Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΕΠΑΛ Φραγκίστας-ΓΕΛ Κερασοχωρίου 1-4

Κάνοντας μεστή εμφάνιση το Γενικό Λύκειο Κερασοχωρίου επιβλήθηκε με 4-1 του ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας και προκρίθηκε στον ημιτελικό.
Ο αγώνας διεξήχθη στο γήπεδο της Φραγκίστας, άρχισε περίπου στις 09:40 και ήταν στα πλαίσια του Σχολικού Πρωταθλήματος Λυκείων Ευρυτανίας. Ήταν το πρώτο ματς της ημέρας.
Το ΕΠΑΛ Φραγκίστας πάλεψε το παιχνίδι, μπαίνοντας ξανά σε αυτό με το τέρμα του Αλέκου Λάμπρου, ο οποίος μείωσε σε 1-2. Οι μαθητές του έχουν ελάχιστες ποδοσφαιρικές παραστάσεις και μόνο και μόνο η συμμετοχή αποτελεί επιτυχία. «Κοούτσαρε» ο Βασίλης Μπισμπίκης.
Το ΓΕΛ Κερασοχωρίου έδειξε την δυναμική του, φτάνοντας χωρίς να αντιμετωπίσει δυσκολίες στην νίκη.  Είχε την υπεροχή σε όλο το 60λεπτο της αναμέτρησης. Κατέβηκε υπό τις οδηγίες του Γιάννη Φλωράκη. Εντυπωσίασε με δυο τέρματα η Κατερίνα Λάππα, ενώ δυο γκολ πρόσθεσε στο ενεργητικό του και ο Σπύρος Μακρής. Δοκάρι είχε στην επανάληψη ο Χρήστος Κουρκουβής.
Οι Φραγκιστιανοί αποκλείστηκαν από την διοργάνωση, ενώ οι Κερασοβίτες προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, αντιμετωπίζοντας το ΓΕΛ Γρανίτσας λίγο αργότερα.

Μαζεύει κόσμο
Ένα από τα ευχάριστα γεγονότα των σχολικών πρωταθλημάτων είναι η παρουσία μαθητών στις εξέδρες και η ώθηση τους προς τον αθλητισμό.


Διάρκειας 60΄
Το παιχνίδι είχε διάρκεια 60 λεπτά και σφύριξε, όπως και χτες ο Κώστας Πασσιάς.

Νίκη και φέτος
Το ΓΕΛ Κερασοχωρίου είχε «υποτάξει» πέρυσι εντός έδρας με 2-1 το ΕΠΑΛ Φραγκίστας.

Διευθυντής-προπονητής


Τους Κερασοβίτες κατεύθυνε ο τεχνικός του Αιόλου Γιάννης Φλωράκης(Φωτογραφία), που είναι και διευθυντής του σχολείου. Βοηθός του κ. Φλωράκη ήταν ο Αγρινιώτης χημικός Παντελής Καραμπούλης.

Φανέλες των ομάδων
Οι γηπεδούχοι χρησιμοποίησαν της φανέλας της Δυτικής Φραγκίστας και οι φιλοξενούμενοι του Κερασόβου. Και τα δυο ιστορικά σωματεία έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο φετινό Β΄ τοπικό.

Οδηγίες από Λάκη


Την ομάδα της Φραγκίστας «κοούτσαρε» ο Βασίλης Μπισμπίκης(Φωτογραφία). Γυμναστής του σχολείου είναι ο Κώστας Μελίγγης.

Αμφότεροι με 11
Και οι δυο ομάδες είχαν λίγους ποδοσφαριστές στην διάθεση τους. Το ΓΕΛ Κερασοχωρίου συμπληρώθηκε με 11η την Κατερίνα Λάππα, η οποία μάλιστα σκόραρε δυο φορές, κάνοντας «ανδρική» εμφάνιση. Οι γηπεδούχοι είχαν ως αναπληρωματικό τον Γιώργο (Χ) Κουρλό.

Α΄ Μέρος

«Πάτησε» καλύτερα
Οι παίχτες του Γιάννη Φλωράκη είχαν καλύτερη απόδοση στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν με 0-1, έχοντας ευκαιρίες και για άλλα γκολ. Μια φορά απείλησε το ΕΠΑΛ Φραγκίστας.

Απευθείας κόρνερ και 0-1


Το ΓΕΛ Κερασοχωρίου άνοιξε το σκορ στο 9ο λεπτό με πανέμορφη απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Σπύρου Μακρή(Φωτογραφία), ο οποίος ανήκει στον Α.Π.Ο.Δ.Φ.


Οι καλύτερες φάσεις
9΄: Ο Μακρής Σ. με απευθείας εκτέλεση κόρνερ από δεξιά έστειλε την μπάλα στην απέναντι δεξιά γωνία του Λυκοκάπη(0-1).
14΄: Η Λάππα έκανε πάσα στον Μάκκα, ο οποίος σέντραρε από αριστερά για τον Μακρή Αγγ, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Λυκοκάπης και στην επαναφορά η Λάππα σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι.
19΄: Από λάθος της αντίπαλης άμυνας, αδύναμο πλασέ του Γαλανού μάζεψε ο Φεγγούλης.
27΄: Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Μακρή Σ. έδιωξε σε αράουτ ο τερματοφύλακας του ΕΠΑΛ.

Β΄ Μέρος

Πιστοποίηση υπεροχής
Οι Κερασοβίτες πιστοποίησαν την υπεροχή τους στο δεύτερο 45λεπτο, φτάνοντας στην εύκολη επικράτηση με 1-4. Μείωσε προσωρινά η Δυτική Φραγκίστα.

Δεύτερο από λάθος


Το ΓΕΛ Κερασοχωρίου έκανε δυο τα τέρματα του στο 41ο λεπτό. Ο Σπύρος Μακρής εκτέλεσε κόρνερ, η προβολή προς τα πίσω του Θανάση Μακρή(Φωτογραφία) βρήκε το δεξί δοκάρι του Λάμπρου Λυκοκάπη και η Κατερίνα Λάππα πλάσαρε εύστοχα για το 0-2.



Ξανά στο παιχνίδι


Οι Φραγκιστιανοί μείωσαν σε 1-2 στο 53ο λεπτό με τον Αλέκο Λάμπρου(Φωτογραφία), που εκμεταλλεύτηκε λάθος των αντιπάλων του. Ο Λάμπρου που πανηγύρισε το γκολ, βγάζοντας την φανέλα του αγωνίζεται στο Α΄ τοπικό με την φανέλα της Κρέντης.




Δοκάρι Κουρκουβή


Το Λύκειο Κερασοχωρίου είχε δοκάρι στο 55ο λεπτό σε προσπάθεια του Χρήστου Κουρκουβή(Φωτογραφία), που αγωνίζεται στην ομάδα της Κρέντης.

2ο προσωπικό
Ο Σπύρος Μακρής στο 56΄ «κλείδωσε» την νίκη της ομάδας του με πολύ ωραία ενέργεια και σουτ έξω από την περιοχή, κάνοντας το 1-3.


«Σταρ» η Κατερίνα


Το δεύτερο προσωπικό της τέρμα σημείωσε και η εξαιρετική Κατερίνα Λάππα(Φωτογραφία) ύστερα από την μπαλιά του Άγγελου Μακρή έκανε το 1-4, ένα λεπτό πριν την λήξη του αγώνα. Η Λάππα είναι βοηθός διαιτητή στην Α΄ ΕΠΣΕ.


Οι καλύτερες φάσεις
31΄: Η Λάππα τροφοδότησε τον Μακρή Αγγ. και το χλιαρό πλασέ του τελευταίου μπλόκαρε ο Λυκοκάπης.
38΄: Ατομική ενέργεια και πλασέ του Μακρή Αγγ. απομάκρυνε με τα πόδια ο πορτιέρο της Φραγκίστας.
41΄: Κόρνερ του Μακρή Σ. από δεξιά, προβολή προς τα πίσω του Μακρή Αθ. βρήκε το δεξί δοκάρι του Λυκοκάπη και η Λάππα με πλασέ στην δεξιά γωνία «έγραψε» το 0-2.
46΄: Ο Γούλας πάσαρε μετά από λάθος στον Κουρλό, που σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι του Φεγγούλη.
51΄: Ο Μακρής Σ. αφού συνδυάστηκε με τον Μακρή Αγγ. πλάσαρε και ο αντίπαλος κίπερ απέκρουσε με τα πόδια σωτήρια.
53΄: Ο Λάμπρου εκμεταλλεύτηκε ασυνεννοησία στην αντίπαλη άμυνα και με πλασέ στην δεξιά γωνία του Κερασοχωρίου μείωσε σε 1-2.
55΄: Ο Μακρής Αγγ. τροφοδότησε τον Κουρκουβή, το σουτ του οποίου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Λυκοκάπη και πέρασε σε κόρνερ, αφού παρεμβλήθηκε ο τελευταίος.
56΄: Με ωραία ενέργεια και σουτ εκτός περιοχής ο Μακρής Σ. σημάδεψε την αριστερή γωνία των γηπεδούχων(1-3).
59΄: Ο Μακρής Αγγ. τροφοδότησε την Λάππα, η οποία σε θέση τετ α τετ με ιδανικό πλασέ στην αριστερή γωνία του Λυκοκάπη «έγραψε» το 1-4.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες:
ΕΠΑΛ Φραγκίστας: Λάμπρου
ΓΕΛ Κερασοχωρίου: Μακρής Σ., Λάππα, Κουτσούμπας

Συνθέσεις Ομάδων

ΕΠΑΛ Φραγκίστας (Βασίλης Μπισμπίκης): Λυκοκάπης, Κουρλός Γ.(Γ), Γιαννούλης, Κρικώνης, Σερπάνος, Μακρής Αθ., Λάμπρου, Παπαϊωάννου, Κολοκύθας, Γαλανός, Γούλας

ΓΕΛ Κερασοχωρίου (Γιάννης Φλωράκης): Φεγγούλης, Γκαλιμάνης Ευθ., Μάκκας, Κουρκουβής, Ζανιάς, Κουτσούμπας, Μακρής Αγγ., Λάππα, Μακρής Σ., Γκαλιμάνης Ευαγγ., Ντάλλας

Διαιτητής: Κώστας Πασσιάς



























Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας