Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΑΕΚ-Ποταμιά 2-6

Σε αδιάφορο βαθμολογικά ματς η Ποταμιά ήταν πολύ ανώτερη από τον αντίπαλο της και παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο επιβλήθηκε με 6-2 της ΑΕΚ.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 15:30. Ήταν στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και διεξήχθη υπό την παρουσία μόλις 10 φιλάθλων.
Η ΑΕΚ του Ηλία Μπακόλα παρότι κατέβηκε μετά από καιρό με «δυνατή» σύνθεση ήταν πολύ κακή αμυντικά, δεχόμενη απανωτές επιθέσεις. Στην επανάληψη μείωσε για την «τιμή των όπλων» δυο φορές με τον Κώστα Μπούκα και τον Γιάννη Λάππα. Η ομάδα των Αγίων Ευρυτάνων παρέμεινε τελευταία με 3 βαθμούς και σε λιγότερο από μια εβδομάδα ολοκληρώνει την παρουσία της στο πρωτάθλημα.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα με νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα της σημείωσε την πρώτη της νίκη στον δεύτερο γύρο, κυριαρχώντας σε όλες τις γραμμές.  Από ένα τέρμα πέτυχαν κατά σειρά οι: Γιάννης Ζαλοκώστας, Κώστας Γιαννακόπουλος, Ντίνος Γιαννόπουλος, Γιώργος Γκορόγιας, Νεόφυτος Νεοφύτου και Ανδρέας Φύκας. Δοκάρια είχαν οι: Γιώργος Γκορόγιας και Γιώργος Φαρμάκης.  Οι «πράσινοι» είναι 5οι, φτάνοντας τους 21 βαθμούς.
Την επόμενη(20η) αγωνιστική το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο «δικέφαλος» θα αντιμετωπίσει την Μυρίκη, ενώ οι κυπελλούχοι Ευρυτανίας θα παίξουν με τον Αίολο.

Μετρημένοι στα δάχτυλα
Οι φίλαθλοι του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου προτίμησαν να δουν τον αγώνα των Αγράφων με την Μυρίκη και μόλις 10 βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο.


Νο1 ο «Τακαρέλ»


Σε ολόκληρο το 90λεπτο χρησιμοποίησε ο Δημήτρης Τσιγαρίδας τον Κώστα Χειλά(Φωτογραφία), που υπερασπίστηκε την εστία της Ποταμιάς.

Ντεμπούταρε ο Χαλκιάς


Από πλευράς ηττημένων ο Γιάννης Χαλκιάς(Φωτογραφία) αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε θέση πλάγιου χαφ. Είχε αποκτηθεί τον Οκτώβριο από το Κεράσοβο.

6αρα ξανά
Στον 2ο γύρο η Ποταμιά είχε «φιλοδωρήσει» ξανά την ΑΕΚ με 6 γκολ(6-1 τότε το σκορ).

Διαφορετικοί σκόρερ
Τον δρόμο προς τα δίχτυα βρήκαν 6 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές των νικητών.

Εν όψει κυπέλλου
Οι Μεγαλοχωρίτες προετοιμάζονται για το ματς-πρόκληση της 9ης Μαρτίου. Θα αντιμετωπίσει τον κυπελλούχο της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας Α.Ο. Χάλκειας.

Πρώτο του Κεφαλά


Αρκετά καλή παρουσία στην πρώτη του μόλις εμφάνιση με τους Μεγαλοχωρίτες είχε ο πιτσιρικάς Αλέκος Κεφαλάς(Φωτογραφία), πλησιάζοντας το γκολ.

Οι 5 διαφορετικοί


Εκτός από τους Κώστα Χειλά και Αλέκο Κεφαλά οι: Γιώργος Γκορόγιας, Ντίνος Γιαννόπουλος και Σπύρος Μπούρας(Φωτογραφία) ξεκίνησαν ως βασικοί.
Δεν αγωνίστηκαν οι: Λάμπρος Φλωράκης, Αλέκος Οικονόμου, Κώστας Πολυμερόπουλος, Γιώργος Κορέντζελος και Στέλιος Μεριγκούνης

6αδα αλλαγών











 













Με 6 νέα πρόσωπα συγκριτικά με το ματς της προηγούμενης Τετάρτης με την Κρέντη παρατάχτηκε η ΑΕΚ . Πέραν του Γιάννη Χαλκιά βασικοί άρχισαν και οι: Στέφανος Κοράκης(Φωτογραφία πάνω αριστερά), Χρήστος Σεντής(Φωτογραφία πάνω δεξιά), Κώστας Μπούκας, Μάκης Νιαβής(Φωτογραφία κάτω αριστερά) και Πάνος Ζιάκας(Φωτογραφία κάτω δεξιά).
Απουσίαζαν οι: Δημήτρης Γιαννόπουλος, Γιώργος Χαβέλος. Στον πάγκο έμειναν οι: Γιώργος Μπέσσας και Ηλίας Μπακόλας, ο Σάκης Ρούσσης μπήκε αλλαγή, ενώ ο Γιώργος Κατσαρός μετακινήθηκε στο Κεράσοβο.

Α΄ Μέρος

Τριάρα Ποταμιάς
Πολύ άνετα η Ποταμιά προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με 0-3 απέναντι στην ΑΕΚ, η οποία έκανε αρκετά κακή εμφάνιση σε αυτό το διάστημα.

Το πρώτο από «Ζάλο»


Οι Μεγαλοχωρίτες πήραν «κεφάλι» στο σκορ στο 14ο λεπτό. Ο Κώστας Γιαννακόπουλος τροφοδότησε τον Γιάννη Ζαλοκώστα(Φωτογραφία) που πλάσαρε για το 0-1. Είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα με 5 τέρματα.



Δεν πέρασε


Μετά το κόρνερ του Πολυχρόνη Λιάνγκου στο 20΄, ο Γιώργος Γκορόγιας έπιασε την κεφαλιά, ο Στέφανος Κοράκης έκανε λάθος και η μπάλα βρήκε και το αντίπαλο δοκάρι. Ο 2ος βοηθός Δημήτρης Γιαννιώτης(Φωτογραφία) έκρινε πως η μπάλα δεν πέρασε την τελική γραμμή.


Αντίστροφοι ρόλοι


14 λεπτά μετά το πρώτο γκολ οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ο Γιάννης Ζαλοκώστας μοίρασε στον Κώστα Γιαννακόπουλο(Φωτογραφία), ο οποίος τελείωσε ιδανικά την φάση, διαμορφώνοντας το 0-2. Ο «Τσίτας» πέτυχε το 3ο του γκολ στην Α΄ ΕΠΣΕ.


Στα 3 με Γιαννόπουλο


Συμμετοχή και στο 3ο τέρμα είχε ο Κώστας Γιαννακόπουλος, ο οποίος σέντραρε στο 35΄ για τον Ντίνο Γιαννόπουλο(Φωτογραφία). Ο Αιτωλοακαρνάνας φορ εκμεταλλεύτηκε κακή έξοδο του Στέφανου Κοράκη και με κεφαλιά πέτυχε το 0-3. Έφτασε και αυτός τα 3 γκολ για φέτος.




Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Ζαλοκώστας τροφοδότησε τον Κεφαλά, το σουτ το οποίου απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.
7΄: Ο Γιαννακόπουλος έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Γιαννόπουλος πλάσαρε από καλή θέση λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοράκη.
13΄: Ο Ζαλοκώστας τροφοδότησε τον Γιαννακόπουλο, ο οποίος σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Κεφαλά αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Κοράκη.
14΄: Ο Γιαννακόπουλος τροφοδότησε τον Ζαλοκώστα, ο οποίος με πλασέ μέσα από την περιοχή στην αριστερή γωνία της ΑΕΚ έκανε το 0-1.
20΄: Κόρνερ του Λιάνγκου από αριστερά, κεφαλιά του Γκορόγια Γ., ο Κοράκης έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, η οποία βρήκε το δοκάρι και μπλοκαρίστηκε τελικά από τον πορτιέρο των γηπεδούχων.
25΄: Κάθετη μπαλιά του Σαπούνη στον Ζαλοκώστα, που σε θέση τετ α τετ πλάσαρε αουτ από το τέρμα του Κοράκη.
28΄: Ο Ζαλοκώστας με άψογη μπαλιά τροφοδότησε τον Γιαννακόπουλο, ο οποίος με δυνατό σουτ από θέση δεξιά και αφού η μπάλα βρήκε και το δοκάρι «έγραψε» το 0-2.
35΄: Σέντρα του Γιαννακόπουλου από αριστερά, ο Κοράκης έκανε λάθος έξοδο και ο Γιαννόπουλος με κεφαλιά πραγματοποίησε το 0-3.
38΄: Ο Ζαλοκώστας έκανε την μπαλιά στον Κεφαλά, που σούταρε από δεξιά λίγο άουτ από το τέρμα της ΑΕΚ.
40΄: Ο Σεντής έκανε κάθετη μπαλιά στον Μπούκα, ο οποίος μετά από λάθος της άμυνας σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Χειλά.
43΄: Πάσα του Ζιάκα στον Μπούκα, ο οποίος δοκίμασε μακρινό σουτ, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Χειλά, που απέκρουσε με ψυχραιμία σε κόρνερ.

Β΄ Μέρος

Σκορ και θέαμα
Ανοιχτό ήταν και το δεύτερο ημίχρονο, με την Ποταμιά να πετυχαίνει ακόμη τρία γκολ, αλλά και την ΑΕΚ να σημειώνει δυο για το τελικό 2-6.

Μείωσε ο Μπούκας


Η ΑΕΚ μπήκε καλά στο γήπεδο στην επανάληψη και μείωσε σε 1-3. Ο Κώστας Μπούκας(Φωτογραφία) εκμεταλλεύτηκε λάθος του Γιώργου Γκορόγια και με διπλή προσπάθεια μετά από την πρώτη απόκρουση του Κώστα Χειλάς χρίστηκε σκόρερ.
Ο Μπούκας είναι πρώτος στα τέρματα του «δικεφάλου» με 3 συνολικά.





«Απάντησε» άμεσα














Η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα ένα λεπτό αργότερο σημείωσε και αυτή γκολ. Μετά το κόρνερ του Κώστα Γιαννακόπουλου, η κεφαλιά του Γιώργου Φαρμάκη(Φωτογραφία αριστερά) βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Στέφανου Κοράκη και στην επαναφορά μετά από αδυναμία της αντίπαλης άμυνας ο Γιώργος Γκορόγιας(Φωτογραφία δεξιά) ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-4.





Ακυρώθηκε γκολ


Ο Ανδρέας Φύκας σημείωσε γκολ με πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο 1ος βοηθός Μίλτος Ελ Ταχάν(Φωτογραφία) έκρινε πως υπήρξε παρεμπόδιση συμπαίχτη στο οπτικό πεδίο του αντίπαλου τερματοφύλακα και ακύρωσε το τέρμα ως οφσάιντ.

Γκολ και ο Νεόφυτος


Ο νεοεισελθών Νεόφυτος Νεοφύτου(Φωτογραφία) «έγραψε» με πλασέ στο 73΄ το 1-5, ύστερα από άψογη μπαλιά του Δημήτρη Νάσιου. Ο Κύπριος επιθετικός έφτασε τα 4 τέρματα.



Δεύτερο της ΑΕΚ


Ο «δικέφαλος» έκανε το 2-5 στο 79ο λεπτό με κεφαλιά του Γιάννη Λάππα(Φωτογραφία), που εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας και μη διώξιμο του Κώστα Χειλά.

2/2 ο 14χρονος


Το τελευταίο γκολ της συνάντησης επετεύχθη από τον Ανδρέα Φύκα(Φωτογραφία). Ο νεαρός άσος της Ποταμιάς πλάσαρε ιδανικά τον Στέφανο Κοράκη μετά την μπαλιά του Ντίνου Γιαννόπουλου.
Ο 14χρονος Φύκας έχει σημειώσει δυο γκολ σε ισάριθμες συμμετοχές!.



Ολοκλήρωσε με 10
Οι «Ποταμίτες» αγωνίστηκαν από το 87΄ μέχρι το τέλος με παίχτη λιγότερο εξ αιτίας ελαφριού τραυματισμού του Κώστα Γιαννακόπουλου.

Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Γκορόγιας Γ. έκανε λάθος, ο Μπούκας εκμεταλλεύτηκε και έφυγε σε θέση τετ α τετ από δεξιά, πλάσαρε και ο Χειλάς απέκρουσε σωτήρια, στην επαναφορά ο Μπούκας σε κενό τέρμα διαμόρφωσε το 1-3.
52΄: Κόρνερ του Γιαννακόπουλου από αριστερά, κεφαλιά του Φαρμάκη βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Χειλά και στην επαναφορά ο Γκορόγιας Γ. εκμεταλλεύτηκε συνεχή αμυντικά λάθη και  με πλασέ στην δεξιά γωνία σημείωσε το 1-4.
73΄: Ο Νάσιος με όμορφη πάσα βρήκε τον Νεοφύτου, ο οποίος σε θέση τετ α τετ πλάσαρε στην δεξιά γωνία τον Κοράκη(1-5).
79΄: Μετά από αδυναμία της αντίπαλης άμυνας να απομακρύνει και του Χειλά να διώξει, ο Λάππας με κοντινή κεφαλιά «έγραψε» το 2-5.
81΄: Ο Γιαννόπουλος με ωραία μπαλιά τροφοδότησε τον Φύκα, που πλάσαρε στην γωνία τον αντίπαλο τερματοφύλακα(2-6).

Κίτρινες Κάρτες
Κοράκης

Διακριθέντες
ΑΕΚ: Μπούκας
Ποταμιά: Γιαννακόπουλος, Φύκας, Ζαλοκώστας, Γιαννόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Ηλίας Μπακόλας (ΑΕΚ): «Σήμερα κατεβήκαμε πλήρεις, έχοντας την καλύτερη δυνατή 11αδα. Θεωρώ ότι από τα 3 παιχνίδια που έχουμε παίξει ενάντια στην Ποταμιά, κάναμε το χειρότερο 1ο ημίχρονο. Από δικά μας ατομικά λάθη το σκορ έγινε στο ημίχρονο 3-0. Στην συνέχεια ήταν λογικό το σκορ να πάρει έκταση, αφού η Ποταμιά είναι πολύ καλύτερη από εμάς. Καλή συνεχεία στην Ποταμιά και καλή επιτυχία στο κύπελλο.»






Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Όλοι οι ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν να παίξουν στον αγώνα είχαν πραγματικά σωστές επιλογές, κράτησαν πάρα πολύ καλά τις θέσεις τους και πραγματικά έκαναν ένα από τα καλύτερα τους παιχνίδια όσο αφορά την δημιουργία, αλλά και την αμυντική ισορροπία της ομάδας. Εμείς σε αυτό όπως και στα υπόλοιπα παιχνίδια θα μοιράσουμε τον χρόνο στους ποδοσφαιριστές μας, έτσι ώστε να παίξουν και οι νέοι ποδοσφαιριστές της ομάδας, αλλά και να κρατήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο φρέσκους τους παίκτες μας για τον αγώνα κυπέλλου στις 9 Μαρτίου. Θέλω να πω πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα της ΑΕΚ για το ήθος και την αγωνιστική παρουσία τους όσο το δυναμικό της ομάδας τους το επέτρεπε και πραγματικά θέλω να πω ότι ο καθένας είναι χρήσιμος σε οποιαδήποτε προσπάθεια και εάν γίνεται. Το λέω για την παρουσία της ΑΕΚ στο Ευρυτανικό πρωτάθλημα, που μετά από πολύ καιρό η ΑΕΚ προσπάθησε όσο τις επέτρεπαν οι συνθήκες να παρουσιάσει όσο το δυνατόν καλύτερο αγωνιστικό της πρόσωπο. Κάθε αρχή και δύσκολη, πιστεύω εάν συνεχίσει η προσπάθεια της ΑΕΚ τα επόμενα χρόνια σίγουρα θα βελτιωθεί και σίγουρα θα είναι πιο ανταγωνιστική για όλες τις ομάδες στο πρωτάθλημα μας.»

Συνθέσεις Ομάδων

AEK (Ηλίας Μπακόλας): Κοράκης, Σεντής, Νιαβής, Ιωάννου Κ., Ιωάννου Γ., Τελώνης, Μπούκας(63΄ Ρούσσης), Λάππας, Παρούτσας(79΄ Τσόγκας), Χαλκιάς, Ζιάκας(60΄ Μπέσσας Ι.)

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Χειλάς, Μπούρας Σ., Γκορόγιας Ι.(46΄ Φύκας), Γκορόγιας Γ., Φαρμάκης, Σαπούνης, Λιάνγκος(46΄ Νάσιος), Γιαννακόπουλος, Γιαννόπουλος, Ζαλοκώστας Ι.(58΄ Νεοφύτου), Κεφαλάς

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Μιχάλης Λάμπρου