Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Μυρίκη-Αίολος 1-3

Με τον Ντένις Καραχαλίδη να σκοράρει 3 φορές ο Αίολος σε ένα νευρικό ματς έκαμψε την αντίσταση της Μυρίκης και επικράτησε με 3-1.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 27 Μαρτίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 4.30 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, χιονόπτωση, βροχή ανά διαστήματα και κάτω από χαμηλή θερμοκρασία. Την παρακολούθησαν λιγοστοί θεατές.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα ήταν μαχητική στο ματς και πάλεψε με όλες τις δυνάμεις για ένα θετικό αποτέλεσμα, ώστε να μπει στην διεκδίκηση του τίτλου. Παρότι έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ, ο Πάνος Λιάγκας με εντυπωσιακό φάουλ έφερε το ματς στα ίσα. Στο δεύτερο μέρος δέχτηκε δυο γκολ, έχοντας και σημαντική στιγμή με το δοκάρι του Δημήτρη Γκορόγια, ενώ το σκορ ήταν 1-2.
Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη με εντυπωσιακό  και αποτελεσματικό τον Ντένις Καραχαλίδη που σκόραρε 3 φορές έκανε το 2Χ2 και πλέον στρέφεται στο ντέρμπι τίτλου ενάντια στον ΑΠΟΚ. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία προηγήθηκε νωρίς και παρά την ισοφάριση σκόραρε 2 φορές στο δεύτερο μέρος, φτάνοντας στο τέλος χωρίς άγχος στο «τρίποντο». Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, το οποίο είχε πολλά νεύρα στο β΄ μέρος.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική ο Αίολος παίζει την Κυριακή (3/4) στο γήπεδο του με τον ΑΠΟΚ στο ντέρμπι τίτλου της Α΄ ΕΠΣΕ και το Σάββατο (2/4) η Μυρίκη αγωνίζεται στο ντέρμπι ουραγών με τον Παναγραφιωτικό. Ο Αίολος συνεχίζει να οδηγεί του κούρσα στα Play Off έχοντας πλέον 11 βαθμούς, ενώ η Μυρίκη είναι 3η με 1 πόντο.

Λίγοι ηρωικοί
Το παιχνίδι παρακολούθησαν από τις κερκίδες του Δημοτικού σταδίου περίπου 20 ηρωικοί θεατές που αψήφησαν τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Σημαντική μερίδα φιλάθλων ήταν μέσα στα Ι.Χ. της παρακολουθώντας το ματς από τα πέριξ του γηπέδου.



Χιόνι…και βροχή
Ο αγώνας έγινε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες. Η θερμοκρασία ήταν 2-3 βαθμούς πάνω από το μηδέν. Στα πρώτα λεπτά του ματς έπεσε χιόνι και στην συνέχεια στο μεγαλύτερο διάστημα υπήρχε βροχόπτωση.


Κίτρινος «πυρετός»
Το ματς είχε πολλά νεύρα και ειδικά στο β΄ μέρος παίχτηκε ελάχιστα ποδόσφαιρο, αφού υπήρχαν συχνές και πολλές διακοπές. Ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος «κιτρίνισε» 10 ποδοσφαιριστές(!)


5 στα 6
Ο Αίολος έχει σε 6 αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο με την Μυρίκη 5 νίκες και μόλις 1 ήττα.

Ξεκαθάρισε το τοπίο
Μετά το τέλος της 2ης αγωνιστικής των Play Off ξεκαθάρισε αισθητά το τοπίο στον βαθμολογικό πίνακα. Ο Αίολος και ο ΑΠΟΚ παραμένουν στο «κυνήγι» του τίτλου και Μυρίκη και Άγραφα θα παίξουν για την άτυπη 3η θέση, μη έχοντας βαθμολογικές ελπίδες για κάτι καλύτερο.

«11αδα» ο Μεταξούλης


Ο Γιάννης Φλωράκης ξεκίνησε τον τυπικά φιλοξενούμενο Αίολο με μια στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας με τον Παναγραφιωτικό. Ο Βασίλης Μεταξούλης (Φωτογραφία) ξεκίνησε βασικός παίζοντας ως δεξιός μέσος παίρνοντας την θέση του Χρήστου Ράμμου, που μπήκε στο ματς ως αλλαγή.

Δυο αλλαγές

 












Ο Σπύρος Κολόκας παρέταξε τους «κόκκινους» με μόλις 2 διαφοροποιήσεις σε σύγκριση με το παιχνίδι με τον ΑΠΟΚ. Ο Νίκος Τσαγιάννης (Φωτογραφία Αριστερά) άρχισε στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Σάκης Θεοχάρης (Φωτογραφία Δεξιά) ξεκίνησε ως δεξιός αμυντικός. Πήραν τις θέσεις των: Ταξιάρχη Καλύβα και Νίκου Φούκα, που απουσίαζαν.

Ντένις…ο τρομέρος


Ο Σκοπελίτης Ντένις Καραχαλίδης (Φωτογραφία) έδειξε την κλάση του σκοράροντας «χατ-τρικ» και οδηγώντας εκ τους ασφαλούς την ομάδα του σε νέο νικηφόρο αποτέλεσμα. 


Α΄ Μέρος

Χωρίς είσοδο
Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών ο αγώνας ξεκίνησε χωρίς την καθιερωμένη είσοδο των ομάδων και τον χαιρετισμό στους φιλάθλους.



Πήρε τα ηνία
Ο Αίολος πήρε τα «ηνία» του ματς έλεγξε τον ρυθμό από την αρχή και ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς. Δημιούργησε και άλλες ευκαιρίες κυρίως από στημένες φάσεις.

Νωρίς μπροστά
Μόλις στο 9ο λεπτό η ομάδα του Προφήτη Ηλία ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Ο Κώστας Μπόνιας εκτέλεσε από αριστερά φάουλ και ο Ντένις Καραχαλίδης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με όμορφη κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Στάθη Φακίτσα έκανε το 0-1.





Ξεπέρασε την ψυχρολουσία
Η Μυρίκη με την πάροδο του χρόνου ξεπέρασε την ψυχρολουσία και βγήκε τα καρέ της. Απείλησε μέσα από αντεπιθέσεις, δίνοντας προτεραιότητα πάντα στα αμυντικά της καθήκοντα.

Φάνηκε η Μυρίκη
Η Μυρίκη έκανε αισθητή την παρουσία της στο παιχνίδι στο 18ο λεπτό όταν μετά την σέντρα-σουτ του Κώστα Σταμούλη από δεξιά η προβολή του Πάνου Λιάγκα εξ επαφής έφυγε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι.


Στην γραμμή ο Κ.Λιάγκας

 












Στο 23ο λεπτό ο Κώστας Μπόνιας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και μετά το λάθος του Στάθη Φακίτσα η κοντινή κεφαλιά του Θωμά Αζακά (Φωτογραφία Αριστερά) αποκρούστηκε στην γραμμή από τον Κώστα Λιάγκα (Φωτογραφία Δεξιά).


Θεματικό φάουλ


Γκολ Highlight σημείωσε ο νεαρός Πάνος Λιάγκας (Φωτογραφία) στο 33ο λεπτό, όταν από αρκετά μακρινή θέση εκτέλεσε απευθείας φάουλ, «αιφνιδιάζοντας» τον Δημήτρη Νικολάκη και στέλνοντας την μπάλα ψηλά στην αριστερή γωνία του Αίολου (1-1).





Τον πρόλαβε


Με μια σημαντική στιγμή για τον Αίολο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος όταν ο Νίκος Νικολάου (Φωτογραφία) στο 43΄ ανακόπηκε σε κόρνερ την τελευταία στιγμή από τον Κώστα Γενιτσαρόπουλο.


Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Φούκας σούταρε απευθείας μέσα από την περιοχή και πλάγια δεξιά λίγο πάνω από το τέρμα του Φακίτσα.
9΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Καραχαλίδης πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας της Μυρίκης με κεφαλιά στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων πέτυχε το 0-1.
12΄: Ο Νικολάου εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Καραχαλίδης πήρε την κεφαλιά και ο Φακίτσας απέκρουσε στην δεξιά του γωνία.
18΄: Μετά από λάθος του Αζακά, ο Σταμούλης μπήκε στην περιοχή από δεξιά έκανε την σέντρα και η εξ επαφής προβολή του Λιάγκα Π. στο δεύτερο δοκάρι πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Νικολάκη.
23΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και μετά το λάθος του Φακίτσα ο Αζακάς πήρε την κεφαλιά από κοντά και ο Λιάγκας Κ. έδιωξε σωτήρια πάνω στην γραμμή.
33΄: Ο Λιάγκας Π. με εντυπωσιακή μακρινή εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα ψηλά στην αριστερή γωνία του Αίολου και ισοφάρισε σε 1-1.
43΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε την μπαλιά για τον Νικολάου, ο οποίος ανακόπηκε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ από τον Γενιτσαρόπουλο, βρισκόμενος απέναντι στον Φακίτσα.

Β΄ Μέρος

Ίδια αρχή
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το β΄ μέρος ο Αίολος που μπήκε δυνατά και πήρε το προβάδισμα γρήγορα.

Αρχή με κεφαλιά
Με κεφαλιά ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος ο Ντένις Καραχαλίδης. Στο 49΄ ο Τόλης Φούκας σέντραρε από τα δεξιά και ο Ντένις Καραχαλίδης από κοντά με κεφαλιά-«ψαράκι» στην αριστερή γωνία του Στάθη Φακίτσα έκανε το 1-2.




Πολλές διακοπές
Μετά το γκολ του Αίολου έγιναν αρκετές διακοπές στο ματς, επικράτησαν νεύρα και εντάσεις ανά διαστήματα μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος «κιτρίνιζε» διαρκώς ποδοσφαιριστές. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το ματς να μην έχει ρυθμό και να υπάρξουν πολλές διακοπές.






Δοκάρι ο «Γκο»


Σημαντική στιγμή να ισοφαρίσει έχασε η Μυρίκη στο 69΄, όταν  ο Πάνος Ιωάννου πάσαρε στον Δημήτρη Γκορόγια (Φωτογραφία) που εκτός περιοχής σούταρε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Δημήτρη Νικολάκη με το σουτ του Κώστα Σταμούλη στην συνέχεια να βρίσκει σε αντίπαλο και να καταλήγει κόρνερ.



3ο Καραχαλίδη
Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Φλωράκη «Κλείδωσαν» το τρίποντο στο 71ο λεπτό με το 3ο προσωπικό τέρμα του Ντένις Καραχαλίδη. Ο Βασίλης Μεταξούλης πάσαρε στον Χρήστο Ράμμο, αυτός σούταρε εκτός περιοχής ο Στάθης Φακίτσας απέκρουσε στην δεξιά του γωνία και στην επαναφορά ο Ντένις Καραχαλίδης εύκολα με πλασέ πραγματοποίησε το τελικό 1-3 σημειώνοντας χατ-τρικ. Ο Καραχαλίδης είναι ο πρώτος σκόρερ των μπαράζ με 4 γκολ σε δυο αναμετρήσεις.




Συγκρουστήκαν


Στο 76ο λεπτό της αναμέτρησης ο Πάνος Λιάγκας της Μυρίκης και ο Τόλης Φούκας (Φωτογραφία) του Αίολου συγκρούστηκαν στο κεφάλι στην διεκδίκηση της μπάλας. Οι ποδοσφαιριστές αποχώρησαν τραυματίες και μεταφέρθηκαν προληπτικά για περεταίρω εξετάσεις στο νοσοκομείο Καρπενησίου. 






Οι καλύτερες φάσεις
49΄: Ο Φούκας σέντραρε από τα δεξιά και ο Καραχαλίδης με όμορφη κεφαλιά-«ψαράκι» στην αριστερή γωνία της Μυρίκης έκανε το 1-2.
62΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπόνια από καλή θέση μπλόκαρε εύκολα ο Φακίτσας.
68΄: Ο Λιάγκας Π. εκτέλεσε φάουλ απευθείας από τα αριστερά και ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων απέκρουσε από την αριστερή του γωνία χαμηλά σε κόρνερ.
69΄: Ο Ιωάννου έδωσε στον Γκορόγια, που σούταρε δυνατά εκτός περιοχής στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Αίολου και στην επαναφορά το δυνατό σουτ του Σταμούλη μέσα από την περιοχή βρήκε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ.
71΄: Ο Μεταξούλης πάσαρε στον Ράμμο, αυτός σούταρε εκτός περιοχής ο Φακίτσας απέκρουσε στην αριστερή του γωνία και ο Καραχαλίδης από κοντά με πλασέ έκανε εύκολα το τελικό 1-3.
86΄: Ο Τόσκα έδωσε στον Ράμμο, ο οποίος με την σειρά του πάσαρε στον Μεταξούλη, ο ποίος σούταρε από το ύψος της περιοχής μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι της Μυρίκης.

Πανηγύρισαν
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες του Αίολου πανηγύρισαν την νίκη τους, φωνάζοντας δυνατά στο κέντρο του γηπέδου το όνομα της ομάδας τους.

Κίτρινες Κάρτες
Γενιτσαρόπουλος, Λιάγκας Κ., Λέρης, Λιάγκας Π., Γκορόγιας, Αζακάς, Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας, Στύλα, Νικολάου

Διακριθέντες
Μυρίκη: Γενιτσαρόπουλος, Λιάγκας Π.
Αίολος: Καραχαλίδης, Στύλα, Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας

Δηλώσεις Προπονητών

Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Σήμερα έγινε ένα καλό παιχνίδι, έχουμε βέβαια την πικρία που χάσαμε. Εκεί που έπρεπε να γίνει το 2-2 έγινε το 3-1. Συγχαρητήρια στον Αίολο, κέρδισε δίκαια και εμείς συνεχίζουμε να τελειώσουμε τα παιχνίδια με ότι καλύτερο μπορέσουμε να πετύχουμε. Περαστικά και στα δυο παιδιά που χτυπήσανε και τους εύχομαι γρήγορη ανάρρωση.»





Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Νομίζω ότι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας. Η Μυρίκη κατέβηκε να χτυπήσει το παιχνίδι παρόλο που δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον και αυτό μας δυσκόλεψε αρκετά. Πιστεύω όμως ότι έχουμε καλύτερη ποιότητα και κερδίσαμε δίκαια. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την νίκη. Κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι, το οποίο είναι το πιο σημαντικό του πρωταθλήματος. Εάν το κερδίσουμε τελειώνει για μας κατά 99% το πρωτάθλημα, εάν δεν τα καταφέρουμε έχουμε μια ευκαιρία ακόμη. Το φαβορί είναι και παραμένει ο ΑΠΟΚ, λόγω ιστορικότητας και εμπειριών. Εμείς βγήκαμε πρωταθλητές πέρυσι, το επιδιώκουμε και φέτος, έχουμε μια αρκετά καλή  και ποιοτική ομάδα και ελπίζω και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να κερδίσουμε την Κυριακή, για να κάνουμε το πιο αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.»

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Θεοχάρης, Τσαγιάννης, Γενιτσαρόπουλος, Λιάγκας Κ., Τάσιος, Μπουμπουρής(46΄ Ιωάννου), Λέρης, Λιάγκας Π.(79΄ λ.τρ. Χρυσικός), Σταμούλης, Γκορόγιας(88΄ Μπάρκας)

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Νικολάκης, Φούκας(80΄ λ.τρ. Τόσκα), Σιταράς, Ζαραβέλης, Αζακάς Θ., Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας, Στύλα(92΄ Μάρκης), Καρχαλίδης, Μεταξούλης, Νικολάου(64΄ Ράμμος)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος