Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Παίδες: Έσπερος Λαμίας-Π.Α.Κ. 120-26

Οι «διαστημικοί» παίδες του Έσπερου Λαμίας διέσυραν την Π.Α.Κ. νικώντας με το εκκωφαντικό 120-26 και διαφορά 94 πόντων(!)
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (8/11) στο κλειστό του ΔΑΚ Λαμίας το Χαλκιοπούλειο και ξεκίνησε στις 10 το πρωί. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του Ζ΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ και την παρακολούθησαν λιγοστοί φίλαθλοι.
Ο Έσπερος Λαμίας του Γιάννη Σοφογιάννη έκανε νέα εντυπωσιακή εμφάνιση, κυριαρχώντας κατά κράτος σε όλη την διάρκεια του ημιχρόνου. Πίεζε σε όλο το γήπεδο καθ όλη την διάρκεια του ματς και εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας του αντιπάλου. Παραλίγο να φτάσει την διαφορά στο 100(!). 34 πόντους σημείωσε ο Θέμης Τσαπραζλής και δυο λιγότερους ο Βαγγέλης Κοντοκώστας.
Η Π.Α.Κ. του Φώντα Ζαχαρόπουλου γνώρισε την πιο «βαριά» ήττα στην ιστορία της σε όλες τις κατηγορίες, αφού από το 2ο δεκάλεπτο και έπειτα έχοντας στον πάγκο με φάουλ τους βασικές της αθλητές έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. Η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων ήταν εμφανής και το ματς δεν χωράει περεταίρω κριτική. Μοναδικός διψήφιος ο Λάμπρος Τσιώλης που σημείωσε 10 πόντους.
Την επόμενη (6η) η Π.Α.Κ. παίζει με την Αναγέννηση Λαμίας εκτός έδρας στις 28 του μήνα, ενώ ο Έσπερος θα κερδίσει στα χαρτιά την Μούτα Δομοκού.

Άδειο το Δ.Α.Κ.
Το πρωινό της ώρας δεν βοήθησε στην προσέλευση φιλάθλων. Στις κερκίδες του ΔΑΚ βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής λιγότερα από 10 άτομα.


Η πιο βαριά ήττα
Η Ακαδημία γνώρισε την πιο βαριά ήττα της ιστορίας της σε όλες τις κατηγορίες. Η συνολική διαφορά στο σκορ έκλεισε στους 94 πόντους.

Συνηθισμένοι στο 100+
Οι αθλητές του Έσπερου είναι συνηθισμένοι στις «100σταρες», αφού το σκορ του αγώνα δεν είναι πρωτόγνωρο για αυτούς. Ήταν η 3η τους «100αρα» στο φετινό πρωτάθλημα, ξεκινώντας από τους 100 κόντρα στην Σπερχειάδα και τους 114 ενάντια στον Πρωτέα.

10 ο Τσιώλης


Για τον σύλλογο της Ευρυτανίας ο μοναδικός καλαθοσφαιριστής που σκόραρε διψήφιο αριθμό πόντων ήταν ο Λάμπρος Τσιώλης, που έφτασε τους 10.

Πετούσαν Τσαπραζλής & Κοντοκώστας

 












Για την ομάδα του Έσπερου το «δίδυμο» των Τσαπραζλή-Κοντοκώστα έκανε εμφατική εμφάνιση. Ο σέντερ Θέμης Τσαπραζλής (Φωτογραφία Αριστερά) σκόραρε 34, ενώ ο γκαρντ Βαγγέλης Κοντοκώστας (Φωτογραφία Δεξιά) σημείωσε 32.



Προβάδισμα με 15

 












Ήδη από την 1η περίοδο η γηπεδούχος ομάδα «έχτισε» μια διαφορά και στο φινάλε της προηγήθηκε με +15 και με 22-7.Ο Βαγγέλης Κοντοκώστας με δυο δίποντα, ο Θέμης Τσαπραζλής με δίποντο, ο Βαγγέλης Κοντοκώστας με 2/2 ελεύθερες βολές και ο Θέμης Τσαπραζλής με δίποντο έκαναν το 10-0. Ακολούθησαν 2/2 ελεύθερες βολές του Λάμπρου Τσιώλη, 2/2 βολές του Βαγγέλη Ψυχούλη και καλάθι του Αποστόλη Νούλα(Φωτογραφία Αριστερά) (12-4). Ο Βαγγέλης Ψυχούλης με προσπάθεια για 2, ο Βαγγέλης Κοντοκώστας με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Ερμής Καραμπάς με 1/2 βολές και ο Γιάννης Κατσούνης με 2/2 ελεύθερες βολές έκαναν το 18-5. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 22-7 χάρις δίποντο του Λάμπρου Καλλιώρα (Φωτογραφία Δεξιά), καλάθι του Θέμη Τσαπραζλή και δίποντο του Λάμπρου Τσιώλη. Ο Γρήγορης Τάσιος της Π.Α.Κ. ανέκοψε με τάπα τον Δημήτρη Μαντζούκα του Έσπερου σε δυο περιπτώσεις στην αρχή της 1ης περιόδου.



Έπαιζε μόνος

 
Με το εντυπωσιακό επί μέρους σκορ 35-3 ο Έσπερος έπαιζε μόνος του στο παρκέ, πρεσάροντας σε όλο το γήπεδο έφτασε στο 57-10. Ο Βαγγέλης Κοντοκώστας με γκολ-φάουλ (Χαμένη ελεύθερη βολή), ο Θέμης Τσαπραζλής με δίποντο, ο Ευθύμης Κοσμάς με δίποντο, ο Γιώργος Καραγκούνης (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντο και ο Βαγγέλης Κοντοκώστας με δίποντο έκαναν το 33-7. Στην συνέχεια ακολούθησε δίποντο του Γιώργου Καραγκούνη, 2ποντο του Θέμη Τσαπραζλή, δίποντο του Ευθύμη Κοσμά, καλάθι του Θέμη Τσαπραζλή και δυο δίποντα του Γιώργου Καραγκούνη (45-7). Ο Δημήτρης Μαντζούκας με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Βαγγέλης Κοντοκώστας με όμορφο δίποντο και ο Γιάννης Κατσούνης (Φωτογραφία Κέντρο) με 2ποντο έκαναν το 50-7. Ο Οδυσσέας Παπαγεωργίου (Φωτογραφία Δεξιά) με τρίποντο σκόραρε το μοναδικό καλάθι της Π.Α.Κ. στο 10λεπτο (50-10). Στο 57-10 του ημιχρόνου διαμορφώθηκε χάρις τους: Βαγγέλη Κοντοκώστα (2ποντο), Δημήτρη Μαντζούκα(2ποντο), 1/2 βολές του Δημήτρη Ψυχούλη και δίποντο του Βαγγέλη Κοντοκώστα. Ο Αποστόλης Νούλας της Ακαδημίας μοίρασε τάπα στον Λάμπρο Καλιώρα των γηπεδούχων.



Σερί 28-0(!)
Το δεύτερο δεκάλεπτο άρχισε με σερί 26-0 για τον Έσπερο, αφού το 22-7 έγινε 50-7(!)

Με αμείωτο ρυθμό

 












Εντυπωσιακός ήταν και στην 3η περίοδο ο Έσπερος, που εντυπωσίασε ξεκινώντας με σερί 34-0 και κλείνοντας το δεκάλεπτο στο 89-16. Ο Θέμης Τσαπραζλής με δίποντο, ο Βαγγέλης Κοντοκώστας με 2ποντο, ο Γιώργος Καραγκούνης με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Βαγγέλης Κοντοκώστας με δίποντο, ο Θέμης Τσαπραζλής με 2ποντο, ο Βαγγέλης Κοντοκώστας με δίποντο και ο Λάμπρος Καλιώρας έκαναν το 70-10. Στην συνέχεια ο Δημήτρης Μαντζούκας (Φωτγραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Θέμης Τσαπραζλής με δίποντο, ο Βαγγέλης Ψυχούλης με δίποντο, ο Βαγγέλης Κοντοκώστας με δυο συνεχόμενα δίποντα, ο Θέμης Τσαπραζλής με δίποντο και ο Δημήτρης Ψυχούλης με γκολ-φάουλ με χαμένη βολή έφτασαν την διαφορά στο +74 και στο 84-10. Ο Κώστας Παπαγεωργίου (Φωτογραφία Δεξιά) με 3ποντο, ο Βαγγέλης Κοντοκώστας με δίποντο, ο Χάρης Κροκίδας με  1/2 βολές, ο Κώστας Παπαγεωργίου με νέο τρίποντο και ο Δημήτρης Ψυχούλης με δίποντο διαμόρφωσαν το 89-16.




34-0(!)
Ο Έσπερος «έτρεξε» νέο μεγάλο σερί. Είχε σερί 34-0, το 50-10 έγινε 84-10(!)

Στο +94


Με νέο σερί άρχισε και το 4ο δεκάλεπτο η ομάδα του Γιάννη Σοφογιάννη, η οποία επικράτησε με διαφορά 94 πόντων και τελικό σκορ 120-26. Ο Θέμης Τσαπραζλής με δυο συνεχόμενα καλάθια, ο Ευθύμης Κοσμάς (Φωτογραφία) με δίποντο, Ο Δημήτρης Μαντζούκας με δίποντο, ο Ευθύμης Κοσμάς με δίποντο,  ο Βαγγέλης Ψυχούλης (101ος πόντος) με δίποντο, ο Ευθύμης Κοσμάς με 2ποντο, ο Θέμης Τσαπραζλής με 3 συνεχόμενα καλάθια, ο Γιώργος Καραγκούνης με δίποντο και ο Θέμης Τσαπραζλής με δίποντο έκαναν το 113-16. Ο Έσπερος έτρεξε νέο εντυπωσιακό σερί αυτή την φορά με 26-0(!) Ο Αποστόλης Νούλας με δίποντο, ο Δημήτρης Μαντζούκας με δίποντο, ο Λάμπρος Τσιώλης με τρία συνεχόμενα καλάθια και ο Θέμης Τσαπραζλής με 2ποντο πέτυχαν το 117-24. Το ματς έκλεισε με καλάθι του Γρηγόρη Τάσιου, 1/2 βολές του Γιώργου Καραγκούνη και δίποντο του Βαγγέλη Κοντοκώστα (120-26). Ο Γρηγόρης Τάσιος της Π.Α.Κ. μοίρασε «στοπ» στον Γιώργο Καραγκούνη της Φθιωτικής ομάδας.




Ο 101ος από Ψυχούλη


Ο Βαγγέλης Ψυχούλης πέτυχε το 101ο πόντο του ματς κάτω από χειροκροτήματα των συμπαικτών του.


Και 26-0
Ένα ακόμη σερί «έτρεξε» ο Έσπερος αυτή την φορά με 26-0, αφού από 87-16 έφτασε στο 113-16.

Τα δεκάλεπτα
22-7, 57-10, 89-16, 120-26

Συνθέσεις Ομάδων

Έσπερος Λαμίας (Γιάννης Σοφογιάννης): Κροκίδας 1, Ψυχούλης 13, Κοντοκώστας 32, Μαντζούκας 11, Καραγκούνης 13(1), Καλιώρας 4, Κατσούνης 4, Μερτζάνης, Κοσμάς 8, Σακκάς, Τσαπραζλής 34

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος): Γραμματίκας, Παπαγεωργίου Κ. 6(2), Τσιώλης 10, Νούλας 4, Μπίκας, Ευαγγελοδήμος, Παπαγεωργίου Ο. 3(1), Καραγιάννης, Παπαϊωάννου, Καραμπάς 1, Τάσιος 2

Διαιτητές : Γιώργος Σαμαράς & Γιώργος Ζάχος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Ανθή Τσιμπρικά & Κώστας Κονδυλόπουλος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Μάρκ Κιαφγκοβάντα































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος