Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Κορασίδες: Γ.Σ. Άτλας-Α.Π.Σ. Φθία Λαμίας 2-3

Σε ένα συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες οι κορασίδες της Φθία Λαμίας νίκησαν μέσα στο Καρπενήσι στο τάι μπρέικ με 2-3 τον Άτλαντα.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στο παγωμένο κλειστό  του προπονητικού κέντρου Καρπενησίου και άρχισε στις 1 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου κορασίδων της ΕΣΠΕΚΕΛ.
Τα κορίτσια του Χρήστου Μακρή ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες σε ένα συναρπαστικό ματς που είχε σασπένς μέχρι το τέλος. Οι αθλήτριες του Άτλαντα ισοφάρισαν 2 φορές και οδηγήθηκαν το ματς στο 5ο σετ, όπου αν και είχαν πάρει σημαντικό προβάδισμα στις τελευταίες στιγμές του ματς έχασαν την συγκέντρωση τους και ηττήθηκαν. Στα ευχάριστα όμως ότι υπάρχει διαρκής ατομική βελτίωση των νεαρών αθλητριών,  καθώς σημαντική μερίδα τους αποτελούν και την γυναικεία ομάδα του συλλόγου.
Οι φιλοξενούμενες του Θοδωρή Παπαθωμόπουλου στο δεύτερο εκτός έδρας ματς τους πήραν μια σπουδαία νίκη σε μια δύσκολη έδρα κόντρα σε έναν ισχυρό αντίπαλο, παίρνοντας έτσι προβάδισμα πρόκρισης. Κατέκτησαν δύσκολα το 1ο σετ με 25-27, ενώ πήραν «κεφάλι» στο σκορ με 1-2 ,έχοντας τον πλήρη έλεγχο στο 3ο σετ. Στο τέλος του ματς είχαν τα ψυχικά αποθέματα και την προσήλωση, ώστε να φτάσουν σε ένα σημαντικό αποτέλεσμα.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική ο Άτλαντας υποδέχεται στις 10 Ιανουαρίου στο προπονητικό κέντρο τον Γ.Σ. Λαμίας, ενώ η Φθία θα κάνει το ρεπό της.

Λιγοστοί θεατές
Το 1ο εντός έδρας ματς των κορασίδων του Άτλαντα έγινε παρουσία λιγοστών θεατών.

Τσουχτερό κρύο
Η αναμέτρηση έγινε κάτω από τσουχτερό κρύο και χαμηλή θερμοκρασία. Το κλειστό του προπονητικού κέντρου δεν θερμαίνεται. Ως εκ τούτου οι αθλήτριες είχαν αντίπαλο και το κρύο.

Κρίθηκε στις λεπτομέρειες
Η αναμέτρηση κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στο ται μπρέικ. Το «διπλό» στην Φθίας ενδέχεται στην πορεία να παίξει σημαντικό ρόλο για την πρόκριση στην επόμενη φάση, την οποία παίρνουν οι 4 από τις 6 ομάδες του 3ου Ομίλου.

Ντεμπούτο Χρυσαφοπούλου


Η Μαρία Χρυσαφοπούλου(Φωτογραφία), πρώην αθλήτρια της Π.Α.Κ. έκανε την πρώτη της εμφάνιση με την φανέλα του Άτλαντα.

Πρώτη φορά Καρπενήσι
Για πρώτη φορά η Φθία κατέβηκε να αγωνιστεί στο Καρπενήσι στα προηγούμενα χρόνια είχε ηττηθεί στα χαρτιά, τόσο στα ματς σε Π.Α.Κ. όσο και με Άτλαντα στις κατηγορίες των παγκορασίδων και των κορασίδων.

0/2
Τα κορίτσια του Χρήστου Μακρή έχουν μπει στο πρωτάθλημα με 2 ήττες. Η Φθία έχει 1 νίκη και 1 ήττα από τις Λιβανάτες, ενώ εκκρεμεί ο αγώνας της με τον Α.Ο. Λαμίας.

Αθλητής Α1


Ο προπονητής των φιλοξενούμενων Θοδωρής Παπαθωμόπουλος είναι και αθλητής της Α1΄, όπου αγωνίζεται με την ομάδα του Γυμναστικού.

Κόντρα στην ομάδα του


Ο Χρήστος Μακρής τέθηκε αντιμέτωπος με την Φθία, στην οποία είναι προπονητής των τμημάτων υποδομής.

Πανηγύρισαν οι νικήτριες
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι αθλήτριες της Φθίας πανηγύρισαν έξαλλα την επιτυχία τους.




Τα σετ
25-27, 25-21, 15-25, 25-20, 13-15

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Χρήστος Μακρής): Σιταρά, Καββαδία, Κολαζά, Ρεσίτη, Γυφτομήτρου, Τσιουγκρή, Καγκαρά(λ), Ανδρεάκη, Χρυσαφοπούλου

Α.Π.Σ. Φθία Λαμίας (Θοδωρής Παπαθωμόπουλος): Τσαμαδιά, Δημητροπούλου, Ρουμελιώτη, Μαυροειδή, Τσάντζαλη, Βαρλάμη, Πολύμερου, Σεϊταρίδη, Σκάρλα Γ., Σκάρλα Μ., Ανδρεωσάτου, Αλοιμόνου (λ)

Διαιτητής: Πέτρος Κουτσής (Κεντρικής Ελλάδος & Θεσσαλίας)
Κριτής: Δήμητρα Κυλαφά (Κεντρικής Ελλάδος & Θεσσαλίας)
Πίνακας: Σεραφείμ Λερογιάννης 


















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος