Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Γ.Σ. Άτλας-Α.Ο. Μώλος 49-43

Με το «δεξί» μπήκε στο 2016 και στο β΄ γύρο του πρωταθλήματος ο Άτλας, που πήρε σπουδαία νίκη με 49-43 κόντρα στον Μώλο, μπαίνοντας ξανά δυνατά στο «κόλπο» της παραμονής.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στο κλειστό του Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής και 1ης του δεύτερου γύρου του 2ου Ομίλου της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ και έγινε παρουσία περίπου 100 θεατών.
Ο Άτλαντας του Άγγελου Σαμαντά ήταν ψυχωμένος και κατάφερε μετά από επίπονη προσπάθεια να δικαιωθεί και να πάρει μια σημαντική νίκη εν όψει της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι παρότι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, όπου και προηγήθηκαν στην 3η περίοδο υπέστησαν μπλακ-άουτ και βρέθηκαν να χάνουν με 7 πόντους και 29-36 και 35-43 στο ξεκίνημα του 4ου δεκαλέπτου. Εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση, όπου παίζοντας πολύ καλή άμυνα και έχοντας σωστές επιλογές στην επίθεση γύρισε το παιχνίδι κλείνοντας το ματς με εντυπωσιακό σερί 14-0. Ο Σεραφείμ Κολοκύθας ηγήθηκε στο σκοράρισμα, βάζοντας 15.
Ο Μώλος του Κωνσταντίνου Σεβαστόπουλου μετά από ένα νωθρό πρώτο ημίχρονο, όπου διαρκώς κυνηγούσε στο σκορ τον αντίπαλο βρήκε ρυθμό στο 3ο δεκάλεπτο. Οι Φθιωτοί ήταν αποτελεσματικοί συνδέθηκαν αρκετές φορές με το αντίπαλο καλάθι και πήραν προβάδισμα στο σκορ. Η συνέχεια δεν ήταν η καλή για αυτούς, αφού υπέπεσαν σε αρκετά λάθη και μοιραία έχασαν το ματς. Ο Θανάσης Κιτσικόπουλος με τους 11 που έβαλε ευστοχώντας και σε 1 τρίποντο ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας.
Την επόμενη (9η) αγωνιστική ο Άτλαντας αγωνίζεται στο ΔΑΚ Λαμίας στις 17 του μήνα με τον Πρωτέα, ενώ ο Μώλος υποδέχεται τα Φάλαρα την ίδια μέρα στο γήπεδο του. Η Ευρυτανική ομάδα έχει 10 βαθμούς(2 νίκες-6 ήττες) και η Φθιωτική μετά το 3ο της σερί αρνητικό αποτέλεσμα  12(4 νίκες-4 ήττες)

Περίπου 100
Η συνάντηση με την οποία άνοιξε η αυλαία στο 2016 και στο β΄ γύρο του πρωταθλήματος έγινε παρουσία περίπου 100 θεατών. Οι δυο αγώνες της Α΄ Ευρυτανίας που διεξάγονταν την ίδια ώρα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην μικρή προσέλευση των φιλάθλων.




 2ο «ροζ» φύλλο
Το 2ο «ροζ» φύλλο αγώνα κατέκτησαν οι Καρπενησιώτες που μπαίνουν ξανά δυνατά στο κόλπο της παραμονής στην κατηγορία. Ισοβαθμούν μαζί με τα Φάλαρα και τις Λιβανάτες.

Κερκίδα ο «Βλασό»
Ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας ο ταλαντούχος Χρήστος Βλασόπουλος του Μώλου παρακολούθησε το παιχνίδι από την κερκίδα. Ο «Βλασό» χάνει το υπόλοιπο του πρωταθλήματος λόγω σοβαρού τραυματισμού στον χιαστό.


Πάγκο Καλοπήτας & Καλοβελώνης
Από πλευράς γηπεδούχων δεν αγωνίστηκε λόγω ίωσης ο σέντερ Πάνος Καλοπήτας, ενώ για τους φιλοξενούμενους δεν πήρε χρόνο συμμετοχής ο τραυματίας γκάρντ Θανάσης Καλοβελώνης. Και οι δυο είδαν τις προσπάθειες των συμπαικτών τους βρισκόμενοι στους πάγκους των ομάδων τους.

15 ο «Σέρο»


Ο 17χρονος Σεραφείμ Κολοκύθας (Φωτογραφία) του Άτλαντα έκανε εξαιρετική εμφάνιση βάζοντας 15 πόντους, με τον έμπειρο Δημήτρη Σταλίκα να ακολουθεί με 13.


Πρώτος ο Κιτσικόπουλος


Για τους «πορτοκαλί» ο πλει μέικερ Θανάσης Κιτσικόπουλος σκόραρε 11 βάζοντας και ένα σουτ έξω από την γραμμή των 6.75, έναν περισσότερο από τον σέντερ Αποστόλη Αντωνόπουλος.


Κράτησε την διαφορά
Ο Μώλος στην τελευταία επίθεση εξάντλησε όλο τον χρόνο καταφέρνοντας να κρατήσει την διαφορά σε περίπτωση ισοβαθμίας, αφού είχε κερδίσει στον 1ο γύρο τον Άτλαντα για 7 πόντους.

3Χ3 εντός
Ο Άτλας «χτίζει» παράδοση εντός έδρας με τον Μώλο, αφού σε 3 αναμετρήσεις μετράει ισάριθμες νίκες.

Αποφασισμένος

 
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άρχισε το ματς για τον Άτλαντα, όπου στην 1η περίοδο πήρε διαφορά 9 πόντων (17-8). Ο Θωμάς Χονδρός (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Αντώνης Σακελαρόπουλος με 3ποντο, ο Δημήτρης Σταλίκας (Φωτογραφία Κέντρο) με δυο συνεχόμενα δίποντα και ο Σεραφείμ Κολοκύθας με 2ποντο πραγματοποίησαν το 8-3. Ο Γιώργος Γρίβας με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο, ο Σεραφείμ Κολοκύθας με εύστοχη προσπάθεια για 2 και ο Αποστόλης Αντωνόπουλος με 2ποντο έκαναν το 12-6 που ήταν και double scor. Με δίποντο του Σεραφείμ Κολοκύθα, 2/2 ελεύθερες βολές του Παντελή Νικολάου, 1/2 ελεύθερες βολές του Παντελή Κωστή (Από αντιαθλητικό φάουλ) και όμορφο δίποντο του Σεραφείμ Κολοκύθα έγινε το 17-8. Ο Παντελής Κωστής του Άτλαντα ανέκοψε με «στοπ» προσπάθεια του Αντώνη Σακελαρόπουλου του Μώλου. Ο Θωμάς Χονδρός των γηπεδούχων ανέκοψε όμορφα τον Γιώργο Γρίβα του Μώλου.





1..και αντιαθλητικό


Το μοναδικό φάουλ της φιλοξενούμενης ομάδας στην 1η περίοδο έγινε 00.29 από τον Γιώργο Γρίβα στον Παντελή Κωστή (Φωτογραφία) και χρεώθηκε ως αντιαθλητικό. Ο παίκτης του Άτλαντα ευστόχησε μόνο στην 1 ελεύθερη βολή.



Μείωσε στο φινάλε


Το +11 του Άτλαντα και το 26-15 υπέρ του έγινε +5 στο φινάλε, αφού ο Μώλος με συνεχόμενους πόντους μείωσε στο 26-21. Ο Σεραφείμ Κολοκύθας με εύστοχη προσπάθεια για δυο, ο Αντώνης Σακελαρόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Θανάσης Κιτσικόπουλος με 2ποντο και ο Χρήστος Χαϊτα (Φωτογραφία Κέντρο) με έμμεσο τρίποντο (Καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή) διαμόρφωσαν το 19-15. Ο Σεραφείμ Κολοκύθας με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Δημήτρης Λερογιάννης με δίποντο και ο Νίκος Χαντζιάρας (Φωτογραφία Δεξιά) με δυο συνεχόμενα καλάθια «έγραψαν» το 26-15 και το +11 για τους γηπεδούχους. Ο Θανάσης Κιτσικόπουλος με δίποντο, ο Αντώνης Σακελαρόπουλος με προσπάθεια για 2 και ο Χρήστος Χαϊτα με 2/2 βολές μείωσαν στο 26-21. Ο Αποστόλης Αντωνόπουλος του Μώλου ανέκοψε με «στοπ» προσπάθεια του Σεραφείμ Κολοκύθα του Άτλαντα.



Ολική ανατροπή

 
Ο Μώλος μπήκε δυνατά στην 3η περίοδο και ήταν καλύτερος προηγούμενος μέχρι και +7, με τον Άτλαντα να μειώνει στο φινάλε στο 33-36. Ο Αποστόλης Αντωνόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Γιώργος Γρίβας (Φωτογραφία Κέντρο) με δίποντο και ο Παντελής Νικολάου (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο έκαναν το 26-27 κάνοντας ένα επί μέρους σερί 12-0. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με δίποντο, ο Αποστόλης Αντωνόπουλος με δίποντο, ο Παντελής Νικολάου με 3ποντο και ο Τάσος Καδάς με 1/2 ελεύθερες βολές έκαναν το 29-32. Εν συνεχεία ο Θανάσης Κιτσικόπουλος με προσπάθεια για 2 και ο Αποστόλης Αντωνόπουλος με 2/2 βολές έβαλαν μπροστά την ομάδα τους με +7 και 29-36. Ο Άτλας μείωσε σε 33-36 χάρις 2ποντο του Σεραφείμ Κολοκύθα, 1/2 ελεύθερες βολές του Θωμά Χονδρού και 1/2 βολές του Δημήτρη Σταλίκα. Το τρίποντο του Χρήστου Χαϊτα στην εκπνοή του χρόνου πίσω από την σέντρα βρήκε το στεφάνι του Άτλαντα.





Σερί 12-0
Ο Μώλος «έτρεξε» ένα σερί 12-0 και το 26-15 έγινε 26-27 υπέρ του(!)

Το καλό στο τέλος


Οι πρωταθλητές της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ κρατούσαν το καλό για το φινάλε, όπου με σερί 14-0 και παίζοντας εξαιρετική άμυνα νίκησαν τον Μώλο με 49-43 παίροντας σπουδαία νίκη. Ο Θανάσης Κιτσικόπουλος με εκτέλεση έξω από τα 6.75 και με 2/3 βολές έκανε το 33-41. Ο Δημήτρης Σταλίκας με δίποντο και ο Αποστόλης Αντωνόπουλος με 2ποντο διαμόρφωσαν το 35-43. Ο Άτλας ξεκίνησε την αντεπίθεση του και έκλεισε με σερί 14-0(!) φτάνοντας στο τελικό 49-43. Ο Τάσος Καδάς με έμμεσο τρίποντο (Φωτογραφία, Γκολ φάουλ με εύστοχη βολή), ο Δημήτρης Σταλίκας με δίποντο, ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με 2/2 βολές, ο Δημήτρης Σταλίκας με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Σεραφείμ Κολοκύθας με δίποντο, ο Άγγελος Σαμαντάς με 1/2 βολές και ο Δημήτρης Σταλίκας με δίποντο πέτυχαν τους νικητήριους πόντους. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος των γηπεδούχων ανέκοψε με «τάπα» τον Χρήστο Χαϊτα του Μώλου. Ο Παντελής Κωστής του Άτλαντα ανέκοψε με «στοπ» τον Γιώργο Γρίβα των Φθιωτών.






Φινάλε με 14-0
Ο Άτλας ολοκλήρωσε το ματς με εντυπωσιακό σερί 14-0, το 35-43 εις βάρος του έγινε 49-43 υπέρ του (!).

Πανηγύρισαν την νίκη
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης οι αθλητές του Άτλαντα πανηγύρισαν στο κέντρο του γηπέδου την 2η φετινή τους επιτυχία.


Δηλώσεις Προπονητών

Άγγελος Σαμαντάς (Γ.Σ. Άτλας): «Η νέα χρονιά μπήκε με το δεξί για τον Άτλαντα. Αυτή είναι η εικόνα που θέλουμε να βγάζει η ομάδα μας προς τα έξω. Με καλή ψυχολογία και πίστη στις δυνατότητες μας καταφέραμε να κερδίσουμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Ελπίζουμε με ανάλογη συγκέντρωση και περισσότερη δουλειά να πετύχουμε τον στόχο μας που δεν είναι άλλος από την παραμονή στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους.»


Κωνσταντίνος Σεβαστόπουλος (Α.Ο. Μώλος): «Έγινε ένα ωραίο παιχνίδι. Η φιλοξενία από τον Άτλαντα ήταν πολύ καλή και τους ευχαριστούμε για αυτό. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Καρπενησίου που κέρδισε, ελπίζω να μείνει και στην κατηγορία, το είχα ευχηθεί αυτό και στην δήλωση μετά το παιχνίδι του πρώτου γύρου. Εμείς ήμασταν λίγο νευρικοί σήμερα λόγω του ότι έχουμε τραυματισμούς έχουμε χάσει την συγκέντρωση μας. Αυτό όμως δεν μας πτοεί, συνεχίζουμε. Είχαμε και εμείς σήμερα γιατί κρατήσαμε την διαφορά του πρώτου αγώνα. Καλή συνέχεια και στις δυο ομάδες.»





Τα δεκάλεπτα
17-8, 26-21, 33-36, 49-43

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 13, Κολοκύθας 15, Κουτρομάνος 6, Λέρης, Κατσαρός, Χαντζιάρας 4, Χονδρός 3, Σαμαντάς 1, Κωστής 1, Καδάς 4, Λερογιάννης 2

Α.Ο. Μώλος (Κωνσταντίνος Σεβαστόπουλος): Κιτσικόπουλος 11(1), Αντωνόπουλος 10, Νικολάου 7(1), Κωνσταντακόπουλος, Γρίβας 3, Χαϊτα Β., Χάϊτα Χ. 5, Σακελαρόπουλος 7(1), Καλοβελώνης, Μακρόπουλος Γ., Μακρυγιάννης, Καίσαρης

Διαιτητές : Αλέκος Κοτσιμπός & Γιώργος Ζάχος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Χρονομέτρης 24΄΄: Μιχάλης Νούλας
Πίνακας: Γιάννης Γιαννόπουλος


































Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Κολλημένος
Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος & Δημήτρης Κοκοτίνης