Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Έφηβοι: Έσπερος Λαμίας-Π.Α.Κ. 98-57

Οι έφηβοι της Π.Α.Κ. ήταν ανταγωνιστικοί για 20 λεπτά, όμως στο δεύτερο μέρος έμειναν από δυνάμεις και ηττήθηκαν με το ευρύ 98-57 από τον Έσπερο Λαμίας.
Το ματς διεξήχθη την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας και άρχισε στις 11 το πρωί. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ και το παρακολούθησαν περίπου 20 άτομα.
Ο Έσπερος του Γιάννη Σοφογιάννη έχοντας επιθετικό πλουραρισμό ξεπέρασε την αντίσταση της Π.Α.Κ. στο δεύτερο μέρος, όπου κυριάρχησε κατά κράτος. Βρήκε αντιστάσεις μόνο στις πρώτες περιόδους όπου το ημίχρονο ήταν ισόπαλο με 43-43. Στο δεύτερο μέρος, «κλέβοντας» αρκετές φορές και πιέζοντας σε όλο το γήπεδο πλησίασε την «100αστα» με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 98-57 και στο +41. Ο γκάρντ Φώτης Φύκας ήταν εντυπωσιακός βάζοντας 33 και έχοντας 1 εύστοχο τρίποντο.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο μέρος και «κοίταξε» στα μάτια έναν πολύ πιο ισχυρό και πιο έμπειρο αντίπαλο. Οι αθλητές της υπερέβαλλαν εαυτό και κατάφεραν μέχρι τις αρχές της 3ης περιόδου να είναι κοντά στο σκορ. Η κούραση, τα φάουλ και έλλειψη αλλαγών έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην συνέχεια που είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα του Καρπενησίου να παραδοθεί άνευ όρων. Ο Θοδωρής Κατσαρός έβαλε 16, κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση.
Την τελευταία (6η) αγωνιστική η Ακαδημία υποδέχεται στο Καρπενήσι στις 16 Γενάρη την Αναγέννηση Λαμίας και ο Έσπερος την ίδια μέρα υποδέχεται την Μούτα Δομοκού. Οι νικητές έφτασαν τους 9 βαθμούς(4 νίκες-1 ήττες) και η Π.Α.Κ. τους 6(1 νίκη-4 ήττες), γνωρίζοντας την 4η συνεχόμενη ήττα.

Λίγος κόσμος
Γύρω στους 20 θεατές παρακολούθησαν την πρωινή αναμέτρηση του εφηβικού της ΕΣΚΑΣΕ. Είχε προηγηθεί αγώνας της Π.Α.Κ. με τον Πρωτέα για τους παίδες που είχε ξεκινήσει στις 9 το πρωί.


Σκόραραν και οι 12
Ο Γιάννης Σοφογιάννης του Έσπερου είδε και τους 12 αθλητές του να σκοράρουν στην αναμέτρηση.

33άρης ο Φ.Φύκας


Ο πλέι μέικερ της γηπεδούχου ομάδας Φώτης Φύκας ήταν το πρώτο «κανόνι» στο σκοράρισμα βάζοντας 33 και έχοντας και μια εύστοχη προσπάθεια έξω από τα 6.75. Με 11 και 1 τρίποντο ακολούθησε ο Βαγγέλης Κοντοκώστας, όπου σκόραρε και 1 τρίποντο.


Πρώτος Κατσαρός


Για τους φιλοξενούμενους ο Θοδωρής Κατσαρός ηγήθηκε στο σκοράρισμα βάζοντας 16 πόντους. Με 13 ακολούθησε ο σέντερ Γρηγόρης Τάσιος.


Το 80% του παιδικού
Η εφηβική ομάδα της Π.Α.Κ. φέτος από αθλητές μικρότερης ηλικίας που μετέχουν και στο παιδικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΣΕ. Πλην των Θοδωρή Κατσαρού, Κώστα Νιαβή και Πάνου Καραγιάννη οι 9 υπόλοιποι αθλητές είχαν αγωνιστεί νωρίτερα στον αγώνα του παιδικού πρωταθλήματος ενάντια στον Πρωτέα.

Να διατηρήσει τον τίτλο
Ο Έσπερος με νίκη επί του Δομοκού εξασφαλίζει και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση, στοχεύοντας στην διατήρηση του τίτλου.

«Ανάσα» πόντου


Προβάδισμα ενός πόντου πήρε ο Έσπερος στο φινάλε του 1ου δεκαλέπτου, όπου προηγήθηκε με 23-22 της μαχητικής Π.Α.Κ. .Ο Δημήτρης Κουνάνος (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Γρηγόρης Τάσιος (Φωτογραφία Κέντρο) με δίποντο, ο Θοδωρής Κατσαρός με δίποντο και ο Φώτης Φύκας με δίποντο διαμόρφωσαν το 4-4. Ο Λάμπρος Τσιώλης με 2ποντο, ο Φώτης Φύκας με εύστοχη προσπάθεια για 2, ο Δημήτρης Κουνάνος με δίποντο και ο Φώτης Φύκας με εκτέλεση έξω από τα 6.75 έκαναν το 11-6. Ακολούθησε καλάθι του Λάμπρου Τσιώλη, δίποντο του Δημήτρη Κουνάνου και 3ποντο του Κώστα Νιαβή (13-11). Ο Βαγγέλης Κοντοκώστας με 2ποντο, ο Κώστας Νιαβής με δίποντο και με τρίποντο στην συνέχεια έβαλε μπροστά την Ακαδημία με 15-16. Ο Βαγγέλης Κοντοκώστας με εύστοχη προσπάθεια για 3, ο Θοδωρής Κατσαρός με δίποντο και ο Βαγγέλης Κοντοκώστας με δίποντο έκαναν το 20-18. Ο Αλέξανδρος Ζερντίνσκι (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο, ο Γρηγόρης Τάσιος με δίποντο, ο Θοδωρής Κατσαρός με δίποντο και ο Αλέξανδρος  Ζερντίνσκι με 1/2 βολές πέτυχαν το 23-22. 





Όλα 43


Εντυπωσιακά συνέχισε στην 2η περίοδο η Π.Α.Κ., που υπερέβαλλε εαυτό κλείνοντας το ημίχρονο στο ισόπαλο 43-43. Ο Κώστας Νιαβής (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο, ο Λάμπρος Τσιώλης με 2ποντο και ο Φώτης Φύκας με δίποντο έκαναν το 25-26. Εν συνεχεία ο Γιάννης Καλαμάρας (Φωτογραφία Κέντρο) με εύστοχη προσπάθεια για 2, ο Κώστας Νιαβής με δίποντο, ο Γρηγόρης Τάσιος με 2/2 ελεύθερες βολές και ο Αποστόλης Νούλας με 1/2 βολές πέτυχαν το 27-31. Ο Φώτης Φύκας με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Χρήστος Παναγιώτου με δίποντο, ο Φώτης Φύκας με δίποντο, ο Γιώργος Κουμπούρας με 1/2 βολές και με δίποντο στην συνέχεια έκαναν το 35-31 τρέχοντας ένα μίνι σερί 8-0. Ο Θοδωρής Κατσαρός με γκολ φάουλ (Χαμένη βολή), ο Γιάννης Καλαμάρας με δίποντο, ο Θοδωρής Κατσαρός με εύστοχη προσπάθεια για 2 και ο Γρηγόρης Σμάνης με δίποντο έκαναν το 39-35. Ακολούθησε καλάθι του Βαγγέλη Κοντοκώστα (Φωτογραφία Δεξιά), δίποντο του Θοδωρή Κατσαρού και 4/4 ελεύθερες βολές του Γρηγόρη Τάσιου (41-41). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο με 43-43 χάρις δίποντο του Γιάννη Καλαμάρα και δίποντο του Θοδωρή Κατσαρού. Ο Λάμπρος Τσιώλης των φιλοξενούμενων ανέκοψε όμορφα με «τάπα» τον Γιάννη Καλαμάρα του Έσπερου. Ο Γρηγόρης Τάσιος της Ακαδημίας μοίρασε «στοπ» στον Γιάννη Καλαμάρα των γηπεδούχων.





Διαφορά ασφαλείας

 
Στο +17 έφτασε στο τέλος της 3ης περιόδου ο Έσπερος, που βρήκε ρυθμό και απέκτηγσε διαφορά ασφαλείας από την Π.Α.Κ. προηγούμενος με 70-53. Ο Φώτης Φύκας με δίποντο, ο Γρηγόρης Τάσιος με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Φώτης Φύκας με 1/1 ελεύθερη βολή (Τεχνική Ποινή) και με δίποντο έκανε το 48-44. Στην συνέχεια ο Βαγγέλης Κοντοκώστας με δίποντο, ο Φώτης Φύκας με 2ποντο, ο Γρηγόρης Τάσιος με 2/2 ελεύθερες βολές και ο Φώτης Φύκας με δίποντο πέτυχαν το 54-46. Ο Αποστόλης Νούλας με 2ποντο, ο Φώτης Φύκας με 1/2 βολές, ο Γιάννης Καλαμάρας με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Λάμπρος Τσιώλης (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο διαμόρφωσαν το 56-50. Ο Φώτης Φύκας με 2/2 βολές, ο ίδιος με δίποντο, ο Λάμπρος Τσιώλης με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Γιάννης Μερτζάνης (Φωτογραφία Κέντρο) με δυο συνεχόμενες τρίποντες «βόμβες» έκαναν το 66-51. Το 70-53 της περιόδου έγινε μετά από δίποντο του Βασίλη Αναγνώστου (Φωτογραφία Δεξιά), καλάθι του Λάμπρου Τσιώλη και νέο δίποντο του Βασίλη Αναγνώστου. Ο Κώστας Νιαβής της Π.Α.Κ. ανέκοψε με «τάπα» τον Βασίλη Αναγνώστου του Έσπερου.





Τεχνική σε Κατσαρό
7.46 πριν το τέλος της 3ης περιόδου ο Θοδωρής Κατσαρός της Π.Α.Κ. τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή, με τον Φώτη Φύκα να ευστοχεί στην ελεύθερη βολή της τεχνικής ποινής (46-44).

Χωρίς αντίπαλο
 

Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο Έσπερος, που εψαξε την «100ασταρα» πιέζοντας σε όλο το γήπεδο στο φινάλε. Έκλεισε με σερί 22-0 φτάνοντας στο τελικό 98-57. Ο Γιάννης Μερτζάνης με δίποντο, ο Αποστόλης Νούλας (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Δημήτρης Κουνάνος με δίποντο και ο Γιώργος Κουμπούρας με δίποντο έγραψαν το 76-55. Ο Θοδωρής Κατσαρός σκόραρε τον τελευταίο πόντο της Π.Α.Κ. στο ματς με δίποντο για το 76-57. Ακολούθησε ένα σερί 22-0 του Έσπερου, το οποίο έγινε με δίποντο του Γιώργου Κουμπούρα, καλάθι του Φώτη Φύκα, δίποντο του Γρηγόρη Σμάνη, 2/2 βολές του Γρηγόρη Σμάνη, εντυπωσιακό καλάθι του Φώτη Φύκα, 3ποντο του Γρηγόρη Σμάνη (Φωτογραφία Κέντρο), καλάθι του Παντελή Φύκα, 2/2 ελεύθερες βολές του Βαγγέλη Κουνάνου (Από αντιαθλητικό φάουλ), 1/2  βολές του Φώτη Φύκα, δίποντο του Γιώργου Κουμπούρα (Φωτογραφία Δεξιά) και καλάθι του Φώτη Φύκα. Ο Γρηγόρης Τάσιος της Π.Α.Κ. ανέκοψε με «τάπα» τον Βαγγέλη Κουνάνο των γηπεδούχων. Ο Φώτης Φύκας των γηπεδούχων έκανε εντυπωσιακό «στοπ» στον Λάμπρο Τσιώλη της Ακαδημίας.




Σερί 22-0
Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με σερί 22-0, το 76-57 έγινε 98-57 για τους γηπεδούχους.

Τεχνική σε Ε. Κουνάνο


7.39 πριν το τέλος της 3ης περιόδου ο Βαγγέλης Κουνάνος του Έσπερου χρεώθηκε πρώτα με φάουλ στον Θοδωρή Κατσαρό και στην συνέχεια τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή. Ο Θοδωρής Κατσαρός αστόχησε και στις 2 βολές του φάουλ, όπως και ο Γρηγόρης Τάσιος στην μια βολή της τεχνικής.


Αντιαθλητικό από Τάσιο
1.03 πριν το φινάλε ο Γρηγόρης Τάσιος της Π.Α.Κ. έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Βαγγέλη Κουνανό του Έσπερου, ο οποίος ευστόχησε και στις δυο ελεύθερες βολές.


3 με φάουλ
Συνολικά 3 παίκτες της έχασε με φάουλ η Π.Α.Κ. Στην 3η περίοδο και 3.55 πριν το τέλος της αποχώρησε με φάουλ ο Κώστας Νιαβής. 5.54 πριν το τέλος ο Αποστόλης Νούλας αποβλήθηκε με 5 φάουλ και 3.25 πριν το τέλος έφυγε πρόωρα από το ματς με φάουλ και ο Θοδωρής Κατσαρός.

Τα δεκάλεπτα
23-22, 43-43, 70-53, 98-57

Συνθέσεις Ομάδων

Έσπερος Λαμίας (Γιάννης Σοφογιάννης): Φύκας Φ. 33(1), Αναγνώστου 4, Σμάνης 9(1), Μερτζάνης 8(2), Κουνάνος Ε. 2, Καλαμάρας 7, Φύκας Π. 2, Κοντοκώστας 11(1), Ζερντίνσκι 3, Κουνάνος Δ. 8, Παναγιώτου 2, Κουμπούρας 10

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Μοτσιόλας, Καραμπάς, Νούλας 5, Κατσαρός 16, Τσιώλης 11, Ευαγγελοδήμος, Ντότσικας, Γραμματίκας, Τόλης Ν., Νιαβής 12(2), Τάσιος 13, Καραγιάννης

Διαιτητές : Αλέκος Κοτσιμπός & Κωνσταντίνος Περράκης (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Ανθή Τσιμπρικά & Κώστας Κονδυλόπουλος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Πίνακας: Μαρκ Κιαφγκοβάντα

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος