Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Παίδες: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Φωκίδας 1-2

Την καλύτερη της εμφάνιση πραγματοποίησε η ΕΠΣ Ευρυτανίας, η οποία στην εκπνοή έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει τον πρώτο της βαθμό. Η ΕΠΣ Φωκίδας επικράτησε με 1-2 στο ντέρμπι των ουραγών.
Η συνάντηση διεξήχθη την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 1. Ήταν στα πλαίσια της 7ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων παίδων(4ος Όμιλος). Διεξήχθη παρουσία 50 περίπου θεατών και κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες.
Η Ευρυτανία του Γιώργου Χρυσαφόπουλου έφτασαν πολύ κοντά στην ισοπαλία, την οποία δεν κέρδισε για λίγα μόλις δευτερόλεπτα. Κινήθηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς, με τους ποδοσφαιριστές της  να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Ο Γιώργος Βουτσέλης ισοφάρισε με ένα πολύ ωραίο γκολ, το οποίο ήταν και το πρώτο της μικτής στην διοργάνωση.
Η Φωκίδα του Παναγιώτη Καραχρήστου έχοντας τον έλεγχο σχεδόν σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης πανηγύρισε την πρώτη της νίκη με τέρμα του Θοδωρή Φραγκούλη στο 81΄. Είχε προηγηθεί στο α΄ 40λεπτο με τον Ηλία Ματσούκα, ενώ είχα δυο δοκάρια στην επανάληψη με τους:  Μάριο Μπιλέρη και Γιώργο Λιακώνη.
Οι Ευρυτάνες ολοκλήρωσαν το πρωτάθλημα χωρίς βαθμό και με τέρματα 1-31. Μια θέση πάνω τους βρέθηκε η Φωκίδα, η οποία είχε 4 πόντους.

Ιδανική ημέρα
Η Ευρυτανία επέστρεψε στην φυσική της έδρα, αφού το γήπεδο ήταν από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας καθαρό από χιόνι. Μάλιστα οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικές. Τον ενδιαφέροντα αγώνα είδαν περίπου 50 άτομα



Πρώτο γκολ
Η ομάδα παίδων της Ευρυτανίας κατάφερε να πετύχει το πρώτο της γκολ και να «αγγίξει» τον πρώτο της βαθμό. Είχε απολογισμό 0 βαθμούς και 1-31 τέρματα, όμως αποκόμισε εμπειρίες και είχε βελτιωμένη εικόνα στο τελευταίο παιχνίδι.

Αντικατάσταση βοηθού


Την αρχικά ορισθείσα δεύτερη βοηθό Ευαγγελία Μπακάκη(Αδερφή του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Μιχάλη) αντικατέστησε ο Γιώργος Γαλανόπουλος(Φωτογραφία).

Οι παράγοντες των Ενώσεων
Την ΕΠΣ Ευρυτανίας εκπροσώπησε πληθώρα παραγόντων στον αγώνα. Το παρών έδωσαν οι: Πάνος Παπαδημητρίου, Βασίλης Κατσίκης, Νίκος Δροσίνης, ο υπάλληλος Διονύσης Βονόρτας, το μέλος της επιτροπής μικτών ομάδων Δημήτρης Αθανασόπουλος, ενώ στο γήπεδο βρέθηκε για λίγο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Λιάγκας. Από πλευρά ΕΠΣ Φωκίδας υπήρξε παρουσία τριών παραγόντων της, μεταξύ των οποίων οι «μόνιμοι»: Παναγιώτης Παύλου και Θύμιος Γκούσαρης.



Με 4 η Φωκίδα
Η ΕΠΣΦ σημείωσε την πρώτη της νίκη στην διοργάνωση και έφτασε τους 4 βαθμούς, έχοντας αποσπάσει και εντός έδρας 0-0 με την ΕΠΣ Φθιώτιδας.

Σύνθεση ανάγκης
Οι φιλοξενούμενοι του Παναγιώτη Καραχρήστου ταξίδεψαν στο Καρπενήσι μόλις με 12 ποδοσφαιριστές. Ο κ. Καραχρήστος καθοδηγεί φέτος τον Ελατειακό στην Β΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας, παρουσιάζοντας ένα νεανικό σύνολο.

Χαιρέτησαν τον πάγκο
Πριν την έναρξη του αγώνα οι ποδοσφαιριστές της Φωκίδας ευχήθηκαν καλή επιτυχία και στον πάγκο των γηπεδούχων.


Α΄ Μέρος

Στην «μέση» το καρπούζι
Οι παίχτες της Φωκίδας ήταν ανώτεροι, είχαν τις ευκαιρίες και προηγηθήκαν, όμως η μαχητική Ευρυτανία ισοφάρισε και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες με 1-1.

Επιθετική η Φωκίδα
Με κύριους «δράστες» τον Θοδωρή Φραγκούλη και τον Ηλία Ματσούκα η ΕΠΣΦ δημιουργούσε τις επιθετικές προϋποθέσεις προς την εστία του Κώστα Νικοπολίδη.


Όμορφο γκολ Ματσούκα


Η Φωκίδα σημείωσε τελικά το 0-1 στο 35ο λεπτό με πολύ ωραίο απευθείας σουτ του Ηλία Ματσούκα(Φωτογραφία) έξω από την περιοχή



«Απάντηση» Βουτσέλη


Τρία λεπτά αργότερα οι Ευρυτάνες ισοφάρισαν σε 1-1, ένα τέρμα που πανηγυρίστηκε έξαλλα. Με πολύ ωραία ενέργεια ο Γιώργος Βουτσέλης(Φωτογραφίας) έκανε κούρσα, απόφυγε και τον τερματοφύλακα Νίκο Τρόπουλο και βρήκε δίχτυα.
Αυτό ήταν το πρώτο και τελευταίο γκολ της Ευρυτανίας στον θεσμό. Ο Βουτσέλης ανήκει στον Παναγραφιωτικό.




Νέα τελική ΕΠΣΕ


Με την εκπνοή λίγο έλλειψε η ομάδα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου να «τουμπάρει» το παιχνίδι. Ο Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος σέντραρε και την κεφαλιά του Γιάννη Τσάρα(Φωτογραφία) μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Φωκίδας. Ο Τσάρας θα παίξει στο Β΄ τοπικό με τον Κεραυνό Κρικέλλου.


Οι καλύτερες φάσεις
13΄: Ο Λίβας δοκίμασε σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο μπλοκαρίστηκε από τον Νικοπολίδη.
17΄: Σέντρα του Μπιλέρη από αριστερά, ο Νικοπολίδης απέκρουσε προσωρινά και μπλόκαρε εν συνεχεία το κοντινό πλασέ του Φραγκούλη.
21΄: Ο Φραγκούλης μετά από κεφαλιά-πάσα συμπαίχτη του βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, πλάσαρε και ο τερματοφύλακας της Ευρυτανίας απέκρουσε.
22΄: Καλό σουτ του Ματσούκα εκτός περιοχής μπλοκαρίστηκε από τον Νικοπολίδη στην αριστερή του γωνία.
23΄: Ο Λυμπέρης τροφοδότησε τον Φραγκούλη, ο οποίος σούταρε διαγώνια από δεξιά μόλις άουτ από την εστία της Ευρυτανίας.
26΄: Ο Ματσούκας επιχείρησε σουτ, για να αποκρούσει σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία ο Νικοπολίδης.
35΄: Ο Ματσούκας με μονοκόμματο σουτ λίγο εκτός περιοχής σημάδεψε την δεξιά γωνία του Νικοπολίδη, σημειώνοντας με όμορφο τρόπο το 0-1.
38΄: Ο Βουτσέλης έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια πίσω από το κέντρο, έφυγε κατά μέτωπο προς τον Τρόπουλο, τον απόφυγε και πλάσαρε εύστοχα σε άδειο τέρμα(1-1).
40΄: Σέντρα του Τριανταφυλλόπουλου Β. από δεξιά, κεφαλιά του Τσάρα από καλή θέση μάζεψε ο Τρόπουλος.

Β΄ Μέρος

«Λύγισε» στο συν ένα
Παρότι δεν είχε την «πίεση» του πρώτου ημιχρόνου ο βαθμός της Ευρυτανίας χάθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η Φωκίδα ήταν ανώτερη και είχε και δυο δοκάρια.

Πρώτο δοκάρι


Στο 6ο λεπτό της επανάληψης η Φωκίδα είχε δοκάρι σε προσπάθεια του Μάριου Μπιλέρη(Φωτογραφία), ύστερα από απόκρουση του Κώστα Νικοπολίδη σε κεφαλιά του Δημήτρη Μουζοκέ.

Παραλίγο απευθείας


Το απευθείας χτύπημα κόρνερ του Γιώργου Λιακώνη(Φωτογραφία) στο 56ο λεπτό προσέκρουσε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κώστα Νικοπολίδη.

Τραυματίας ο Μαναισάκης


Ο ποδοσφαιριστής της Φωκίδας Γιώργος Μαναισάκης(Φωτογραφία) τραυματίστηκε στο χέρι στο 70΄ και οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν με παίχτη λιγότερο, καθώς δεν είχαν διαθέσιμη αλλαγή.

Κέρδισαν στο τέλος


Οι φιλοξενούμενοι παρότι είχαν το αριθμητικό μειονέκτημα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων σκόραραν με τον κινητικότερο ποδοσφαιριστή τους Θοδωρή Φραγκούλη(Φωτογραφία), ύστερα από την μπαλιά του κορυφαίου Ηλία Ματσούκα.



Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Κόρνερ του Λίβα από αριστερά, κεφαλιά του Μουζοκέ απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Νικοπολίδης και στην επαναφορά σουτ του Μπιλέρη προσέκρουσε στο δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.
55΄: Συνδυασμός Γιαγκλίτση-Φραγκούλη, σουτ του δεύτερου κόντραρε στα σώματα.
56΄: Απευθείας χτύπημα κόρνερ του Λιακώνη πέρασε από όλους και κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Νικοπολίδη.
68΄: Ο Λίβας με μπαλιά βρήκε τον Φραγκούλη, ο οποίος από θέση δεξιά σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της ΕΠΣΕ.
71΄: Σέντρα του Μουζοκέ από αριστερά, ο Γιαγκλίτσης βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά σούταρε άτσαλα, με την μπάλα να καταλήγει πάλι στον συμπαίχτη του.
81΄: Ο Ματσούκας έβγαλε μπαλιά στον Φραγκούλη, ο οποίος με προβολή από κοντά στην αριστερή γωνία του Νικοπολίδη σημείωσε το 1-2.

Διακριθέντες
Ευρυτανία: Τσάρας, Βουτσέλης, Νικοπολίδης
Φωκίδα: Ματσούκας, Λίβας, Φραγκούλης, Λιακώνης

Κίτρινες Κάρτες
Λιακώνης

Δηλώσεις Προπονητών

Γιωργος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας): «Από την πλευρά μου θέλω να συγχαρώ τα παιδιά και να τα ευχαριστήσω για την συνεργασία που είχαμε. Σήμερα κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια απέναντι σε μια ομάδα που έδειχνε ότι είναι στα μέτρα μας, ευχαριστήθηκαν το παιχνίδι, πετύχαμε ένα ωραίο τέρμα από μια ενέργεια που ξεκίνησε πίσω από το κέντρο, αλλά στο τέλος δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε την ισοπαλία από μια αδράνεια που υπήρξε στην άμυνα μας. Πιστεύω πως τα παιδιά που παραβρέθηκαν σε όλα τα παιδιά, πήραν τις ευκαιρίες τους και αν θέλουν να βελτιωθούν θα πρέπει να προσπαθούν και να δουλεύουν πιο εντατικά.» 



Παναγιώτης Καραχρήστος (Φωκίδα): «Για το σημερινό παιχνίδι έχω να πω ότι ήμασταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του, χάσαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά ήμασταν τυχεροί στο τέλος που βάλαμε το γκολ, το οποίο ήταν τυχερό.  Το ίδιο ισχύει και για το πρώτο, αν και ήταν ωραίο γκολ είχε και δόση τύχης. Ήρθαμε με πολλές ελλείψεις, με μείον 13 παίχτες, είχαμε προβλήματα λόγω ασθενειών. Κάναμε προσπάθεια, τα καταφέραμε στο τέλος. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Ευρυτανίας. Σε γενικές γραμμές η πορεία μας φέτος δεν ήταν καλή και μιλάω για όλους τους αγώνες.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Νικοπολίδης, Βουτσέλης(78΄ Τσιουγκρής), Τσούκας, Μπίκας, Δροσίνης(41΄ Κελεσίδης), Τσάρας, Τριανταφυλλόπουλος Β., Φλωράκης(41΄ Τριανταφυλλόπουλος Α.), Καμαρέτσος, Καώνης(41΄ Παπαροιδάμης), Μπουμπουρής(73΄ Καραντάνας)

Φωκίδα (Παναγιώτης Καραχρήστος): Τρόπουλος, Βασιλείου, Λιακώνης, Ματσούκας, Μαναισάκης, Καρανάσος, Λυμπέρης(54΄ Γιαγκλίτσης), Λίβας, Φραγκούλης, Μουζοκές, Μπιλέρης

Διαιτητής: Σπύρος Καλυβόπουλος(ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)
1η Βοηθός: Καλλιρόη Μίζαλου(ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός:  Γιώργος Γαλανόπουλος(ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)












































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος