Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Κορίτσια: ΓΕΛ Διστόμου-ΓΕΛ Καρπενησίου 1-5

Θριαμβευτική πρόκριση σημείωσαν οι μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου. Στο ποδόσφαιρο κοριτσιών επιβλήθηκαν με το εντυπωσιακό εκτός έδρας 1-5 του Γενικού Λυκείου Διστόμου, πρωταθλήτριας ομάδας της Βοιωτίας.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, έδρα του Λεβαδειακού και άρχισε στις 13:30, έχοντας διάρκεια 70 λεπτά. Ήταν στα πλαίσια της 1ης φάσης του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος Λυκείων.
Το ΓΕΛ Καρπενησίου σημείωσε πανηγυρική νίκη κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα του ΓΕΛ Διστόμου, παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο απέδειξε ότι έχει σπουδαίο ταλέντο και μπορεί να φτάσει ακόμη ψηλότερα. Η πρόκριση αποκτά διπλή σημασία, καθώς το Λύκειο του νομού μας επιβλήθηκε σχολείου από έναν αρκετά μεγαλύτερο πληθυσμιακά νομό.
Να αναφερθεί πως οι γηπεδούχες της Γιώτας Μπαφίνα αγωνίστηκαν με εμφανίσεις του τοπικού Αμβρυσσέα, ο οποίος πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Βοιωτίας.
Τα κορίτσια του Χρήστου Αρμάγου περιμένουν τον αντίπαλο τους για την επόμενη φάση του θεσμού.

Οι σκόρερ
 

Για τις πρωταθλήτριες Ευρυτανίας δυο γκολ σημείωσε η Δήμητρα Τσούμα(Φωτογραφία αριστερά), καθώς και η Βαρβάρα Χινοπώρου(Φωτογραφία κέντρο). Ένα τέρμα πέτυχε η Ναυσικά Γιαννοπούλου(Φωτογραφία δεξιά). Για το Δίστομο σκόραρε η Κατερίνα Τσεκούρα.

Ο ρόλος του γραφείου Φ.Α.
Το γραφείο φυσικής αγωγής Νομού Ευρυτανίας διοργάνωσε για πρώτη φορά σχολικούς αγώνες ποδοσφαίρου στην κατηγορία των κοριτσιών, με το ΓΕΛ Καρπενησίου να έχει επικρατήσει με 7-0 του ΕΠΑΛ Καρπενησίου. Χάρη στην διοργάνωση αυτή του τα κορίτσια είχαν την ευκαιρία να «ξεδιπλώσουν» του ταλέντο τους και να διακριθούν και σε Πανελλήνιο επίπεδο, κάτι που ελάχιστοι περίμεναν. Σε Εθνικές κατηγορίες έχουν συμμετάσχει η συμμετέχουν τα τελευταία χρόνια οι: Κατερίνα Λάππα(Α.Ε. Γλυφάδας), Κατερίνα Σβερώνη(Αγία Παρασκευή) και Εύη Καρέτσου(Ολυμπιάδα Υμηττού), οι οποίες κατάγονται από την Ευρυτανία και έχουν φοιτήσει σε σχολεία του νομού.
Προϊσταμένη του γραφείου είναι τα δυο τελευταία χρόνια η δραστήρια Λαρισαία καθηγήτρια φυσικής αγωγής κ. Νάντια Βρόντου.

Ο επόμενος αντίπαλος
Το ΓΕΛ Καρπενησίου θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον νικητή του ζευγαριού της πρωταθλήτριας ομάδας Εύβοιας(3ο ΓΕΛ Χαλκίδας) με την αντίστοιχη της Φθιώτιδας(ΓΕΛ Στυλίδας). Ο αγώνας αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά την 25η Μαρτίου.

Διαιτητής ο Τονίδης


Ο Εβρίτης εκπαιδευτικός Δημήτρης Τονίδης(Φωτογραφία), ο οποίος ανήκει στον ΣΔΠ Βοιωτίας σφύριξε τις αναμετρήσεις αγοριών και κοριτσιών.

Συνθέσεις Ομάδων

ΓΕΛ Διστόμου (Γιώτα Μπαφίνα): Λουκά, Ματθαίου Ειρ., Ματθαίου Ελ., Παντίσκα, Χήνα, Τσεκούρα, Νταρντάνη, Μαργαρίτη, Μπαλαούρα, Κουσκούκη, Καστρίτη
Έπαιξαν και οι: Βλάχου, Τρουλιτάκη, Νούζι        

ΓΕΛ Καρπενησίου (Χρήστος Αρμάγος): Δαράβαλη, Πουρνάρα, Φούκα, Μπόκα, Τσούμα, Σιταρά, Χινοπώρου, Πεταρούδη, Σκεπετάρη, Τσιαμάκη, Γιαννοπούλου
Αγωνίστηκαν και οι: Νούλα,  Τσουκαλά

Διαιτητής: Δημήτρης Τονίδης
1ος Βοηθός: Γιώργος Φάσσας
2η Βοηθός: Λουκία Παπαγεωργίου