Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Προοδευτική Λάρυμνας-Γ.Σ. Άτλας 61-53

Η Προοδευτική Λάρυμνας επικράτησε με 61-53 του Άτλαντα Καρπενησίου. Οι Καρπενησιώτες ηττήθηκαν για 3ο σερί ματς, έχοντας απουσίες και πλήγματα λόγω τραυματισμών.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή (1/11) στο κλειστό του Μαρτίνου και ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ και την παρακολούθησαν περίπου 80 θεατές.
Η Προοεδευτική Λάρυμνας του Σωτήρη Νίκα είχε το πάνω χέρι στο ματς στην μεγαλύτερη διάρκεια και κατάφερε να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι πήραν πολλά σουτ ψυχολογίας έξω από τα 6.75 και περιόρισαν αρκετά το επιθετικό παιχνίδι του αντιπάλου, ελέγχοντας τον ρυθμό του ματς. Ο Σπύρος Ξυδιάς ηγήθηκε στο σκοράρισμα, έφτασε στους, 21 βάζοντας και 4 τρίποντες «βόμβες».
Ο Άτλαντας του Άγγελου Σαμαντά είχε ξανά απουσίες και σαν να μην έφτανε αυτό έχασε κατά την διάρκεια του ματς και 3 αθλητές λόγω τραυματισμού. Σε κανένα σημείο του αγώνα δεν «παράτησε» το παιχνίδι και προσπάθησε μέχρι το τέλος να κάνει την ανατροπή. Οι Ευρυτάνες κουράστηκαν και σε αυτό το ματς στο δεύτερο μέρος, όπου έχασαν την επαφή στο σκορ με τον αντίπαλο στην 3η περίοδο. Ο Τάσος Καδάς με τους 16 πόντους που έβαλε και τα 2 τρίποντα ήταν ο πρώτος σκόρερ του Άτλαντα.
Την επόμενη (4η) ο Άτλαντας υποδέχεται στις 15 Νοεμβρίου στο Καρπενήσι τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη και η Προοδευτική την ίδια μέρα παίζει στο ΔΑΚ Λαμίας με τα Φάλαρα. Οι Λοκροί έχουν 5 βαθμούς(2 νίκες-1 ήττα) και βρίσκονται στην 3η θέση, ενώ ο Άτλας έχει μόλις 3 βαθμούς και παραμένει τελευταίος μαζί με τα Φάλαρα.

Περίπου 80
Η αναμέτρηση έγινε στο κλειστό του Μαρτίνου και την παρακολούθησαν περίπου 80 θεατές από την γύρω περιοχή.



Αντίπαλοι πριν 2 χρόνια
Οι δυο ομάδες είχαν αγωνιστεί και πριν δυο χρόνια για την Β΄ Φάση της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ, με την Προοδευτική Λάρυμνας να επικρατεί και τότε.

Αλλαγμένη η Προοδευτική
Βέβαια εκείνη η ομάδα της Προοδευτικής δεν έχει καμία σχέση με την τωρινή, καθώς έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές στο έμψυχο υλικό.

Πολλές απουσίες
Οι Ευρυτάνες και σε αυτό το ματς είχαν πολλές απουσίες και κατέβηκαν στο Μαρτίνο με αποστολή μόλις 9 αθλητών.

«Πονοκέφαλος» και οι τραυματισμοί
Σαν να μην έφτασαν οι πολλές απουσίες ο Άτλαντας είδε και 3 αθλητές του να αποχωρούν τραυματίες. Πρώτα ο Πάνος Καλοπήτας έφυγε από το ματς τραυματίας στο 1ο δεκάλεπτο, στο 3ο αποχώρησε τραυματίας ο Δημήτρης Λερογιάννης και λίγο πριν το φινάλε τραυματισμό είχε και ο Κώστας Λέρης.

0/3
Οι περσινοί πρωταθλητές της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ μετρούν 3 ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και αναζητούν την πρώτη τους επιτυχία, για να ανεβούν βαθμολογικά και ψυχολογικά. Άτλας και Φάλαρα βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη και στις θέσεις του υποβιβασμού.

Τους «κράτησε» ο Καδάς


Ο Αθηναίος Τάσος Καδάς κράτησε όρθια την ομάδα του σε πολλά σημεία σκοράροντας αρκετά κρίσιμα και παλικαρίσια καλάθια. Σημείωσε 16 πόντους βάζοντας και 2 τρίποντα. Ήταν ο μοναδικός αθλητής των φιλοξενούμενων, που έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων.


21 για Ξυδιά


Ο Σπύρος Ξυδιάς της Προοδευτικής Λάρυμνας ήταν εντυπωσιακός και ξεπέρασε στο σκοράρισμα τον συνήθη-ύποπτο και πρώτο σκόρερ της κατηγορίας Άρη Δάρρα (Ακολούθησε με 17 και 3 τρίποντα). Ο Ξυδιάς έφτασε στους 21 πόντους βάζοντας και 4 τρίποντα. Πέρυσι ο Ξυδιάς έπαιξε στην κατηγορία με την ομάδα του Οπούντιου Μαρτίνου, η οποία υποβιβάστηκε στην Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.


Και Α΄ ΕΣΚΑΣΕ 


Ο τεχνικός της Λοκρικής ομάδας Σωτήρης Νίκας (Φωτογραφία) είναι βοηθός προπονητή στην Α΄ ΕΣΚΑΣΕ και συγκεκριμένα με την ομάδα της Αναγέννησης Μαλεσίνας.

Έμπειρη 2αδα
Την αναμέτρηση σφύριξαν οι έμπειροι ρέφερι Αλέκος Κοτσιμπός και Γιώργος Ζάχος.


1 μικρός


Ο Παντελής Κωστής (Φωτογραφία) του Άτλαντα ήταν ο μοναδικός αθλητής κάτω των 20 ετών των φιλοξενούμενων και βάση του κανονισμού αγωνίστηκε σε όλη την διάρκεια του 1ου μέρους. Ο Σεραφείμ Κολοκύθας απουσίαζε σε αυτό το ματς και δεν υπήρχε εναλλακτική επιλογή.

Προβάδισμα φιλοξενούμενων


«Τρέχοντας» δυο σερί του 8-0 οι φιλοξενούμενοι του Καρπενησίου βρέθηκαν να προηγούνται με +3 στο τέλος της 1ης περιόδου και με 16-19. Για την Προοδευτική το σκοράρισμα μοιράστηκαν οι: Χρήστος Χρυσοβέργης (Φωτογραφία Αριστερά) και Άρης Δάρρας (Φωτογραφία Κέντρο), που σκόραραν και τους 16 πόντους. Ο Χρήστος Χρυσβέργης με δυο συνεχόμενα δίποντα, το δεύτερο μετά από ασιστ του Παύλου Πύλια και ο Άρης Δάρρας με Follow έκαναν το 6-0. Ο Κώστας Λέρης (Φωτογραφία Δεξιά) με όμορφο δίποντο, ο Πάνος Καλοπήτας με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Άρης Δάρρας με καλάθι και φάουλ (Εύστοχη βολή) πέτυχαν το 9-3. Ακολούθησε δίποντο του Πάνου Καλοπήτα, 2/2 βολές του Κώστα Λέρη, 2/2 ελεύθερες βολές του Τάσου Καδά και 2ποντο του Άγγελου Σαμαντά για τα 9-11. Οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα σερί 8-0 πρεσάροντας σε όλο το γήπεδο. Ο Άρης Δάρρας με εκτέλεση έξω από τα 6.75 και ο Χρήστος Χρυσοβέργης με δίποντο μετά από πάσα του Άρη Δάρρα έβαλαν μπροστά την Λάρυμνα με 14-11. Ο Τάσος Καδάς με 3ποντο, ο Θωμάς Χονδρός με δίποντο μετά από πάσα του Άγγελου Σαμαντά και ο Κώστας Λέρης με τρίποντη «βόμβα» έκαναν νέο σερί 8-0 γράφοντας το 14-19. Με δίποντο του Χρήστου Χρυσοβέργη η Λοκρική ομάδα μείωσε στο 16-19.






1η απώλεια


3.02 πριν το τέλος της 1ης περιόδου ο σέντερ των φιλοξενούμενων Πάνος Καλοπήτας (Φωτογραφία) αποχώρησε από το ματς λόγω τραυματισμού.

Το «πολυβόλο» Ξυδιάς


Η άμυνα του Άτλαντα βρέθηκε εκτεθειμένη από τα τρίποντα του Σπύρου Ξυδιά και η Προοδευτική με σερί 11-0 πήρε κεφάλι στο σκορ και στο τέλος του δεκαλέπτου προηγήθηκε με 33-29. Ο Θωμάς Χονδρός (Φωτογραφία) σκόραρε ξανά για 2 μετά από ασιστ του Άγγελου Σαμαντά (16-21). Η Λάρυμνα με σερί 11-0 έφτασε στο 27-21. Ο Βασίλης Μαρμαρινός με δίποντο, ο Σπύρος Ξυδιάς με δυο συνεχόμενες τρίποντες «βόμβες» και ο Άρης Δάρρας με 3ποντο έκαναν το 27-21. Ο Τάσος Καδάς με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Σπύρος Ξυδιάς με νέο τρίποντο και ο Άγγελος Σαμαντάς με 1/2 βολές πραγματοποίησαν το 30-24. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 4ο εύστοχο τρίποντο(4/4 μέχρι εκείνο το σημείο) του Σπύρου Ξυδιά, 2/2 ελεύθερες βολές του Ταξιάρχη Κουτρομάνο και εντυπωσιακό τρίποντο του Τάσου Καδά στο τέλος του χρόνου επίθεσης(33-29). Ο Παύλος Πύλιας της Προοδευτικής Λάρυμνας ανέκοψε με τάπα τον Ταξιάρχη Κουτρομάνο του Άτλαντα.






Σερί 11-0
Οι γηπεδούχοι στην αρχή της β΄ περιόδου έτρεξαν ένα σερί 11-0 και από το 16-21 εις βάρος τους έφτασαν στο 27-21 υπέρ τους.

Αντιαθλητικό σε Κουτρομάνο
6.51 πριν το τέλος της 2ης περιόδου ο Άρης Δάρρας της Λάρυμνας χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Ταξιάρχη Κουτρομάνο του Άτλαντα. Ο σέντερ του Άτλαντα αστόχησε και στις 2 ελεύθερες βολές.


Έφτασε στο +11













Και η 3η περίοδο άνηκε στην Προοδευτική Λάρυμνας που έφτασε την διαφορά μέχρι και το +15, με τον Άτλαντα να μειώνει στο τέλος στους 11 και στο 48-37. Ο Άρης Δάρρας με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Νίκος Τσελεκούνης (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντη «βόμβα», ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο μετά από πάσα του Δημήτρη Λερογιάννη και ο Σπύρος Ξυδιάς με προσπάθεια για 2 έκαναν το 39-31. Ακολούθησαν 2/2 βολές του Άρη Δάρρα, καλάθι του Νίκου Τσελεκούνη μετά από πάσα του Άρη Δάρρα και τρίποντο του Νίκου Τσελεκούνη για το +15 για τους γηπεδούχους και το 46-31. Η Λάρυμνα έτρεξε ένα σερί 9-0. Ο Θωμάς Χονδρός με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Τάσος Καδάς με δίποντο μετά από πάσα του Δημήτρη Λερογιάννη, ο Σωτήρης Τσελεκούνης με εντυπωσιακό δίποντο και ο Τάσος Καδάς με δίποντο διαμόρφωσαν το 48-37.




Εκτός και ο «Λέρο»


1.32 πριν το φινάλε της 3ης περιόδου και ο Δημήτρης Λερογιάννης (Φωτογραφία) υπέστη τραυματισμό, αποχωρώντας πρόωρα από την αναμέτρηση.



Δεν παρέδωσαν τα» όπλα»


Στο τελευταίο 2λεπτο του ματς οι Ευρυτάνες προσπάθησαν για την ολική επαναφορά και μείωσαν στους 5 και σε 58-53, όμως το τρίποντο του Σωτήρη Τσελεκούνη «έγραψε» το τελικό 61-53. Τελικώς Ο Κώστας Λέρης με 2/3 ελεύθερες βολές, ο Σπύρος Ξυδιάς με έμμεσο τρίποντο (Γκολ φάουλ με εύστοχη βολή) και ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με γκολ φάουλ με εύστοχη συμπληρωματική βολή έκαναν το 51-42.  Ο Σπύρος Ξυδιάς σκόραρε για 2 μετά από πάσα του Άρη Δάρρα και ο τελευταίος σκόραρε έξω από τα 6.75 πραγματοποιώντας το 56-42. Ο Τάσος Καδάς με 1/2 βολές, ο ίδιος με 1/1 βολή από τεχνική ποινή, ο Θωμάς Χονδρός με γκολ-φάουλ (Άστοχη ελεύθερη βολή) μετά από πάσα του Άγγελου Σαμαντά,  ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Σπύρος Ξυδιάς με εντυπωσιακό δίποντο έκαναν το 58-47. Ο Άγγελος Σαμαντάς (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντη «βόμβα» και ο Δημήτρης Σταλίκας (Φωτογραφία Κέντρο) με εκτέλεση έξω από τα 6.75 μείωσαν στους 5 και στο 58-53. Τα τελικό 61-53 έκανε με τρίποντο ο Σωτήρης Τσελεκούνης (Φωτογραφία Δεξιά). Ο Νίκος Σταθουλόπουλος των γηπεδούχων ανέκοψε με τάπα τον Άγγελο Σαμαντά του Άτλαντα. Ο Τάσος Κάδας του Άτλαντα ανέκοψε με «στοπ» προσπάθεια του Άρη Δάρρα της Λάρυμνας.






«Τρίτωσε» το κακό
Ο Κώστας Λέρης ήταν ο 3ος παίκτης του Άτλαντα που αποχώρησε τραυματίας. 4.30 πριν το τέλος είχε πτώση στον αγωνιστικό χώρο και βγήκε από το παρκέ υπόβασταζόμενος. Μάλιστα πήρε μετά το τέλος του ματς ευχές για ανάρρωση και από τους παίκτες των γηπεδούχων.




Τεχνική σε Χρυσοβέργη
4.33 πριν το τέλος ο Χρήστος Χρυσοβέργης της Προοδευτικής Λάρυμνας τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή. Στην ελεύθερη βολή της τεχνικής ποινής ο Τάσος Καδάς ευστόχησε και έκανε το 56-45.

Δηλώσεις Προπονητών

Σωτήρης Νίκας (Προοδευτική Λάρυμνας): «Ήταν μια δύσκολη νίκη, εγώ ήμουν αγχωμένος από την αρχή για το παιχνίδι, καθώς δεν ήταν ένα εύκολο απόγευμα. Η αρχή που κάναμε ήταν αρκετά νευρική, κολλήσαμε σε μια άμυνα ζώνης του Άτλαντα. Προσπαθήσαμε και βρήκαμε λύσεις από την περιφέρεια και τελικά άνοιξε το παιχνίδι. Βέβαια δεν είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου, γιατί δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι να κρατήσουμε το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στους παίκτες του Άτλαντα, γιατί ήταν μαχητικοί και πάλεψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο το ματς και δεν άφησαν το παιχνίδι. Είναι αρχή ακόμη, θέλουμε δουλειά. Καλή συνέχεια σε όλους με υγεία και περαστικά στον αθλητή του Άτλαντα που χτύπησε.»

Άγγελος Σαμαντάς (Γ.Σ. Άτλας): «Από το σημερινό παιχνίδι αν και χάσαμε μπορώ να κρατήσω κάποια θετικά, όπως την άμυνα μας σε ένα μεγάλο μέρος του, την ενέργεια και την δυναμική που είχαμε. Για άλλη μια φορά όμως δεν μας βοήθησε η τύχη, αφού πέραν των ελλείψεων (ενν. Κολοκύθας, Λιάπης), στο πρώτο πεντάλεπτο χάσαμε και τον βασικό μας σέντερ (ενν.Καλοπήτας) και σαν να μην έφτανε αυτό ο βασικός μας γκάρντ (ενν. Λέρης) τραυματίστηκε και αυτός. Και οι δυο θα έχουν την δυνατότητα που μας δίνει το ρεπό της εβδομάδας που έρχεται να αποθεραπευτούν και να ξαναμπούν δυναμικά στο παρκέ.»



Τα δεκάλεπτα
16-19, 33-29, 48-37, 61-53

Συνθέσεις Ομάδων

Προοδευτική Λάρυμνας (Σωτήρης Νίκας): Τσελεκούνης Ν. 8(2), Κυριάκος, Ρούσης, Πύλιας, Τσελεκούνης Σ. 5(1), Δάρρας 17(3), Ξυδιάς 21(4), Χρυσοβέργης 8, Σταθουλόπουλος Ι., Μαρμαρινός 2, Λυκούσης, Σταθουλόπουλος Ν.

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 3(1), Καλοπήτας 3, Κουτρομάνος 8, Λέρης 9(1), Χονδρός 8, Σαμαντάς 6(1), Κωστής, Καδάς 16(2), Λερογιάννης

Διαιτητές : Αλέκος Κοτσιμπός & Γιώργος Ζάχος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Δημήτρης Σακαρέλος-Κωνσταντίνος Πατσαούρας-Καζάς (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος