Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Μυρίκη-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-0

Διατήρησαν το αήττητο τους Μυρίκη και ΑΠΟΚ, που έμειναν στο 0-0 στο μεταξύ τους ντέρμπι. Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο και εάν κάποιοι έπρεπε να επικρατήσουν αυτοί θα ήταν οι γηπεδούχοι.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 1 Νοεμβρίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Ξεκίνησε στις 3 και έγινε παρουσία λιγοστών θεατών και κάτω από κακές καιρικές συνθήκες. Επιπλέον ο αγωνιστικός χώρος δεν βρισκόταν στην καλύτερη του κατάσταση.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα παρά τις αρκετές ελλείψεις ποδοσφαιριστών πέρασε με επιτυχία το δύσκολο αυτό ματς, έχοντας θετική παρουσία. Μάλιστα είχαν δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο με τον Χρήστο Λέρη και θα μπορούσαν να πάρουν ακόμη και τους τρεις βαθμούς.
Ο ΑΠΟΚ του Δημήτρη Αντωνίου συνεχίζει να οδηγεί την «κούρσα» του πρωταθλήματος, βγάζοντας εις πέρας ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα αγώνων, χωρίς να υποστεί κάποια ήττα. Στον αγώνα αυτό δεν ικανοποίησε με την απόδοση του, αλλά δεν ηττήθηκε. Σίγουρα η επιστροφή του Μπακαλίδη θα ενδυναμώσει πολύ τον «ιστορικό».
Οι παίχτες της Μυρίκης θα αντιμετωπίσουν στο ίδιο γήπεδο ως φιλοξενούμενοι αυτήν την φορά την επόμενη αγωνιστική τον Παναγραφιωτικό, ενώ ο ΑΠΟΚ θα υποδεχτεί την Κρέντη. Η Μυρίκη έφτασε τους 7 βαθμούς και ο ΑΠΟΚ τους 8, όμως ο τελευταίος δεν έχει κάνει ακόμη το ρεπό τους.

Εμπόδισε το κρύο
Οι κακές καιρικές συνθήκες και το κρύο που επικρατούσε οδήγησε στο γήπεδο μόλις 30 θεατές. Αρκετοί παρακολούθησαν τον αγώνα μέσα από τα αυτοκίνητα τους. Επιπλέον να αναφερθεί πως ο αγωνιστικός χώρος ήταν αρκετά κακός.


Αήττητοι και οι 2
Μυρίκη και ΑΠΟΚ συνεχίζουν αήττητοι στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Μάλιστα η ομάδα του Σπύρου Κολόκα έχει κάνει και το ρεπό της.

Σημαντικότατες απώλειες
Οι τυπικά γηπεδούχοι στερήθηκαν των υπηρεσιών των πολύτιμων παιχτών τους Κώστα Γενιτσαρόπουλου και Κώστα Σταμούλη, ενώ απών ήταν και ο Δημήτρης Γκορόγιας, όπως και ο Δημήτρης Κοτρώνης. Επιπλέον τραυματίες παραμένουν οι: Φώτης Ζαχαράκης, Γιώργος Μαντέκας και Δημήτρης Ίβρος. Δηλώθηκαν μόλις 16 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι δυο ήταν τερματοφύλακες. Για τον ΑΠΟΚ παραμένει εκτός δράσης ο Άλεξ Μπακαλίδης.

Άρχισαν Τάσιος& Ζήκας














Για την ομάδα της Μυρίκης ξεκίνησαν στην βασική ενδεκάδα οι: Γρηγόρης Τάσιος(Φωτογραφία αριστερά) και Μάκης Ζήκας(Φωτογραφία δεξιά).

«Πρώτη» Καλύβα


Για πρώτο επίσημο παιχνίδι πρωταθλήματος αγωνίστηκε για φέτος με την φανέλα της Μυρίκης ο Ταξιάρχης Καλύβας(Φωτογραφία).

Φιλοξενούμενος ο..γηπεδούχος
Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου, το οποίο αποτελεί την έδρα του ΑΠΟΚ.

Μόλις 1 αλλαγή


Δεν θέλησε να αλλάξει την βασική του ενδεκάδα ο Δημήτρης Αντωνίου ύστερα από την επικράτηση στο ντέρμπι με τον Αίολο. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος(Φωτογραφία) αντικατέστησε στο βασικό σχήμα τον Κυριάκο Μπάμπε, ο οποίος μπήκε αλλαγή.

«Όπλο» ο Ρεσίτης


Η επάνοδος του ικανότατου Δημήτρη Ρεσίτη(Φωτογραφία) κάτω από τα γκολπόστ του Βελουχίου ενδυναμώνει πολύ το συγκρότημα του Δημήτρη Αντωνίου. Ο 24χρονος διατήρησε ξανά ανέπαφη την εστία του.

Α΄ Μέρος

Χωρίς γκολ
Οι παίχτες του Δημήτρη Αντωνίου είχαν την υπεροχή στο πρώτο κομμάτι του ημιχρόνου, όμως αυτοί του Σπύρου Κολόκα ανέβασαν την απόδοση τους μετά το 20΄-25΄και ήταν αυτοί, που ήταν σε αυτό το διάστημα καλύτεροι, δημιουργώντας φάσεις για γκολ.

Καλύτερα στην αρχή  ο ΑΠΟΚ


Στο πρώτο 20λεπτο το Βελούχι μπήκε καλύτερα στο γήπεδο. Είχε δυο αξιόλογα σουτ το 2λεπτο(7΄-8΄) με τον Χάρη Κουτσουπιά(Φωτογραφία) και τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο.


Ακυρωθέν γκολ


Ο δεύτερος βοηθός Δημήτρης Κουρλός(Φωτογραφία) σήκωσε την σημαία του στο 27΄ και ακύρωσε ως οφσάιντ το τέρμα του Χρήστου Λέρη.

Πλησίασε το 1-0


Η ομάδα του Σπύρου Κολόκα απώλεσε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 29ο λεπτό, έχοντας πάρει τα ηνία του παιχνιδιού. Ο Πάνος Λιάγκας τροφοδότησε τον Χρήστο Λέρη(Φωτογραφία), το σουτ του οποίου αποκρούστηκε από τον πορτιέρο Δημήτρη Ρεσίτη και το οριζόντιο δοκάρι του ΑΠΟΚ στην συνέχεια. Στην συνέχεια ο Άγγελος Παχής πλάσαρε, ο αντίπαλος πορτιέρο απέκρουσε, αλλά ο παίχτης του Α.Ο.Μ.  υποδείχτηκε οφσάιντ.

Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Φακίτσας έκανε λάθος, ο Γενιτσαρόπουλος έκανε την σέντρα από αριστερά και το σουτ του Κουτσουπιά πέρασε λίγο άουτ από την εστία της Μυρίκης.
8΄: Σουτ του Γενιτσαρόπουλου εκτός περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
15΄: Εκτέλεση κόρνερ από τον Μπουμπουρή, κεφαλιά του Λιάγκα εντός περιοχής μάζεψε ο Ρεσίτης.
27΄: Σουτ του Λιάγκα έξω από την περιοχή απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Βελουχίου και στην επαναφορά ακυρώθηκε γκολ του Λέρη ως οφσάιντ.
29΄: Ο Ζήκας με κάθετη μπαλιά τροφοδότησε τον Λιάγκα, ο οποίος σέντραρε στον Λέρη, το σουτ του οποίου εντός περιοχής έδιωξε ο Ρεσίτης, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Ρεσίτη, στην επαναφορά ο Παχής υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.
33΄: Απευθείας σέντρα-σουτ του Μπουμπουρή από δεξιά πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βελουχίου.
37΄: Ο Τσίπρας δοκίμασε απευθείας σουτ από το κέντρο, η μπάλα πήρε περιέργη τροχιά και έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Ρεσίτη.

Β΄ Μέρος

Φυσιολογική εξέλιξη
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν κάκιστο ποιοτικά και χωρίς μεγάλες φάσεις. Το τελικό 0-0 ήρθε απόλυτα φυσιολογικά. Οι άξιες καταγραφής ευκαιρίες ήταν δυο από κάθε πλευρά.

Αναγκαστικά εκτός


Ο αρχηγός του ΑΠΟΚ Γιώργος Κρασιάς(Φωτογραφία) αποχώρησε λόγω τραυματισμού στο 56ο λεπτό, δίνοντας την θέση του στον Κυριάκο Μπάμπε.


«Κιτρινίστηκε» ο Τσιλίκας


Στο 59΄ ο Σάκης Τσιλίκας(Φωτογραφία) του Βελουχίου έπεσε μέσα στην περιοχή, ζητώντας πέναλτι από μαρκάρισμα αντιπάλου, αλλά «κιτρινίστηκε» για θέατρο από τον ρέφερι Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο.

Ντεμπούταρε ο Τσαγιάννης


Την πρώτη του παρουσία με την Μυρίκη πραγματοποίησε ο Νίκος Τσαγιάννης (Φωτογραφία), που αποκτήθηκε από το Ελαιόφυτο.

Οι καλύτερες φάσεις
70΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ, συνδυάστηκε με τον Τσιλίκα και δοκίμασε το σουτ, το οποίο έφυγε πάνω από την εστία της Μυρίκης.
72΄: Μετά από αδράνεια της αντίπαλης άμυνας, σουτ του Ιωάννου έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Ρεσίτη.
75΄: Ατομική ενέργεια και σουτ του Γούλα μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
82΄: Ο Λέρης εκτέλεσε κόρνερ, ο Λιάγκας έπιασε την κεφαλιά, η οποία κατέληξε άουτ.

Κίτρινες Κάρτες
Ζήκας, Κόλλιας, Τσιλίκας

Διακριθέντες
Μυρίκη: Τάσιος, Λιάγκας, Μπουμπουρής
ΑΠΟΚ: Συγκελόπουλος, Τσιλιμέκης, Ρεσίτης

Δηλώσεις Προπονητών

Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες, παρόλο τις καιρικές συνθήκες προσπάθησαν και οι δυο για την νίκη, χωρίς να υπάρχουν σκοπιμότητες. Είχαμε 3-4 ευκαιρίες, ώστε να μπορέσουμε να προηγηθούμε στο σκορ και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Βρεθήκαμε όμως απέναντι στον τερματοφύλακα του ΑΠΟΚ τον Ρεσίτη, που με τις δύσκολες επεμβάσεις δεν μας έδωσε το δικαίωμα να πετύχουμε κάποιο γκολ. Είχαμε πολλές απουσίες και παρόλα αυτά τα νέα τα παιδιά στάθηκαν αντάξια απέναντι σε μια ομάδα, που είναι ο ΑΠΟΚ. Καλή συνέχεια στον ΑΠΟΚ και εμείς κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι και να φέρουμε θετικό αποτέλεσμα.»

Δημήτρης Αντωνίου (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Είμαστε ευχαριστημένοι με την ισοπαλία με βάση την απόδοση της ομάδας. Ίσως νομίσαμε ότι κερδίσαμε τον Αίολο και ότι θα κερδίζουμε μετά κάθε παιχνίδι, χωρίς να προσπαθήσουμε. Θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι εάν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό θα πρέπει να είσαι πάντα καλός σε κάθε παιχνίδι. Κανένα ματς δεν κερδίζεται χωρίς κόπο και το σημερινό αποτέλεσμα ίσως μας παραδειγματίσει για το μέλλον. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι δίκαιο και με βάση τα δικά μας δεδομένα πιστεύω ότι δεν δικαιούμασταν ούτε καν την ισοπαλία.  Δεν ήμασταν καθόλου καλοί. Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας μέσα από τις προπονήσεις. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ γρήγορη και ταχεία ανάρρωση στα δικά μας παιδιά, τα οποία βρέθηκαν το τελευταίο διάστημα να τους απασχολούν θέματα υγείας, αναφέρομαι στον Κωνσταντίνο Χρυσαφόπουλο και τον Γιώργο τον Γιόγιο. Όλη η αθλητική οικογένεια είναι δίπλα σε αυτά τα παιδιά.»

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Ζαραβέλης, Τσίπρας, Θεοχάρης(80΄ Τσαγιάννης), Καλύβας, Τάσιος, Μπουμπουρής, Λιάγκας Π., Λέρης, Παχής(90΄ Χρυσικός), Ζήκας(53΄Ιωάννου)

ΑΠΟΚ (Δημήτρης Αντωνίου): Ρεσίτης Δ., Τσιλιμέκης, Συγκελόπουλος, Κρασιάς(56΄ λ.τρ Μπάμπε), Ξαγάρας, Ντουφεκιάς, Γούλας, Κουτσουπιάς, Κόλλιας, Γενιτσαρόπουλος, Τσιλίκας(85΄ Σερπάνος)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)


























Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λάμπρου, Φωτογραφίες: Δημήτρης Κοκοτίνης