Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Αίολος-Μυρίκη 3-2

Το αήττητο της Μυρίκης σταμάτησε από τον Αίολο, ο οποίος σε ένα πλούσιο από γκολ παιχνίδι επικράτησε του αντιπάλου με 3-2.
Ο αγώνας διεξήχθη το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Άρχισε στις 3 και ήταν στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Οι δυο ομάδες παρά τις πολλές απουσίες προσέφεραν όμορφο θέαμα αντάξιο της βαθμολογικής τους θέσης, παρουσία αρκετού φίλαθλου κόσμου.
Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη σημείωσε 3η διαδοχική νίκη, δείχνοντας πως παίρνει τα πάνω του σιγά-σιγά. Ο Γιάννης Ηλιάδης σημείωσε δυο γκολ και η παρουσία του βελτιώνει αισθητά την ομάδα του Προφήτη Ηλία. Το νικητήριο γκολ επετεύχθη από τον Αποστόλη Φούκα. Οι νταμπλούχοι Ευρυτανίας έφτασαν τους 12 βαθμούς, τερματίζουν τον πρώτο γύρο στους 12 πόντους και βρίσκονται στο -1 από την Μυρίκη και στο -2 από τον πρώτο ΑΠΟΚ.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα υπέστη  την πρώτη της ήττα, η οποία ήταν στις λεπτομέρειες. Δέχτηκε μάλιστα γκολ ύστερα από την πρεμιέρα. Ισοφάρισε δυο φορές με τον Κώστα Σταμούλη και τον Νίκο Τσαγιάννη. Οι «κόκκινοι» ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο δεύτεροι με 13 πόντους, έχοντας αρκετά καλή παρουσία καθόλη την διάρκεια του.
Την επόμενη(8η) αγωνιστική και πρώτη του δευτέρου γύρου οι νικητές θα αντιμετωπίσουν τον Παναγραφιωτικό, αφού προηγουμένως παίξουν σε διπλούς αγώνες κυπέλλου με την Ποταμιά. Η Μυρίκη θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Κρέντη.

«Παρών» ο κόσμος
Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 100 φίλαθλοι και αποζημιώθηκαν παρά το κρύο από τα 5 γκολ της συνάντησης.


Ο γνώριμος Κόκκοτος


Τον αγώνα παρακολούθησε ο Θεοδόσης Κόκκοτος(Φωτογραφία), ο οποίος ήταν επί σειρά ετών πορτιέρο του Αιόλου και διαμένει στην Θεσσαλονίκη.

Προσδίδει ποιότητα


Η παρουσία του αξιολογημένου ρέφερι Γ΄ Εθνικής Κώστα Διώτη(Φωτογραφία) στο Ευρυτανικό ποδόσφαιρο ανεβάζει την ποιότητα της διαιτησίας του νομού μας κατά πολύ. Ο 31χρονος έκανε άριστη εμφάνιση στο ντεμπούτο του στην Α΄ ΕΠΣΕ.


«Νοσοκομείο» οι ομάδες
Πληθώρα απουσιών είχαν οι δυο ομάδες λόγω τραυματισμών. Η Μυρίκη είχε αποστολή μόλις 14 διαθέσιμων παιχτών, όπως και ο Αίολος.

«Ξετιμωρήθηκε» ο Μαντής


Ολοκληρώθηκε η τιμωρία του εκπροσώπου του Αιόλου Σταύρου Μαντή(Φωτογραφία), που παρακολούθησε το παιχνίδι από τον πάγκο της ομάδας του.

Εξέτισε ο Νικολάου


Την μια αγωνιστική της τιμωρίας του εξέτισε ο Νίκος Νικολάου(Φωτογραφία) του Αιόλου, ο οποίος θα συμμετάσχει κανονικά στα ημιτελικά του κυπέλλου με την Ποταμιά.

Στόπερ ο Στόκας


Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η παρουσία του μεσοεπιθετικού του Αιόλου Πάνου Στόκα(Φωτογραφία) στα μετόπισθεν της ομάδας, έχοντας θετική παρουσία. Ξεκίνησε και ο πολύτιμος Γιάννης Ηλιάδης, ο οποίος σημείωσε δυο γκολ.
Αντικατέστησαν τους: Θωμά Αζακά(Τραυματίας) και Νίκο Νικολάου(Τιμωρημένος).

Αλλαγή πορτιέρο


Κάτω από τα δοκάρια του Α.Ο.Μ. συμμετείχε για πρώτο φετινό παιχνίδι πρωταθλήματος ο Βασίλης Δόσης(Φωτογραφία). Βασικοί άρχισαν και οι: Γρηγόρης Τάσιος και Νίκος Τσαγιάννης, με τον τελευταίο να πετυχαίνει γκολ και να κάνει ασίστ.
Πήραν τις θέσεις των: Αποστόλη Νούλα(Αναπληρωματικός), Άγγελου Παχή(Τραυματίας) και Μάκη Ζήκα(Μπήκε ως αλλαγή).

Έχει κύπελλο
Τα επόμενα δυο Σαββατοκύριακα ο Αίολος θα αγωνιστεί σε παιχνίδια κυπέλλου με την Ποταμιά, ενώ η Μυρίκη θα παίξει στο πρωτάθλημα μετά από δυο εβδομάδες, καθώς έχει αποκλειστεί από τον θεσμό.

Σκοράρει σε όλα
Ο Κώστας Σταμούλης της Μυρίκης έχει σκοράρει και στα 7 φετινά επίσημα παιχνίδια, που αγωνίστηκε.

Α΄ Μέρος

Ισορροπία στο πρώτο
Στο πρώτο ημίχρονο οι δυο ομάδες έμειναν στο 1-1. Ο Αίολος προηγήθηκε με τον Γιάννη Ηλιάδη και η Μυρίκη ισοφάρισε με τον Κώστα Σταμούλη.

Δοκάρι με το «καλημέρα»


Ο Αίολος είχε δοκάρι μόλις στο 1ο λεπτό. Ο Χρήστος Ράμμος(Φωτογραφία) δοκίμασε σουτ από πλάγια θέση και η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Βασίλη Δόση.


Πρώτες συστάσεις
Ο διαιτητής του αγώνα Κώστας Διώτης έκανε συστάσεις στο 7ο λεπτό στον τεχνικό του Αιόλου Γιάννη Φλωράκη για διαμαρτυρία.


Καλύτερα οι γηπεδούχοι
Οι τυπικά γηπεδούχοι του Αιόλου μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μισάωρο.

Μπροστά ο Αίολος


Με την συμπλήρωση 30 λεπτών παιχνιδιού η ομάδα του Αιόλου άνοιξε το σκορ με τον Γιάννη Ηλιάδη. Ο Κώστας Μπόνιας χτύπησε κόρνερ από αριστερά, ο Χρήστος Μπόγδανος(Φωτογραφία) έπιασε την κεφαλιά, ο Βασίλης Δόσης απέκρουσε όμορφα στην αριστερή του γωνία και στην εξέλιξη της φάσης ο Μπόγδανος σέντραρε από δεξιά και ο Ηλιάδης με κοντινή προβολή πραγματοποίησε το 1-0. Η παρουσία του «Ήλι» βελτιώνει τον Αίολο σε όλους τους τομείς, ενώ σημαντική θεωρείται και η προσθήκη του Αθηναίου Μπόγδανου.






Ανέβηκε η Μυρίκη
Οι παίχτες του Σπύρου Κολόκα ανέβασαν «στροφές» και μετά την συμπλήρωση μισής ώρας «αφυπνίστηκαν» από το εις βάρος τους σκορ.

«Κεραυνοβόλησε» ο Σταμούλης


Η ομάδα της Μυρίκης έφτασε στην ισοφάριση δυο λεπτά πριν την συμπλήρωση των 45΄. Ο Νίκος Τσαγιάννης με άψογη μπαλιά βρήκε τον Κώστα Σταμούλη(Φωτογραφία), που μέσα από την περιοχή και αριστερά με δυνατό σουτ πραγματοποίησε το 1-1.
Ο «Σταμ» έφτασε τα 7 τέρματα στο πρωτάθλημα και αποτελεί το ακλόνητο φαβορί για την κατάληψη της πρωτιάς του πίνακα των σκόρερ, την οποία είχε κατακτήσει για 1η φορά το 2013.



Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Ο Ράμμος δοκίμασε σουτ από πλάγια δεξιά, το οποίο προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι της Μυρίκης.
11΄: Μακρινό σουτ του Σουμέλα κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
30΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Μπόγδανος έπιασε την κεφαλιά, την οποία απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο  Δόσης, ο Μπόγδανος σέντραρε παράλληλα και ο Ηλιάδης με κοντινή προβολή έκανε το 1-0.
33΄: Ο Σταμούλης σούταρε από μακριά, αλλά η μπάλα έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι του Μακρή.
35΄: Ο Ζαραβέλης Χ. τροφοδότησε τον Ηλιάδη, ο οποίος σούταρε χαμηλά, η μπάλα κόντραρε και μπλοκαρίστηκε από τον Δόση στην αριστερή του γωνία.
42΄: Χαμηλό σουτ του Λέρη εκτός περιοχής ανάγκασε τον Μακρή να πέσει στην αριστερή του γωνία και να μπλοκάρει.
43΄: Ο Τσαγιάννης με ωραία μπαλιά τροφοδότησε τον Σταμούλη, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά «κεραυνοβόλησε» την αντίπαλη εστία, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Β΄ Μέρος

«Καυτό» 4λεπτο
Μέσα σε διάστημα 4-5 λεπτών σημειώθηκαν όλα τα τέρματα της επανάληψης. Ο Αίολος ήταν αυτός που «χαμογέλασε», επικρατώντας με 3-2.

Πάλι ο Ηλιάδης


Με πολύ όμορφη κεφαλιά ο Γιάννης Ηλιάδης(Φωτογραφία) στο 51΄ μετά το χτύπημα φάουλ του Κώστα Μπόνια πέτυχε το 2ο προσωπικό του γκολ, δίνοντας το προβάδισμα στον Αίολο με 2-1. Ο «Ήλι» αγωνίστηκε μάλιστα και ως αμυντικός στο τελευταίο 25λεπτο στην μόλις 2η φετινή του συμμετοχή.



Καινούργια απάντηση


Ο Νίκος Τσαγιάννης(Φωτογραφία) από πασέρ έγινε σκόρερ. Δυο λεπτά μετά το 2-1 «τσίμπησε» όμορφα την μπάλα, απόφυγε και τον Φώτη Μακρή και στο κενό τέρμα με πλασέ πραγματοποίησε το 2-2. Συμμετείχε για πρώτο 90λεπτο με την Μυρίκη.
Ο 28χρονος αποκτήθηκε από το Ελαιόφυτο, στο οποίο άνηκε για 15 ολόκληρα χρόνια.





Νικητήριο από Φούκα


Στο 55΄ ολοκληρώθηκε η πανδαισία των τερμάτων. Μετά το χτύπημα κόρνερ του Χρήστου Ράμμου, ο Αποστόλης Φούκας(Φωτογραφία) λίγο έξω από την περιοχή με ωραίο «γεμάτο»{ σουτ χάρισε την νίκη στην ομάδα του, κάνοντας το 3-2, σκοράροντας μάλιστα εις βάρος παλιάς του ομάδας.



Απομάκρυνση Φλωράκη
Ο προπονητής του Αιόλου Γιάννης Φλωράκης απομακρύνθηκε από τον πάγκο της ομάδας του στο 60΄ λόγω διαμαρτυριών. Μάλιστα υπήρξε λεκτικό επεισόδιο ελαφριάς μορφής μεταξύ του Γιάννη Φλωράκη και του παρατηρητή αγώνα Γιώργου Λιάγκα. Ο κ. Φλωράκης είδε το υπόλοιπο του αγώνα εκτός αγωνιστικού χώρου, από τον οποίο έκανε «κουμάντο» κατόπιν συνεννόησης ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Λερογιάννης.





Με Μάρκη & Τάσιο για γκολ














Σε δυο περιπτώσεις ο νεοισελθείς Πάνος Μάρκης(Φωτογραφία αριστερά) έχασε την ευκαιρία για το 4-2. Συγκεκριμένα στο 71΄ και στο 85΄ οι προσπάθειες του αποκρούστηκαν σταθερά από τον Βασίλη Δόση.
Από πλευρά της η Μυρίκη είχε την ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Γρηγόρη Τάσιο(Φωτογραφία δεξιά), που νικήθηκε από τον Φώτη Μακρή στο 81΄.




Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο, ο Ηλιάδης με πανέμορφη κεφαλιά στο αριστερό «Γ» της Μυρίκης πραγματοποίησε το 2-1.
53΄: Ο Τσαγιάννης με πολύ ωραία προσπάθεια εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας, πέρασε από αριστερά τον Μακρή και με πλασέ στο κενό τέρμα έκανε το 2-2.
55΄: Ο Ράμμος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, την κεφαλιά του Σουμέλα απέκρουσε σε κόρνερ ο Δόσης. Ο Ράμμος εκτέλεσε ξανά, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στον Φούκα, που με ωραίο σουτ εκτός περιοχής σημάδεψε την αριστερή γωνία της Μυρίκης και «έγραψε» το 3-2.
71΄: Ο Ζαραβέλης Χ. έκανε κάθετη πάσα στον Μάρκη, ο οποίος σούταρε από αριστερά και ο Δόσης έδιωξε σε κόρνερ.
81΄: Ο Μπουμπουρής Γ. χτύπησε κόρνερ από αριστερά, την κεφαλιά του Τάσιου στο πρώτο δοκάρι απέκρουσε ο Μακρής.
82΄: Χλιαρό σουτ του Μπόγδανου μπλόκαρε στην γωνία του ο πορτιέρο της Μυρίκης.
85΄: Ο Σουμέλας έβγαλε ωραία μπαλιά στον Μάρκη, το σουτ του οποίου από αριστερά απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Δόσης.

Κίτρινες Κάρτες
Φούκας, Τριανταφυλλόπουλος, Μπόγδανος, Γενιτσαρόπουλος, Λέρης

Διακριθέντες
Αίολος: Ηλιάδης, Σουμέλας, Μπόνιας, Ζαραβέλης Χ.
Μυρίκη: Τσαγιάννης, Τάσιος

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Νομίζω ότι ήταν μια δίκαιη νίκη για εμάς. Κάναμε αρκετές ευκαιρίες στο παιχνίδι, θα μπορούσε το σκορ να είχε μεγαλύτερη διάσταση. Απλά κάποια λάθη, τα οποία κάνουμε πίσω τα πληρώνουμε. Δυο ευκαιρίες έκανε η αντίπαλη ομάδα από λάθη δικά μας και πέτυχε δυο γκολ. Για να κερδίσουμε σήμερα έπρεπε να βάλουμε τρία γκολ, τελικά τα καταφέραμε, θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει περισσότερα. Πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτόν τον τομέα. Τελειώνοντας ο πρώτος γύρος κάναμε δυο σημαντικές νίκες και πλησιάσαμε τους πρωτοπόρους. Όλα θα κριθούν στους επόμενους γύρους. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίχτες μου για την προσπάθεια, την οποία κάνανε, να δώσω συγχαρητήρια στα παδιά της αντίπαλης ομάδας, τα οποίοια αγωνίστηκαν πολύ καθαρά και σε αθλητικά πλαίσια. Τους εύχομαι καλή συνέχεια.»

Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Σήμερα έγινε ένα ωραίο παιχνίδι. Βέβαια δεν ήμασταν εμείς οι νικητές, αλλά σημασία έχει ότι και οι δυο ομάδες προσπαθήσανε. Το αποτέλεσμα βέβαια μας αδικεί, γιατί χάσαμε. Συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες και στους διαιτητές. Θα ήθελα να επισημάνω τώρα που τελείωσε ο πρώτος γύρος σύμφωνα με τα προηγούμενα χρόνια την προσπάθεια, που έκανε ο Γιάννης ο Καλύβας και βελτίωσε κατά πολύ την Ευρυτανική διαιτησία. Πιστεύω να συνεχίσουν έτσι. Εμείς θα προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι, για να πάμε στην Κρέντη να πάρουμε κάτι θετικό.»



Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Μακρής, Ράμμος, Φούκας, Στόκας(65΄ Μάρκης), Χαλκίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας, Σουμέλας, Ηλιάδης, Ζαραβέλης Χ., Μπόγδανος(91΄Μπουμπουρής Κ.)

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Δόσης, Ζαραβέλης Κ., Τσίπρας, Γενιτσαρόπουλος, Θεοχάρης, Λέρης, Μπουμπουρής Γ., Τάσιος, Ίβρος(70΄Ζήκας), Σταμούλης, Τσαγιάννης

Διαιτητής: Κώστας Διώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος