Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Κρέντη-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-4

Πέρασε χωρίς δυσκολίες το «εμπόδιο» της Κρέντης η ομάδα του Βελουχίου, η οποία επικράτησε του τοπικού Α.Ο.Κ. με 0-4.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στο γήπεδο Κερασοχωρίου και ήταν στα πλαίσια της 12ης εξ αναβολής αναμέτρηση της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Παρακολουθήθηκε από ελάχιστους θεατές.
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα παρέμεινε για ένα ακόμη παιχνίδι χωρίς θετικό αποτέλεσμα. Είχε μια καλή 3πλη ευκαιρία στο 0-1, ώστε να ισοφαρίσει, αλλά η προσπάθεια της δεν ευοδώθηκε με επιτυχία. Η ομάδα της Δυτικής Ευρυτανίας παραμένει στους 3 βαθμούς, δίνοντας το 4ο κατά σειρά εντός έδρας παιχνίδι.
Ο ΑΠΟΚ του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου βοηθήθηκε χάρης το γρήγορο γκολ του Χάρη Κουτσουπιά, ώστε να έχει ένα εύκολο «απόγευμα». Στην επανάληψη σκόραρε ακόμη τρεις φορές με τους: Άλεξ Μπακαλίδη(Πέναλτι), Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο και Γιώργος Σερπάνο. Δοκάρια είχαν στο πρώτο 45λεπτο οι: Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος και Γιάννης Φλωράκης. Οι «γαλάζιοι» είναι δεύτεροι με 27 βαθμούς και στοχεύουν να μειώσουν την «ψαλίδα» από τον πρώτο Αίολο.
Οι γηπεδούχοι θα αντιμετωπίσουν την επόμενη(16η) αγωνιστική τον Παναγραφιωτικό εντός έδρας και οι φιλοξενούμενοι θα παίξουν με την Ποταμιά.

Σταθερό κοινό
Και σε αυτόν τον αγώνα της γηπεδούχου Κρέντης ο αριθμός των θεατών δεν ξεπέρασε τους 30.


Αλλαγή 3αδας


Τον αγώνα διεύθυνε τελικά ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία), έχοντας βοηθούς τον Δημήτρη Κουρλό και τον Σπύρο Μπύρο.

Ολοκλήρωση 2ου γύρου
Με την αναμέτρηση αυτή ολοκληρώθηκε ο 2ος γύρος, καθώς επρόκειτο για εξ αναβολής ματς.

Ξεκίνησε ο Βοιωτός


Για πρώτο παιχνίδι πήρε φανέλα βασικού ο στόπερ Άκης Κατσιφής (Φωτογραφία), έχοντας θετική παρουσία. Επανήλθε και ο Κώστας Κατσαδούρος, ενώ στην 11αδα βρέθηκε και ο προπονητής-παίχτης Νίκος Βούρτσας. Από τον πάγκο παρακολούθησε το ματς ο τραυματίας Άκης Τσιούμας. Απουσίαζαν οι: Γιάννης Τσάκνης και Γιώργος Βούρτσας, με τον δεύτερο να είναι τραυματίας. Αλλαγή πέρασε ο Φώτης Μπισμπίκης.

«Πρώτη» Αρκουμάνη

 












Από πλευράς Βελουχίου οι δυναμικός αμυντικός Κώστας Αρκουμάνης (Φωτογραφία Αριστερά) έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με τους νικητές. Επέστρεψε και ο Ταξιάρχης Γούλας (Φωτογραφία Δεξιά) με τον Γιάννη Φλωράκη. Αντίθετα απών ήταν για 1η φορά για εργασιακούς λόγους ο Σάκης Τσιλίκας.

«Πίκρανε» τον πατέρα


Ο νεαρός Γιώργος Σερπάνος φωτογραφία αντιμετώπισε για 5 λεπτά μέσα στο γήπεδο τον πατέρα του Δημήτρη (Φωτογραφία), βρίσκοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Δημήτρης Σερπάνος της Κρέντης υπήρξε για αρκετά χρόνια ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΚ και το μήλο έπεσε κάτω από την μηλιά.



Α΄ Μέρος

Προβάδισμα «διπλού»
Η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου καλύτερη από τον αντίπαλο πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 0-1, έχοντας και δυο δοκάρια.

Γρήγορο τέρμα


Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ σε σύντομο διάστημα και συγκεκριμένα στο 9ο λεπτό. Μετά το κόρνερ του Βασίλη Συγκελόπουλου, ο Χάρης Κουτσουπιάς (Φωτογραφία) διαμόρφωσε σε διπλό χρόνο στο πρώτο δοκάρι το 0-1. Αυτό ήταν το 3ο τέρμα του «Κούτσι» στο πρωτάθλημα.




Απειλή Κρέντης


Σε φάση διαρκείας η ομάδα της Κρέντης προσπάθησε για την ισοφάριση στο 23΄. Πρώτα το σουτ του Θανάση Ντάλλα κόντραρε και πέρασε λίγο άουτ και μετά την εκτέλεση του Γιάννη Μπισμπίκη, ο Νίκος Βούρτσας (Φωτογραφία) έπιασε την κεφαλιά και ο Δημήτρης Ρεσίτης απέκρουσε, ενώ στην επαναφορά ο Βασίλης Μπισμπίκης αστόχησε. 



Δοκάρι «Πελέ»
Ο ΑΠΟΚ είχε δοκάρι στο 29΄, όταν μετά την σέντρα του Άλεξ Μπακαλίδη, ο συνονόματος του Γενιτσαρόπουλος σημάδεψε την δεξιά δοκό του Γιάννη Φεγγούλη με κεφαλιά-«ψαράκι». Ο Γενιτσαρόπουλος έχει βαλθεί να «σπάσει» τα δοκάρια στο φετινό πρωτάθλημα, φτάνοντας τα 7 συνολικά.



Παρόμοια κατάληξη


Επτά λεπτά αργότερα και το σουτ του Γιάννη Φλωράκη (Φωτογραφία) είχε την ίδια κατάληξη, βρίσκοντας το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.


Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Διαγώνιο σουτ του Μπακαλίδη από δεξιά απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Κρέντης πέφτοντας.
9΄: Κόρνερ του Συγκελόπουλου από δεξιά, ο Κουτσουπιάς με διπλή προσπάθεια στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Φεγγούλη(0-1).
16΄: Γέμισμα του Ξαγάρα, κεφαλιά του Ντουφεκιά προ του Φεγγούλη απέκρουσε ο τελευταίος.
20΄: Ο Φλωράκης τροφοδότησε τον Μπακαλίδη, ο οποίος έκανε την ατομική ενέργεια από αριστερά και το σουτ, το οποίο απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο πορτιέρο της Κρέντης.
23΄: Κόρνερ του Μπισμπίκη Ι. από αριστερά, σουτ του Ντάλλα Α. από το ύψος του πέναλτι κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ρεσίτη. Ο Μπισμπίκης Ι. εκτέλεσε από δεξιά, την κεφαλιά του Βούρτσα απέκρουσε σωτήρια ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ και στην επαναφορά ο Μπισμπίκης Β. από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ.
29΄: Μπαλιά του Φλωράκη, ο Μπισμπίκης Β. έκανε λάθος και ο Μπακαλίδης σέντραρε από δεξιά, με την κεφαλιά του Γενιτσαρόπουλου να καταλήγει στο δεξί δοκάρι της Κρέντης και τον Φεγγούλη να μαζεύει στην συνέχεια.
32΄: Ο Κουτσουπιάς τροφοδότησε τον Γενιτσαρόπουλο, ο οποίος έκανε προσωπική προσπάθεια και σουτ, το οποίο έδιωξε με τα πόδια ο Φεγγούλης.
36΄: Ο Φλωράκης δοκίμασε σουτ λίγο έξω από την περιοχή, το οποίο βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Φεγγούλη και έφυγε άουτ.
35΄: Ο Αρκουμάνης έκανε βαθιά μπαλιά για τον Γενιτσαρόπουλο, την κεφαλιά του οποίου απέκρουσε ο πορτιέρο της Κρέντης στην δεξιά του γωνία.

Β΄ Μέρος

Έκανε «περίπατο»
Το συγκρότημα του Καρπενησίου έφτασε στην επίτευξη ακόμη 3 γκολ, περνώντας από το «Σύνορο» νικηφόρα.

Δεν χάνει πέναλτι ο «Μπάκα»

 












Το Βελούχι με την συμπλήρωση 5 λεπτών στην επανάληψη κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Βασίλη Μπισμπίκη (Φωτογραφία Αριστερά) μετά από προσπάθεια του Σπύρου Ξαγάρα. Ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία Δεξιά) εκτέλεσε ιδανικά. Ο «Μπάκα» έφτασε τα 4 γκολ στο πρωτάθλημα, έχοντας 3/3 πέναλτι.





Τραυματισμός Κατσαδούρου


Ο Φραγκιστιανός αμυντικός μέσος της Κρέντης Κώστας Κατσαδούρος (Φωτογραφία) χτύπησε στο χέρι και αντικαταστάθηκε στο 73΄ από τον Φώτη Μπισμπίκη.



Τα κατάφερε τελικά


Μετά από λίγες αποτυχημένες προσπάθειες ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) σημείωσε γκολ. Μετά την μπαλιά του Άλεξ Μπακαλίδη «εκτέλεσε» τον αντίπαλο κίπερ με ωραία ενέργεια και δυνατό σουτ. Ο Γενιτσαρόπουλος έχει 9 γκολ, είναι ο 2ος σκόρερ της κατηγορίας.




Το ωραιότερο γκολ


Ο νεοεισελθείς Γιώργος Σερπάνος (Φωτογραφία) σημείωσε το ωραιότερο γκολ της συνάντησης, φτάνοντας τα 3 φέτος. Μετά τον συνδυασμό των Μπακαλίδη-Γενιτσαρόπουλου, ο μικρός «Σερ» σκόραρε με όμορφη ενέργεια και δυνατό σουτ.  Ο ΑΠΟΚ έπαιζε με 10 παίχτες κατά την επίτευξη του 4ου τέρματος, καθώς ο Κώστας Αρκουμάνης δεχόταν την ιατρική βοήθεια.




Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Από γέμισμα του Ξαγάρα, ο Μπισμπίκης Β. βρήκε την μπάλα με το χέρι και ο ρέφερι κ. Χρυσαφόπουλος υπέδειξε πέναλτι. Ο Μπακαλίδης εκτέλεσε στην δεξιά γωνία του Φεγγούλη, κάνοντας το 0-2.
64΄: Ο Γούλας εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας, βγήκε ταχύτατα προς το αντίπαλο τέρμα, όμως ο Φεγγούλης με έξοδο του μπλόκαρε.
68΄: Ο Μπακαλίδης με μπαλιά τροφοδότησε τον Γενιτσαρόπουλο, ο οποίος έκανε προσωπική προσπάθεια και με δυνατό σουτ «έγραψε» το 0-3.
71΄: Συνδυασμός Γούλα-Μπακαλίδη-Φλωράκη είχε αποδέκτη τον τελευταίο, που σούταρε διαγώνια άουτ από το δεξί δοκάρι του Φεγγούλη.
82΄: Ο Μπακαλίδης πάσαρε στον Γενιτσαρόπουλο, ο οποίος τροφοδότησε τον Σερπάνο Γ., που με πολύ ωραία ενέργεια και σουτ από δεξιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-4.

Κίτρινες Κάρτες
Γκορόγιας, Μπισμπίκης Β., Τσιλιμέκης, Ξαγάρας, Γούλας, Γενιτσαρόπουλος

Διακριθέντες
Κρέντη: Κατσιφής, Φεγγούλης
ΑΠΟΚ: Μπακαλίδης, Γενιτσαρόπουλος, Συγκελόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Σήμερα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, δεν έχουμε συνηθίσει να παίζουμε παιχνίδια σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και ήμασταν εμφανώς κουρασμένοι από το τελευταίο ματς. Αντέξαμε ένα ημίχρονο, από εκεί και ύστερα στο δεύτερο καταρρεύσαμε από δυνάμεις. Ο ΑΠΟΚ ήταν καλύτερος σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού και εμείς το παλέψαμε μέχρι εκεί που μπορούσαμε. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα του ΑΠΟΚ.»




Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Σήμερα παρουσιαστήκαμε σοβαροί σε έναν αγωνιστικό χώρο δύσκολο για ποδόσφαιρο. Μας δόθηκε η ευκαιρία και προηγηθήκαμε νωρίς. Από εκεί και πέρα διαχειριστήκαμε σωστά το παιχνίδι και είχαμε αυτό το θετικό αποτέλεσμα για μας.»
 







Συνθέσεις Ομάδων

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Φεγγούλης, Ντάλλας Σ., Γκούρλιας, Κατσιφής, Γκορόγιας(72΄ Μάκκας Ι.), Κατσαδούρος(73΄ λ.τρ Μπισμπίκης Φ.), Μπισμπίκης Β., Βούρτσας Ν., Μπισμπίκης Ι., Ντάλλας Α., Σερπάνος Δ.(76΄ Ντάλλας Ν.)

ΑΠΟΚ (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Ρεσίτης Δ., Τσιλιμέκης Δ., Συγκελόπουλος, Αρκουμάνης, Ντουφεκιάς, Ξαγάρας, Γούλας(71΄ Σερπάνος Γ.), Κουτσουπιάς(79΄ Ντότσικας), Γενιτσαρόπουλος, Μπακαλίδης, Φλωράκης(76΄ Κωστής)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος