Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Γ.Σ. Άτλας-Προοδευτική Λάρυμνας 47-53

Δεν τα κατάφερε η ομάδα του Άτλαντα, η οποία γνώρισε την δεύτερη συνεχόμενη ήττα της με 47-53 από την Φθιωτική Προοδευτική Λάρυμνας.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου, ξεκίνησε στις 4 και ήταν στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ. Παρόντες ήταν γύρω στους 70-80 φιλάθλους.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά μπήκε πολύ δυναμικά στο παρκέ, «αιφνιδιάζοντας» τον αντίπαλο στο πρώτο δεκάλεπτο. Η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη, αφού στο 2ο και στο 4ο δεκάλεπτο έμεινε στο καθένα από αυτά για 7 λεπτά χωρίς καλάθι. Πρώτοι σκόρερ της ομάδας ήταν οι: Σεραφείμ Κολοκύθας και Θωμάς Χονδρός με 14. Οι πρωταθλητές της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ παραμένουν τελευταίοι με 12 βαθμούς(2 νίκες-8 ήττες).
Η Προοδευτική του Σωτήρη Νίκα απέδειξε για ποιον λόγο συγκαταλέγεται στις πρώτες ομάδες της κατηγορίας, περνώντας από μια δύσκολη έδρα. Πήρε το προβάδισμα στο δεύτερο δεκάλεπτο και φρόντισε στην συνέχεια να μην το χάσει, παίζοντας υποδειγματική άμυνα. Πρώτευσαν στο σκοράρισμα με 15 πόντους οι: Άρης Δάρρας και Βασίλης Μαρμαρινός. Η Λάρυμνα έχει πλέον 17 βαθμούς(7 νίκες- 3 ήττες) και διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση στην πρώτη 2αδα, που οδηγεί στην επόμενη φάση.
Η ομάδα του Καρπενησίου θα αντιμετωπίσει την επόμενη(11η) αγωνιστική εκτός έδρας τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη, ενώ η Προοδευτική θα υποδεχτεί στο γήπεδο της τα Φάλαρα. Οι δυο αγώνες θα διεξαχθούν στις 7 Φεβρουαρίου.

Δήλωσε «απών»
Ο κόσμος του Καρπενησίου δεν βοήθησε τον Άτλαντα σε μια καθοριστικής σημασίας αναμέτρηση. Παρόντες ήταν περίπου 70-80 θεατές, εκ των οποίων μια πολύ μικρή μερίδα προερχόταν από την Λάρυμνα.


Δυσκόλεψαν τα πράγματα
Η νέα ήττα του Άτλαντα δυσκόλεψε και άλλο την υπόθεση-παραμονή στην κατηγορία. Οι Ευρυτάνες δεν έχουν καταφέρει να εκμεταλλευτούν την έδρα, μετρώντας σε αυτή 2 νίκες και 3 ήττες.

Δυο από 14


Διψήφιοι από πλευράς Άτλαντα ήταν οι: Σεραφείμ Κολοκύθας και Θωμάς Χονδρός(Φωτογραφία), σημειώνοντας από 14 πόντους ο καθένας. Ο πρώτος είχε δυο εύστοχα 3ποντα και ο δεύτερος ένα.

Δεν αγωνίστηκε ο «Λέρο»


Ο Δημήτρης Λερογιάννης δεν αγωνίστηκε, δίνοντας οδηγίες και αυτός από τον πάγκο και εμψυχώνοντας τους συμπαίχτες του.

Διεκδικεί 2αδα
Η Προοδευτική κάνει πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις δυο πρώτες θέσεις, που οδηγούν στην επόμενη φάση.

Ίσους πόντους


Για τους νικητές ο νεαρός Βασίλης Μαρμαρινός(Φωτογραφία) και ο Άρης Δάρρας πέτυχαν από 15 πόντους ο καθένας. Μάλιστα ο αρχηγός της Λάρυμνας Δάρρας, ο οποίος είναι και πρώτος σκόρερ της κατηγορίας αγωνίστηκε με πρόβλημα τραυματισμού, σημειώνοντας 2 3ποντα και 4 καθοριστικές βολές στο φινάλε.

Απουσίες φιλοξενούμενων
Η Προοδευτική ταξίδεψε με μόλις 9 αθλητές στο Καρπενήσι. Απουσίαζαν οι: Νίκος Τσελεκούνης και Παύλος Πύλιας.

Μπροστά με κορυφαίο τον Κολοκύθα


 Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 16-7, όμως η διαφορά «εξανεμίστηκε» και η περίοδο έληξε με 20-18 υπέρ τους. 12 από τους 20 πόντους επετεύχθησαν από τον Σεραφείμ Κολοκύθα.  Ο Παντελής Κωστής μετά την ασίστ του Σεραφείμ Κολοκύθα έκανε με σουτ 3 πόντων το 3-0. «Απάντησε» με τον ίδιο τρόπο ο Άρης Δάρρας, ενώ ο Σεραφείμ Κολοκύθας(Φωτογραφία αριστερά) με νέο 3ποντο το 6-3. Ο Σπύρος Ξυδιάς(Φωτογραφία κέντρο) με 2ποντο έκανε το 6-5, αλλά ο Κολοκύθας με 2ποντο από ασίστ του Κωστή «έγραψε» το 8-5.  Ακολούθησε 3ποντο του Κώστα Λέρη(Φωτογραφία δεξιά) και 2ποντο του Θωμά Χονδρού για το 13-5(8-0 σερί). Ο Χρήστος Χρυσοβέργης με 2ποντο πέτυχε το 13-7, αλλά με νέα 3ποντη «βόμβα» του Σεραφείμ Κολοκύθα έγινε το 16-7. Ο Βασίλης Μαρμαρινός με δυο δικά του 2ποντα, το πρώτο από έξοχη ασίστ του Άρη Δάρρα έκανε το 16-11. Η Προοδευτική ισοφάρισε σε 16-16, κάνοντας ένα σερί 0-9  με 2/2 βολές του Άρη Δάρρα, σουτ 2 πόντων του Κώστα Σταθουλόπουλου από πάσα του Τάσου Κυριάκου και 1/2 βολές του Άρη Δάρρα για το 16-16. Ο Σεραφείμ Κολοκύθας συνέχισε απτότητος και με δυο 2ποντα «έγραψε» το 20-16. Το 20-18, σκορ περιόδου «έγραψε» ο Τάσος Κυριάκος από πάσα του Άρη Δάρρα.
Ο Σεραφείμ Κολοκύθας του Άτλαντα έκανε τάπα στον Σπύρο Ξυδιά της Λάρυμνας και ο Παντελής Κωστής στον Άρη Δάρρα.




Έχασε την επαφή με το καλάθι ο Άτλας














Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο δεύτερο δεκάλεπτο με 26-30, έχοντας ένα επιμέρους σκορ 6-12 υπέρ τους. Πολύ κακός επιθετικά ο Άτλας, που έμεινε 7,5 λεπτά χωρίς πόντο με χαρακτηριστικό της αστοχίας το χαμένο λέι απ του Δημήτρη Σταλίκα. Ο Άρης Δάρρας με σουτ 3 πόντων έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 20-21, ενώ ο Τάσος Κυριάκος(Φωτογραφία αριστερά) πέτυχε 2ποντο για το 20-23. Ακολούθησε 2ποντο του Βασίλη Μαρμαρινού από καταπληκτική ασίστ του Δάρρα, 1/2 βολές και 2ποντο του Βασίλη Μαρμαρινού, φτάνοντας στο 20-28(0-10 σερί). Ο Θωμάς Χονδρός 2:30 πριν την λήξη του ημιχρόνου πέτυχε 1/2 βολές, ενώ ο ίδιος με 2/2 βολές έκανε το 23-28. Ο Σπύρος Ξυδιάς με 2ποντο, ο Κώστας Λέρης με 1/2 βολές και ο Άγγελος Σαμαντάς(Φωτογραφία δεξιά) με όμορφο 2ποντο στο τέλος του 20λεπτου από ασίστ του Παντελή Κωστή διαμόρφωσαν το 26-30.
Ο Παντελής Κωστής σταμάτησε προσπάθεια του Νίκου Σταθουλόπουλου.



Μικρό προβάδισμα














Οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν μπροστά με την λήξη της 3ης περιόδου με 42-44. Το επιμέρους σκόρερ της 3ης περιόδου ήταν 16-14 υπέρ των γηπεδούχων. Ο Παντελής Κωστής με 2ποντο έκανε το 28-30, αλλά ο Κώστας Σταθουλόπουλος(Φωτογραφία αριστερά) πέτυχε 3ποντο για το 28-33. Ο Σεραφείμ Κολοκύθας με όμορφο follow, ο Τάσος Κυριάκος με σου 3ποντων και ο Θωμάς Χονδρός με 2ποντο από πάσα του Σεραφείμ Κολοκύθα «έγραψαν» το 32-35. Ακολούθησαν 1/2 βολές του Χρήστου Χρυσοβέργη και σουτ 2 πόντων του «ανεβασμένου» Θωμά Χονδρού για το 34-38. Ο Άρης Δάρρας σημείωσε το 34-38, ενώ από ασίστ του Κώστα Σταθουλόπουλου ο Βασίλης Μαρμαρινός με γκολ-φάουλ διαμόρφωσε το 34-40. Ο Χρήστος Χρυσοβέργης με εντυπωσιακό follow πέτυχε το 34-42, ανεβάζοντας την διαφορά στο +8 για την ομάδα του. Ο Θωμάς Χονδρός από ασίστ του Τάσου Καδά και ο 20χρονος Βασίλης Μαρμαρινός με σουτ 2 πόντων πέτυχαν το 36-44. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν ιδανικά το τρίτο δεκάλεπτο με 3ποντη «βόμβα» του Θωμά Χονδρού και 3/3 βολές του ψύχραιμου Τάσου Καδά(Φωτογραφία δεξιά).




Τιμωρήθηκαν με «Τ.Π.»


1:36 πριν την λήξη της 3ης περιόδου ο Πάνος Καλοπήτας του Άτλαντα και ο Χρήστος Χρυσοβέργης(Φωτογραφία) της Προοδευτικής αψιμάχησαν και δέχτηκαν από μια τεχνική ποινή ο καθένας.




Νέο «βραχυκύκλωμα»-Ψύχραιμος ο Δάρρας













 
Όπως και στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Άτλαντας δυσκολεύτηκε να βρει τον δρόμο προς το καλάθι για αρκετό χρονικό διάστημα, γεγονός που «κόστισε» στην έκβαση του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι παρότι είχαν αρκετές άστοχες βολές στο τελευταίο 2λεπτο πέτυχαν 4 καθοριστικές με τον Άρη Δάρρα, πανηγυρίζοντας με το υπέρ τους 47-53. Το σκορ της 4ης περιόδου ήταν μόλις 5-9.
Ο Χρήστος Χρυσοβέργης είχε 1/2 βολές για το 42-45. Ο ίδιος από πάσα του Δάρρα σημείωσε το 42-47. Ο Βασίλης Μαρμαρινός από ασίστ του Κώστα Σταθουλόπουλου ανέβασε το σκορ στο 42-49. Ο Τάσος Καδάς 2:59 πριν την λήξη έδωσε τέλος στην επιθετική δυστοκία, κάνοντας από ασίστ του Δημήτρη Σταλίκα το 44-49.
Η Προοδευτική αστόχησε στην συνέχεια σε 7 σερί(!) χαμένες βολές με τους:  Χρήστο Χρυσοβέργη(0/2), Άρη Δάρρα(0/1), Κώστα Σταθουλόπουλο(0/2) και Νίκο Σταθουλόπουλο(0/2). Ο Δημήτρης Σταλίκας(Φωτογραφία αριστερά) 0:42 πριν την λήξη του αγώνα έβαλε «φωτιά» στο ματς, κάνοντας με 3ποντο το 47-49. Ωστόσο ο Άρης Δάρρας(Φωτογραφία δεξιά) πέτυχε 4/4 βολές στην συνέχεια, διαμορφώνοντας το τελικό 47-53.
Ο Παντελής Κωστής σταμάτησε προσπάθειες των: Βασίλη Μαρμαρινού και Κώστα Σταθουλόπουλου, φτάνοντας τις 4 τάπες στον αγώνα. Ο Πάνος Καλοπήτας έκανε και αυτός «στοπ» στον Κώστα Σταθουλόπουλο.




2η τεχνική και εκτός


Η 2η τεχνική ποινή του Πάνου Καλοπήτα(Φωτογραφία) 1:47 πριν την λήξη, που είχε νέο επεισόδιο με τον Χρήστο Χρυσοβέργη τον έθεσε αυτομάτως εκτός αγώνα. 





Αποβολή Κωστή


Ο Παντελής Κωστής(Φωτογραφία) των γηπεδούχων 0:53 πριν την λήξη του αγώνα συμπλήρωσε 5 ατομικά φάουλ.

Πανηγυρισμοί Λοκρών
Η ομάδα της Λοκρίδας πανηγύρισε στο τέλος του αγώνα την πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη της.


Δηλώσεις Προπονητών

Άγγελος Σαμαντάς (Άτλας): «Η δήλωση του κ. Σαμαντά θα προστεθεί μέσα στις επόμενες ώρες











Σωτήρης Νίκας (Λάρυμνα): «Σίγουρα είναι μια πολύ μεγάλη νίκη, είναι το παιχνίδι που φοβόμουν περισσότερο λόγω καιρικών συνθηκών και λόγω απουσιών της ομάδας μου. Ήρθαμε με 9 άτομα για πρώτη φορά φέτος και λείπανε δυο βασικοί μου παίχτες. Ωστόσο το παιχνίδι είναι παιχνίδι, παλέψαμε, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τον ρυθμό, πήραμε τα ριμπάουντ, παίξαμε λίγο έξυπνα στην άμυνα να μη δώσουμε χώρους στο καλάθι και πολλά ελεύθερα σουτ στην ομάδα του Άτλαντα, που στο πρώτο δεκάλεπτο είχε πολλά εύστοχα σουτ. Αστοχήσανε, πήραμε τα ριμπάουντ, ήμασταν ψύχραιμοι, κρατήσαμε τον ρυθμό και πήραμε το παιχνίδι. Πρέπει να δώσω ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά μου, διότι μέσα σε δύσκολες συνθήκες, δουλειές, κρύο και τραυματισμούς έχουνε κάνει πολλές θυσίες, για να φτάσουμε εδώ που έχουμε φτάσει. Ένα μεγάλο μπράβο στον αρχηγό μας τον Αριστείδη Δάρρα, ο οποίος έπαιζε με θλάση στον δικέφαλο σήμερα και όλα αυτά τα χρόνια δίνει τα πάντα για την ομάδα. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Άτλαντα, είναι πολύ αξιόλογη, καλή συνέχεια και εύχομαι να μείνει στην κατηγορία, διότι το αξίζει.»

Τα δεκάλεπτα
20-18, 26-30, 42-44, 47-53

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 3(1), Κολοκύθας 14(2), Καλοπήτας, Κουτρομάνος, Λέρης 4(1), Κουρλός, Χαντζιάρας, Χονδρός 14(1), Σαμαντάς 2, Κωστής 5(1), Καδάς 5, Λερογιάννης

Προοδευτική Λάρυμνας (Σωτήρης Νίκας): Κυριάκος 6, Σταθουλόπουλος Κ. 5(1), Τσελεκούνης Σ., Δάρρας 15(2), Ξυδιάς 4, Χρυσοβέργης 8, Λυκούσης, Μαρμαρινός 15, Σταθουλόπουλος Ν.

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Γιώργος Σαμαράς(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Μιχάλης Νούλας
Πίνακας: Χρήστος Κοσμάς





























Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: Δημήτρης Κοκοτίνης