Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΟΚ Βελούχι-Κρέντη 4-0

Βάζοντας 4 γκολ και έχοντας και ισάριθμα δοκάρια το Βελούχι επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, κάμπτοντας την αντίσταση της πάντοτε μαχητικής Κρέντης με 4-0.
Το ματς διεξήχθη την Κυριακή (8/11) στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 30 θεατών.
Ο ΑΠΟΚ του Δημήτρη Αντωνίου έπαιξε αρκετά καλό ποδόσφαιρο στο δεύτερο μέρος, όπου «απελευθερώθηκαν» οι ποδοσφαιριστές του και έβγαλαν αρκετές καλές φάσεις. Ωστόσο στο πρώτο μέρος η ομάδα δυσκολεύτηκε και προηγήθηκε με απευθείας κόρνερ του Βασίλη Συγκελόπουλου, αφού στο 10ο λεπτό είχε χαθεί και πέναλτι με τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο. Στην επανάληψη με τα τέρματα των: Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου, Σάκη Τσιλίκα και Χάρη Κουτσουπιά το σκορ έφτασε στο 4-0. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος είχε συνολικά 3 δοκάρια και άλλο ένα είχε στο πρώτο μέρος ο Δημήτρης Τσιλιμέκης.
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα ήταν αρκετά ανταγωνιστική στο πρώτο 45λεπτο, ενώ μάλιστα είχε ζητήσει και πέναλτι στο 15ο λεπτό, το οποίο δεν της δόθηκε. Στο δεύτερο μέρος οι «γαλάζιοι» έπεσαν εξ αιτίας της κόπωσης και δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν στους ίδιους ρυθμούς.
Την επόμενη (6η) ο ΑΠΟΚ θα παίξει την Κυριακή (15/11) στο προπονητικό κέντρο με τον Παναγραφιωτικό. Η Κρέντη θα πραγματοποιήσει το ρεπό της. Το Βελούχι έχοντας 1 ματς περισσότερο βρίσκεται στην 1η θέση με 11 βαθμούς, ενώ η Κρέντη είναι 6η έχοντας 3 πόντους.

Μια 30αδα
Η συνάντηση έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 30 θεατών.


3 δοκάρια(!)


Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) εκτός από το γκολ που πέτυχε είχε και 3 δοκάρια. Το πρώτο δοκάρι ήταν με εκτέλεση πέναλτι και τα άλλα δυο στην επανάληψη.

4 νέα πρόσωπα


Ο Νίκος Βούρτσας παρέταξε την ομάδα του με 4 αλλαγές στην αρχική του σύνθεση σε σχέση με το ματς της περασμένης αγωνιστικής με τον Αίολο. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Αποστόλης Ντάλλας (Φωτογραφία Αριστερά), στο αριστερό άκρο της άμυνας επέστρεψε ο Βαγγέλης Μάκκας (Φωτογραφία Κέντρο), στο κέντρο σαν αμυντικό ο Βασίλης Μπισμπίκης και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Παναγιώτης Κώτσιας (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Γιάννη Φεγγούλη (Έμεινε στον πάγκο), Νεκτάριου Ντάλλα (Αγωνίστηκε ως αλλαγή), Φώτη Μπισμπίκη και του Κώστα Κατσαδούρου. Οι δυο τελευταίοι απουσίαζαν.

«11δατοι» Παπαβασιλείου & Μπάμπε

 












Μόλις 2 διαφοροποιήσεις είχε η ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου σε σύγκριση με την συνάντηση με την Μυρίκη. Κάτω από την εστία της ομάδας κάθισε ο Χρήστος Παπαβασιλείου (Φωτογραφία Αριστερά) και στο αριστερό άκρο του κέντρο έπαιξε ο Κυριάκος Μπάμπε (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Δημήτρη Ρεσίτη (Απουσίαζε) και Γιώργου Κρασιά (Έμεινε στον πάγκο λόγω τραυματισμού).

Ο εορτάζων Γούλας


Στο γήπεδο γιόρτασε την ονομαστική του εορτή ο Ταξιάρχης Γούλας του Βελουχίου, ο οποίος ωστόσο δεν μπόρεσε να γιορτάσει με κάποιο τέρμα.

Α΄ Μέρος

Αλλαγή εμφανίσεων
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με ολιγόλεπτη καθυστέρηση, αφού οι δυο ομάδες είχαν ίδιου χρώματος εμφανίσεις με τον ΑΠΟΚ σαν γηπεδούχο να αλλάξει στολές.

Πρωτοβουλία ΑΠΟΚ
Το Βελούχι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους.

Με αντεπιθέσεις
Οι φιλοξενούμενοι της Κρέντης επιτέθηκαν μέσα από αντεπιθέσεις και από στημένες μπάλες.

Χαμένο πέναλτι
Λίγα δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθούν τα 10 λεπτά παιχνιδιού οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος μπήκε στην περιοχή από αριστερά και ανατράπηκε από τον Προκόπη Γκούρλια, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο «παθών» ανέλαβε να το εκτελέσει, ωστόσο σούταρε στην ρίζα της δεξιάς κάθετης δοκού του Αποστόλη Ντάλλα. Για 2ο συνεχόμενο ματς η μπάλα σε εκτέλεση πέναλτι σταματάει στο δοκάρι της Κρέντης και ενώ το σκορ είναι στο 0-0(!) 





Κίτρινη σε Β. «Μπι»


Στο 11ο λεπτό ο Βασίλης Μπισμπίκης (Φωτογραφία) είδε κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Δημήτρη Κουρλό για διαμαρτυρία, αφού είχε προηγηθεί διαβούλευση ρέφερι με τον 1ο βοηθό Στέλιο Σώμαλη.



Ακυρωθέν γκολ


Ο Σπύρος Ξαγάρας (Φωτογραφία) σκόραρε στο 13ο λεπτό, ωστόσο υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ από τον βοηθό Στέλιο Σώμαλη και το τέρμα δεν καταμετρήθηκε.


Ευκαιρία για την Κρέντη
Στο 14ο λεπτό μετά την εκτέλεση φάουλ του Άκη Τσιούμα από τα δεξιά, η μπάλα στρώθηκε στον Βασίλη Μπισμπίκη, που από καλή θέση χωρίς αντίπαλο σούταρε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Χρήστου Παπαβασιλείου.


«Φώναξε» για πέναλτι


Στο 15ο λεπτό ο Θανάσης Ντάλλας (Φωτογραφία) βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του ΑΠΟΚ Χρήστο Παπαβασιλείου και έπεσε στο έδαφος. Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι, ωστόσο ο ρέφερι Δημήτρης Κουρλός είχε διαφορετική άποψη, δείχνοντας κίτρινη κάρτα για «θέατρο» στον ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων.




Με κόρνερ την «ξεκλείδωσε»


Οι γηπεδούχοι «ξεκλείδωσαν» την σφιχτή άμυνα της Κρέντης με εκτέλεση κόρνερ. Στο 32ο λεπτό ο αριστεροπόδαρος Βασίλης Συγκελόπουλος (Φωτογραφία) εκτέλεσε απευθείας κόρνερ από τα δεξιά, ο Αποστόλης Ντάλλας δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας και αυτή κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.




Δοκάρι ο «Τσίλι»


Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Κυριάκος Μπάμπε σέντραρε από τα αριστερά και η κεφαλιά του βραχύσωμου Δημήτρη Τσιλιμέκη (Φωτογραφία) κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Αποστόλη Ντάλλα.


Οι καλύτερες φάσεις
10΄: Ο Γενιτσαρόπουλος μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έπεσε στο έδαφος από το μαρκάρισμα του Γκούρλια, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Γενιτσαρόπουλος ανέλαβε να το εκτελέσει και σούταρε στην ρίζα της δεξιάς κάθετης δοκού του Ντάλλα.
14΄: Ο Τσιούμας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και μετά από κόντρα, η μπάλα στρώθηκε στον Μπισμπίκη Β., που από καλή θέση χωρίς πίεση σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι του ΑΠΟΚ.
21΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκανε ατομική προσπάθεια, σούταρε και σούταρε χαμηλά με την μπάλα να φεύγει άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
28΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε φάουλ και η προβολή του Ξαγάρα εξ επαφής πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Ντάλλα.
32΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε απευθείας κόρνερ από τα δεξιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0).
35΄: Ο Μπισμπίκης Β. εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και μετά από σύγχυση μέσα στην περιοχή του ΑΠΟΚ το εξ επαφής σουτ του Γκούρλια κατέληξε σε κόρνερ.
40΄: Σουτ του Γενιτσαρόπουλου από καλή θέση μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Ντάλλας.
45΄+1΄: Ο Μπάμπε σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Τσιλιμέκη χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της Κρέντης.

Β΄ Μέρος

Κυριάρχησαν οι γηπεδούχοι
Το δεύτερο 45λεπτο άνηκε στην ομάδα του Βελουχίου, που ήταν επιθετική σκόραρε 3 ακόμη φορές φτάνοντας στο τελικό 4-0.

Έμεινε από δυνάμεις
Η Κρέντη έμεινε από δυνάμεις στο β΄ μέρος και δεν μπόρεσε να αποφύγει την βαριά ήττα.

Σκόραρε ο «Πελέ»
Στο 11ο λεπτό του β΄ μέρους ο Σάκης Τσιλίκας έκανε την μπαλιά για τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο, που πλάσαρε ψηλοκρεμαστά στην έξοδο τον Αποστόλη Ντάλλα και ανέβασετον δείκτη του σκορ στο 2-0. Οι άνθρωποι της Κρέντης διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ στον β΄ βοηθό Θοδωρή Κατσαρό, ο οποίος είχε κατεβασμένη την σημαία του.



Δοκάρι..από κόρνερ
Με την συμπλήρωση της μιας ώρας παιχνιδιού ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, το οποίο κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενημένων.

Από το κεφάλι του Κουτσουπιά


Ο Χάρης Κουτσουπιάς στο 61ο λεπτό μετά την σέντρα του Παναγιώτη Κόλλια από τα δεξιά με κεφαλιά στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. 



4-0 με Τσιλίκα


Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε 3 λεπτά έπειτα όταν μετά από όμορφη επιθετική ενέργεια των γηπεδούχων ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος σέντραρε από αριστερά και ο Σάκης Τσιλίκας με σουτ από κοντά έγραψε το τελικό 4-0.




«Πρώτη» Μπορότη


Ο Παυσανίας Μπορότης έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τους «κυανόλευκους» στο δεύτερο μέρος μπαίνοντας στο ματς στο 69ο λεπτό στην θέση του Βασίλη Ντουφεκιά. Αποκτήθηκε από τον Άρη Χολαργού.

«Τρίτωσε» τα δοκάρια
Στο 71ο λεπτό ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος σούταρε όμορφα εκτός περιοχής και είδε την μπάλα για 3η φορά να καταλήγει στα δοκάρια του Αποστόλη Ντάλλα. Σε αυτή την προσπάθεια η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.



Έμεινε με 10
Στο 85ο λεπτό του ματς ο Βασίλης Συγκελόπουλος έπεσε στο έδαφος, καθώς χτύπησε στον αυχένα. Του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες για αρκετά λεπτά και στην συνέχεια βγήκε εκτός αγωνιστικού, με την ομάδα του να ολοκληρώνει με παίκτη λιγότερο.






Οι καλύτερες φάσεις
56΄: Ο Τσιλίκας έκανε την μπαλιά πίσω από το κέντρο και ο Γενιτσαρόπουλος πλάσαρε ψηλοκρεμαστά στην έξοδο τον Ντάλλα, «γράφοντας» το 2-0.
60΄: Απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Γενιτσαρόπουλου από αριστερά βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι της Κρέντης.
61΄: Ο Κόλλιας σέντραρε από τα δεξιά και ο Κουτσουπιάς από κοντά με κεφαλιά στην δεξιά γωνία της Κρέντης έκανε το 3-0.
64΄: Ο Γενιτσαρόπουλος γύρισε όμορφα από αριστερά και ο Τσιλίκας από κοντά με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.
71΄: Σουτ του Γενιτσαρόπουλου εκτός περιοχής σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ντάλλα.
75΄: Εξ επαφής σουτ του Μπάμπε απέκρουσε σωτήρια ο Ντάλλας.
84΄: Ο Μπορότης πάσαρε στον Γενιτσαρόπουλο, που βρέθηκε τετ α τετ με τον Ντάλλα, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια το σουτ του παίκτη του ΑΠΟΚ.

Κίτρινες Κάρτες
Ντουφεκιάς, Μπορότης, Μάκκας Ε., Μπισμπίκης Β., Ντάλλας Αθ.

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: Τσιλίκας, Γενιτσαρόπουλος, Συγκελόπουλος, Ξαγάρας
Κρέντη: Ντάλλας Αθ.

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Συγχαρητήρια στα παιδιά της ομάδας, κάναμε μια καλή προσπάθεια κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι γεγονός ότι αγχωθήκαμε μέχρι να επιτευχθεί το γκολ. Είχαμε αρκετές ευκαιρίες και σε αυτό πρέπει να βελτιωθούμε στις τελικές προσπάθειες, χάσαμε και το πέναλτι. Απελευθερωθήκαμε στην συνέχεια για αυτό διευρύναμε και το γκολ. Βγάλαμε καλές ενέργειες, είχαμε και καλές επινοήσεις στο δεύτερο μέρος. Θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ στο αμυντικό κομμάτι, που δημιουργούνται κενά και θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι εκεί στο επόμενο παιχνίδι. Στόχος μας είναι κάθε παιχνίδι να το κοιτάζουμε χωριστά. Τώρα βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι με την ομάδα των Αγράφων. Συγχαρητήρια και στην διαιτησία, αλλά και στην αντίπαλη ομάδα.»

Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Σήμερα δεν σταθήκαμε καθόλου καλά, ο ΑΠΟΚ ήταν καλύτερος καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι είναι ότι δεν ήμασταν πλήρεις για άλλο ένα παιχνίδι, είχαμε πολλές απουσίες. Είμαστε μια ομάδα που δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε 20 ποδοσφαιριστές και κάθε απουσία μας στοιχίζει κάθε φορά. Πιστεύω ότι δικαιούμασταν τουλάχιστον ένα γκολ. Κατά την άποψη στο 0-0 υπήρχε μια παράβαση πέναλτι, που θα έπρεπε να δοθεί από τον ρέφερι. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την γενική συμπεριφορά των διαιτητών και θα πρέπει, όπως δουλεύουν οι ποδοσφαιριστές, για να αποδείξουν στο γήπεδο πράγματα έτσι πρέπει και οι διαιτητές να δουλέψουν στο γήπεδο, ώστε να έχουν θετικά αποτέλεσμα για το καλό τους. Να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για την προσπάθεια που έκαναν και να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα του ΑΠΟΚ.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Δημήτρης Αντωνίου): Παπαβασιλείου, Τσιλιμέκης, Συγκελόπουλος, Ντουφεκιάς(69΄ Μπορότης), Ξαγάρας, Κουτσουπιάς, Κόλλιας, Μπάμπε, Τσιλίκας(73΄ Ρεσίτης Σ.), Γενιτσαρόπουλος, Γούλας(62΄ Σερπάνος)

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Ντάλλας Απ., Τσάκνης, Μάκκας Ε., Γκούρλιας, Τσιούμας, Γκορόγιας, Βούρτσας Γ.(67΄ Ντάλλας Νεκ.), Μπισμπίκης Β., Μπισμπίκης Ι., Ντάλλας Αθ., Κώτσιας(69΄ Μάκκας Ι.)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)










































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος