Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Λέστερ-Remal Madrid 45-42

Η Λέστερ ήταν η νικήτρια του ντέρμπι «ουραγών», αφού επιβλήθηκε σε ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες με 45-42 της Remal Madrid.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την  Τετάρτη (25/5) στις 8 το βράδυ στο κλειστό του Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του 6ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Έγινε παρουσία περισσότερων από 100 φιλάθλων.
Η Λέστερ του Θοδωρή Χονδρού παρουσίασε δυο πρόσωπα στο ματς, στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά καλή και έλεγξε τον ρυθμό της αναμέτρησης έχοντας το πάνω χέρι στο σκορ. Στην επανάληψη έκανε αρκετά λάθη και βρέθηκε στην 4η περίοδο να χάνει στο σκορ. Είχε τα ψυχικά αποθέματα, ώστε να γυρίσει το ματς στο τέλος και να φτάσει στην πρώτη της νίκη. Καθοριστική η συμβολή του Νεκτάριου Ράικου, που πέτυχε και κρίσιμους πόντους, σκοράροντας 19 με 2 τρίποντα.
Η Remal Madrid του Γιάννη Δαράβαλη ήταν μαχητική σε όλο το ματς, πρέσαρε σε όλο το γήπεδο και δημιούργησε πολλά προβλήματα στο κατέβασμα της μπάλας του αντιπάλου. Παρότι στο πρώτο μέρος βρέθηκε πίσω στο σκορ, στην επανάληψη ήταν πιο αποτελεσματική και με αντεπίθεση προηγήθηκε με 38-42 2 με 3 λεπτά πριν το φινάλε. Δεν ήταν τόσο ψύχραιμη στην συνέχεια με αποτέλεσμα να ηττηθεί για 3ο συνεχόμενο αγώνα. Στους 14 πόντους σταμάτησε ο σέντερ Κώστας Αρκουμάνης.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική η Λέστερ παίζει την Τετάρτη (1/6) στις 8 το βράδυ με το Βελούχι 2315 και η Remal αγωνίζεται δυο ώρες νωρίτερα με την Παρέα.

Ενδιαφέρον φιλάθλων…και γιουχαΐσματα
Περισσότεροι από 100 φίλαθλοι παρακολούθησαν το ντέρμπι ουραγών του 2ου Ομίλου. Δεν έλειψαν για ακόμη ένα ματς τα γιουχαΐσματα από την κερκίδα σε προσπάθειες αθλητών.


Ντέρμπι «ουραγών»
Οι δυο ομάδες δεν είχαν «γευτεί» την χαρά της νίκης πριν την έναρξη του ματς και προέρχονταν από δυο ήττες.

«19αρης» ο Ράικος


Ο Νεκτάριος Ράικος επανεμφανίστηκε για τους νικητές κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση σκοράροντας 19 πόντους με 2 τρίποντα. Με 11 και 1 τρίποντο ακολούθησε ο αρχηγός Θοδωρής Χονδρός.



Ξεχώρισε ο «βάνδαλος»


Για την Remal Madrid ο δυναμικός σέντερ Κώστας Αρκουμάνης (Φωτογραφία) ξεχώρισε, βάζοντας 14 πόντους. Με 8 και 2 τρίποντα ακολούθησε ο γκάρντ Χρήστος Κατσαρής.


Πολλά λάθη
Οι δυο ομάδες υπέπεσαν σε πολλά λάθη εκατέρωθεν. Χαρακτηριστικό ότι η Λέστερ είχε αρκετά προβλήματα στο κατέβασμα της μπάλας.

Χωρίς Θάλλα-«Σταμ»
Οι «Άγγλοι» παρατάχτηκαν χωρίς τους Κώστα Θάλλα και Μιχάλη Σταμουλάκη, που είχαν ξεχωρίσει στο ματς της 2ης αγωνιστικής με τον Sporting.

«Κοούτς» ο Παπαδιάς
Την ομάδα της Λέστερ καθοδήγησε από τον πάγκο και σε αυτό το παιχνίδι ο Λάμπρος Παπαδιάς

Κοντά ο Κατσαρός
Κοντά στις προσπάθειες των συμπαικτών του βρέθηκε ο τραυματίας από ποδοσφαιρικό αγώναΓιώργος Κατσαρός της Λέστερ. Η νίκη αφιερώθηκε σε αυτόν.


Άστοχη αρχή

 
Νευρικά ξεκίνησαν το ματς οι δυο ομάδες, με την Λέστερ να προηγηθεί με 9-7, αφού προηγουμένως είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 2-7. Ο Γιάννης Δαράβαλης (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Παναγιώτης Ζωχάκης με δίποντο, ο Νεκτάριος Ράικος με δίποντο και ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος (Φωτογραφία Κέντρο) με δίποντο έκαναν το 2-7. Η Λέστερη προηγήθηκε με 9-7 μετά από τρίποντο του Θοδωρή Χονδρού, καλάθι του Δημήτρη Βασδέκη (Φωτογραφία Δεξιά) και δίποντο του Νίκου Χαντζόπουλου. Ο Νίκος Χαντζόπουλος της Λέστερ ανέκοψε δυο φορές με τάπα προσπάθειες αντιπάλων του.


Διατηρήθηκε μπροστά


Η Λέστερ ολοκλήρωσε ένα σερί 11-0 στην 2η περίοδο και προηγήθηκε στο ημίχρονο με 24-18, με τον αρχηγό Θοδωρή Χονδρό (Φωτογραφία Αριστερά) να σκοράρει σημαντικούς πόντους. Ο Νεκτάριος Ράικος με δυο συνεχόμενα καλάθια έκλεισε ένα σερί 11-0 γράφοντας το 13-7. Ο Κώστας Αρκουμάνης πέτυχε δίποντο, ο Θοδωρής Χονδρός σκόραρε για 2, ο Νεκτάριος Ράικος πέτυχε 2ποντο και ο Κώστας Αρκουμάνης είχε 1/2 ελεύθερες βολές (17-10). Ακολούθησε καλάθι του Θοδωρή Χονδρού, 3ποντο του Γιώργου Πλεξίδα (Φωτογραφία Κέντρο) και νέο δίποντο του Θοδωρή Χονδρού (21-13). Το 24-18 του ημιχρόνου έγινε με δίποντο του Νίκου Χαντζόπουλου (Φωτογραφία Δεξιά), νέα τρίποντη «βόμβα» του Γιώργου Πλεξίδα και 1/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Βασδέκη. Ο Κώστας Γεωργαλής της Λέστερ ανέκοψε με θεαματική τάπα τον Κώστα Αρκουμάνη της Ρεμαλ.





Σερί 11-0
Η Λέστερ έτρεξε ένα σερί 11-0 και το 2-7 εις βάρος της έγινε 13-7 υπέρ της στις αρχές της δεύτερης περιόδου.

Στους 3


Η Remal αντεπιτέθηκε και με δυο τρίποντα στην αρχή της περιόδου ισοφάρισε. Η Λέστερ απάντησε και προηγήθηκε με 30-27. Ο Χρήστος Κατσαρής (Φωτογραφία) με δυο τρίποντες «βόμβες» ισοφάρισε σε 24-24. Ο Γιάννης Δαράβαλης πέτυχε δίποντο, ο Δημήτρης Βασδέκης είχε 1/2 ελεύθερες βολές, ο Νεκτάριος Ράικος σκόραρε για 2 και στην συνέχεια πέτυχε 3ποντο και ο Παναγιώτης Ζωχάκης είχε 1/2 βολές (30-27). Ο Κώστας Αρκουμάνης της Remal ανέκοψε θεαματικά με τάπα προσπάθεια αντιπάλου του.



Ψύχραιμη στο φινάλε


Οι «Μαδριλένοι» πήραν προβάδισμα στην 4η περίοδο σε καθοριστικό σημείο με 38-42. Η Λέστερ όμως στο φινάλε «μίλησε» και έκανε την ανατροπή επικρατώντας με 45-42. Ο Παναγιώτης Ζιάκας με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Νίκος Χαντζόπουλος με δίποντο και ο Κώστας Αρκουμάνης με δυο συνεχόμενα καλάθια έκαναν το 33-31. Ο Κώστας Γεωργαλής είχε 1/2 ελεύθερες βολές, ο Κώστας Αρκουμάνης σκόραρε για 2, ο Παναγιώτης Ζωχάκης (Φωτογραφία) πέτυχε 2ποντο και ο Κώστας Αρκουμάνης είχε 1/2 ελεύθερες βολές (34-36). Ο Θοδωρής Χονδρός με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Νεκτάριος Ράικος με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Παναγιώτης Ζιάκας με 1/2 βολές έκαναν το 38-36. Ο Χρήστος Κατσαρής με 2/2 βολές, ο Γιάννης Δαράβαλης με δίποντο και ο Κώστας Αρκουμάνης με δίποντο έκαναν το 38-42. Η Λέστερ έφτασε στο 45-42 μετά από 2/4 ελεύθερες βολές του Νεκτάριου Ράικου, τρίποντο του ίδιου, 1/2 βολές του Δημήτρη Βασδέκη και 1/2 ελεύθερες βολές του Νίκου Χαντζόπουλου. Ο Χρήστος Κατσαρής ανέκοψε με «στοπ» προσπάθεια αντιπάλου.





Αποβλήθηκε ο Ζωχάκης
6.02 πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο Παναγιώτης Ζωχάκης αποβλήθηκε, καθώς έκανε το 5ο του προσωπικό φάουλ.

Τα δεκάλεπτα
9-7, 24-18, 30-27, 45-42

Συνθέσεις Ομάδων

Λέστερ (Θοδωρής Χονδρός): Καραμπάς, Χαντζόπουλος 8, Ράικος 19(2), Βασδέκης 4, Ντότσικας, Ζιάκας 2, Χονδρός 11(1), Γεωργαλής 1, Κολλημένος, Καρφής

Remal Madrid(Γιάννης Δαράβαλης): Αθανασόπουλος 3(1), Δαράβαλης 6, Πλεξίδας 6(2), Κατσαρής 8(2), Ζωχάκης 5, Καραγιάννης, Αρκουμάνης 14

Διαιτητές : Θανάσης Χουσιάδας & Νίκος Κωστής
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Πίνακας: Αλέξης Αρκουμάνης
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας



























Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λάμπρου & Λάμπρος Κατσαρός
Φωτογραφίες : Γιάννης Κολλημένος