Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Παναγραφιωτικός-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-4

Την καλύτερη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα έκανε ο ΑΠΟΚ, ο οποίος κυριάρχησε και επιβλήθηκε με 0-4 του Παναγραφιωτικού.
Η αναμέτρηση, η οποία ήταν αρκετά καλή ποιοτικά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Μαρτίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου, που αποτελεί κοινή έδρα των δυο ομάδων. Άρχισε στις 15:30 και ήταν στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Ο Παναγραφιωτικός του Γιώργου Χρυσαφόπουλου επέστρεψε στα αρνητικά αποτελέσματα, βρισκόμενος από πολύ νωρίς με την «πλάτη» στον τοίχο, με αποτέλεσμα να δυσκολέψει η προσπάθεια του. Στα θετικά η συμμετοχή αρκετών νεαρών ποδοσφαιριστών. Οι Αγραφιώτες παρέμειναν 4οι, έχοντας 27 βαθμούς.
Ο ΑΠΟΚ του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου είχε εξαιρετική παρουσία στο γήπεδο, συνεχίζοντας το αήττητο σερί 6 αγώνων. Ο Άλεξ Μπακαλίδης σημείωσε δυο γκολ, ενώ το όνομα τους στην λίστα των σκόρερ έβαλαν και οι: Χάρης Κουτσουπιάς και Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος. Προσπάθεια στο δοκάρι είχε ο τελευταίος στην φάση του γκολ, ενώ ίδια κατάληξη είχε προσπάθεια του Σπύρου Ξαγάρα. Το Βελούχι ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια δεύτερο με 40 πόντους.
Οι ηττημένοι αντιμετωπίζουν την Τρίτη(8/3) την ΑΕΚ στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας, ενώ ο ΑΠΟΚ έχει ρεπό.

Η παρουσία του κοινού
Γύρω στους 60-70 φιλάθλους παρακολούθησαν το παιχνίδι, το οποίο πραγματοποιήθηκε κάτω από αρκετά καλές καιρικές συνθήκες.


Αντίπαλοι στα μπαράζ
Οι δυο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες και φέτος στην διαδικασία των μπαράζ.

Πιθανόν με +3
Το Βελούχι έδωσε το τελευταίο του παιχνίδι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και όπως όλα δείχνουν θα μπει στα μπαράζ με 3 πόντους.

Επιστροφή Βούρτσα


Μετά από τρεις αγωνιστικές τιμωρίας ο Γιώργος Βούρτσας(Φωτογραφία) επέστρεψε στην ενδεκάδα του Παναγραφιωτικού. Πήρε την θέση του Ράντου Πάτρου στην βασική ενδεκάδα και αποτέλεσε την μοναδική αλλαγή στο αρχικό σχήμα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου.

Μοιρασιά στις νίκες
Σε 5 αναμετρήσεις για την φετινή σαιζόν σε πρωτάθλημα κύπελλο ΑΠΟΚ και Παναγραφιωτικός έχουν από δυο νίκες, ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο.

Με 0 τα Άγραφα
Ο Παναγραφιωτικός θα αρχίσει τα μπαράζ όπως πέρυσι χωρίς βαθμολογική συγκομιδή, όμως θέλει την νίκη επί της ΑΕΚ, για να κρατήσει έναν πόντο κάτω τους άλλους τρεις συνδιεκδικητές του τίτλου.

Εξέτισε ο Ράντου
Για τους Αγραφιώτες δεν έπαιξε ο Ράντου Πάτρου, ο οποίος εξέτισε την μια αγωνιστική της τιμωρίας του. Δεν έπαιξε επίσης ο τραυματίας Δημήτρης Μπισμπίκης.

Μέσα «Τσίλι»-«Πελέ»-«Κουτς»


Ο Δημήτρης Τσιλιμέκης(Φωτογραφία), ο Χάρης Κουτσουπιάς και ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος επανήλθαν στην αρχική ενδεκάδα του ΑΠΟΚ. Αλλαγή πέρασαν οι: Θοδωρής Τσιλιμέκης και Γιάννης Φλωράκης, ενώ δεν χρησιμοποιήθηκε ο Σάκης Τσιλίκας.

Καλύτερη επίθεση
Το Βελούχι έχει την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας, σκοράροντας 54 φορές.

Α΄ Μέρος

Κυριαρχία Βελουχίου
Κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση η ομάδα του ΑΠΟΚ προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με 0-3, έχοντας τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού.

Γρήγορο γκολ
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο πρώτο 5λεπτο με προσωπική ενέργεια και σουτ του Άλεξ Μπακαλίδη, ο οποίος δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα.




Συνεχείς ευκαιρίες

 












Η κυριαρχία του ΑΠΟΚ συνεχίστηκε. Ο πορτιέρο του Παναγραφιωτικού Λάμπρος Αθανασούλιας(Φωτογραφία αριστερά) σταμάτησε τις προσπάθειες των: Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου στο 11΄, Χάρη Κουτσουπιά στο 28΄ και Άλεξ Μπακαλίδη στο 30΄. Κεφαλιά του Ταξιάρχη Γούλα(Φωτογραφία δεξιά) στο 25΄ κατέληξε άουτ.





Διπλασιασμός από Χάρη

 












Με την συμπλήρωση 38΄ ο ΑΠΟΚ πραγματοποίησε το 0-2. Ο Άλεξ Μπακαλίδης τροφοδότησε τον Χάρη Κουτσουπιά(Φωτογραφία αριστερά), ο οποίος σούταρε, η μπάλα βρήκε και στον Γιώργο Πλεξίδα(Φωτογραφία δεξιά) και κατέληξε στα δίχτυα. Ο «Κούτς» σημείωσε το 4ο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.



Ασταμάτητος ο «Μπάκα»


Με ένα υπέροχο γκολ στο 44΄ ο Άλεξ Μπακαλίδης ανέβασε τον δείκτη του σκορ, πετυχαίνοντας το 0-4. Ο «Μπάκα» έφτασε τα 11 γκολ και διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας, έχοντας βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα σε όλα τα παιχνίδια του 3ου γύρου.


Οι τελικές των Αγράφων


Ο Παναγραφιωτικός είχε ελάχιστες φάσεις στο πρώτο μέρος, με τον Κώστα Καββαδία(Φωτογραφία) στο 12΄ και με τους: Γιώργο Βούρτσα και Μιχάλη Νούλα στο 31΄.



Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Μπακαλίδης έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά, σέντραρε για τον Γενιτσαρόπουλο, ο οποίος ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι σούταρε άουτ από το τέρμα των Αγράφων.
5΄: Με προσωπική ενέργεια και δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή ο Μπακαλίδης έστειλε την μπάλα στην γωνία του Αθανασούλια(0-1).
11΄: Ο Τσιλιμέκης Δ. έκανε όμορφη μπαλιά πίσω από το κέντρο για τον Γενιτσαρόπουλο, ο οποίος κατέβασε και σούταρε, αλλά ο πορτιέρο του Παναγραφιωτικού απέκρουσε εντυπωσιακά.
12΄: Ο Καββαδίας μετά από κόντρες δοκίμασε σουτ, το οποίο έφυγε πάνω από την εστία του Ρεσίτη.
24΄: Απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Συγκελόπουλου απέκρουσε σε νέο κόρνερ ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
25΄: Σέντρα του Μπακαλίδη από δεξιά, κεφαλιά-«ψαράκι» του Γούλα από καλό σημείο έφυγε άουτ από την εστία του Αθανασούλια.
28΄: Ο Γούλας έβγαλε σέντρα στον Συγκελόπουλο, ο οποίος έστρωσε με το στήθος στον Κουτσουπιά, το σουτ του οποίου απέκρουσε ξανά ο Αθανασούλιας.
30΄: Ο Γεωργακόπουλος με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Μπακαλίδη, που πλάσαρε μετά το κατέβασμα του, για να διώξει ο τερματοφύλακας του Παναγραφιωτικού.
31΄: Σέντρα-σουτ του Βούρτσα από δεξιά απέκρουσε σε κόρνερ ο Ρεσίτης. Ο Πλεξίδας εκτέλεσε και η κεφαλιά του Νούλα πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Βελουχίου.
38΄: Ο Μπακαλίδης έκανε κάθετη μπαλιά στον Κουτσουπιά, ο οποίος κοντρόλαρε και σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Πλεξίδα και κατέληξε στα δίχτυα(0-2).
44΄: Ο Μπακαλίδης με καταπληκτικό σουτ μετά από κόντρες σημάδεψε την δεξιά γωνία του Αθανασούλια, πραγματοποιώντας το 0-3.

Β΄ Μέρος

Άλλο ένα και τέλος
Το συγκρότημα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου βρήκε ακόμη μια φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 57΄ και το σκορ παρέμεινε στα επίπεδα του 0-4. Χρόνο σε νεαρούς ποδοσφαιριστές έδωσε ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος των ηττημένων.

Διπλή προσπάθεια και 4ο


Με εξαιρετικό συνδυασμό των Άλεξ Μπακαλίδη και Τάσου Γεωργακόπουλου, ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος(Φωτογραφία) σούταρε στο 57΄ και η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Λάμπρου Αθανασούλια. Στην επαναφορά ο «Πελέ» σκόραρε με κεφαλιά, φτάνοντας τα 10 γκολ και κάνοντας το 0-4. Ο σκόρερ πανηγύρισε το τέρμα του με κινήσεις kick boxing, διδαγμένες από τον δάσκαλο του στο Fight Club Karpenissi Θωμά Ξαγάρα.




Με κινητικό τον Νούλα


Για την ομάδα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου, ο Μιχάλης Νούλας(Φωτογραφία) επιχείρησε σε τρεις περιπτώσεις να πετύχει το «γκολ της τιμής», χωρίς επιτυχία.




Δοκάρι στο 88ο λεπτό


Στην τελευταία καλή ευκαιρία του αγώνα ο αμυντικός του ΑΠΟΚ Σπύρος Ξαγάρας(Φωτογραφία) σούταρε, η μπάλα κόντραρε, βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και πέρασε σε κόρνερ.


Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Μαλάι εκτέλεσε φάουλ,  ο Νούλας πετάχτηκε με προβολή, η οποία πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ρεσίτη.
52΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Γενιτσαρόπουλου έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασούλια.
57΄: Ο Μπακαλίδης έκανε μπαλιά στον Γεωργακόπουλο, ο οποίος άλλαξε το παιχνίδι για τον Γενιτσαρόπουλο, που μπήκε στην περιοχή σούταρε, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι των Αγράφων και στην επαναφορά ο ίδιος με κεφαλιά πέτυχε το 0-4.
74΄: Σέντρα του Παρασκευόπουλου από δεξιά, κεφαλιά του Νούλα μπλοκαρίστηκε από τον Ρεσίτη.
79΄: Ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Μπακαλίδη εκτός περιοχής έφυγε μόλις πάνω από την εστία του Αθανασούλια.
84΄: Ο Γεωργακόπουλος έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Φλωράκη, ο οποίος από θέση τετ α τετ σούταρε πάνω από το τέρμα των Αγράφων.
85΄: Ο Κατσαρής έβγαλε σέντρα από το αριστερά, την προβολή του Νούλα απομάκρυνε σε κόρνερ ο Ρεσίτης.
88΄: Σουτ του Ξαγάρα εκτός περιοχής κόντραρε στα σώματα, πήρε ύψος, προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Αθανασούλια και έφυγε σε κόρνερ.

Κίτρινες Κάρτες
Αθανασούλιας, Ντουφεκιάς

Διακριθέντες
Παναγραφιωτικός: Βούρτσας
ΑΠΟΚ: Μπακαλίδης, Γενιτσαρόπουλος, Γεωργακόπουλος, Κουτσουπιάς

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Παναγραφιωτικός): «Ο αντίπαλος ήταν καλύτερος από εμάς, παρουσίασε τελείως διαφορετικό πρόσωπο από προηγούμενα παιχνίδια, εμείς δεν είχαμε το ανάλογο πάθος για να πάρουμε το παιχνίδι και δίκαια χάσαμε. Ετοιμαζόμαστε για τους αγώνες των Play Off  ώστε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι και πιο ανταγωνιστικοί. Δώσαμε χρόνο και σε άλλα παιδιά, όπως θα κάνουμε και στο επόμενο παιχνίδι το τελευταίο του 3ου γύρου. Όσο έπαιξαν είχανε καλή παρουσία.»




Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Μετά και τον σημερινό αγώνα εμείς κλείσαμε τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Θα κάνουμε τον απολογισμό μας και σε αυτό το διάστημα που μας απομένει μέχρι την διαδικασία των αγώνων μπαράζ θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη και τις παραλείψεις μας, έτσι ώστε να παρουσιαστούμε ετοιμοπόλεμοι σωματικά και ψυχικά για την διεκδίκηση του στόχου μας που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Καλή συνέχεια στον αντίπαλο και συγχαρητήρια για την προσπάθεια τους.»



Συνθέσεις Ομάδων

Παναγραφιωτικός (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Αθανασούλιας, Γιαννιώτης(67΄ Ζανιάς), Πλεξίδας(79΄ Κατσαρός), Πάτρου Ρεμμ., Μαλάι, Παρασκευόπουλος, Χρυσαφόπουλος, Καββαδίας(60΄ Καραμπάς), Νούλας, Κατσαρής, Βούρτσας

ΑΠΟΚ (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Ρεσίτης Δ., Τσιλιμέκης Δ., Συγκελόπουλος(63΄ Τσιλιμέκης Θ.), Κρασιάς, Ντουφεκιάς, Ξαγάρας, Γούλας(46΄ Φλωράκης), Κουτσουπιάς, Γενιτσαρόπουλος(57΄ Σαΐτης), Μπακαλίδης, Γεωργακόπουλος

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)































Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λάμπρου
Φωτογραφίες: Γιάννης Κολλημένος