Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Μίνι: Έσπερος Λαμίας-Π.Α.Κ. 88-29

Στην πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα η ομάδα μίνι της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης ηττήθηκε με το «βαρύ» 88-29 από τον Έσπερο Λαμίας με το τελικό σκορ να μην έχει πρωτεύουσα σημασία.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Μαρτίου στο ΔΑΚ Λαμίας και άρχισε στις 12:00. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του Ζ΄ Ομίλου του πρωταθλήματος μίνι της ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Έσπερος Λαμίας υπό την καθοδήγηση του Μάνθου Σοφογιάννη επέβαλλε τον ρυθμό του από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, φτάνοντας σε μια ευρεία επικράτηση. Οι Φθιωτοί πέτυχαν την 2η τους νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις με πολύ καλή επιθετική επίδοση. Ο Αποστόλης Θεοφανόπουλος με 20 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ  του αγώνα και της ομάδας του φυσικά.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου(Ο έτερος coach Φώντας Ζαχαρόπουλος σφύριξε το ματς) πήρε τις πρώτες της παραστάσεις από επίσημο αγώνα και συνέλλεξε τις πρώτες τις εμπειρίες. Λαμβάνει μέρος για 3η συνεχόμενη χρονιά στο πρωτάθλημα. Ο Ευθύμης Γραμματίκας πέτυχε 8 πόντους, καθώς δεν υπήρξε κάποιος διψήφιος
Για την 3η αγωνιστική οι Λαμιώτες θα αγωνιστούν εκτός έδρας με τα Φάλαρα και οι Ευρυτάνες θα υποδεχτούν τον Μώλο.

Λίγοι φίλαθλοι στο «Χαλκιοπούλειο»
Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 35-40 θεατές.


«Κόουτς» ο Μάνθος


Την ομάδα μίνι του Έσπερου καθοδηγεί ο Μάνθος Σοφογιάννης (Φωτογραφιά), αθλητής των ανδρών που αγωνίζονται στην Γ΄ Εθνική και αδερφός του προπονητή Γιάννη. Έχει υπάρξει παίχτης της Α1΄ με την φανέλα της Νήαρ Ήστ, του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας και του Ηρακλείου.

2Χ2
Οι Λαμιώτες έκαναν το 2/2, έχοντας επικρατήσει στον αγώνα της πρεμιέρας μέσα στον Μώλο με 98-62. Πέρυσι δεν συμμετείχαν στο αντίστοιχο πρωτάθλημα.

Σφύριξε ο Φώντας


Ο εκ των προπονητών της Π.Α.Κ. Φώντας Ζαχαρόπουλος (Φωτογραφία) επωμίστηκε για ακόμη μια φορά τον ρόλο του διαιτητή κατόπιν συνεννόησης των ιθυνόντων των δυο ομάδων.

Κορυφαίος ο Θεοφανόπουλος


Για τους νικητής ο Αποστόλης Θεοφανόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) σημείωσε 20 πόντους, ενώ διψήφιο αριθμό πόντων είχαν και οι: Μαντζούκας (Φωτογραφία Κέντρο) και Κολώνιας (Φωτογραφία Δεξιά).

Τα.. μηδενικά
Ξεχώρισαν οι επιλογές στους αριθμούς των φανελών του Έσπερου, καθώς υπήρχε και το 0 και το 00(!).

«Προσεκτικός» ο Έσπερος
Κανείς αθλητής των γηπεδούχων δεν έκανε πάνω από 1 ατομικό φάουλ.

Παρούσα και φέτος
Η Ακαδημία δίνει το «παρών» στο πρωτάθλημα για 3η συνεχόμενη χρονιά. Έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα και δεν υπάρχει καν βαθμολόγια.

«Κόουτς» η Μπαλωμένου


Την Ευρυτανική ομάδα καθοδήγησε η Κατερίνα Μπαλωμένου (Φωτογραφία).

«8αρης» ο Γραμματίκας

 












Από πλευράς φιλοξενούμενων ο Ευθύμης Γραμματίκας (Φωτογραφία Αριστερά) σημείωσε 8 πόντους και τον ακολούθησε με δυο λιγότερους ο Βαγγέλης Μπόνιας (Φωτογραφία Δεξιά).

«Περίπατος» Έσπερου
Οι γηπεδούχοι έδειξαν από το πρώτο ημίχρονο την δύναμη τους, καθώς προηγήθηκαν με 14-0 και εν συνεχεία με 22-3. «Έκλεισαν’ το πρώτο 20λεπτο με διαφορά 39 πόντων και συγκεκριμένα με 50-16.





Σε υψηλά επίπεδα
Με ένα σερί 14-0 μπήκε και στην επανάληψη το Λαμιώτικο συγκρότημα, φτάνοντας το σκορ στο 64-16. Η διαφορά έφτασε στα επίπεδα του +59 για το τελικό 88-29.




Τα δεκάλεπτα
26-5, 50-16, 72-20, 88-29

Συνθέσεις Ομάδων

Έσπερος Λαμίας (Μάνθος Σοφογιάννης): Ψυχούλης 8 , Μαντζούκας 16, Θεοφανόπουλος 20, Κάτσινος 6, Μαραζιάρης , Παφίλης 2, Παπαηρακλής 8, Τάκης 6, Κολώνιας 14, Τσουκάρας 2, Ζαρκαδούλας 4, Σωτηρίου, Αυγίκος 2

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου):  Γυφτομήτρος 2, Γιαννιώτης, Μπόνιας 6, Κάππας 3, Γραμματίκας 8, Ευαγγελοδήμος 2, Ντότσικας Γ., Τόλης 3, Τσιουγκρής, Ντότσικας Κ. 4, Σιακαπέτης, Γκορόγιας 1

Διαιτητής: Φώντας Ζαχαρόπουλος
Κριτές: Γιάννης Σοφογιάννης-Μαρκ Κιαφγκοβάντα-Κώστας Κοτόπουλος






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας