Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Αίολος-Ποταμιά 2-1

Έστω και δύσκολα ο Αίολος με ανατροπή επιβλήθηκε με 2-1 της Ποταμιάς και κατέκτησε και μαθηματικά την πρώτη θέσης της κανονικής διάρκειας.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή 6 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Άρχισε στις 15:30 και ήταν στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες έφεραν αρκετό κόσμο στο γήπεδο.
Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη κρατά τους κερδισμένους τρεις βαθμούς από το παιχνίδι, καθώς κυμάνθηκε στην μετριότητα. Τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα βρήκαν ο Χρήστος Ράμμος και ο Βασίλης Μεταξούλης. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία είναι πρώτη και θα τερματίσει πρώτη, έχοντας πλέον 42 βαθμούς και  προετοιμάζεται για τα μπαράζ, στοχεύοντας στην υπεράσπιση του τίτλου της.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα αποδείχτηκε ξανά σκληροτράχηλη, παίζοντας με βαρύγδουπες απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών της. Σε μια πρόβα-τζενεράλε για το ματς του κυπέλλου παρουσίασε μαχητικότητα, αν και αδιάφορη βαθμολογικά. Σκόρερ χρίστηκε ο Κώστας Πολυμερόπουλος. Οι κυπελλούχοι Ευρυτανίας παρέμειναν στους 21 βαθμούς και στην 5η θέση, στην οποία τερματίζουν.
Οι πρωτοπόροι θα αντιμετωπίσουν την Τετάρτη(9-3) την Μυρίκη, ενώ την ίδια ημέρα οι Μεγαλοχωρίτες δίνουν εκτός έδρας αγώνα κυπέλλου με τον Α.Ο. Χάλκειας .

Αρκετός κόσμος
Το παιχνίδι, το οποίο διεξήχθη υπό ηλιόλουστες καιρικές συνθήκες παρακολούθησαν περίπου 100 φίλαθλοι του ποδοσφαίρου.



Ξεκίνησε ο Ντένις


Την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του Αιόλου έκανε ο Ντένις Καραχαλίδης(Φωτογραφία), ο οποίος αποκτήθηκε από τον Α.Ο. Γλυφάδας.


Με 4 ή 5
Ο Αίολος σε περίπτωση νίκης επί της Μυρίκης θα αρχίσει τα μπαράζ με αβαντάζ 5 βαθμών. Σε περίπτωση ισοπαλίας η ήττας ξεκινά με 4 πόντους.

Επανήλθαν Νικολάου & Τριανταφυλλόπουλος














Επέστρεψαν από τιμωρία ο Νίκος Νικολάου(Φωτογραφία αριστερά) και ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος(Φωτογραφία δεξιά). Ο δεύτερος μάλιστα δικαιώθηκε μετά την έφεση που άσκησε ο Αίολος στο δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ.

Εντελώς διαφορετικός
 

Μετά το ρεπό της προηγούμενης αγωνιστικής και το θεωρητικά εύκολο παιχνίδι με την Κρέντη οι «Αιολίτες» παρουσιάστηκαν με πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα τους, πέραν των Καραχαλίδη, Νικολάου και Τριανταφυλλόπουλου. Στο αρχικό σχήμα ξεκίνησαν οι: Δημήτρης Νικολάκης(Φωτογραφία αριστερά), Γιάννης Ηλιάδης, Άρης Σιταράς(Φωτογραφία κέντρο) και Έλβις Στύλα(Φωτογραφία δεξιά). Στον πάγκο έμειναν οι: Νίκος Ράικος, Πάνος Μάρκης, Αλέκος Κόκκοτας και Χρήστος Τόσκα. Πάνος και Θωμάς Αζακάς μπήκαν ως αλλαγή, ενώ εκτός αποστολής ήταν ο Χρήστος Μπόγδανος και ο τραυματίας Χάρης Ζαραβέλης.

Πρώτος και φέτος
Ο πρωταθλητής Ευρυτανίας τερμάτισε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος πρώτος για 2η συνεχόμενη σαιζόν.

Έτοιμη για το κύπελλο
Η Ποταμιά δίνει την Τετάρτη 9 Μαρτίου τον πρώτο επίσημο αγώνα της ιστορίας της με ομάδα εκτός Ευρυτανίας, αντιμετωπίζοντας για το κύπελλο ερασιτεχνών εκτός έδρας τον Α.Ο. Χάλκειας.

Δεν συμπλήρωσε 18αδα














Για τους κυπελλούχους Ευρυτανίας τα νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα του Δημήτρη Τσιγαρίδα ήταν οι: Αλέκος Οικονόμου(Φωτογραφία αριστερά), Νεόφυτος Νεοφύτου, Στέλιος Μεριγκούνης,, Κώστας Πολυμερόπουλος και Γιώργος Ράικος(Φωτογραφία δεξιά). Απουσίαζαν(Στις ήδη υπάρχουσες ελλείψεις) οι: Γιώργος Φαρμάκης, Αργύρης Τσάκνης, Αλέξανδρος Μπίκας και Ντίνος Γιαννόπουλος, ενώ αλλαγή μπήκαν οι: Αλέκος Κεφαλάς και Γιάννης Γκορόγιας. Δεν αγωνίστηκε ο Κώστας Χειλάς. Η Ποταμιά, η οποία έπαιξε επίσης ξανά χωρίς τους: Λεωνίδα Κόγια, Κώστα Μαντζιούτα, Λάμπρο Φλωράκη και Δημήτρη Ζαλοκώστα δεν συμπλήρωσε 18αδα.

Α΄ Μέρος

Ισοφάρισε στο φινάλε
Δύσκολα στον Αίολο έβαλε η Ποταμιά. Οι μαχητικοί Μεγαλοχωρίτες προηγήθηκαν, έχοντας προηγουμένως δυο ευκαιρίες για γκολ. Ο Αίολος έχασε σημαντική διπλή ευκαιρία στο 30ο λεπτό και ισοφάρισε με την συμπλήρωση 45΄ σε 1-1, το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

«Μια ανάσα» από το γκολ


Η Ποταμιά μπήκε πολύ δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και βρέθηκε πολύ κοντά στο 0-1. Πρώτα στο 5΄ με τον Νεόφυτο Νεοφύτου(Φωτογραφία) και 8 λεπτά αργότερα με τον Κώστα Γιαννακόπουλο. Ισάριθμες φορές ο Δημήτρης Νικολάκης δήλωσε «παρών».



Σκόραρε ο Πολυμερόπουλος


Οι τυπικά φιλοξενούμενοι πήραν τελικά «κεφάλι» στο σκορ στο 21ο λεπτό. Ο Γιάννης Ζαλοκώστας με ωραία ενέργεια πάσαρε στον Κώστα Πολυμερόπουλο(Φωτογραφία), ο οποίος με άψογο σουτ έκανε το 0-1. Ο Πολυμερόπουλος σκόραρε το 2ο του γκολ στο πρωτάθλημα.




Διπλό «όχι» του Στέλιου


Στο 30ο λεπτό ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς Στέλιος Μεριγκούνης(Φωτογραφία) απέκρουσε σε δυο διαδοχικές φάσεις σουτ και κεφαλιά του Χρήστου Ράμμου σε κόρνερ με όμορφες εκτινάξεις.



Συστάσεις ρέφερι
Ο διαιτητής Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος έκανε συστάσεις στον τεχνικό της Ποταμιάς Δημήτρη Τσιγαρίδα στο 40ο λεπτό.



Ισοφάριση από Ράμμο


Ο Χρήστος Ράμμος(Φωτογραφία) κατάφερε ότι δεν μπόρεσε ένα τέταρτο νωρίτερα. Στο 45ο λεπτό μετά το χτύπημα κόρνερ του Κώστα Μπόνια σκόραρε με κεφαλιά προ του Στέλιου Μεριγκούνη, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ο Ράμμος ανέβηκε στα 4 τέρματα.




Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Ο Ζαλοκώστας με μπαλιά τροφοδότησε τον Νεοφύτου, ο οποίος σε θέση τετ α τετ σούταρε και ο Νικολάκης μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.
13΄: Ο Λιάνγκος έβγαλε με μπαλιά τετ α τετ τον Γιαννακόπουλο, με τον τερματοφύλακα του Αιόλου να αποκρούει σωτήρια την προσπάθεια του παίχτη της Ποταμιάς.
16΄: Εκτέλεση κόρνερ του Μπόνια από αριστερά, κεφαλιά του Ηλιάδη κατέληξε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μεριγκούνη.
19΄: Ο Σιταράς έβγαλε μπαλιά για τον Ράμμο, το σουτ του οποίου εντός περιοχής και δεξιά απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο πορτιέρο της Ποταμιάς.
21΄: Πολύ ωραία ενέργεια του Ζαλοκώστα και πάσα στον Πολυμερόπουλο, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά στην αριστερή γωνία του Νικολάκη έκανε το 0-1.
23΄: Εκτέλεση φάουλ του Ράικου από δεξιά, προβολή του Γκορόγια Γ. στο δεύτερο δοκάρι έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Αιόλου.
30΄: Ο Μεταξούλης πάσαρε στον Ράμμο, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και ο Μεριγκούνης «απογειώθηκε» στο δεξί του «Γ» και απέκρουσε σε κόρνερ. Ο Μπόνιας εκτέλεσε από αριστερά και την κεφαλιά του Ράμμου έδιωξε ξανά έξοχα σε κόρνερ ο πορτιέρο της Ποταμιάς.
34΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπόνια από αριστερά, κεφαλιά του Ηλιάδη μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Μεριγκούνης.
45΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Ράμμος με κεφαλιά προ του Μεριγκούνη ισοφάρισε σε 1-1.

Β΄ Μέρος

Έφτασε στο «3ποντο»
Ο τυπικά γηπεδούχος Αίολος είχε την υπεροχή στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε στην νίκη, χωρίς να ικανοποιήσει. Με αμυντικούς προσανατολισμούς κινήθηκε η Ποταμιά.

Αστόχησε ο «Ήλι»


Ο Γιάννης Ηλιάδης(Φωτογραφία) έπιασε την κεφαλιά στο 58΄ από το κόρνερ του Άρη Σιταρά, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.


«Έχασε Τσίτα»














Στα αρνητικά για τους Μεγαλοχωρίτες ο τραυματισμός στο 80o λεπτό του Κώστα Γιαννακόπουλου(Φωτογραφία αριστερά). Την θέση του πήρε ο Ανδρέας Φύκας(Φωτογραφία δεξιά).


Από στημένο Κ.Μ. και σκόρερ τον Μεταξούλη














Ο Κώστας Μπόνιας(Φωτογραφία αριστερά) δημιούργησε και το 2o γκολ της ομάδας του στο 81΄. Μετά την εκτέλεση κόρνερ του και την αρχική απόκρουση του Στέλιου Μεριγκούνη, ο Βασίλης Μεταξούλης(Φωτογραφία δεξιά) εξ επαφής «έγραψε» το 2-1. Ο παίχτης του Αιόλου έφτασε τα 7 γκολ.






Ακυρωθέν τέρμα


Στο 4o λεπτό των καθυστερήσεων ο Νίκος Νικολάου από χτύπημα φάουλ του  Κώστα Μπόνια σκόραρε με κεφαλιά, αλλά ο δεύτερος βοηθός Γιάννης Αρχοντής(Φωτογραφία) σήκωσε την σημαία του, υποδεικνύοντας οφσάιντ. Αμέσως μετά ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος σφύριξε την λήξη του αγώνα.



Οι καλύτερες φάσεις
58΄: Κόρνερ του Σιταρά από δεξιά, κεφαλιά του Ηλιάδη έφυγε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.
62΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε βαθιά μπαλιά και το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Καραχαλίδη έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μεριγκούνη.
81΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Μεριγκούνης απέκρουσε και ο Μεταξούλης εξ επαφής με προβολή διαμόρφωσε το 2-1.
82΄: Ο Νικολάου από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ποταμιάς.

Κίτρινες Κάρτες
Σιταράς, Ράμμος, Καραχαλίδης, Μεριγκούνης, Οικονόμου

Διακριθέντες
Αίολος: Μπόνιας, Ράμμος, Τριανταφυλλόπουλος, Νικολάου
Ποταμιά: Ράικος, Οικονόμου, Μπούρας Σ., Πολυμερόπουλος, Ζαλοκώστας

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Δεν ήμασταν καθόλου καλοί σήμερα, το μόνο που κρατάμε είναι η νίκη. Εμείς θα πρέπει να συγκεντρωθούμε, για να καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Ποταμιάς και της εύχομαι καλή συνέχεια στον θεσμό του κυπέλλου.»








Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Πολλές φορές κρινόμαστε από το αποτέλεσμα, αλλά το αποτέλεσμα για την ομάδα την δική μας είναι η εικόνα που παρουσιάζουμε μέσα στο γήπεδο παρόλες τις απουσίες που είχαμε. Σε όλο τον τρίτο γύρο, σε όλα τα ματς η ομάδα μας κατέβηκε με διαφορετική 11αδα και με ποσοστά διαφοροποιήσεις άνω του 50%, όλα τα ματς του τρίτου γύρου εκτός από το ματς με τα Άγραφα η ομάδα μας παρουσίασε πάρα πολύ καλή εικόνα και διεκδίκησε μέχρι τέλους ότι καλύτερο μπορούσε. Αυτό για μας αποτελεί καταρχήν ένα παράσημο τιμής, το οποίο αντιπροσωπεύει πραγματικά την προσπάθεια που κάνουμε απέναντι σε κάθε αντίπαλο, δεν παρατήσαμε ούτε μια στιγμή όποιες πιθανότητες και εάν είχαμε για να πάρουμε κάτι από κάθε παιχνίδι. Αν αναλογιστούμε σήμερα ότι ο Αίολος χτίζεται για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αν αναλογιστούμε ότι ο Αίολος είναι ο περσινός νταμπλούχος, ότι είναι πρώτος στης βαθμολογία και ότι συνεχώς ενισχύεται το μόνο που έχω να πω για τους ποδοσφαιριστές μου είναι ότι είμαι πάρα πολύ περήφανος και ότι πιστεύω ότι οι λεπτομέρειες είναι αυτές, που δεν τους άφησαν σήμερα να πάρουν τουλάχιστον έναν βαθμό. Η ατυχία για μας βέβαια είναι ότι εκτός από το ματς σήμερα χάσαμε έναν ακόμη παίκτη για τον αγώνα κυπέλλου της Τετάρτης. Εύχομαι να μην είναι κάτι πολύ σοβαρό και ελπίζω να φανούμε όσο το δυνατόν πιο καλοί στον αγώνα, που θα αντιπροσωπεύσουμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας τον νομό Ευρυτανίας.»
 
Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Νικολάκης, Φούκας, Σιταράς, Ηλιάδης, Στύλα(85΄ Αζακάς Θ.), Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας, Ράμμος, Καραχαλίδης(72΄ Αζακάς Π.), Μεταξούλης, Νικολάου

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μεριγκούνης, Οικονόμου, Μπούρας Σ., Γκορόγιας Γ.(56΄ Γκορόγιας Ι.), Ράικος, Σαπούνης(58΄ Κεφαλάς), Πολυμερόπουλος, Γιαννακόπουλος(80΄ λ.τρ Φύκας), Νεοφύτου, Ζαλοκώστας Ι., Λιάνγκος

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Αρχοντής(ΕΠΣ Ευρυτανίας)













































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος