Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΟΚ Βελούχι-Ποταμιά 2-2

Συναρπαστική εξέλιξη είχε το παιχνίδι του ΑΠΟΚ με την Ποταμιά. Οι δυο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες με 2-2, αφού το προβάδισμα πέρασε και από τα δυο χέρια.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου. Άρχισε στις 3 και ήταν στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, παρουσία περίπου 60-70 θεατών.
Ο ΑΠΟΚ του Δημήτρη Αντωνίου έφερε  «τούμπα» το ματς με σκόρερ τους: Γιάννη Φλωράκη και Δημήτρη Τσιλιμέκη, ενώ διαμαρτύρεται για επιθετικό φάουλ στην ισοφάριση.  Είχε τον έλεγχο στην μεγαλύτερη διάρκεια του 90λεπτου. Η μπάλα να αναφερθεί επίσης πως κατέληξε δυο φορές στα δοκάρια του Χρήστου Σάλτη.  Το Βελούχι παραμένει στην κορυφή με 18 πόντους χωρίς ήττα, όμως πιθανό να αποκτήσει αύριο και «συγκάτοικο».
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα απέσπασε έναν πολύτιμο πόντο, πραγματοποιώντας αξιοπρόσεχτη πορεία στους δυο θεσμούς. Χαρακτηριστικό της η «κόντρα-επίθεση». Διατηρεί αήττητο 4 αγωνιστικών κόντρα στον ΑΠΟΚ. Προηγήθηκε νωρίς με τον Ηλία Σαπούνη και ο Γιάννης Ζαλοκώστας ισοφάρισε. Οι Μεγαχωρίτες έφτασαν τους 11 βαθμούς, έχοντας μάλιστα εκπληρώσει και το ρεπό τους.
Την επόμενη(10η) αγωνιστική, που θα γίνει το νέο έτος ο ΑΠΟΚ θα αγωνιστεί με τον Αίολο, ενώ η Ποταμιά θα τεθεί αντιμέτωπη με την Μυρίκη.

Αψηφώντας το κρύο
Περισσότεροι από 50 φίλαθλοι παρακολούθησαν ένα αρκετά ενδιαφέρον ματς, το οποίο έμεινε στην ισοπαλία.


Επιστροφές
 

Κάτω από τα γκολπόστ του ΑΠΟΚ επανήλθε ο Δημήτρης Ρεσίτης(Φωτογραφία αριστερά), ενώ αγωνίστηκε κανονικά και ο Βασίλης Ντουφεκιάς(Φωτογραφία κέντρο). Επιστροφή στο αρχικό σχήμα και για τον Κυριάκο Μπάμπε(Φωτογραφία δεξιά). Απών ήταν ο πορτιέρο Χρήστος Παπαβασιλείου, ενώ δεν έπαιξαν οι: Γιώργος Σερπάνος και Στέλιος Ρεσίτης.

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής













 
Ο Αλέξανδρος Μπίκας(Φωτογραφία αριστερά) αντικατέστησε στην ενδεκάδα τον τραυματία Πολυχρόνη Λιάνγκο(Φωτογραφία δεξιά), που είχε δηλωθεί αρχικά ως βασικός.

Δεν την κερδίζει
Το Βελούχι δεν έχει καταφέρει στις 4 τελευταίες επίσημες αναμετρήσεις να κερδίσει την Ποταμιά, έχοντας 1 ήττα και 3 ισοπαλίες.

Κορυφή ο Γιαννόπουλος


Για δεύτερο ματς πρωταθλήματος ο φορ Ντίνος Γιαννόπουλος(Φωτογραφία) άρχισε στην ενδεκάδα. Βασικοί ξεκίνησαν και οι: Αλέξανδρος Μπίκας και Ηλίας Σαπούνης. Απουσίαζε ο Σπύρος Πατρώνης, αλλά και ο πολύτιμος Λάμπρος Φλωράκης, ενώ αλλαγή πέρασε ο Γιάννης Ζαλοκώστας. Οι τρεις τελευταίοι είχαν ξεκινήσει στον θριαμβευτικό επαναληπτικό της ομάδας τους με τον Αίολο.

Α΄ Μέρος

Χωρίς ποιότητα αλλά με γκολ
Σε ένα όχι τόσο καλό πρώτο ημίχρονο οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια ισόπαλες με 1-1. Ο ΑΠΟΚ είχε με το «καλημέρα» δοκάρι, αλλά το γκολ ήρθε από την Ποταμιά στο πρώτο δεκάλεπτο. Στην εκπνοή του πρώτου 45λεπτου το Βελούχι ισοφάρισε.

Στο δοκάρι


Στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του αγώνα το Βελούχι είχε δοκάρι. Μετά την εκτέλεση κόρνερ του Βασίλη Συγκελόπουλου, ο Σπύρος Ξαγάρας(Φωτογραφία) δοκίμασε σουτ από το ύψος της περιοχής και η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Χρήστου Σάλτη.


0-1 από «Σαπ»


Νωρίς-νωρίς η ομάδα της Ποταμιάς έφτασε στο 0-1. Συγκεκριμένα στο 7΄ ο Κώστας Γιαννακόπουλος έβγαλε την σέντρα από δεξιά, ο Κώστας Πολυμερόπουλος έκανε κίνηση στο πρώτο δοκάρι και ο Ηλίας Σαπούνης(Φωτογραφία) με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το 0-1. Ο «Σαπ» σημείωσε το πρώτο του φετινό γκολ κόντρα στην πρώην του ομάδα.






Στα αποδυτήρια ισόπαλοι


Η ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου πραγματοποίησε το 1-1 στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων. Μετά την σέντρα του Άλεξ Μπακαλίδη, ο Γιάννης Φλωράκης(Φωτογραφία) με πολύ ωραία ενέργεια και σουτ πέτυχε το 3ο του φετινό γκολ στο πρωτάθλημα και 2ο συνεχόμενο.





Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Κόρνερ του Συγκελόπουλου από αριστερά, ο Ξαγάρας σούταρε από το ύψος της περιοχής και η μπάλα προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του Σάλτη.
7΄: Ο Γιαννακόπουλος έβγαλε την σέντρα από δεξιά, ο Πολυμερόπουλος άφησε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι να περάσει και ο επερχόμενος Σαπούνης με σουτ στο άδειο τέρμα πραγματοποίησε το 0-1.
27΄: Απευθείας φάουλ του Ζαλοκώστα Δ. κατέληξε αρκετά άουτ από το αριστερό «Γ» του ΑΠΟΚ.
40΄: Ο Τσιλίκας έκανε κάθετη πάσα στον Μπακαλίδη, που από θέση δεξιά εντός περιοχής σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς.
45΄+1΄: Ο Μπακαλίδης σέντραρε από αριστερά, ο Φλωράκης κινήθηκε όμορφα και με χαμηλό σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Σάλτη, κάνοντας το 1-1.

Β΄ Μέρος

Η μπίλια στο «Χ»
Δεν ανέδειξε νικητή τελικά το παιχνίδι. Ο ΑΠΟΚ προηγήθηκε, φέρνοντας «τούμπα» το ματς, όμως η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα κατάφερε να ισοφαρίσει στο τελικό 2-2.

Ανατροπή με «Τσίλι»


Την ολική ανατροπή έκανε το Βελούχι στο 6ο λεπτό της επανάληψης. Ο Σάκης Τσιλίκας σούταρε, ο Χρήστος Σάλτης απέκρουσε όμορφα και στην επαναφορά ο Δημήτρης Τσιλιμέκης(Φωτογραφία) πέτυχε το 2-1. Ο «Τσίλι» σημείωσε το πρώτο του φετινό γκολ.






Ο «Αϊ-Γιάννης ο λυτρωτής»


«Χρυσή» αλλαγή αποδείχτηκε ξανά ο Γιάννης Ζαλοκώστας(Φωτογραφία). Δέχτηκε την όμορφη μπαλιά του αδερφού του Δημήτρη στο 73ο λεπτό και πλάσαρε ιδανικά τον Δημήτρη Ρεσίτη, ισοφαρίζοντας σε 2-2.
Ο «Ζάλο»  είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, φτάνοντας τα 4 γκολ. Όπως και στο ματς του πρώτου γύρου χάρισε ξανά τον βαθμό, προερχόμενος από τον πάγκο.




Διαμαρτυρίες για φάουλ
Ο ΑΠΟΚ διαμαρτυρήθηκε έντονα για μη υπόδειξη φάουλ του σκόρερ Γιάννη Ζαλοκώστα στον Δημήτρη Τσιλιμέκη.

Βρήκε το οριζόντιο


Δεύτερο δοκάρι είχαν οι γηπεδούχοι στο 75ο λεπτό. Μετά το χτύπημα φάουλ του Άλεξ Μπακαλίδη, η κεφαλιά του Γιώργου Φαρμάκη(Φωτογραφία) προς τα  πίσω βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς και κατέληξε σε κόρνερ. 


Τον νίκησε ο Σάλτης














Ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς Χρήστος Σάλτης(Φωτογραφία αριστερά) αποσόβησε το 3-2 στο 85ο λεπτό. Μετά την σέντρα του Βασίλη Συγκελόπουλου και το λάθος του Αλέξανδρου Μπίκα, ο Άλεξ Μπακαλίδης(Φωτογραφία δεξιά) σούταρε και ο αντίπαλος πορτιέρο έδιωξε σε κόρνερ.

Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Τσιλιμέκης σέντραρε από δεξιά, ο Τσιλίκας σούταρε μέσα από την περιοχή και ο πορτιέρο της Ποταμιάς απέκρουσε στην αριστερή του γωνία, η μπάλα κατέληξε ξανά στον Τσιλιμέκη, που πλάσαρε εύστοχα(2-1).
55΄: Ο Μπάμπε έκανε την σέντρα από τα αριστερά, ο Κουτσουπιάς σούταρε υπό πίεση άουτ από το δεξί δοκάρι του Σάλτη.
63΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπακαλίδη απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.
73΄: Ο Ζαλοκώστας Δ. τροφοδότησε με κάθετη πάσα τον Ζαλοκώστα Ι., που πλάσαρε εντός περιοχής στην αριστερή γωνία τον Ρεσίτη, «γράφοντας» το 2-2.
75΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπακαλίδη από αριστερά, κεφαλιά του Φαρμάκη προς τα πίσω προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Σάλτη και κατέληξε σε κόρνερ.
85΄: Ο Συγκελόπουλος σέντραρε από αριστερά, ο Μπίκας έκανε το λάθος και το σουτ του Μπακαλίδη απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ ο Σάλτης στην αριστερή του γωνία.
87΄: Χτύπημα κόρνερ του Μπακαλίδη από αριστερά, κεφαλιά του Τσιλίκα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Μεγαλοχωριτών.

Κίτρινες Κάρτες
Ρεσίτης, Ντουφεκιάς, Τσιλίκας

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ: Συγκελόπουλος, Τσιλιμέκης, Ξαγάρας
Ποταμιά: Μαντζούτας, Σαπούνης, Ζαλοκώστας Δ., Ράικος

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Δεν κλείσαμε με τον καλύτερο τρόπο το ημερολογιακό έτος 2015. Θέλαμε πολύ την νίκη, σαφώς και ήμασταν καλύτεροι. Είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά για την πολύ καλή απόδοση τους. Καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι, γιατί προηγήθηκε ο αντίπαλος από λάθος δικό μας και πιστεύω ότι δικαιούμασταν την νίκη με βάση την απόδοση μας και τις ευκαιρίες που κάναμε. Είχαμε μια απώλεια όμως δυο βαθμών, η ομάδα μας συνεχίζει να παλεύει ακόμη περισσότερο. Πρέπει να λύσει τα δικά της οργανωτικά διοικητικά προβλήματα, για να μπορέσει στην συνέχεια να λύσει τα αγωνιστικά. Οι μεγάλες ομάδες στα δύσκολα φαίνονται και πιστεύω ότι ο ΑΠΟΚ έχει την εμπειρία, την ικανότητα να ξεπερνάει τέτοια προβλήματα για το καλύτερο δυνατό, να μπορέσει να βρίσκεται ψηλά στις θέσεις και να πρωταγωνιστήσει, για να πετύχει τον στόχο του που είναι ένας και μοναδικός το πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Ποταμιάς για την εμφάνιση της. Να ευχηθώ καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο, υγεία, ευτυχία, καλή χρονιά να έχουμε και 2016 να μας φέρει περισσότερες επιτυχίες.»

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Καταρχήν θέλω να σταθώ στην πολύ καλή φιλοξενία που τύχαμε από την ομάδα του ΑΠΟΚ και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και εγώ αλλά και όλη η ομάδα μας. Να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδω,ν γιατί έγινε ένα καλό παιχνίδι μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Εμείς όπως έχουμε ξανά πει κατά την διάρκεια των παιχνιδιών ειδικά με καλύτερες ομάδες από εμάς επιλέγουμε να κλείνουμε χώρους, να κλέβουμε μπάλες και να βγαίνουμε στην κόντρα. Προσπαθούμε στατιστικώς να περιορίσουμε στις επικίνδυνες επιθέσεις του αντιπάλου και προσπαθούμε στις ευκαιρίες, που θα δημιουργήσουμε στην κόντρα να πετύχουμε το γκολ. Κάθε μέρα που περνάει η ομάδα μας δείχνει ότι αφομοιώνει καλά το σύστημα μας, πράγματα που το δείχνουν τα 7 γκολ που πετύχαμε στα 3 τελευταία παιχνίδια. Είναι πολύ σημαντικό για το χαρακτήρα της ομάδος να βρίσκεται πίσω στο σκορ με ομάδες, όπως ο Αίολος και ο ΑΠΟΚ και να βρίσκει τα ψυχικά αποθέματα να γυρνάει το ματς. Είναι το τέταρτο συνεχόμενο ματς σε παιχνίδι πρωταθλήματος, που η ομάδα της Ποταμιάς δε χάνει από την ομάδα του ΑΠΟΚ, πράγμα που από μόνο του λέει πάρα πολλά για την αλλαγή της ψυχολογίας και της αγωνιστικής παρουσίας που πλέον έχει η ομάδα. Εμείς δεν πρέπει να παρατήσουμε την προσπάθεια, δεν πρέπει να νομίσουμε ότι φτάσαμε στο ταβάνι μας και πρέπει συνεχώς να παλεύουμε, έτσι ώστε να διατηρηθούμε σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο για την δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Η Ποταμιά δεν μπορεί να θεωρεί τον εαυτό της καλύτερη ομάδα από κανέναν, αλλά ούτε και να θεωρεί τον εαυτό της κατώτερο. Θα πρέπει να σέβεται όλους τους αντιπάλους της και να προσπαθεί να κερδίζει ότι μπορεί από αυτούς μέσα από πολύ μεγάλη προσπάθεια και σεβασμό. Καλές γιορτές σε όλους με υγεία και καλή χρονιά.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ (Δημήτρης Αντωνίου): Ρεσίτης Δ., Τσιλιμέκης, Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Ξαγάρας, Ντουφεκιάς, Κουτσουπιάς, Τσιλίκας, Φλωράκης, Μπακαλίδης, Μπάμπε(69΄ Γούλας)

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Σάλτης, Ράικος, Μπίκας, Μαντζιούτας Κ.,Φαρμάκης, Κόγιας(83΄ Μπούρας Σ.), Πολυμερόπουλος(72΄ Νεοφύτου), Σαπούνης, Γιαννόπουλος(57΄ Ζαλοκώστας Ι.), Ζαλοκώστας Δ., Γιαννακόπουλος

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)





















































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος, Παναγιώτης Κολλημένος