Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Παναγραφιωτικός-Μυρίκη 2-1

Ο Παναγραφιωτικός ήταν ο νικητής του ντέρμπι της αγωνιστικής, αφού επικράτησε με ανατροπή της Μυρίκης με 2-1.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Μαρτίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 3.30 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 19ης εμβόλιμης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας και την παρακολούθησαν περίπου 50 άτομα.
Ο Παναγραφιωτικός του Γιώργου Χρυσαφόπουλου συνέχισε με  νέο νικηφόρο αποτέλεσμα και ανέβηκε αισθητά στον βαθμολογικό πίνακα. Μετά από ένα μέτριο 45λεπτο και για τις δυο ομάδες, οι Αγραφιώτες στο δεύτερο μέρος είχαν ένα καλό διάστημα σε απόδοση κατάφεραν με τέρματα των Γιώργου Πλεξίδα και Χρήστου Κατσαρή να κάνουν την ανατροπή και να επικρατήσουν με 2-1. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Ράντου Πάτρου.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα είχε την κατοχή της μπάλας και ήταν ελαφρώς καλύτερη στο πρώτο μέρος, ξεκινώντας δυνατά στο παιχνίδι. Στην επανάληψη πήρε νωρίς το προβάδισμα με τέρμα του Πάνου Ιωάννου, όμως η συνεχεία ήταν άσχημη για τους «κόκκινους» που έμειναν πίσω στο σκορ και γνώρισαν την ήττα.
Την επόμενη (20η) αγωνιστική ο Παναγραφιωτικός παίζει στο ίδιο γήπεδο την Κυριακή (6/3) με τον ΑΠΟΚ, ενώ η Μυρίκη αγωνίζεται το Σάββατο (5/3) στο Δημοτικό στάδιο με την ΑΕΚ. Ο Παναγραφιωτικός είναι 4ος και έφτασε τους 27 βαθμούς, ενώ η Μυρίκη είναι 3η και έχει 30.

Περίπου 50
Ο αγώνας έγινε παρουσία περίπου 50 φιλάθλων και έγινε κάτω από συννεφιά και κάτω από καιρικές συνθήκες.


Γενέθλια για «Τόμι»


Ο Τόμι Χρυσαφόπουλος των νικητών ανήμερα του ματς έκλεισε το 16ο έτος της ηλικίας του. Γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα γενέθλια του, αφού η ομάδα του έφτασε σε μια σημαντική επιτυχία.

1ο χωρίς Καλύβα
Τα Άγραφα για πρώτη φορά στην ιστορία τους δεν είχαν στο δυναμικό τους τον Κώστα Καλύβα, ο οποίος μεταγράφηκε πριν δυο ημέρες στον γειτονικό Κεραυνό Αγίου Γεωργίου.

Πλησίασε στο «τρίποντο»
Τα Άγραφα μετά από την νέα σημαντική νίκη τους πλησίασαν την Μυρίκη στους 3 βαθμούς, πράγματα που σημαίνει ότι στα Play Off αυτή την στιγμή έχουν μόλις 1 πόντο διαφορα.

3 αλλαγές














Ο Σπύρος Κολόκας άρχισε την Μυρίκη με 3 αλλαγές σε σχέση με το πρόσφατο ματς του Σαββάτου με τον ΑΠΟΚ. Γκολκίπερ ήταν ο Αποστόλης Νούλας, δεξιός μέσος άρχισε ο Γιώργος Μπουμπουρής και σαν αριστερός μεσοεπιθετικός άρχισε ο Πάνος Ιωάννου. Πήραν τις θέσεις των: Βασίλη Δόση (Έμεινε στον πάγκο), Κώστα Ζαραβέλη (Χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή) και Δημήτρη Κοτρώνη (Απουσίαζε).

Βασικοί Γιαννιώτης & Πάτρου Ραντ.

 
Ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος παρέταξε τους γηπεδούχους με μόλις 2 αλλαγές σε σύγκριση με την αναμέτρηση της Κυριακής με την Ποταμιά. Στο αριστερό άκρο της άμυνας άρχισε ο Κώστας Γιαννιώτης, που εξέτισε την ποινή του και στο κέντρο σαν μεσοαμυντικός ξεκίνησε ο Ράντου Πάτρου. Αντικατέστησαν τους: Δημήτρη Μπισμπίκη (Απουσίαζε) και Κώστα Καλύβα (Δεν ανήκει πλέον στην ομάδα). Εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει στο επόμενο ματς ο Γιώργος Βούρτσας.

Α΄ Μέρος

Ομιλία ρέφερι
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο διαιτητής Λάμπρος Κολοκώτσιος μάζεψε τους 22 ποδοσφαιριστές στην σέντρα και έκανε ορισμένες συστάσεις.


Κινητική η Μυρίκη
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο πρώτο 20λεπτο του ματς και απείλησαν σε αρκετές περιπτώσεις.

Σημαντικές ευκαιρίες

 












Η Μυρίκη έχασε σημαντική στιγμή στο 9ο λεπτό με το σουτ του Κώστα Σταμούλη να φεύγει πάνω από το τέρμα του Λάμπρου Αθανασούλια και στο 22ο λεπτό με τον Πάνο Λιάγκα να σουτάρει από κοντά τον πορτιέρο των Αγράφων να αποκρούει. Στην συνέχεια της τελευταίας  φάσης ο Γρηγόρης Τάσιος σούταρε στο δοκάρι, ωστόσο είχε υποδειχτεί έγκαιρα από τν β΄ βοηθό Θοδωρή Κατσαρό σε θέση οφσάιντ.



«Νεκρό» 22λεπτο
Ανούσιο ματς έγινε από το 22ο λεπτό και έπειτα χωρίς να υπάρχει κάποια τελική ευκαιρία μπροστά από τις δυο εστίες.

Προσπάθησαν τα Άγραφα
Ο Παναγραφιωτικός προσπάθησε κυρίως μέσα σε κάποια αντεπίθεση να απειλήσει, ωστόσο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει την μεγάλη στιγμή.

Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Ο Μπουμπουρής σέντραρε από τα δεξιά και το σουτ του Λέρη στο δεύτερο δοκάρι απέκρουσε στην έξοδο του ο Αθανασούλιας.
9΄: Ο Λέρης έδωσε για τον Σταμούλη που μέσα από την περιοχή και αριστερά σούταρε λίγο πάνω από την εστία των Αγράφων.
14΄: Σουτ του Τάσιου εκτός περιοχής έφυγε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
22΄: Ο Λέρης εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Τάσιος πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ο Ιωάννου γέμισε ξανά με το κεφάλι και το κοντινό σουτ του Λιάγκα Π. απέκρουσε σωτήρια ο Αθανασούλιας.

Β΄ Μέρος

Η καλύτερη αρχή
Οι παίκτες της Μυρίκης ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο το παιχνίδι και μόλις στο 55΄ είχαν προηγηθεί με 0-1.

Προβάδισμα με Ιωάννου


Η Μυρίκη στην πρώτη της ολοκληρωμένη επιθετική προσπάθεια στην επανάληψη προηγήθηκε με 0-1. Στο 55΄ ο Κώστας Ζαραβέλης σέντραρε έξοχα από τα δεξιά και ο Πάνος Ιωάννου από το ύψος του πέναλτι με υποδειγματικό πλασέ στην αριστερή γωνία των Αγράφων άνοιξε το σκορ (0-1).





«Αφυπνίστηκαν»
Οι γηπεδούχοι μετά το γκολ που δέχτηκαν έλεγξαν τον ρυθμό του ματς έως το 70΄, όπου είχαν ευκαιρίες και σκόραραν δυο φορές για την ολική ανατροπή (2-1).

Απάντησε αμέσως


Η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε μόλις 2 λεπτά, αφού στο 57΄ ο Γιώργος Πλεξίδας ισοφάρισε σε 1-1. Ο Βασίλης Παρασκευόπουλος σέντραρε από τα αριστερά και ο Γιώργος Πλεξίδας μέσα από την περιοχή και δεξιά με δυνατό σουτ ψηλά στην αριστερή γωνία του Αποστόλη Νούλα ισοφάρισε σε 1-1. Ο «Πλεξ» μετά από δυο αυτογκόλ χρίστηκε σκόρερ στην σωστή εστία, αφιερώνοντας το στον συμπαίχτη του Γιώργο Γιόγιο.




Ολική ανατροπή με Κατσαρή


Στο 64΄ ο Μιχάλης Νούλας έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Χρήστο Κατσαρή, ο οποίος μπήκε στην περιοχή ταχύτατα και με πλασέ στην αριστερή γωνία της Μυρίκης έκανε την ολική ανατροπή γράφοντας το 2-1 για την ομάδα του.





Απομάκρυνση Αθανασόπουλου
Στο 69΄ ο εκπρόσωπος του Παναγραφιωτικού Δημήτρης Αθανασόπουλος απομακρύνθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου για έντονη διαμαρτυρία μετά από απόφαση του ρέφερι Λάμπρου Κολοκώτσιου.



«Κυνήγησε» την ισοφάριση
Η Μυρίκη στο τελευταίο 20λεπτο ‘έψαξε την ισοφάριση, έχοντας την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερη διάστημα.

Αποβολή Ράντου


Ο Ράντου Πάτρου του Παναγραφιωτικού στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων είδε 2η κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα σε αντίπαλο και αποβλήθηκε. Θα απουσιάσει από το ματς με τον ΑΠΟΚ. Αυτή ήταν η 8η αποβολή των Αγράφων στο πρωτάθλημα.


Οι καλύτερες φάσεις
55΄: Ο Ζαραβέλης έβγαλε έξοχη σέντρα από τα δεξιά και ο Ιωάννου από το ύψος του πέναλτι με χαμηλό πλασέ στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων έκανε το 0-1.
57΄: Ο Παρασκευόπουλος σέντραρε από τα αριστερά και ο Πλεξίδας μέσα από την περιοχή και δεξιά με δυνατό σουτ ψηλά στην αριστερή γωνία του Νούλα Α. ισοφάρισε σε 1-1.
63΄: Σουτ του Γιαννιώτη εκτός περιοχής πέρασε πάνω από την εστία των «κόκκινων».
64΄: Ο Νούλας Μ. έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Κατσαρή, που μπήκε στην περιοχή αφύλακτος και με πλασέ στην αριστερή γωνία της Μυρίκης διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
67΄: Ο Πλεξίδας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Νούλας Μ. γέμισε από τα δεξιά και η κεφαλιά του Πάτρου Ρεμμ. αποκρούστηκε δύσκολα από τον Νούλα Α.
71΄: Σουτ του Σταμούλη από πλάγια αριστερά πέρασε ψηλά πάνω από το τέρμα του Αθανασούλια.
78΄: Ο Σταμούλης πάσαρε στον Τσαγιάννη, ο οποίος σούταρε και ο πορτιέρο των Αγράφων μπλόκαρε.
80΄: Ο Τσαγιάννης σέντραρε από αριστερά και η εξ επαφής κεφαλιά του Σταμούλη χωρίς αντίπαλο πέρασε άουτ από την δεξιά γωνία.
91΄: Ο Πάτρου Ραντ. Είδε 2η κίτρινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα και απβλήθηκε.

Κίτρινες Κάρτες
Πλεξίδας, Χρυσαφόπουλος, Κατσαρής, Λέρης

Διακριθέντες
Παναγραφιωτικός: Κατσαρής, Πλεξίδας, Πάτρου Ραμ.
Μυρίκη: Λιάγκας Π.

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Παναγραφιωτικός): «Να πω ένα μεγάλο μπράβο στους ποδοσφαιριστές μου για την νίκη. Πιστεύω πως παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο σήμερα, συμμετείχαν ακόμη περισσότερα νεαρά παιδιά με τις απουσίες που έχουμε και τους τραυματισμούς και δείξανε πάρα πολύ καλά στοιχεία. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με αυτά τα παιδιά και παράλληλα με την συμμετοχή τους στα εναπομείναντα παιχνίδια να αποκτήσουν περισσότερη εμπειρία. Θα ήθελα να σταθώ στο κομμάτι της διαιτησίας και να πω ότι δεν γίνεται με το που ξεκινάει ο αγώνας ο διαιτητής με το παραμικρό να μου κιτρινίζει την μισή ομάδα με αποτέλεσμα σε κάποιο σημείο να ψάξει κάποια ακόμη φάση, ώστε να δώσει και 2η κίτρινη και να μου αποβάλλει ποδοσφαιριστή, όπως έκανε σήμερα με ποδοσφαιριστή μου, ο οποίος 16 χρονών και πήρε δυο χαζές κίτρινες κάρτες για μένα, αλλά ακόμη και να ήταν σωστές οι κάρτες δεν πήγε να συμβουλέψει ούτε μια φορά τον πιτσιρικά και να του κάνει μια παρατήρηση.  Ο διαιτητής πέρα από τις κάρτες που έχει στο τσεπάκι πρέπει να έχει λόγο και πειθώ σαν διαιτητής και σφυρίχτρα που να σφυρίζει. Δεν μιλάω για κάποια αδικία ή ότι διαμόρφωσε κάποιο αποτέλεσμα, αλλά αυτά τα πράγματα θα πρέπει να τα προσέχουν οι διαιτητές γιατί έχουμε γύρω στα 10 παιχνίδια, που έχουμε αποβολές έως τώρα. Εγώ το θέμα αυτό θα το συζητήσω με τους αρμόδιους της διαιτησίας, όπως και θα αναφέρω και κάποιες παρατηρήσεις που κάνουν οι διαιτητές προς εμάς τους προπονητές λες και εμείς δεν γνωρίζουμε το αντικείμενο. Να δώσω συγχαρητήρια και στην ομάδα της Μυρίκης, καλή συνέχεια κυρίως στα Play Off που περιμένουμε και αυτό που έχει σημασία είναι ότι όλα τα παιδιά σήμερα προσπάθησαν, παίξαμε ποδόσφαιρο μέσα σε ήμερο κλίμα και βγήκανε χωρίς κάποιο τραυματισμό στο τέλος του παιχνιδιού.»

Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Σήμερα στο ματς δεν ήμασταν εκεί και δικαίως χάσαμε από τα Άγραφα. Ελπίζω να συγκεντρωθούμε αν είναι να δείξουμε κάτι στους αγώνες των μπαράζ που θα έχουμε. Συγχαρητήρια στα Άγραφα και πλέον προχωράμε στο επόμενο παιχνίδι.»







Συνθέσεις Ομάδων

Παναγραφιωτικός (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Αθανασούλιας, Πλεξίδας, Γιαννιώτης, Πάτρου Ρεμμ., Μαλαϊ, Παρασκευόπουλος, Χρυσαφόπουλος(89΄ Ζανιάς), Πάτρου Ραντ., Νούλας M.(94΄ Κατσαρός), Καββαδίας(59΄ Μπλέντζος), Κατσαρής

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Νούλας A., Θεοχάρης, Τσίπρας, Λιάγκας Π., Λιάγκας Κ., Γενιτσαρόπουλος(63΄ Τσαγιάννης), Μπουμπουρής(53΄ Ζαραβέλης), Ιωάννου(82΄ Χρυσικός), Λέρης, Σταμούλης, Τάσιος

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος