Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

«Φουλάρει» από το Καρπενήσι για νέα διάκριση στο Πανευρωπαϊκό η Εθνική κωφών

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ κωφών των ανδρών προπονείται στο Καρπενήσι με διαμονή στο Hotel Spa Montana από την Πέμπτη 9 Ιουνίου. Θα παραμείνει έως τις 19 του τρέχοντος μηνός, ταξιδεύοντας εν συνεχεία για Μακεδονικό έδαφος. Μετά από περίπου μια 10ετια επέστρεψε στην Ευρυτανική πρωτεύουσα, η οποία ήταν «γούρικη» για αυτήν, καθώς ακολούθησαν μεγάλες επιτυχίες.
Tο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην εμπειρία προπονείται εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη από τις 24 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου, ξεκινώντας τις υποχρεώσεις της ενάντια στην γείτονα Τουρκία. Στόχος των διεθνών είναι η πρόκριση στους «4», κερδίζοντας έτσι το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2017, που θα φιλοξενηθούν στην Τούρκικη Σαμψούντα. Την αποστολή πλαισιώνουν 16 καλαθοσφαιριστές και στο φινάλε της προετοιμασίας του Καρπενησίου θα προκύψει η τελική 12αδα από τον Αχαιό αξιόλογο προπονητή Γιάννη Παπαδόπουλο. Τεχνικός σύμβουλος της ομοσπονδίας είναι ο άλλοτε coach της ίδιας ομάδας Διονύσης Γαζής.
Η «γαλανόλευκη» έχει δώσει δυο φιλικά παιχνίδια(Με Πειραϊκό και Παναιτωλικό) και θα τα συνεχίσει στην Θεσσαλονίκη πριν την έναρξη του Πανευρωπαϊκού, ενώ πιθανότητες συγκεντρώνει και ένας αγώνας απέναντι στις Φιλιππίνες στο Καρπενήσι. Οι διακρίσεις της Ελλάδας είναι πολλές, καθώς έχει κατακτήσει κατά το παρελθόν αρκετά μετάλλια σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο. Έχει αποδείξει ότι μέσα από σκληρή προετοιμασία και ομαδικό πνεύμα καταφέρνει να φτάσει σε μεγάλες νίκες, όπως είχε σχολιάσει και εκ των παλαιότερων παιχτών Άκης Γρίλλης.

Η άφιξη της Εθνικής
Οι διεθνείς κατέφτασαν το μεσημέρι της Πέμπτης γύρω στις 13:30 και το απόγευμα πραγματοποίησαν την πρώτη τους προπόνηση επί Ευρυτανικού εδάφους.


Έχει ξαναέρθει
Πριν από περίπου 10 χρόνια το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προετοιμάστηκε ξανά στην Ευρυτανική πρωτεύουσα και στο ίδιο ξενοδοχείο, από όπου προήλθαν στην συνέχεια 2 μετάλλια(!)

Οι παίχτες της αποστολής
Η αποστολή αποτελείται από τους: Μιχάλη Απτόσογλου, Κώστα Γκανατσά, Άκη Γρίλλη, Γιάννη Ερηνάκη, Βαγγέλη Ντερτιλή, Παναγιώτη Ντικούδη, Ραφαήλ Πεταλά, Ελισσαίο Κοσκινά, Γιώργο Κεραμιτσούδη, Χρήστο Παγκράτη, Παναγή Πιερή, Γιώργο Τετώρο, Γιώργο Τσαγκαρούλη, Γιάννη Τασιούλη, Χρήστο Τασιούλη και Κώστα Στρέκλα. Από τους 16 θα επιλεγούν 12 για το Ευρωπαϊκό.

Νίκησε τον Παναιτωλικό
Μια ημέρα πριν την αναχώρηση για το Καρπενήσι οι διεθνείς επιβλήθηκαν του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο με 34-53. Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο ΣΕΦ και στο γήπεδο Σαλπέας, ενώ είχε δοθεί φιλικό ματς με τον Πειραϊκό. 


Πιθανό φιλικό με τις Φιλιππίνες
Ενδέχεται να πραγματοποιηθεί φιλικό ματς με την Εθνική Φιλιππίνων, που θα προετοιμαστεί στο Καρπενήσι το ίδιο διάστημα.

Το τεχνικό επιτελείο

 












Προπονητής είναι ο Γιάννης Παπαδόπουλος(Φωτογραφία αριστερά), βοηθός του ο Φάνης Παπαδόπουλος(Φωτογραφία δεξιά) και τεχνικός σύμβουλος της ομοσπονδίας ο Διονύσης Γαζής(Παλαιός προπονητής της Εθνικής, όταν είχε προετοιμαστεί στο Καρπενήσι). Θα ακολουθήσουν σε νέο ρεπορτάζ οι δηλώσεις του κ. Παπαδόπουλου

Διακεκριμένη ομάδα
Πληθώρα επιτυχιών έχει καταφέρει η Εθνική ομάδα των ανδρών. Σε αυτές συγκαταλέγονται 1 χρυσό σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα(2000), 1 χρυσό σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα(2002), 1 ασημένιο σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα(2004), 1 ασημένιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα(2007), 1 χάλκινο σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα(2008),  1 χάλκινο σε Ολυμπιακούς Αγώνες(2009), 4η θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα(2011, 2015), 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες(2005), θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες(2013), 7η θέση σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα(2012).



Ξεκίνημα με Τουρκία στο Ευρωπαϊκό
Στις 24 Ιουνίου η Εθνική θα δώσει το πρώτο της παιχνίδι στο γήπεδο της ΧΑΝΘ ενάντια στην Τουρκία. Η διοργάνωση, που περιλαμβάνει και το αντίστοιχο πρωτάθλημα των γυναικών θα ολοκληρωθεί στις 2 Ιουλίου.































Αφιέρωμα & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος