Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Κρέντη-Φραγκίστα 2-2

Ισόπαλο με σκορ 2-2 έληξε το γειτονικό ντέρμπι ανάμεσα σε Κρέντη και Φραγκίστα. Οι Κρεντιώτες χάρης το 1-3 του α΄ προημιτελικού προκρίθηκαν στους «4» του κυπέλλου Ευρυτανίας.
Ο επαναληπτικός προημιτελικός του κυπέλλου Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στο γήπεδο του Κερασοχωρίου και ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα. Έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 60 με 70 θεατών.
Η Κρέντη του Θανάση Παπαροϊδάμη μπήκε καλύτερα στο ματς και προηγήθηκε νωρίς με όμορφο τέρμα του Γιώργου Βούρτσα. Παρότι δέχτηκε την ισοφάριση έκλεισε το πρώτο μέρος μπροστά με 2-1 με τέρμα του Φάνη Ντζίμα. Στην επανάληψη αμύνονταν διαρκώς και δέχτηκε αρκετή πίεση από τον αντίπαλο, ωστόσο κράτησε την ισοπαλία και σε συνδυασμό με 3-1 της προηγούμενης Κυριακής προκρίθηκε στα ημιτελικά.
Η Φραγκίστα του Χρήστου Γαλανού έκανε ελπιδοφόρα εμφάνιση για την συνέχεια, αφού μετά το «μουδιασμένο» ξεκίνημα της ισοφάρισε με τον Κώστα Κατσαδούρο. Το ημίχρονο βρήκε τους παίκτες του ΑΠΟΔΦ να «περικυκλώνουν» τον ρέφερι Λάμπρο Κολοκώτσιο και να διαμαρτύρονται για την φάση του 2-1. Στο δεύτερο μέρος οι Φραγκιστιανοί κυριάρχησαν κατά κράτος, δημιούργησαν φάσεις όμως ισοφάρισαν στο τελικό 2-2 με σκόρερ ξανά τον Κώστα Κατσαδούρο.
Στα ημιτελικά η ομάδα της Κρέντης θα αγωνιστεί ενάντια στον ΑΠΟΚ σε διπλές αναμετρήσεις ξανά, ενώ η Φραγκίστα περιμένει την έναρξη του πρωταθλήματος απέναντι στην Μυρίκη.

Αρκετός κόσμος
Ο Κυριακάτικος προημιτελικός στο «Σύνορο» έγινε παρουσία περίπου 60 με 70 θεατών. Στο Κερασοχώρι επικρατούσε ηλιοφάνεια και η αναμέτρηση έγινε με πολύ καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή.


5-3
Το συνολικό σκορ των δυο προημιτελικών ήταν 5-3, αφού στο πρώτο ματς η Κρέντη είχε νικήσει εκτός έδρας με 3-1.

Ενάντια στον ΑΠΟΚ
Κόντρα στον ΑΠΟΚ θα αγωνιστεί στα ημιτελικά η Κρέντη. Μάλιστα οι δυο ομάδες ακολουθούν ίδια «συνταγή» ο μεν ΑΠΟΚ έχει συνεργασία με την Ένωση Δυτικής Φθιώτιδας, η δε Κρέντη έχει απορροφήσει σημαντικό «κορμό» της δεύτερης ιστορικότερης ομάδας του νομού μας της Δόξας Ραπτοπούλου.

Βασικοί Ντζίμας-Τελώνης-Ε.Μάκκας

 












Ο Θανάσης Παπαροϊδάμης ξεκίνησε την Κρέντη με 3 αλλαγές στην αρχική 11αδα σε σύγκριση με το ματς του 1-3. Ο Βαγγέλης Μάκκας (Φωτογραφία Αριστερά) έπαιξε στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Φάνης Ντζίμας και ο Δημήτρης Τελώνης (Φωτογραφία Δεξιά) έπαιξαν στο κέντρο. Αντικατέστησαν τους: Άκη Τσιούμα, Γιάννη Τσάκνη και Θανάση Ντάλλα. Και οι 3 απουσίαζαν.

3 νέα πρόσωπα
 

Η φιλοξενούμενη Δυτική Φραγκίστα κατέβηκε με 3 νέα πρόσωπα στο αρχικό της σχήμα σε σχέση με τον πρώτο προημιτελικό. Ο Νίκος Κετσιλής (Φωτογραφία Αριστερά) άρχισε στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Νίκος Πολυχρόνης (Φωτογραφία Κέντρο) αγωνίστηκε στο δεξί άκρο και  ο Πάνος Γερονίκος (Φωτογραφία Δεξιά) έπαιξε στο κέντρο στο πρώτο μέρος. Πήραν τις θέσεις των: Μάκη Ζήκα (Τραυματίας), Μάρκου Κουρκούνη και Ανδρέα Φύκα. Οι δυο τελευταίοι νεαροί απουσίαζαν. Ο Πολυχρόνης έκανε ντεμπούτο με την ομάδα απέναντι στον σύλλογο, στον οποίο άνηκε.

Α΄ Μέρος

Δυνατά οι Κρεντιώτες
Η γηπεδούχος ομάδα της Κρέντης μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι από το 1ο λεπτό κιόλας επέβαλλε τον ρυθμό της και ξεκίνησε να δημιουργεί ευκαιρίες.

Έξοχο γκολ Γ. Βούρτσα


Η υπεροχή της Κρέντης «καρποφόρησε» στο 12ο λεπτό και ο Γιώργος Βούρτσας με πανέμορφο μονοκόμματο σουτ από τα όρια της περιοχής έστειλε την μπάλα ψηλά στην αριστερή γωνία του Χρήστου Σάλτη, «γράφοντας» το 1-0.




Ισορρόπησε η Φραγκίστα
Οι «βυσσινοί» ισορρόπησαν το ματς στην συνέχεια και κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1.

Τυχερό 1-1


Στο 32ο λεπτό ο Κώστας Κατσαδούρος (Φωτογραφία) έκανε γέμισμα λίγο πιο μπροστά από την σέντρα, η μπάλα αναπήδησε μπροστά από τον γκολκίπερ Αποστόλη Ντάλλα πέρασε από πάνω του και από το πουθενά κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.




Αντέδρασε η Κρέντη


Σε κομβικό σημείο η γηπεδούχος Κρέντης αντέδρασε και πήρε ξανά το προβάδισμα. Στο 45΄ ο Γιώργος Βούρτσας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Νίκος Βούρτσας πήρε την κεφαλιά προ του Χρήστου Σάλτη και ο Φάνης Ντζίμας (Φωτογραφία) εξ επαφής με σουτ στην δεξιά γωνία της Φραγκίστας έκανε το 2-1. Οι παίκτες της Φραγκίστας διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον ρέφερι θεωρώντας ότι υπήρξε επιθετικό φάουλ στον γκολκίπερ τους.





Περικύκλωσαν τον ρέφερι


Η αναμέτρηση διακόπηκε για περίπου 2 λεπτά, αφού οι ποδοσφαιριστές της Δυτικής Φραγκίστας διαμαρτυρήθηκαν έντονα, στον διαιτητή Λάμπρο Κολοκώτσιο (Φωτογραφία), περικυκλώνοντας τον και προπηλακίζοντας τον. Διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ του Νίκου Βούρτσα στον γκολκίπερ τους Χρήστο Σάλτη.





Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Ντζίμας έδωσε στον Βούρτσα Ν., που σούταρε από αριστερά άουτ από την δεξιά γωνία του Σάλτη.
7΄: Ο Βούρτσας Ν. πάσαρε στον Βούρτσα Γ., ο οποίος σούταρε από πλάγια μέσα στην περιοχή και ο γκολκίπερ της Φραγκίστας απέκρουσε με κόρνερ στην κλειστή δεξιά του γωνία. Το κόρνερ εκτέλεσε απευθείας από αριστερά ο Βούρτσας Γ. με τον Σάλτη να αποκρούει δύσκολα σε νέο κόρνερ.
12΄: Ο Βούρτσας Γ. από τα όρια της περιοχής με πανέμορφο σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα ψηλά στην αριστερή γωνία της Φραγκίστας (1-0).
32΄: Ο Κατσαδούρος έκανε το γέμισμα λίγο πιο μπροστά από την σέντρα, η μπάλα αναπήδησε μπροστά από τον Ντάλλα Απ. και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.
40΄: Ο Κατσαδούρος πάσαρε στον Πολυχρόνη, που σούταρε από καλή θέση και ο τερματοφύλακας της Κρέντης απέκρουσε.
42΄: Ο Ντάλλας Απ. έκανε τραγικό λάθος, ωστόσο ο Κονδύλης χωρίς αντίπαλο πλάσαρε αδύναμα, με τον πορτιέρο της Κρέντης να μπλοκάρει.
45΄: Ο Βούρτσας Γ. εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Βούρτσας Ν. εξ επαφής πήρε την κεφαλιά και ο Ντζίμας εύκολα με σουτ πέτυχε το 2-1.

Λήξη με διαμαρτυρίες
Η λήξη του πρώτου μέρους βρήκε την Φραγκίστα να συνεχίζει να διαμαρτύρεται στον «άρχοντα» του προημιτελικού Λάμπρο Κολοκώτσιο.



Β΄ Μέρος

Ολική υπεροχή
Και τα 45 λεπτά της επανάληψης ανήκαν στην φιλοξενούμενη Φραγκίστα, που έκλεισε στα καρέ του τον αντίπαλο και δημιούργησε διαρκώς ευκαιρίες.

Ισοφάριση με «Κάτσα»
Οι φιλοξενούμενοι στο 56ο λεπτό ισοφάρισαν σε 2-2. Ο Γιάννης Μπισμπίκης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Γιάννης Ντάλλας πήρε την πρώτη κεφαλιά και στην συνέχεια ο Κώστας Κατσαδούρος με νέα κεφαλιά από κοντά ισοφάρισε στο τελικό 2-2.




«Αποζημίωσε» με επεμβάσεις


Ο Αποστόλης Ντάλλας (Φωτογραφία) αποζημίωσε το παιδιαριώδες λάθος του στο 32΄ με 4 εντυπωσιακές επεμβάσεις στο δεύτερο μέρος. Απέκρουσε στο 51ο λεπτό σουτ του Νίκου Πολυχρόνη και του Κώστα Κατσαδούρου, στο 60ο λεπτό απέκρουσε θεαματικά σε κόρνερ χαμηλό φάουλ του Γιάννη Μπισμπίκη και στο 84΄ απέκρουσε σε κόρνερ νέο σουτ του μέσου της Φραγκίστας.



Τραυματισμός Κώτσια

 












Στο 73ο λεπτό ο Πάνος Κώτσιας (Φωτογραφία Αριστερά) της Φραγκίστας αποχώρησε λόγω τραυματισμού και την θέση του πήρε ο Άγγελος Σάλτης (Φωτογραφία Δεξιά).




Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και το σουτ του Μπισμπίκη Ι. έφυγε πάνω από την εστία του Ντάλλα.
51΄: Ο Μπισμπίκης Ι. εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και το σουτ του Πολυχρόνη απέκρουσε σε κόρνερ στην δεξιά του γωνία εντυπωσιακά ο Ντάλλας. Το κόρνερ εκτέλεσε από αριστερά ο Μπισμπίκης Ι. και το σουτ του Κατσαδούρου απέκρουσε ξανά εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία σε νέο κόρνερ ο Ντάλλας.
55΄: Μακρινό σουτ του Κώτσια από πλάγια δεξιά απέκρουσε όμορφα στο δεξί του «Γ» ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
56΄: Ο Μπισμπίκης Ι. εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Ντάλλας Ι. πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Κατσαδούρος με νέα κεφαλιά από κοντά ισοφάρισε σε 2-2.
60΄: Χαμηλή εκτέλεση φάουλ του Μπισμπίκη Ι. απέκρουσε θεαματικά σε κόρνερ από την δεξιά του γωνία ο Ντάλλας.
84΄: Σουτ του Μπισμπίκη Ι. από τα όρια της περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ δύσκολα ο Ντάλλας.

Κίτρινες Κάρτες
Κατσιφής, Γκούρλιας, Μάκκας Ι., Μάκκας Ε., Τελώνης, Ντάλλας Ι., Κατσαδούρος, Μπισμπίκης Ι.

Διακριθέντες
Κρέντη: Ντζίμας, Βούρτσας Γ., Βούρτσας Ν.
Φραγκίστα: Κατσαδούρος, Περούλας, Πολυχρόνης

Δηλώσεις Προπονητών

Θανάσης Παπαροϊδάμης (Κρέντη): «Σήμερα το παιχνίδι ήταν πιο δυνατό από την προηγούμενη φορά. Εμείς είχαμε κάποιες ελλείψεις και ο αγώνας ήταν πιο αμφίρροπος. Παρόλα αυτά πήραμε την πρόκριση και συνεχίζουμε τώρα βλέποντας το επόμενο παιχνίδι.»









Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα): «Και αυτό το παιχνίδι ήταν για μας περισσότερο σαν προπόνηση, για να δέσει η ομάδα και να δούμε πως παίζουν τα παιδιά. Έχουμε ένα σημαντικό πρόβλημα, αφού δεν έχουμε σταθερή 11αδα κάθε Κυριακή θα παίζουμε με διαφορετική 11αδα. Καλή συνέχεια στην Κρέντη στο κύπελλο και εμείς θα προσπαθήσουμε να καταφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε στο πρωτάθλημα. Κοιτάζουμε το ματς της πρεμιέρας με την Μυρίκη και θεωρώ από αγώνα σε αγώνα θα βελτιωνόμαστε.»





Συνθέσεις Ομάδων

Κρέντη (Θανάσης Παπαροϊδάμης): Ντάλλας Απ., Κατσιφής, Γκούρλιας, Διαμαντής(57΄ Ντάλλας Σ.), Μάκκας Ε., Παπαντζίμας(58΄ Μάκκας Ι.), Μπισμπίκης Β., Ντζίμας, Βούρτσας Ν., Βούρτσας Γ.(Ι)(85΄ Βούρτσας Γ.(Δ)), Τελώνης

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός): Σάλτης Χ., Κετσιλής Ν.(46΄ Λάμπρου), Πολυχρόνης(81΄ Γαλανός), Περούλας, Ντάλλας Ι., Κώτσιας(73΄λ.τρ. Σάλτης Α.), Γενιτσαρόπουλος, Κατσαδούρος, Κονδύλης, Μπισμπίκης Ι., Γερονίκος

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος