαλε σέντρα, ο Όγκμποε έπιασε την κεφαλιά, η οποία έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μπλατσιώτη.

Κίτρινες Κάρτες
Γκίνη

Συνθέσεις Ομάδων

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος(59΄ Παναγιώτου), Σιώπης(46΄ Μπολάκης), Κοιλιάρας(46΄ Μονιάκης), Ζιαμπάρης(46΄ Κομεσίδης), Ποτουρίδης Ι.(72΄ Νηστικάκης), Νάστος(59΄ Κοντογιάννης), Πουρτουλίδης(46΄ Οικονόμου), Χαντί(59΄ Παπατόλιος), Ορτέγκα(72΄ Πλευράκης), Μάρτος(46΄ Λεάλ), Μάνος(46΄ Όγκμποε)

Κισσαμικός (Γιώργος Πετράκης): Λαζαρίδης(73΄ Μπλατσιώτης), Τόλι(46΄ Φουάσης), Παντελάκης(46΄ Ζιούλης), Μαρκοπουλιώτης, Αρναούτογλου(46΄ Σερβιλάκης), Σελινιωτάκης(46΄ Λεμονής), Γκίνη(46΄ Μεγαρίτης), Τασιούλης(46΄ Ξύδας), Αποστολίης(46΄ Χακιαδάκης, 90΄ Λουβιτάκης), Βρεττός(76΄ Καβαλιέ), Ποτουρίδης Θ.(83΄ Μουντοκαλάκης)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος