Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟΚ Βελούχι-Κρέντη 6-0

Και με τα δυο πόδια στον τελικό κυπέλλου βρίσκεται ο ΑΠΟΚ, ο οποίος κυριάρχησε κατά κράτος και συνέτριψε με 6-0 την ελλιπή Κρέντη.
Το παιχνίδι διεξήχθη το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και ώρα 15:00. Πραγματοποίησε παρουσία λιγοστών φιλάθλων στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και ήταν ο πρώτος ημιτελικός κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη έκανε μια ακόμη πολύ καλή εμφάνιση, συνδυάζοντας ουσία και θέαμα. Πλέον ετοιμάζεται για την συνέχεια, η οποία μόνο εύκολη δεν είναι. Ο Μίλτος Μπουγιώτας πέτυχε δυο γκολ, ενώ από ένα σημείωσαν οι: Γιώργος Σερπάνος, Σπύρος Ξαγάρας, Άλεξ Μπακαλίδης και Γιάννης Φλωράκης. Στο δοκάρι σταμάτησαν προσπάθειες του Γιώργου Σερπάνου και του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου.
Η Κρέντη του Θανάση Παπαροιδάμη ενάντια σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο κατέβηκε με μόλις 11 ποδοσφαιριστές και το έργο της ήταν εξ αρχής εξαιρετικά δύσκολο. Δεν μπόρεσε να αποφύγει την συντριβή, όμως στα πολύ θετικά συγκαταλέγεται η παρουσία νεαρών ποδοσφαιριστών στο αρχικό της σχήμα.
Οι δυο ομάδες αναμετρώνται ξανά την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στο γήπεδο Κερασοχωρίου σε έναν επαναληπτικό, ο οποίος είναι τυπικής διαδικασίας.

Χαλαρά και η κερκίδα
Ως..φιλικό αντιμετώπισαν και οι φίλαθλοι το παιχνίδι, καθώς δεν το παρακολούθησαν συνολικά περισσότεροι από 30 θεατές.


Αλλαγή ώρας και..εμφάνισης
Η αναμέτρηση διεξήχθη στις 3 μετά από αίτημα της Κρέντης λόγω κοινωνικής εκδήλωσης. Επιπλέον οι δυο ομάδες είχαν ίδια χρώματα φανέλας και οι γηπεδούχοι φόρεσαν διαφορετικά.

Γενέθλια «θεατή»


Ανήμερα των 25ων γενεθλίων του ο κίπερ του Βελουχίου Δημήτρης Ρεσίτης (Φωτογραφία) είχε εύκολο έργο, καθώς δεν χρειάστηκε να επέμβει καμία φορά. Μόνο ένα ακίνδυνο σουτ που πέρασε άουτ έκανε στο πρώτο μέρος η ομάδας της Κρέντης με τον Νίκο Βούρτσα.

«Έκλεισε» θέση
Ο ΑΠΟΚ επιστρέφει στον τελικό κυπέλλου ύστερα από 2 σαιζόν. Αντίπαλος του θα είναι ο Αίολος η η Μυρίκη. Ο επαναληπτικός στο γήπεδο Κερασοχωρίου είναι καθαρά τυπικής διαδικασίας.

Μεταγραφική επιτυχία


Η προσθήκη του άλλοτε ποδοσφαιριστή Γ΄ Εθνικής με τον Πυρσό Γρεβενών Μίλτου Μπουγιώτα (Φωτογραφία) ανεβάζει επίπεδο τον «ιστορικό». Ήδη ο Μπουγιώτας έχει 7 γκολ σε 3 ματς κυπέλλου. Μάλιστα απέναντι στην Κρέντη σκόραρε δυο γκολ και είχε συμμετοχή σε άλλα 3.

Από 6αρα σε..6αρα
Μετά το 6-0 απέναντι στον Παναγραφιωτικό οι «κυανόλευκοι» νίκησαν με το ίδιο σκορ μια ακόμη ομάδα του Δήμου Αγράφων.

Ατομικό πρόγραμμα
Δεν αγωνίστηκαν οι: Βασίλης Ντουφεκιάς και Βασίλης Συγκελόπουλος, κάνοντας ατομικό πρόγραμμα, όπως και ο τραυματίας Ηλίας Ρίζος. Στον πάγκο έμεινε και ο έμπειρος αρχηγός Γιώργος Κρασιάς.

Μόλις 11
Με πολλές ελλείψεις και χωρίς αναπληρωματικό έπαιξε η Κρέντη. Στον πάγκο βρέθηκαν μόνο ο Πρόεδρος Χρήστος Λάππας, ο προπονητής Θανάσης Παπαροιδάμης και ο τραυματίας Θανάσης Ντάλλας, που ήταν δηλωμένος στο φύλλο αγώνος.

«Πρώτη» Γκορόγια & Ν. Ντάλλα

 












Για πρώτη φορά σε φετινό παιχνίδι αγωνίστηκαν οι: Στέφανος Γκορόγιας (Φωτογραφία Αριστερά) και Νεκτάριος Ντάλλας (Φωτογραφία Δεξιά). Ο δεύτερος αντικατέστησε την τελευταία στιγμή τον Άκη Τσιούμα, που δεν παρέστη εξ αιτίας επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ο Θανάσης Παπαροιδάμης χρησιμοποίησε τρεις ποδοσφαιριστές κάτω των 15 ετών, οι οποίοι αναμένεται να στελεχώσουν την μικτή νέων της ΕΠΣΕ.

Α΄ Μέρος

«Ξεμπούκωσε» μετά το 20λεπτο
Μόλις 20 λεπτά «άντεξε» η ομάδα της Κρέντης. Ο ΑΠΟΚ ήταν κυρίαρχος σε όλο το πρώτο μέρος και με γκολ των: Γιώργου Σερπάνου και Μίλτου Μπουγιώτα προηγήθηκε με 2-0.

Δικαιώθηκε ο «Σερ»


Ο 15χρονος Γιώργος Σερπάνος (Φωτογραφία) εκμεταλλεύτηκε την ωραία μπαλιά του Μίλτου Μπουγιώτα και πλάσαρε από αριστερά τον Αποστόλη Ντάλλα, ανοίγοντας το σκορ στο 1-0. Ο παίχτης του Βελουχίου είχε και δοκάρι στο 7΄ σε σέντρα-σουτ που επιχείρησε.
Ο μικρός «Σερ» συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση του πατέρα του Δημήτρη, ο οποίος ήταν για αρκετά χρόνια ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΚ και εκτέλεσε χρέη ιατρού αγώνα στο ματς.




Ωραίο τελείωμα


Μετά από εξαιρετική τροφοδότηση του Τζίμη Κουτσούμπα (Φωτογραφία), ο Μίλτος Μπουγιώτας με απευθείας σουτ από θέση δεξιά ανέβασε στο 29ο λεπτό τον δείκτη του σκορ στο 2-0.



Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Εκτέλεση κόρνερ του Σερπάνου από δεξιά, κεφαλιά  του Μπουγιώτα αποκρούστηκε στην γραμμή από αμυνόμενους και στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα πέρασε ξανά σε κόρνερ. Ο Σερπάνος το χτύπησε εκ νέου και η κεφαλιά του Κουτσουπιά διώχτηκε ξανά προ της γραμμής.
7΄: Σέντρα-σουτ του Σερπάνου από αριστερά προσέκρουσε στην ρίζα της δεξιάς κάθετου δοκού του Ντάλλα και έφυγε άουτ.
21΄: Ο Μπουγιώτας έκανε άψογη κάθετη μπαλιά στον Σερπάνο, ο οποίος κοντρόλαρε από αριστερά και πλάσαρε ιδανικά στην αριστερή γωνία τον Ντάλλα(1-0).
27΄: Σέντρα του Μπακαλίδη από δεξιά, προβολή του Μπουγιώτα έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ρεσίτη.
29΄: Ο Κουτσούμπας με μπαλιά από το κέντρο τροφοδότησε τον Μπουγιώτα, που με υπέροχο απευθείας πλασέ, το οποίο κατέληξε στην απέναντι δεξιά γωνία της Κρέντης πέτυχε το 2-0.
44΄: Ο Σερπάνος σούταρε, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και το νέο σουτ του Μπακαλίδη απέκρουσε ο Ντάλλας.

Β΄ Μέρος

Ουσιαστικός και αποτελεσματικός
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη πιο πλήρης, πιο ποιοτικός από τον αντίπαλο με καλό ποδόσφαιρο σκόραρε ακόμη 4 φορές, διαμορφώνοντας το τελικό 6-0.

Τακουνάκι Σπύρου Ξαγάρα


Ο αμυντικός των γηπεδούχων Σπύρος Ξαγάρας (Φωτογραφία) σκόραρε ένα ωραίο σε εκτέλεση γκολ στο 11ο λεπτό της επανάληψης. Ο Άλεξ Μπακαλίδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Μίλτος Μπουγιώτας σούταρε και ο Ξαγάρας βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με τακουνάκι(!) ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.




Στα 4 με «Μπάκα»


Μετά από μπαλιά του Μίλτου Μπουγιώτα στο 66΄, ο νεοεισελθών Γιάννης Φλωράκης πέρασε και τον Αποστόλη Ντάλλα, αλλά δεν κατάφερε να πλασάρει από πλάγια. Ο Αλέξανδρος Γενιταρόπουλος στην εξέλιξη της φάσης έβγαλε την σέντρα και ο επερχόμενος Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία) σε άδειο τέρμα δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 4-0






Εύστοχος ο Φλωράκης


Ο «ορεξάτος» Γιάννης Φλωράκης (Φωτογραφία) πέτυχε γκολ με εκτέλεση πέναλτι για το 5-0. Ο Δημήτρης Τσιλιμέκης το είχε κερδίσει από τον Στέφανο Γκορόγια.





Δεύτερο προσωπικό Μίλτου
Ο ποιοτικός Μίλτος Μπουγιώτας με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 84΄ με κεφαλιά έκλεισε τον «χορό» των γκολ. Μετά την σέντρα του Γιάννη Φλωράκη σημείωσε το τελικό 6-0.




Δεν το έβαλε ο  «Πελέ»


Προσπάθεια στο δοκάρι με δυνατό σουτ είχε ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) 5 λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄.



Ολοκλήρωσε με 10


Οι φιλοξενούμενοι στο 89ο λεπτό έμειναν με παίχτη λιγότερο, καθώς τραυματίστηκε ο Γιάννης Τσάκνης (Φωτογραφία) και δεν υπήρχε διαθέσιμη αλλαγή.

Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Χαλλής βρήκε τον Μπουγιώτα, το πλασέ του οποίου από δεξιά αποκρούστηκε από τον Ντάλλα.
53΄: Μπαλιά του Κουτσούμπα στον Χαλλή, που πλάσαρε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
54΄: Σέντρα του Μπακαλίδη από δεξιά, κεφαλιά του Χαλλή κατέληξε άουτ από το δεξί δοκάρι της Κρέντης.
56΄: Ο Μπακαλίδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Μπουγιώτας σούταρε και ο Ξαγάρας στην πορεία της μπάλας με όμορφο τακουνάκι στην δεξιά γωνία του Ντάλλα σημείωσε το 3-0.
66΄: Ο Μπουγιώτα με μπαλιά βρήκε τον Φλωράκη, ο οποίος απόφυγε τον Ντάλλα, η μπάλα κατέληξε στον Γενιτσαρόπουλο, που σέντραρε από αριστερά και ο Μπακαλίδης με την μια σε κενό τέρμα πέτυχε το 4-0.
78΄: Ο Τσιλιμέκης ανατράπηκε από τον Γκορόγια, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Φλωράκης εκτέλεσε ιδανικά στην δεξιά γωνία του αντίπαλου τέρματος(5-0).
84΄: Ο Φλωράκης σέντραρε από δεξιά, ο Μπουγιώτας έπιασε την κεφαλιά, πο Ντάλλας απέκρουσε αρχικά και η μπάλα πέρασε την γραμμή, «γράφοντας» το 6-0.
85΄: Ο Μπακαλίδης έδωσε στον Γενιτσαρόπουλο, το σουτ του τελευταίου εντός περιοχής και δεξιά προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Κίτρινες Κάρτες
Κατσιφής, Γκορόγιας

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ: Μπουγιώτας, Κουτσούμπας, Φλωράκης, Σερπάνος, Μπακαλίδης
Κρέντη: Μάκκας Ι.

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Ήταν ένα εύκολο παιχνίδι και κερδίσαμε δίκαια. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Κρέντης για την προσπάθεια, την οποία καταβάλλει και της εύχομαι καλή συνέχεια. Τώρα από εδώ και πέρα ξεκινάνε τα δύσκολα. Απλά δίνουμε χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς ποδοσφαιριστές, έτσι ώστε να δούμε ποιοι μπορούν να ταιριάξουνε αργότερα στην χημεία της ομάδας.»







Θανάσης Παπαροϊδάμης (Κρέντη): «Γνωρίσαμε μια βαριά ήττα, αλλά και ίσως αναπόφευκτη, γιατί είχαμε ελλείψεις, πέρα από την διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων. Συμπληρώσαμε μόλις μια 11αδα. Συνεχίζουμε, ας ελπίσουμε να είμαστε καλύτεροι στο επόμενο παιχνίδι.»









Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης Δ., Κόλλιας(58΄ Ρεσίτης Σ.), Τσιλιμέκης, Ξαγάρας, Λάππας, Κουτσουπιάς, Χαλλής(64΄ Φλωράκης), Κουτσούμπας, Μπουγιώτας, Μπακαλίδης, Σερπάνος(46΄ Γενιτσαρόπουλος)

Κρέντη (Θανάσης Παπαροιδάμης): Ντάλλας Απ., Κατσιφής, Γκούρλιας, Μάκκας Ε., Ντζίμας, Βούρτσας Ν., Γκορόγιας, Ντάλλας Ν., Τσάκνης, Βούρτσας Γ.(Δ), Μάκκας Ι.

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)




























Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος,
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος