Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Ίκαρος-Ζήκος 50-37

Με το «δεξί» μπήκε ο Ίκαρος στο εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης, όπου επιβλήθηκε με 50-37 του Ζήκου.
Η αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του 6ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου έγινε την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 6 το απόγευμα στο κλειστό του Καρπενησίου. Την παρακολούθησαν περίπου 80 με 100 θεατές.
Ο Ίκαρος του Βασίλη Τσιώλη μετά το αγχωτικό ξεκίνημα πήρε τα «ηνία» στο σκορ και διατηρήθηκε μπροστά μέχρι την λήξη του ματς. Χάρης σε ένα «ξέσπασμα» στην 3η περίοδο και βελτιώνοντας κατά πολύ την άμυνα του πήρε διαφορά ασφαλείας, όπου την διατήρησε μέχρι το τέλος. Πρώτος σκόρερ της ομάδας με 20 πόντους ήταν ο σέντερ Σωτήρης Καλαμπάκας.
Ο Ζήκος του Πάνου Μπόκα ήταν μαχητικός στο παιχνίδι και πάρα τις πολλές απουσίες, προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Βρίσκονταν διαρκώς πίσω στο σκορ, ωστόσο σε κανένα σημείο δεν «παράτησε» το παιχνίδι. Έχοντας ως αιχμή του δόρατος τον σέντερ Χριστόφορο Γώγο, που με 14 πόντους επανεμφανίστηκε σε ματς μετά από το 2003 δίνοντας αρκετή δύναμη στους «κίτρινους».
Την επόμενη (2η) αγωνιστική ο Ζήκος αγωνίζεται την Παρασκευή(13/5) στις 6 το απόγευμα με τους Παλαίμαχους και ο Ίκαρος την ίδια ημέρα στις 8 με τα Ψηλά Βουνά.

Μισό..γεμάτο
Σε αντίθεση με άλλες πρεμιέρες των τουρνουά μπάσκετ το κλειστό του Καρπενησίου ήταν μισό..γεμάτο, αφού στις κερκίδες βρέθηκαν 80 με 100 θεατές.


Ομάδα πρεμιέρας
Ο Ζήκος για 3ο τουρνουά μπάσκετ ανοίγει το θεσμό και αγωνίζεται στην πρεμιέρα ως εναρκτήριο ματς.

Ο νέος Ίκαρος
Ο Ίκαρος αποτελείται στην πλειονότητα του από αθλητές της περσινής ομάδας Foxes. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο 3ο τουρνουά είχε αγωνιστεί ξανά ομάδα με το όνομα Ίκαρος, η οποία φυσικά δεν έχει καμία σχέση με την τωρινή ομάδα.

Με ρεκόρ καριέρας


Ο σέντερ Σωτήρης Καλαμπάκας (Φωτογραφία), που παίζει στην Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ με την Π.Α.Κ. έκανε εξαιρετική εμφάνιση βάζοντας 20 πόντους και κάνοντας ατομικό ρεκόρ στο σκοράρισμα. Ακολούθησε με 9 και 1 τρίποντο ο Αντρέας Ζιωζιός.


Γύρισε η «αράχνη»


Για τον Ζήκο ο 42χρονος σέντερ Χριστόφορος Γώγος (Φωτογραφία), χαρακτηριζόμενος και ως «αράχνη» γύρισε στα παρκέ μετά από 13 χρόνια και έβαλε 14 πόντους. Ακολούθησε με 12 πόντους και 1 3ποντο ο Γιάννης Αναγνωστάκης.


Πολλές απουσίες
Ο Ζήκος είχε αρκετές απουσίες φοιτητών και αγωνίστηκε με αποστολή 8 ατόμων, εν αντιθέσει με τον Ίκαρο που είχε και 2 αθλητές (Φώτης Μπούργος και Κώστας Γραμματίκας) εκτός 12αδας.

«Κοουτσάρισμα» Μπόκα


Η «ψυχή» της ομάδας Πάνος Μπόκας δεν δηλώθηκε στην 15αδα και έχει τον άτυπο ρόλο του προπονητή. Δίπλα στην ομάδα και φέτος είναι ο Στέφανος Λιάπης.

Πατέρας και γιός

 












Στην ομάδα του Ίκαρου αγωνίστηκαν μαζί με μερικά λεπτά ο πατέρας Βασίλης Τσιώλης (Φωτογραφία Αριστερά) και ο γιός του Λάμπρος (Φωτογραφία Δεξιά). Ο πρώτος έχει και τον ρόλο του προπονητή, ενώ ο γιος αποτελεί ένα από τα ταλέντα του μπάσκετ της περιοχής, αγωνιζόμενος στα τμήματα υποδομής της Π.Α.Κ.



Με άγχος


Με πολλά λάθη ξεκίνησαν τα πρώτα λεπτά το παιχνίδι οι δυο ομάδες. Ο Ίκαρος προσαρμόστηκε και έλεγχος το ματς προηγήθηκε με +9 και 12-3.Ο Χριστόφορος Γώγος με 1/2  ελεύθερες βολές, ο Φώντας Ζαχαρόπουλος (Φωτογραφία) με 2ποντο και ο Σεραφείμ Οικονόμου με 2ποντο έκαναν το 2-3. Ο Ίκαρος έφτασε στο 12-3 του δεκαλέπτου χάρις 2/2 βολές του Σωτήρη Καλαμπάκα, 2ποντο του Βασίλη Ρουμελιώτη, καλάθι του Σωτήρη Καλαμπάκα, 2/2 ελεύθερες βολές του Βαγγέλη Κουτσούμπα και 2ποντο του Φώντα Ζαχαρόπουλου.



+8

 












Με προβάδισμα 8 πόντων υπέρ του Ίκαρου και 21-13 ολοκληρώθηκε η 2η περιόδο. Αρχικά οι Ικάριοι ολοκλήρωσαν ένα σερί 14-0 και εν συνεχεία ο Ζήκος μείωσε την διαφορά. Ο Σωτήρης Καλαμπάκας με νέο δίποντο και ο Λουκάς Καρανίκας με 2ποντο ολοκλήρωσαν ένα σερί 14-0 γράφοντας το 16-3. Ο Γιάννης Αναγνωστάκης (Φωτογραφία Αριστερά) με εκτέλεση έξω από τα 6.75 και με 2ποντο στην συνέχεια μείωσε σε 16-8 (Double Score). Με 3ποντο του «μικρού» Λάμπρου Τσιώλη, 1/2 ελεύθερες βολές του Μίλτου Ελ Ταχάν και 2/2 ελεύθερες βολές του Χριστόφορου Γώγου έγινε το 19-11. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 21-13 χάρης σε 2ποντο του Μίλτου Ελ Ταχάν (Φωτογραφία Δεξιά) και 2ποντο του Σωτήρη Καλαμπάκα.




Σερί 14-0
Ο Ίκαρος «ετρεξε» ένα σερί 14-0 και από το 2-3 εις βάρος του έφτασε στο 16-3 υπέρ του.

Με μπροστάρη τον Α. Ζιωζιό

 












Το 3ο δεκάλεπτο άνηκε στον Αντρέα Ζιωζιό (Φωτογραφία Αριστερά), που παίρνοντας βοήθειες από τον Σωτήρη Καλαμπάκα σκόραραν όλους τους πόντους της ομάδας τους φτάνοντας στο 40-28. Ο Ζήκος στα πρώτα λεπτά είχε μπει δυνατά και είχε μειώσει στους 3 και σε 21-18. Ο Χριστόφορος Γώγος με δίποντο, ο Γιάννης Αναγνωστάκης με 2/2 ελεύθερες βολές και ο Χριστόφορος Γώγος με 1/2 βολές μείωσαν στους 3 και στο 21-18. Ακολούθησε η απάντηση με δίποντο του Σωτήρη Καλαμπάκα, 2/2 ελεύθερες βολές του ίδιου, καλάθι και φάουλ του Αντρέα Ζιωζιού(Χαμένη Συμπληρωματική βολή) και δίποντο του ίδιου για το 29-18 και το +11 για τον Ίκαρο. Ο Σεραφείμ Οικονόμου (Φωτγραφία Δεξιά) με 3ποντο, ο Αντρέας Ζιωζιός με 3ποντο και ο Σωτήρης Καλαμπάκας με δίποντο πέτυχαν το 34-21. Εν συνεχεία ο Σωτήρης Καλαμπάκας έβαλε ένα ακόμη 2ποντο και ο Αντρέας Ζιωζιός σκόραρε για 2 (38-21). Ο Ίκαρος «έτρεξε» ένα μίνι-σερί 9-0 ανεβάζοντας την «ψαλίδα» στο +17. Ο Χριστόφορος Γώγος με 2ποντο, ο Γιάννης Αναγνωστάκης με έμμεσο τρίποντο καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή και ο Χριστόφορος Γώγος με 2/2 βολές μείωσαν σε 38-28, με τον Σωτήρη Καλαμπάκα να «γράφει» το 40-28.





Έλεγξε τον ρυθμό


Οι Ικάριοι έλεγξαν τον ρυθμό της αναμέτρησης και έφτασαν χωρίς άγχος εύκολα στο τελικό 50-37 μπαίνοντας νικηφόρα στην διοργάνωση. Ο Σωτήρης Καλαμπάκας σκόραρε δίποντο, ο Χριστόφορος Γώγος είχε 1/2 βολές και ο Σάκης Ζιωζιός (Φωτογραφία Αριστερά) πέτυχε δίποντο (44-29). Ο Χριστόφορος Γώγος πέτυχε νέο καλάθι, ο Βαγγέλης Κουτσούμπας (Φωτογραφία Κέντρο) σκόραρε για 2 μετά από έξοχη ασίστ του Σωτήρη Καλαμπάκα, ο Αλέξανδρος Χατζηνικολάου (Φωτογραφία Δεξιά) σκόραρε 2 και ο Σάκης Ζιωζιός πέτυχε καλάθι μετά από ασιστ του Λάμπρου Τσιώλη έκανε το 48-33. Το τελικό 50-37 διαμορφώθηκε με  δίποντο του Λάμπρου Τσιώλη, 1/2 ελεύθερες βολές του Αλέξανδρου Χατζηνικολάου, 2ποντο του Γιάννη Αναγνωστάκη μετά από πάσα του Σεραφείμ Οικονόμου και 1/2 ελεύθερες βολές του Χριστόφορου Γώγου. Ο Σωτήρης Καλαμπάκας στα τελευταία λεπτά του αγώνα ανέκοψε με θεαματική τάπα τον Γιάννη Αναγνωστάκη του Ζήκου, ενώ έκανε «στοπ» και στον Χριστόφορο Γώγο.

Τα δεκάλεπτα
12-3, 21-13, 40-28, 50-37

Συνθέσεις Ομάδων

Ίκαρος (Βασίλης Τσιώλης): Τσιώλης Λ. 5(1), Ρουμελιώτης 2, Τσιώλης Β., Ζαχαρόπουλος 4, Κουτσούμπας 4, Ζιωζιός Θ. 4, Λάμπρου, Ζιωζιός Α. 9(1), Βασιλείου, Καλαμπάκας 20, Χόντος, Καρανίκας 2

Ζήκος (Πάνος Μπόκας): Ελ Ταχάν 3, Αναγνωστάκης 12, Χαντζηνικολάου 3, Οικονόμου 5(1), Κεφαλάς, Μουτσούλας, Παπαβασιλείου, Γώγος 14

Διαιτητές : Δημήτρης Σταλίκας & Δημήτρης Κουρλός
Κριτής: Γιάννης Χαντζόπουλος
Πίνακας: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος