Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΕΠΑΛ Καρπενησίου-ΓΕΛ Καρπενησίου 7-1

Με το επιβλητικό 7-1 το ΕΠΑΛ Καρπενησίου «διέσυρε» το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου και προκρίθηκε δια περιπάτου στον τελικό του σχολικού πρωταθλήματος Ευρυτανίας.
Ο ημιτελικός του σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου έγινε την Τετάρτη (17/2) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 12 το μεσημέρι. Έγινε κάτω από συννεφιά και υψηλή ωστόσο θερμοκρασία για την εποχή και παρουσία περίπου 200 με 250 μαθητών.
Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου και φέτος νίκησε πολύ εύκολα το Γενικό Λύκειο και προκρίθηκε στον τελικό του σχολικού πρωταθλήματος. Κυριάρχησε και στα 70 λεπτά της αναμέτρησης σκοράροντας 5 τέρματα στο πρώτο μέρος και ακόμη 2 στην επανάληψη. Χατ-τρικ πέτυχε ο Πάνος Λιάγκας και από 1 γκολ σημείωσαν οι: Γιάννης Παπαβασιλείου, Κώστας Καββαδίας, Γιώργος Μπάρκας και Γιώργος Πλεξίδας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι πέρυσι το ΕΠΑΛ είχε προχωρήσει μια φάση και στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα.
Το ΓΕΛ Καρπενησίου μη έχοντας μαθητές που να συμμετέχουν ενεργά στο τοπικό της Ευρυτανίας ήταν δύσκολο να κοντράρει τον αντίπαλο. Για μια ακόμη φορά μένει εκτός τελικού από το ΕΠΑΛ. Κατάφερε να βάλει το γκολ της τιμής στο φινάλε με κεφαλιά του Πάρι Καραμπά.
Το ΕΠΑΛ προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θ αντιμετωπίσει στο επόμενο 10ημερο στο Καρπενήσι τον αυριανό νικητή από τους αγώνες των Λυκείων της Δυτικής Ευρυτανίας.

Πλήθος μαθητών
Το Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου «κατακλύστηκε» την Τετάρτη το μεσημέρι από μαθητές των Λυκείων. Η αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 200 με 250 μαθητών.


Ρέφερι ο Πασσιάς


Το ματς σφύριξε ο Κώστας Πασσιάς του γραφείου φυσικής αγωγής Νομού Ευρυτανίας, χωρίς να έχει βοηθούς.

70 λεπτά
Ο ημιτελικός διήρκησε 70 λεπτά και παίχτηκαν δυο ημίχρονα των 45 λεπτών.

Περιμένει αντίπαλο
Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου περιμένει τον αντίπαλο του στον μεγάλο τελικό που θα γίνει μέσα στις επόμενες 10 ημέρες.

Αύριο 3 ματς
Το σχολικό πρωτάθλημα συνεχίζεται αύριο με 3 αναμετρήσεις στο γήπεδο της Δυτικής Φραγκίστας. Στις 9 το πρωί θα αγωνιστούν ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας-ΓΕΛ Κερασοχωρίου, στις 11 ΓΕΛ Γρανίτσας-ΓΕΛ Ραπτοπούλου και στην συνέχεια οι δυο νικήτριες ομάδες θα δώσουν ημιτελικό, ώστε να παίξουν στον τελικό ενάντια στο ΕΠΑΛ Καρπενησίου.

4η σερί χρονιά
Το ΕΠΑΛ πλέον επικρατεί σε ημιτελικό του Γενικού Λυκείου για 4η συνεχόμενη σαιζόν «χτίζοντας» παράδοση στο ποδόσφαιρο. Πέρυσι νίκησε με 6-0.

Άγραφα vs Μικτή
Το ΕΠΑΛ αγωνίστηκε με την φανέλα του Παναγραφιωτικού, ενώ το ΓΕΛ με τις εμφανίσεις της μικτής νέων της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Αφιερωμένη στον Γιόγιο
Οι μαθητές του ΕΠΑΛ αφιέρωσαν την νίκη τους στον συμμαθητή τους Γιώργο Γιόγιο 

Α΄ Μέρος

Πλήρης υπεροχή
Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου από το 15ο λεπτό ανέβασε στροφές κυριάρχησε και έφτασε στο 5-0 του ημιχρόνου.

Τυχερό «13αρι»


Το ΕΠΑΛ πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 13ο λεπτό όταν ο Γιώργος Μπουμπουρής εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Γιάννης Παπαβασιλείου (Φωτογραφία) με προβολή από κοντά πραγματοποίησε το 1-0.




Με κεφαλιά Καββαδία


Ο βραχύσωμος Κώστας Καββαδίας στο 17ο λεπτό σκόραρε με κεφαλιά, όταν ο Γιώργος Πλεξίδας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Καββαδίας ξεχασμένος από κοντά με κεφαλιά πέτυχε το 2-0.



Τριπλασιασμός Μπάρκα


Ο Γιώργος Μπάρκας στο 32ο λεπτό ήταν ο σκόρερ του 3ου τέρματος του ημιτελικού, μετά την μπαλιά του Γιώργου Πλεξίδα για τον Πάνο Λιάγκα, αυτός μοίρασε έτοιμο γκολ στον συμπαίχτη του στην Μυρίκη Γιώργο Μπάρκα που εύκολα σε κενή εστία έκανε το 3-0.




Υπέροχο γκολ Λιάγκα


Γκολ για highlight σημείωσε στο 34΄ ο Πάνος Λιάγκας του ΕΠΑΛ Καρπενησίου, ο οποίος με εντυπωσιακό σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Κώστα Πουρνάρα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0.


«Πλεξ» και 5-0


Ο Γιώργος Πλεξίδας (Φωτογραφία) του ΕΠΑΛ έβαλε και αυτός το όνομα του στην λίστα των σκόρερ, αφού στο 35΄ σούταρε εκτός περιοχής με την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία του Γενικού Λυκείου (5-0).


Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Γαλανός έκανε ατομική προσπάθεια από τα δεξιά και πλάσαρε από καλή θέση άουτ από το αριστερό δοκάρι του Πλάκα.
10΄: Ο Μπλέντζος έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και το σουτ του Χρυσαφόπουλου μπλόκαρε ο Πουρνάρας.
13΄: Ο Μπουμπουρής Γ. εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Παπαβασιλείου από κοντά με προβολή πέτυχε το 1-0.
17΄: Ο Πλεξίδας χτύπησε κόρνερ από αριστερά και ο Καββαδίας με κεφαλιά χωρίς πίεση διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του (2-0).
24΄: Σουτ του Λιάγκα πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του ΓΕΛ.
32΄: Ο Πλεξίδας έδωσε στον Λιάγκα, αυτός γύρισε στον Μπάρκα, που με σουτ σε κενή εστία εύκολα πέτυχε το 3-0.
34΄: Ο Λιάγκας με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Πουρνάρα γράφοντας το 4-0.
35΄: Σουτ του Πλεξίδα εκτός περιοχής κατέληξε στην αριστερή γωνία του Πουρνάρα που αιφνιδιάστηκε για το 5-0.

Β΄ Mέρος

«Πάτησε φρένο»
Μετά το εντυπωσιακό του τελείωμα το ΕΠΑΛ στο δεύτερο μέρος «πάτησε φρένο». Ωστόσο σκόραρε ακόμη δυο τέρματα φτάνοντας προσωρινά στο 7-0.

Χατ-τρικ Λιάγκα
Ο εξαιρετικός Πάνος Λιάγκας των νικητών πέτυχε χατ-τρικ βάζοντας σε διάστημα 6 λεπτών δυο τέρματα. Πρώτα στο 53ο λεπτό μετά την μπαλιά του Γιώργου Πλεξίδα, ο Πάνος Λιάγκας με σουτ στην δεξιά γωνία του Κώστα Πουρνάρα έκανε το 6-0. Έξι λεπτά έπειτα ο Ανδρέας Τσούκας σέντραρε από τα δεξιά και ο Πάνος Λιάγκας εύκολα με σουτ πραγματοποίησε το 7-0.



Το γκολ «της τιμής»


Το Γενικό Λυκείο σημείωσε το γκολ της τιμής 3 λεπτά πριν το τέλος. Ο Θωμάς Κολοκούρας εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Πάρις Καραμπάς (Φωτογραφία) με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Αντώνη Πλάκα μείωσε στο τελικό 7-1.


Οι καλύτερες φάσεις
45΄: Ο Πλεξίδας εκτέλεσε φάουλ και η κεφαλιά του Λιάγκα πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Πουρνάρα.
47΄: Ο Κολοκούρας έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή, όμως σούταρε αδύναμα με τον Πλάκα να μπλοκάρει εύκολα.
53΄: Ο Πλεξίδας έκανε την μπαλιά για τον Λιάγκα, ο οποίος με σουτ στην δεξιά γωνία του ΓΕΛ πέτυχε το 6-0.
59΄: Ο Τσούκας σέντραρε από τα δεξιά και ο Λιάγκας από κοντά έκανε το 7-0.
67΄: Ο Κολοκούρας εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Καραμπάς από κοντά με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του ΕΠΑΛ μείωσε στο τελικό 7-1.

Κίτρινες Κάρτες
-
Διακριθέντες
ΕΠΑΛ Καρπενησίου: Λιάγκας, Πλεξίδας, Παπαβασιλείου, Μπάρκας
ΓΕΛ Καρπενησίου: -

Συνθέσεις Ομάδων

ΕΠΑΛ Καρπενησίου (Βασιλική Προσμίτη): Πλάκας, Κεφαλάς(59΄ Λιάπης), Μπλέντζος, Μπουμπουρής Γ.(50΄ Μπισμπίκης), Μπανιάς, Παπαβασιλείου(42΄ Νιαβής), Χρυσαφόπουλος(42΄ Τσούκας), Λιάγκας(59΄ Σκαρμούτσος), Καββαδίας, Πλεξίδας, Μπάρκας(50΄ Γιαννιώτης)

ΓΕΛ Καρπενησίου (Χρήστος Αρμάγος): Πουρνάρας, Κατσαρός Δ., Καραμπάς, Μπουμπουρής Η., Μυρισιώτης(32΄ Κολαζάς), Λαθύρης(45΄ Καμαρέτσος), Κατσαρός Θ., Φύκας(36΄ Σβερώνης), Γαλανός, Κολοκούρας, Παπασυφάκης(24΄ Μπουμπουρής Δ.)

Διαιτητής: Κώστας Πασσιάς
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος