Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Ποδοσφαιριστές B.C.-Παλαίμαχοι 32-41

Η ομάδα των Παλαιμάχων νίκησε την πιο νεανική ομάδα των Ποδοσφαιριστών με 41-32 σε μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση μέχρι τα τελευταία λεπτά.
Η συνάντηση διεξήχθη την Παρασκευή (6/5) στις 8 το βράδυ στο κλειστό του Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του 6ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Έγινε παρουσία περίπου 100 φιλάθλων.
Οι Ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Ίβρου μέχρι το τελευταίο λεπτό της 2ης περιόδου είχαν βραχέα κεφαλή στο σκορ, όμως εκεί έμειναν πίσω στο σκορ με 16-19. Στο δεύτερο μέρος έχοντας «βεβιασμένες» κινήσεις  δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ανατροπή, αν και είχαν μειώσει προσωρινά σε 30-31. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Βασίλης Δόσης με 11, που έβαλε και 1 τρίποντο.
Οι Παλαίμαχοι του Νίκου Κωστή παίζοντας με αρκετό πάθος και δίνοντας τα όλα στο γήπεδο κατάφεραν να μπουν με επιτυχημένο αποτέλεσμα στον θεσμό. Σε κρίσιμα σημεία του ματς ήταν ψύχραιμοι και με σωστή διαχείριση του έμψυχου υλικού έφτασαν στο «ροζ» φύλλο αγώνα. Ο Νίκος Κωστής ήταν αρκετά καλός, βάζοντας 17 πόντους.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική οι Ποδοσφαιριστές θα αγωνιστούν την Δευτέρα (16/5) με τον Πρωτέα στις 6, ενώ την Παρασκευή (13/5) στις 6 οι Παλαίμαχοι θα αγωνιστούν με τον Ζήκο.

Περίπου 100
Η βραδινή αναμέτρηση της πρεμιέρας του τουρνουά μπάσκετ έγινε παρουσία περίπου 100 θεατών.

Πλην ενός
Πλην του Ντίνου Τσούκου των Παλαιμάχων, οι υπόλοιποι 15 αθλητές που αγωνίστηκαν στο ματς έχουν συμμετάσχει ή συμμετέχουν ακόμη στα ποδοσφαιρικά γήπεδα του νομού μας.

Στους πάγκους οι συμπαίκτες
Τους νικητές «κοουτσάρισε» από τον πάγκο ο Δημήτρης Κουρλός και τους ηττημένους ο Γιώργος Μαντέκας (Και πέρυσι καθοδήγησε τους Ποδοσφαιριστές φτάνοντας ως τους «8»). Οι δυο τους είναι συμπαίκτες στον τροπαιούχο Πρωτέα.

Διακριτικά οι Ποδοσφαιριστές
Οι δυο ομάδες είχαν εμφανίσεις χρώματος μπλε και οι τυπικά γηπεδούχοι Ποδοσφαιριστές φόρεσαν διακριτικά χρώματος «μπλε».

Αρχηγός ο Ίβρος


Αρχηγός των Ποδοσφαιριστών είναι ο Δημήτρης Ίβρος, που πρόσφατα είχε μια περιπέτεια με την υγεία του, η οποία έληξε αισίως.

Με 8αδες
Και οι δυο ομάδες είχαν αποστολή 8 αθλητών, παίζοντας με πολλές και σημαντικές απουσίες.

Ο ηγετικός Κωστής


Για τους Παλαίμαχους ο ηγετικός αρχηγός Νίκος Κωστής με τους 17 πόντους που πέτυχε έδωσε ώθηση νίκης στην ομάδα του. Ακολούθησε με 7 ο δυναμικός Άλκης Κατής.


Πρώτος ο Δόσης


Για τους Ποδοσφαιριστές ο Βασίλης Δόσης ηγήθηκε στο σκοράρισμα, βάζοντας 11 και σκοράροντας μια φορά έξω από τα 6.75. Με 8 και 2 τρίποντα ακολούθησε ο Γρηγόρης Τάσιος.


Παρουσία Αντιδημάρχου


Και αυτή την αναμέτρηση παρακολούθησε από κοντά ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Ταξιάρχης Κουτρομάνος (Φωτογραφία), ο οποίος είναι ο υπεύθυνος της διοργάνωσης του τουρνουά.

Χωρίς Παχή
Ο νικητής του διαγωνισμού τριπόντων Άγγελος Παχής και πρώτος σκόρερ των Ποδοσφαιριστών δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού.

Άστοχοι
Με 7-8 υπέρ των Παλαιμάχων ολοκληρώθηκε η 1η περίοδος με τις δυο ομάδες να είναι άστοχος. Οι ποδοσφαιριστές μπήκαν με ένα σερί 5-0 και οι Παλαίμαχοι απάντησαν με σερί 7-0. Ο Βασίλης Δόσης με 3ποντο και με δίποντο έκανε το 5-0. Ο Νίκος Κωστής με 2ποντο, ο Άλκης Κατής με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Νίκος Κωστής με δίποντο και ο ίδιος με νέο δίποντο μετά από ασιστ του Λάμπρου Φλωράκη απάντησαν και έκαναν το 5-7. Η περίοδος έκλεισε με 7-8 μετά από 1/2 βολές του Βασίλη Δόση, 1/2 ελεύθερες βολές του Νίκου Κωστή και 1/2 βολές του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου.





Ανατροπή από Παλαίμαχους


Οι Ποδοσφαιριστές έφτασαν στο 16-11 και ένα +5, όμως οι Παλαίμαχοι έκαναν την ολική ανατροπή και προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 16-19. Ο Νίκος Κωστής με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Γρηγόρης Τάσιος (Φωτογραφία Αριστερά) με 3ποντη «βόμβα» και ο Κώστας Λιάγκας (Φωτογραφία Κέντρο) με εύστοχη προσπάθεια για δυο έκαναν το 12-9. Ο Νίκος Κωστής με 2ποντο, ο Κώστας Λιάγκας με δίποντο και ο Γρηγόρης Τάσιος με δίποντο διαμόρφωσαν το 16-11. Οι Παλαίμαχοι έφτασαν στο 16-19 του ημιχρόνου χάρις 2ποντο του Νίκου Κωστή, 2/2 βολές του ίδιου, 2/4 συνολικά ελεύθερες βολές του Άλκη Κατή (Φωτογραφία Δεξιά) και καλάθι του τελευταίου μετά από ασιστ του Βασίλη Τσουκαλά.




Διεύρυνε το προβάδισμα

 












Οι Παλαίμαχοι στο φινάλε της 3ης περιόδου αύξησαν την διαφορά στο σκορ και έφτασαν στο 24-31. Ο Νίκος Κωστής με δυο συνεχόμενα προσωπικά του 2ποντο διαμόρφωσε το 16-23, τρέχοντας συνολικά ένα σερί για την ομάδα του 12-0. Ο Κώστας Λιάγκας σκόραρε 2ποντο, ο Ντίνος Τσούκας (Φωτογραφία Αριστερά)  έβαλε 2ποντο, ο Βασίλης Τσουκαλάς σκόραρε για 2 και ο Ντίνος Τσούκας έβαλε νέο δίποντο (18-29). Ο Βασίλης Δόσης πέτυχε 2ποντο, ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία Δεξιά) σκόραρε για 2 και ο Βασίλης Δόσης είχε 1/2 βολές για το 23-29. Με δίποντο του Γιάννη Φλωράκη και 1/2  ελεύθερες βολές του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλο έγινε το 24-31. Ο Γρηγόρης Τάσιος των Ποδοσφαιριστών ανέκοψε θεματικά με τάπα τον Νίκο Κωστή των Παλαιμάχων.




12-0 σερί
Οι Παλαίμαχοι στο φινάλε 2ης περιόδου και στις αρχές της 3ης «έτρεξαν» ένα σερί 12-0 και το 16-11 εις βάρος τους έγινε 16-23 υπέρ τους.

Ψύχραιμοι…παρά την αντίδραση

 












Οι Ποδοσφαιριστές αντέδρασαν και μείωσαν στον πόντο και σε 30-31, όμως οι Παλαίμαχοι αντέδρασαν με ψυχραιμία και έφτασαν στο τελικό 32-41. Ο Κώστας Σταμούλης με 2ποντο, ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Γρηγόρης Τάσιος με τρίποντο μείωσαν στον πόντο και στο 30-31.Ο Λάμπρος Φλωράκης (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο, ο Βασίλης Τσουκαλάς (Φωτογραφία Δεξιά) με 2ποντο, ο Νίκος Κωστής με 1/2 βολές και ο Βασίλης Τσουκαλάς με δίποντο μετά από πάσα του Λάμπρου Φλωράκη απάντησαν με σερί 7-0 και έφτασαν στο 30-38. Το τελικό 32-41 έγινε μετά από καλάθι του Βασίλη Δόση και 3ποντο του Λάμπρου Φλωράκη. Ο Βασίλης Δόσης των Ποδοσφαιριστών ανέκοψε με επίσης θεαματική τάπα τον Άλκη Κατή των Παλαιμάχων.





Τα δεκάλεπτα
7-8, 16-19, 24-31, 32-41

Συνθέσεις Ομάδων

Ποδοσφαιριστές B.C. (Δημήτρης Ίβρος): Λέρης, Γενιτσαρόπουλος Α. 3, Σαπούνης, Τάσιος 8(2), Λιάγκας Π., Λαμπρόπουλος, Δόσης 11(1), Σταμούλης 4, Λιάγκας Κ. 6

Παλαίμαχοι (Νίκος Κωστής): Κωστής 17, Κατής 7, Τσουκαλάς 6, Φλωράκης Λ. 5(1), Ντότσικας, Τσούκος 4, Φλωράκης Ι. 2, Καλαμπάκας

Διαιτητές : Δημήτρης Σταλίκας & Θανάσης Χουσιάδας
Κριτής: Γιάννης Χαντζόπουλος
Πίνακας: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος